Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
Δεν ειναι απαραιτητο να φοβαται ισως να μη μπορει για προσωπικους λογους εκεινος ξερει....και φυσικα ο πνευματικος του..που τον καθοδηγει.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Ionas έγραψε:27 «Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Μη μοιχέψεις. 28 Εγώ όμως σας λέω ότι καθένας που βλέπει γυναίκα, με σκοπό να επιθυμήσει αυτήν, ήδη μοίχεψε με αυτή μέσα στην καρδιά του. 29 Και αν ο οφθαλμός σου ο δεξιός σε σκανδαλίζει, βγάλε τον και ρίξε τον μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μη ριχτεί όλο το σώμα σου στη γέεννα. 30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψε το εντελώς και ρίξε το μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μην πάει όλο το σώμα σου στη γέεννα 31 Ειπώθηκε επίσης: Όποιος αποδιώξει τη γυναίκα του ας της δώσει έγγραφο διαζυγίου. 32 Κι εγώ σας λέω ότι καθένας που αποδιώχνει τη γυναίκα του εκτός από λόγο πορνείας/ την κάνει να μοιχευτεί. Και όποιος νυμφευτεί αποδιωγμένη, μοιχεύεται».
Τα παραπάνω σε μετάφραση...
Απλά φίλοι μου πρέπει να πούμε την αλήθεια εδώ. Ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις πράξεις του απέναντι στο Θεό. Αυτός είναι που ετάζει νεφρούς και καρδίες και κρίνει ποιος είναι ειλικρινής και ποιος βρίσκεται στο "προφάσεις εν αμαρτίαις...". Πάντως μας θέλει ολοκληρωτικά δικούς Του δηλαδή απαιτεί να βάζουμε πάνω από όλα το θελημά Του. "Αν με αγαπάτε λέει θα κάνετε αυτό που σας λέω...". Μόνο αν Τον βάλουμε πάνω από κάθε τι στη ζωή, είμαστε άξιοι Του. Γιατί το λεει και αυτό: "Αυτός που αγαπάει πατέρα ή μητέρα ή αδελφό ή αδελφή ή τέκνα ή σύζυγο, περισσότερο από μένα δεν είναι άξιος για μένα...". Πολύ περισσότερο αν αγαπάει οτιδήποτε άλλο απρόσωπο ή είναι υποταγμένος σε κάποιες καταστάσεις....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ αδερφέ ΙΟΝΑ να τιμούμε και να αγαπάμε τον Θεό πάντα περισσότερο απο οτιδήποτε αλλο και απο κει και πέρα να έχουμε και φυσικά αγάπη για τον πλησίον μας και γενικά για τους ανθρώπους γύρω μας και να τους τιμούμε είτε λέγονται η σχέση μας είτε οι φίλοι μας είτε η οικογένεια μας και απο κει και πέρα ο ΘΕΟΣ θα μας κρίνει.
Είχα γράψει ένα κείμενο ευχομαι να σου αρέσει και επι ευκαιρία αγάπης στο αφιερώνω κιολας :) είναι ένα ΡΗΤΟ μου που έχω γράψει στο blog και δίνει μια διάσταση να δινόμαστε μεν στην ζωη αλλα να μην ταυτιζόμαστε με τιποτα ουτε σε σημείο προσκόλλησης και εξάρτησης.
Να είσαι καλά Link εδω - - > http://lock-heart.blogspot.com/2008/08/ ... st_29.html
Είχα γράψει ένα κείμενο ευχομαι να σου αρέσει και επι ευκαιρία αγάπης στο αφιερώνω κιολας :) είναι ένα ΡΗΤΟ μου που έχω γράψει στο blog και δίνει μια διάσταση να δινόμαστε μεν στην ζωη αλλα να μην ταυτιζόμαστε με τιποτα ουτε σε σημείο προσκόλλησης και εξάρτησης.
Να είσαι καλά Link εδω - - > http://lock-heart.blogspot.com/2008/08/ ... st_29.html
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
αυτο ειναι αληθεια οτι ερχεται πρωτο το θελημα του Κυριου και σε εκεινον πρεπει να θελουμε να αρεσουμε. ομως εγω τωρα με αυτην την αποψη θα επρεπε να ειχα διαλυσει τη σχεση, να μην ειχα παντρευτει και να μην ειχα και το παιδι μας. και αρα να εκανα σχεση με καποιον αλλο αργοτερα δηλαδη να επεφτα ουσιαστικα και στη μοιχεια!! Εφοσον ο Θεος ευλογησε το γαμο μας και μας εδωσε αυτο το παιδι κατι σημαινει αυτο. οτι ειναι φιλευσπλαχνος και δειχνει κατανοηση και αλλωστε ο Θεος κοιτα τις καρδιες οχι τους τυπους και μπορει να δειχνει επιείκια εκεί που κρινει Εκείνος.Ionas έγραψε:Ionas έγραψε:27 «Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Μη μοιχέψεις. 28 Εγώ όμως σας λέω ότι καθένας που βλέπει γυναίκα, με σκοπό να επιθυμήσει αυτήν, ήδη μοίχεψε με αυτή μέσα στην καρδιά του. 29 Και αν ο οφθαλμός σου ο δεξιός σε σκανδαλίζει, βγάλε τον και ρίξε τον μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μη ριχτεί όλο το σώμα σου στη γέεννα. 30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψε το εντελώς και ρίξε το μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μην πάει όλο το σώμα σου στη γέεννα 31 Ειπώθηκε επίσης: Όποιος αποδιώξει τη γυναίκα του ας της δώσει έγγραφο διαζυγίου. 32 Κι εγώ σας λέω ότι καθένας που αποδιώχνει τη γυναίκα του εκτός από λόγο πορνείας/ την κάνει να μοιχευτεί. Και όποιος νυμφευτεί αποδιωγμένη, μοιχεύεται».
εγω αυτο που καταλαβαινω απο το παραπανω αποσπασμα ειναι οτι ο Χριστος ομιλει για εκεινους που ειναι παντρεμενοι και βλεπουν μια γυναικα και την επιθυμουν, κι οτι ακομα και το να επιθυμησεις μονο ειναι μοιχεια, δεν αναφερεται σε ελευθερους ανθρωπους γιατι βεβαια για να φτασεις να παντρευτεις καποιον πρωτα θα τον δεις, θα τον επιθυμησεις, δεν ειναι μοιχεια βεβαια αυτο! μοιχεια ειναι η απιστια τι σχεση εχει αυτο με τις προγαμιαιες σχεσεις. εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι προγαμιαιες σχεσεις θεωρουνται ως αμαρτια και οχι ως πορνεια (γιατι πορνεια ειναι το να πηγαινεις με τον ενα και τον αλλο και μαλιστα για οικονομικα ανταλλαγματα αλλιως ειναι λαγνεια) επειδη αποτελουν περιφρονηση προς το μυστηριο του γαμου οχι ως πορνεια η ως μοιχεια τουλαχιστον αν ξερουμε τι σημαινουν οι λεξεις αυτες
Τα παραπάνω σε μετάφραση...
Απλά φίλοι μου πρέπει να πούμε την αλήθεια εδώ. Ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις πράξεις του απέναντι στο Θεό. Αυτός είναι που ετάζει νεφρούς και καρδίες και κρίνει ποιος είναι ειλικρινής και ποιος βρίσκεται στο "προφάσεις εν αμαρτίαις...". Πάντως μας θέλει ολοκληρωτικά δικούς Του δηλαδή απαιτεί να βάζουμε πάνω από όλα το θελημά Του. "Αν με αγαπάτε λέει θα κάνετε αυτό που σας λέω...". Μόνο αν Τον βάλουμε πάνω από κάθε τι στη ζωή, είμαστε άξιοι Του. Γιατί το λεει και αυτό: "Αυτός που αγαπάει πατέρα ή μητέρα ή αδελφό ή αδελφή ή τέκνα ή σύζυγο, περισσότερο από μένα δεν είναι άξιος για μένα...". Πολύ περισσότερο αν αγαπάει οτιδήποτε άλλο απρόσωπο ή είναι υποταγμένος σε κάποιες καταστάσεις....
Ο Χριστος ευλογησε το γαμο στην Κανα ομως που μιλησε για προγαμιαια σχεση; γιατι ο γαμος καθιερωθηκε τον 11ο αιωνα; τι σημαινει παλι αυτο;
τελος δε νομιζω οτι υπαρχει η αποψη πως εισαι υποχρεωμενος να βρεις καποιον που ειναι τοσο πιστος χριστιανος για να παντρευτεις αυτον και μονο και να ζητας βιογραφικα. απλως αν τυχει και εκεινος που θα ερωτευτεις παιρνει τοσο σοβαρα το ζητημα της θρησκειας οσο εσυ αυτο διευκολυνει πολυ τη ζωη σου. τωρα για να τυχει αυτος που θα ερωτευτεις να εχει την ιδια αποψη με σενα ως προς τα θρησκευτικα πιστευω απλως θα πρεπει να προσπαθεις να εχεις παρεες απο αυτο το χωρο και να συναναστρεφεσαι με ατομα του χωρου οποτε καπου θα πετυχεις και καποιον που θα μπορεις να ερωτευτεις αλλα και παλι ο ερωτας ειναι τυφλος και ποτε δεν ξερεις για ποιον θα χτυπησει η καρδια σου!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
LOCKHEART έγραψε:filli έγραψε:...Δεν καταλαβα... γιατι σε 3-5 χρονια ο γαμος; Τι φοβασαι;
Eιναι πολλά και προσωπικά τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω , απλά να σου πω ότι αυτή την στιγμή έχουμε σχέση απο απόσταση εγω ζακυνθο εκεινη αθήνα και βρισκόμαστε 5 μερες το μήνα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων οποτε υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στο θέμα.
Δεν το ειπα ειρωνικα αυτο ...Συγνωμη αν εδωσα τετοια εντυπωση, απλα εστιασα σε κατι απο τα γραφομενα σου επειδη μου φανηκε υπερβολικα μακρινό.
Ειναι και συχνο φαινομενο σημερα καποιος να αναβαλλει το γαμο περιμενοντας να του ερθουν ολα δεξια ,και στο μεσοδιαστημα να απολαμβανει τα προνομια της συζυγικης ζωης ,χωρις καμια υποχρεωση . Ετσι ο καιρος περναει ,και χωρις την ευλογια του θεου ξεφτιζει ο ερωτας και οι ανθρωποι χωριζουν με ολεθρια αποτελεσματα για την ψυχολογια τους.
Καποτε οι ανθρωποι διαλεγαν ενα συντροφο και δεν σκεφτοταν να δοκιμασουμε ,να δουμε αν ταιριαζουμε και σεξουαλικα, να ζησουμε και λιγο περισσοτερες εμπειριες κτλ . καιγοντας στην ουσια την κινητηρια δυναμη του ερωτα, αλλα κανανε το σταυρο τους και τραβουσαν μπροστα και ο Θεος εδινε.
Αυτα που ειπα δεν εχουν σχεση με σενα αγαπητε LOCKHEART, αλλα με την αναγκη των ανθρωπων να προγραμματιζουν την ζωη μεχρι την τελευταια και να μην αφηνουν και λιγο το τιμονι στο Θεο.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σε ευχαριστω για την απάντηση....φυσικα δεν το ειπες ειρωνικα και φυσικα ουτε σου απαντησε ειρωνικα..:) ολα καλα :) να εισαι καλα:)filli έγραψε:LOCKHEART έγραψε:filli έγραψε:...Δεν καταλαβα... γιατι σε 3-5 χρονια ο γαμος; Τι φοβασαι;
Eιναι πολλά και προσωπικά τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω , απλά να σου πω ότι αυτή την στιγμή έχουμε σχέση απο απόσταση εγω ζακυνθο εκεινη αθήνα και βρισκόμαστε 5 μερες το μήνα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων οποτε υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στο θέμα.
Δεν το ειπα ειρωνικα αυτο ...Συγνωμη αν εδωσα τετοια εντυπωση, απλα εστιασα σε κατι απο τα γραφομενα σου επειδη μου φανηκε υπερβολικα μακρινό.
Ειναι και συχνο φαινομενο σημερα καποιος να αναβαλλει το γαμο περιμενοντας να του ερθουν ολα δεξια ,και στο μεσοδιαστημα να απολαμβανει τα προνομια της συζυγικης ζωης ,χωρις καμια υποχρεωση . Ετσι ο καιρος περναει ,και χωρις την ευλογια του θεου ξεφτιζει ο ερωτας και οι ανθρωποι χωριζουν με ολεθρια αποτελεσματα για την ψυχολογια τους.
Καποτε οι ανθρωποι διαλεγαν ενα συντροφο και δεν σκεφτοταν να δοκιμασουμε ,να δουμε αν ταιριαζουμε και σεξουαλικα, να ζησουμε και λιγο περισσοτερες εμπειριες κτλ . καιγοντας στην ουσια την κινητηρια δυναμη του ερωτα, αλλα κανανε το σταυρο τους και τραβουσαν μπροστα και ο Θεος εδινε.
Αυτα που ειπα δεν εχουν σχεση με σενα αγαπητε LOCKHEART, αλλα με την αναγκη των ανθρωπων να προγραμματιζουν την ζωη μεχρι την τελευταια και να μην αφηνουν και λιγο το τιμονι στο Θεο.
I prefer nothing than something bad
2 Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος. 13 τὰ βρώματα τῇ κοιλίᾳ καὶ ἡ κοιλία τοῖς βρώμασιν· ὁ δὲ Θεὸς καὶ ταύτην καὶ ταῦτα καταργήσει. τὸ δὲ σῶμα οὐ τῇ πορνείᾳ, ἀλλὰ τῷ Κυρίῳ, καὶ ὁ Κύριος τῷ σώματι· 14 ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριον ἤγειρε καὶ ἡμᾶς ἐξεγερεῖ διὰ τῆς δυνάμεως αὐτοῦ. 15 οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. 16 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ὁ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἓν σῶμά ἐστιν; ἔσονται γάρ, φησίν, οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· 17 ὁ δὲ κολλώμενος τῷ Κυρίῳ ἓν πνεῦμά ἐστι. 18 φεύγετε τὴν πορνείαν. πᾶν ἁμάρτημα ὃ ἐὰν ποιήσῃ ἄνθρωπος ἐκτὸς τοῦ σώματός ἐστιν, ὁ δὲ πορνεύων εἰς τὸ ἴδιον σῶμα ἁμαρτάνει. 19 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; 20 ἠγοράσθητε γὰρ τιμῆς· δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ. [Α΄Κορ. Στ΄12]
Το ζήτημα, αγαπητή Ψυχούλα, δεν είναι να αποδείξουμε κάτι που είναι αυτονόητο... αλλά να δούμε τι μας συμφέρει σαν Πιστούς που θέλουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε ερωτική πράξη εκτός του γάμου θεωρείται πορνεία. Ειδικότερα μοιχεία είναι η πράξη μεταξύ παντρεμένων ή του ενός τουλάχιστον παντρεμένου.
Και στα λεγόμενα από το Χριστό αλλά και στα λόγια του Αποστόλου Παύλου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σχέση πρέπει να είναι μονογαμική. Δεύτερη σχέση επιτρέπεται μόνο όταν πεθάνει το έτερον ήμισυ... οπότε δεν έχει και κανένα νόημα να λέμε ότι δεν γινόταν έτσι το μυστήριο του γαμου μέχρι τον 11ο αιώνα (αν είναι σωστό αυτό) γιατί εφόσον έγιναν ζευγάρι πρέπει να μείνουν ισοβίως ...αν θέλουν να είναι σύμφωνοι με όσα λέει ο Χριστός. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα βρίσκεται στο να κάνουμε την τελετή του γάμου????
Το ζήτημα, αγαπητή Ψυχούλα, δεν είναι να αποδείξουμε κάτι που είναι αυτονόητο... αλλά να δούμε τι μας συμφέρει σαν Πιστούς που θέλουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε ερωτική πράξη εκτός του γάμου θεωρείται πορνεία. Ειδικότερα μοιχεία είναι η πράξη μεταξύ παντρεμένων ή του ενός τουλάχιστον παντρεμένου.
Και στα λεγόμενα από το Χριστό αλλά και στα λόγια του Αποστόλου Παύλου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σχέση πρέπει να είναι μονογαμική. Δεύτερη σχέση επιτρέπεται μόνο όταν πεθάνει το έτερον ήμισυ... οπότε δεν έχει και κανένα νόημα να λέμε ότι δεν γινόταν έτσι το μυστήριο του γαμου μέχρι τον 11ο αιώνα (αν είναι σωστό αυτό) γιατί εφόσον έγιναν ζευγάρι πρέπει να μείνουν ισοβίως ...αν θέλουν να είναι σύμφωνοι με όσα λέει ο Χριστός. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα βρίσκεται στο να κάνουμε την τελετή του γάμου????
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
ωραια η ζακυνθο
Ionas έγραψε:2 Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος. 13 τὰ βρώματα τῇ κοιλίᾳ καὶ ἡ κοιλία τοῖς βρώμασιν· ὁ δὲ Θεὸς καὶ ταύτην καὶ ταῦτα καταργήσει. τὸ δὲ σῶμα οὐ τῇ πορνείᾳ, ἀλλὰ τῷ Κυρίῳ, καὶ ὁ Κύριος τῷ σώματι· 14 ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριον ἤγειρε καὶ ἡμᾶς ἐξεγερεῖ διὰ τῆς δυνάμεως αὐτοῦ. 15 οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. 16 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ὁ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἓν σῶμά ἐστιν; ἔσονται γάρ, φησίν, οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· 17 ὁ δὲ κολλώμενος τῷ Κυρίῳ ἓν πνεῦμά ἐστι. 18 φεύγετε τὴν πορνείαν. πᾶν ἁμάρτημα ὃ ἐὰν ποιήσῃ ἄνθρωπος ἐκτὸς τοῦ σώματός ἐστιν, ὁ δὲ πορνεύων εἰς τὸ ἴδιον σῶμα ἁμαρτάνει. 19 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; 20 ἠγοράσθητε γὰρ τιμῆς· δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ. [Α΄Κορ. Στ΄12]
Το ζήτημα, αγαπητή Ψυχούλα, δεν είναι να αποδείξουμε κάτι που είναι αυτονόητο... αλλά να δούμε τι μας συμφέρει σαν Πιστούς που θέλουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε ερωτική πράξη εκτός του γάμου θεωρείται πορνεία.
ειναι γνωστο δεν ειναι επιχειρημα, απο που προκυπτει οτι ειναι πορνεια και οχι περιφρονηση του μυστηριου του γαμου; Ειδικότερα μοιχεία είναι η πράξη μεταξύ παντρεμένων ή του ενός τουλάχιστον παντρεμένου.
συμφωνωΚαι στα λεγόμενα από το Χριστό αλλά και στα λόγια του Αποστόλου Παύλου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σχέση πρέπει να είναι μονογαμική. Δεύτερη σχέση επιτρέπεται μόνο όταν πεθάνει το έτερον ήμισυ... συμφωνω και παλιοπότε δεν έχει και κανένα νόημα να λέμε ότι δεν γινόταν έτσι το μυστήριο του γαμου μέχρι τον 11ο αιώνα (αν είναι σωστό αυτό) γιατί εφόσον έγιναν ζευγάρι πρέπει να μείνουν ισοβίως ...δεν ειπα το αντιθετοαν θέλουν να είναι σύμφωνοι με όσα λέει ο Χριστός. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα βρίσκεται στο να κάνουμε την τελετή του γάμου???? οχι ρωτησα απο που προκυπτει μεσα απο την Αγια Γραφη οτι ενα ζευγαρι μπορει να συνευρεθει ερωτικα μονο κατοπιν γαμου, κι εγω ετσι πιστευω οτι ειναι αμαρτια ασχετα αν εσυ τη λες πορνεια και εγω ασεβεια στα μυστηρια αλλα επειδη εσεις ξερετε κατι παραπανω θα ηθελα να μου πειτε απο που προκυπτει περαν της προφορικης παραδοσης και των ηθικων αντιληψεων, απο που προκυπτει σαν κανονας ή εντολη, ελπιζω να ημουν κατανοητη. το αποσπασμα που παραθετεις παλι δε μιλα για προγαμιαιες σχεσεις αλλα για πορνεια δε δειχνει να ταυτιζεται το ενα με το αλλο
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σπύρο μου, εμείς οι αμαρτωλοί μπορούμε εύκολα να πούμε την άποψή μας για το ποιος αμαρτάνει! Το θέμα όμως είναι πως αυτό το αποφασίζει ο Κύριος.LOCKHEART έγραψε: ΕΡΩΤΗΜΑ : Ποιο απο τα δύο ζευγάρια αμαρτάνει..
Συζήτησε το θέμα με κάποιον πνευματικό και πράξε ό,τι σου πει εκείνος. Εμείς οι άλλοι μπορούμε να μιλάμε πολλές ώρες για το θέμα αυτό και όχι απαραίτητα βοηθώντας σε.
ΥΓ : Αν μπορουσες την Κυριακή να προλάβεις τη συζήτηση με τον ιερέα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να του έθετες την ερώτηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.