Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε: Αφού με θεωρείς υποστηρικτή της ΝΔ επειδή αντέδρασα (με οργή είναι αλήθεια) στις πρώτες αποφάσεις του ΓΑΠ, σημαίνει ότι η προπαγάνδα: "πας μη Έλλην βάρβαρος" καλά κρατεί.
Aυθαίρετο συμπέρασμα .Απλά ανέφερα την ΝΔ επειδή ή ΝΔ ή Πασόκ έχουμε κυβέρνηση
Οπότε ήθελα να πω πως και η πολιτική της ΝΔ δεν απόδωσε

aposal έγραψε:
Ρε Μάνο, τι έχεις πάθει; Εσένα κατηγορώ ότι στράφηκες εναντίον του Χριστιανισμού;
......Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού".
.
Παίζουμε με τις λέξεις μάλλον .Εχουμε μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ενέργεια ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Χριστιανισμού από πια μεριά;
Από την μεριά αυτών που η ταυτότητά τους δεν γράφει θρήσκευμα ή από τη μεριά του κράτους ;
Αν εννοείς συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού από το κράτος προς τους πολίτες τότε συγνώμμη κατάλαβα λάθος
Αλλά και πάλι δεν το βλέπω ακριβώς έτσι

Πάντως σίγουρα θα δωθούν πολλές αφορμές προς συζήτηση στο φόρουμ μιας και ο Παπανδρέου φοβάμαι πως θα κάνει πάντα ότι του λένε από το εξωτερικό
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Σπάρτακος έγραψε:Avva αν μου επιτρέπεις, ελευθερία σημαίνει και ότι έχω επιλογές. Αν μου διαμορφώσεις αρνητικό περιβάλλον, μειώνεις τις θετικές επιλογές μου, και στο όνομα δήθεν ελευθερίας μου κάνεις κακό.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για επιλογές.. μιάς και για τα παρακάτω όπως γράφεις
έχουμε περισσότερες ερωτήματα παρά απαντήσεις.. και δεν κάνω τον δικηγόρο του Θεού.
Νομίζω όμως πως κανένας πιστός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αυστηρότερος του Θεού.
Και για να ακριβολογώ «ουαί στον άνθρωπο που είναι αυστηρότερος του Θεού»

Ας μιλήσω λοιπόν απ την δική μου προσωπική εμπειρία .. περί Θρησκευτικών γιατί αυτό είναι το θέμα..

Έκανα μάθημα Θρησκευτικών 12 χρόνια, στο δημοτικό και στην μέση εκπαίδευση.
Και μάθημα αυστηρό πειθαρχημένο τόσο που ούτε να το φανταστείς, ειδικά στη μέση εκπαίδευση.
Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια τι έμαθα;
Το «Δόξα Πατρί.. » το «Δι ευχών..» το «Πιστεύω» το «Βασιλεύ Ουράνιε..» το «Πάτερ ημών..»
το «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι..» και όσο και αν σου φαίνεται παράξενο τις 12 φυλές
του Ισραήλ νεράκι απ' εξω και ανακατωτά και τις θυμάμαι ακόμα «Ρουβείμ, Συμεών, Λευϊ κλπ»

Αυτάαααα..
Και αυτά γιατί; γιατί απλά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τότε έδερναν.
Και αν δεν ήξερες το μάθημα έδερναν πόλύ άγρια! Οπότε μάθαινες..
Και εν τω μεταξύ μισούσες κάθε τι που είχε σχέση με θρησκεία
ειδικά αν το σπίτι σου δεν είχε κάποια σχέση με την Εκκλησία.

12 ολόκληρα χρόνια για κάτι που μπορεί να μάθει κάποιος σε 5 ώρες διάβασμα σαν ενήλικας.
Όταν έκανα θρησκευτικά στο σχολείο είχα κάποια σχέση με την Εκκλησία; Καμμία απολύτως!
Μόνο αν ο ιερέας της ενορίας έρχονταν στο γυμνάσιο / λύκειο για να εξολογήσει μαθητές και αν έρχονταν μέρα Τρίτη που είχαμε Χημεία για να γλυτώσω το μάθημα εξομολογιόμουν και ότι δεν είχα κάνει! Αυτή ήταν η σχέση μου με την Εκκλησία όλα τα χρόνια που έκανα θρησκευτικά..

Οι συμμαθητές μου; Ουδεμία σχέση και κανένας! η Εκκλησία ήταν για λούφα μόνο.
Δύο τρία άτομα και σαν ενήλικες απέκτησαν μετά κάποια σχέση με την Εκκλησία..
Ειδικά η δική μου γενιά με τα υποχρεωτικά Θρησκευτικά ήταν μια γενιά άθεων κυριολεκτικά
Το υβρεολόγια προς τα θεία των νέων σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με το τι γίνονταν τότε.
Σήμερα απ τους νεώτερους βλέπω έναν σεβασμό προς τα θεία κατά πολύ μεγαλύτερο απ την γεννιά μου. Ακόμα και από νέους εκτός της εκκλησίας.
Τι με ωφέλησαν λοιπόν τα Θρησκευτικά; τίποτε απολύτως!
Μέχρι που κάποτε εγώ αποφάσισα ή μάλλον ο Θεός αποφάσισε να με βρεί....

Οι σημερινοί λοιπόν πολιτικοί που θέλουν να διαλύσουν την θρησκεία
και που θέλουν να πετάξουν κάθε τι που θυμίζει Ορθοδοξία όλοι έκαναν θρησκευτικά!
Και πόσο ωφελήθηκαν; το βλέπεις κάθε μέρα δεν χρειάζεται να είσαι και σοφός...

Τότε λοιπόν είχαμε ένα ιδανικό - σύμφωνα με τα Ορθοδοξα χριστιανικά πρότυπα - περιβάλλον. Δεν είχαμε - στα πλαίσια του εφικτού - αρνητικά διαμορφωμένο περιβάλλον
Η κατάληξη;
η σημερινή κυβέρνηση, οι χτεσινοί υπουργοί, οι αυριανοί βουλευτές, η σημερινή κοινωνία.
Ακόμα και όσοι επικαλούνται την Ορθοδοξία για ψηφοθηρία το κάνουν.
Η εξαφάνιση της Ορθοδοξίας μέσα απ την εκπαίδευση και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.
Ακόμα και στην Θεολογική σχολή φοιτούν και γίνονται θεολόγοι άθεοι.

Για ποιό λοιπόν περιβάλλον μιλάμε;
Είναι δυνατόν να διανοηθεί κάποιος πιστό άνθρωπο με το ζόρι;

Είναι σαν να σου φέρνω εγώ μια γυναίκα που δεν σ' αρέσει και να σου λέω:
«Ερωτεύσου την!»
Θα την ερωτευτείς; Με τίποτε!
Η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό είναι ερωτική σχέση
Και με το ζόρι έρωτας ΔΕΝ γίνεται που να χτυπιέται κάτω ο άνθρωπος.
Απλά.. δεν γίνεται!
Και εμείς με όλα αυτά που συζητάμε περί εξαναγκασμών σε αναμαρτησία,
με το ζόρι θρησκευτικά, με το ζόρι θρησκευτικός γάμος τι κάνουμε ουσιαστικά;
Λέμε σε κάποιον που ΔΕΝ θέλει: «ερωτεύσου τον Χριστό!».
Αυτός όμως την καρδιά του την έχει δώσει στον κόσμο.
και .. «ου δύνασαι δυσίν κυρίοις δουλεύειν...». Ού δύνασαι.

Εμένα πάντως όλα αυτά που συμβαίνουν με χαροποιούν και δεν με στενοχωρούν..
Όσο πληθαίνει η αμαρτία τόσο χαίρομαι.. ειλικρινά.
Γιατί ...«όπου επερίσσευσεν η αμαρτία υπερεπερίσσευσεν η χάρις»
Ζούμε στην ιδανική εποχή που υπερπερισσεύει η Χάρις του Θεού..
Και αυτό ακριβώς επειδή στις μέρες μας επερίσσευσεν κατά πολύ η αμαρτία..
Αρκεί να βρισκόμαστε στην πλευρά της χάριτος και όχι της αμαρτίας...

Τέλος το θέμα από μένα.. και συγχωρέστε μου την αργολογία
Αλλά να... βρήκα χώρο εδώ να κάνω και γώ το «κομμάτι μου»...

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Σκόπευα να απαντήσω στην ψυχούλα αλλά όταν είδα όλα αυτά τα ποστ, σκέφτηκα να δώσω μια γενική απάντηση. Μέχρι να γράψω όμως την απάντηση μου μπήκαν και άλλες απαντήσεις. Μετά από όλα αυτά, βλέπω ότι, ότι και αν πω το ίδιο κάνει. Από το ένα αυτί μπαίνει, από το άλλο βγαίνει. Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του και όχι αντικειμενικά. Γιατί αν ήταν αντικειμενικά τότε θα υπήρχε αρμονία μεταξύ μας.

Εδώ προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι ελευθερία σημαίνει να έχεις όλες τις επιλογές που έχουν όλοι χωρίς ούτε μία λιγότερη εις βάρος σου, ότι έχεις δικαίωμα να αποφασίσεις τι επιθυμείς και ότι ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΟ και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν σας θεωρούμε ανίκανους στην λήψη αποφάσεων, και αντιθέτως εσείς υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει το "ένα" και "το άλλο" για διάφορους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους και μας φτύνετε.

Νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι σημαίνουν ΓΙΑ ΣΑΣ τα λόγια που μας λέτε και μετά να τα πείτε και σε μας. Γιατί σεβασμός σημαίνει συγχρόνως και ψυχική ικανοποίηση ότι πετύχαμε τον στόχο μας και εγώ δεν νιώθω κάτι τέτοιο σε ότι αφορά την ελευθερία μου στο να διαλέξω αν θέλω πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο. Ή αν θέλω θρήσκευμα στην ταυτότητα μου ή όχι. Το ότι μπορεί μερικοί να μην θέλουν το θρήσκευμα στην ταυτότητα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ; Μήπως η ελευθερία είναι μόνο για τους μισούς;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε: σεβασμός σημαίνει συγχρόνως και ψυχική ικανοποίηση ότι πετύχαμε τον στόχο μας και εγώ δεν νιώθω κάτι τέτοιο σε ότι αφορά την ελευθερία μου στο να διαλέξω αν θέλω πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο
Γιατί ποιός σε εμποδίζει να παντρευτείς με θρησκευτικό ;
Evi_J έγραψε: Το ότι μπορεί μερικοί να μην θέλουν το θρήσκευμα στην ταυτότητα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ; Μήπως η ελευθερία είναι μόνο για τους μισούς;
Μπορείς να μου πεις ΕΝΑ λόγο που θα πρέπει στην εφορία ή στην τράπεζα ή στο αεροδρόμιο να γνωρίζουν το θρήσκευμα κάποιου ; από ένα φύλο χαρτί πλαστικοποιημένο περιμένουμε να "μαρτυρήσουμε" Θεό ; ή από την ζωή μας και τις πράξεις μας ;
Καλή Σαρακοστή
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Τα παραπάνω λόγια του AVVAS εκφράζουν αλήθειες. Πράγματι ΄΄με το στανιό΄΄ προκοπή δεν γίνεται.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μάνο χαίρομαι που τα βρίσκουμε. Οι όποιες διαφωνίες μας θεωρώ ότι είναι δείγμα - πνευματικής - υγείας και όχι διαχωρισμού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Να πω την άποψή μου για όλα τα θέματα που ως τώρα τέθηκαν.
Αυτά είναι: Τα ονόματα των υπουργείων, η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, η καθιέρωση του πολιτικού γάμου, η αποποινικοποίηση της μοιχείας και η νομιμοποίηση της άμβλωσης.
Θα αναφερθώ σύντομα και λιγάκι "ωμά", γιατί αλλιώς θα πρέπει να γράψω σύγγραμμα.

Τα υπουργεία με ενδιαφέρει τι κάνουν και όχι πως λέγονται.

Για τις ταυτότητες είχα εξοργιστεί με τον Σημίτη και κάποιους τότε υπουργούς. Οχι για το αν θα αποσυρθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, αλλά από την εμπάθεια και την σχεδόν υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά τους, απέναντι στον κλήρο και τον πιστό λαό.

Ο πολιτικός γάμος ας γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνονται οι άθεοι να παντρεύονται στην εκκλησία. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν και οι πιστοί να παντρεύονται στο δημαρχείο,
αυτό που φοβάμαι είναι μήπως ο πολιτικός γάμος καταστεί υποχρεωτικός έναντι της πολιτείας. Σε αυτή την περίπτωση οι πιστοί άνθρωποι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και θρησκευτικό και πολιτικό. Και αυτό όμως θα το υπομείνουν αν χρειαστεί. Κάποτε αν ήσουν Χριστιανός σε έριχναν στα λιοντάρια και θα μας κάμψει κάτι τέτοιο?

Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της μοιχείας. Κατά τη γνώμη μου, συνιστά πνευματικό αμάρτημα (κακούργημα θα έλεγα), αλλά όχι ζήτημα αστυνομικού ελέγχου και πολιτικών δικαστηρίων. Πάντως η μοιχεία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία άμεσης έκδοσης διαζυγίου για την πολιτεία.

Ενα άλλο θέμα που δεν έχει τεθεί, είναι η απλή ονοματοδοσία των μικρών παιδιών, η οποία αντικαθιστά την βάπτιση και την αποδέχεται η πολιτεία. Φυσικά και είμαι προσωπικά κατά. Αλλά όσο αφορά τους άλλους, δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους εμποδίσουμε.

Είμαι απολύτως αντίθετος στην νομιμοποίηση της άμβλωσης.
Βέβαια οι αμβλώσεις γίνονταν και νωρίτερα με τον ίδιο ρυθμό.
Παράνομα.
Πολλές φορές μικρά κοριτσάκια που πιθανότατα δεν είχαν καν προλάβει να σκεφθούν τι σημαίνει έρωτας, ούτε τι σημαίνει Εκκλησία, ούτε τι σημαίνει εν Χριστώ αγάπη, κατακρεουργούνταν από διάφορους κομπογιαννίτες- σφαγείς, γιατρούς εντός παρενθέσεως, σε παράνομα σκοτεινά υπόγεια και σε υποτιθέμενα ιατρεία-χασάπικα. Μολύνσεις, ισόβιες στειρώσεις, ακόμα και θάνατοι αυτών των μικρών κοριτσιών είχαν παρατηρηθεί.
Δεν θέλω με αυτό να υπεραμυνθώ στην νομιμοποίηση του εγκλήματος της άμβλωσης.

Απλά θέλω να πω, ότι ΤΙΠΟΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, δεν επιβάλλεται, ούτε απαγορεύεται, διά νόμου του κράτους. Δεν γίνεται.

Και στο κάτω-κάτω και όλοι εμείς εδώ στο forum, απλά ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι έχουμε δίκιο.
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ όμως.
Θα το ΜΑΘΟΥΜΕ μετά τον θάνατό μας. Η και πριν από αυτόν, αν αξιωθούμε να φτάσουμε σε μέγιστο επίπεδο Πίστης προς τον Θεό, ταπείνωσης και αγάπης προς τον κάθε πλησίον μας, όσο και αν δεν συμφωνούμε μαζί του.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε: Απλά θέλω να πω, ότι ΤΙΠΟΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, δεν επιβάλλεται, ούτε απαγορεύεται, διά νόμου του κράτους. Δεν γίνεται.
.
ακριβως αυτό!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Θα συμφωνίσω σε όλα με την Evi j και θέλω επίσης να επισημάνω κάτι που αφορά το forum και κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να προβληματίσει και να απασχολίσει όλους. Ανοίγουμε μια συζήτηση και φτάνουμε μετά στο σημείο αντί να συζητάμε για το θέμα αρχίζουμε μετά να σχολιάζουμε τα λεγόμενα του καθενός. Και μετά αρχίζουν τα "είσαι κολλημένος..." " οχι εσύ είσαι αιρετικός..." "όχι εσύ είσαι φασιστας"... κ.ο.κ. Και για σκεφθείτε ότι αν δεν γινόταν αυτό ποσοι και πόσοι δεν θα είχαν αποχωρίσει και δεν θα είχαν banαριστεί. Για να το σκεφτούμε αυτό όλοι μας. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

theodosis79 έγραψε:Ανοίγουμε μια συζήτηση και φτάνουμε μετά στο σημείο αντί να συζητάμε για το θέμα αρχίζουμε μετά να σχολιάζουμε τα λεγόμενα του καθενός. Και μετά αρχίζουν τα "είσαι κολλημένος..." " οχι εσύ είσαι αιρετικός..." "όχι εσύ είσαι φασιστας"... κ.ο.κ. Και για σκεφθείτε ότι αν δεν γινόταν αυτό ποσοι και πόσοι δεν θα είχαν αποχωρίσει και δεν θα είχαν banαριστεί. Για να το σκεφτούμε αυτό όλοι μας. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα.
Συμφωνώ με τον Θεοδόση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”