Το καθημερινό άγγελμα
Συντονιστής: Συντονιστές
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το καθημερινό άγγελμα
Ένας αδελφός ρώτησε Τον αββά Κρόνιο:
Με ποιόν τρόπο φτάνει ο άνθρωπος στην ταπεινοφροσύνη; - με το φόβ0 τού Θεού, απάντησε ο γέροντας.
Και με ποιόν τρόπο φτάνει στο φόβο τού Θεού; Ξαναρώτησε ο αδελφός. Κατά τη γνώμη μου, είπε ο γέροντας
με το νά περιμαζέψει τον εαυτό του από κάθε περισπασμό και με το νά καταβάλλει σωματικούς κόπους
και με το νά θυμάται, όσο μπορεί, την έξοδο (της ψυχής του) από το σώμα και την κρίση του Θεό.
Η αρχή της σωτηρίας του ανθρώπου βρίσκεται στην αυτοκαταδίκη του.
Με ποιόν τρόπο φτάνει ο άνθρωπος στην ταπεινοφροσύνη; - με το φόβ0 τού Θεού, απάντησε ο γέροντας.
Και με ποιόν τρόπο φτάνει στο φόβο τού Θεού; Ξαναρώτησε ο αδελφός. Κατά τη γνώμη μου, είπε ο γέροντας
με το νά περιμαζέψει τον εαυτό του από κάθε περισπασμό και με το νά καταβάλλει σωματικούς κόπους
και με το νά θυμάται, όσο μπορεί, την έξοδο (της ψυχής του) από το σώμα και την κρίση του Θεό.
Η αρχή της σωτηρίας του ανθρώπου βρίσκεται στην αυτοκαταδίκη του.
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η δύναμη του Θεού μετατρέπει θλιβερά γεγονότα σε ευλογία.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

...
Ο Θεος εχει δυο κατοικιες,Μια στον ουρανο και μια στην ταπεινη και ευγνωμονα καρδια.
Ο Θεος εχει δυο κατοικιες,Μια στον ουρανο και μια στην ταπεινη και ευγνωμονα καρδια.
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μέσω του πόνου και της υπομονής φαίνεται η δύναμη του Θεού.
-
magdalini
- Συστηματικός Αποστολέας

(Ο άσωτος) έφυγε, τον άφησε ο πατέρας του ήσυχο. Τον σεβάστηκε! Απίστευτο πράγμα αυτό: ο σεβασμός του Θεού, πώς σε σέβεται ο Θεός. Τον άφησε! - Πήγαινε, παιδί μου. - Δηλαδή δεν μ'αγαπάς; - Σ'αγαπώ πάρα πολύ. - Δηλαδή θες να φύγω; - Καθόλου. - Δηλαδή δεν πονάς; - Πονάω. - Τότε γιατί δεν κάνεις τίποτα; - Κάνω. - Τι; - *Σε σέβομαι.* * * *απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ f/b
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πατέρα του ψεύδους και ανθρωποκτόνο,τον ονομάζει ο Κύριος τον διάβολο.
-
magdalini

Αγάπη είναι *να κρατάς πάντα χώρο στην καρδιά σου ακόμα και για όσους σε μισούν.* Αγάπη είναι *να αποδέχεσαι τους αγαπημένους σου όπως ακριβώς είναι.* Αγάπη είναι *να μοιράζεσαι χωρίς να σκέφτεσαι το προσωπικό σου όφελος.* Αγάπη είναι *αυτή η μυστική σχέση που κρατά εσένα, εμένα και τους γύρω μας φωτεινούς.* 
-
magdalini

Το έργο της προσευχής δεν είναι ανθρώπινο έργο αλλά χάρισμα του Θεού που δίνεται στους ταπεινούς ανθρώπους που έχουν αρνηθεί τα πάντα μέσα στον κόσμο. Τον προσευχόμενο δεν τον ενοχλεί σε όποιον τόπο και να βρίσκεται διότι είναι πλήρως ενωμένος με τον Θεό και ο νους του και η καρδιά του είναι δοσμένα στο Θεό και μπορούμε να πούμε ότι είναι πλήρως αφιερωμένος στον Θεό εσωτερικά χωρίς να κατανοείται εξωτερικά από τους άλλους διότι δεν εκφράζεται και δεν δείχνει αυτό που είναι διότι καλλιεργεί σε μεγάλο βαθμό την ταπείνωση και δι’αυτής επιδιώκει την αδοξία και την αφάνεια. Ο προσευχόμενος γίνεται μυστήριο στον κόσμο του Θεού διότι η προσευχή του είναι μυστηριακή, θεοποιός, χριστοφόρος, πνευματοφόρος και θεοφόρος και όλος αγιάζεται από την αγιότητα του Θεού.