Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Melpomeni έγραψε:...Αποφασισαμε οτι οι Παλαιοημερολογιτες στην Ελλαδα ,απλως δεν υπαρχουν , τους διαγραψαμε ,αρα δεν υπαρχει κανενα θεμα να λυσουμε ?
Τωρα αν θελεις να σταματησει η συζητηση,δεν εχεις παρα να μην απαντησεις.
Ως γνωστό, όλοι οι Αγιορίτες μοναχοί (και όχι μόνο) ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο. Ετσι, όλοι οι Αγιορίτες μοναχοί (και όχι μόνο) εντάσσονται στον όρο "Παλιοημερολογίτες" με τους οποίος ουδείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχει κανένα πρόβλημα κοινωνίας και επικοινωνίας και όχι μονο δεν διαγράφει αλλά λατρεύει.

Υπάρχουν όμως και άλλοι "Παλιοημερολογίτες" που αν και ακολουθουν το παλιό, έχουν δημιουργήσει την αυτόνομη ξεχωριστή και εκτός κοινωνίας με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες "εκκλησία ΓΟΧ".

Πρέπει να γίνει καταννοητό οτι όλοι οι "παλιοημερολογίτες" δεν είναι ΓΟΧ.

Απλά μια διευκρίνηση στους όρους της επικοινωνίας μας ωστε να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε και τι περιλαμβάνει ο όρος "Παλιοημερολογίτες" - και σταματώ εδώ.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

eortologio_gr έγραψε:
Υπάρχουν όμως και άλλοι "Παλιοημερολογίτες" που αν και ακολουθουν το παλιό, έχουν δημιουργήσει την αυτόνομη ξεχωριστή και εκτός κοινωνίας με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες "εκκλησία ΓΟΧ".

Πρέπει να γίνει καταννοητό οτι όλοι οι "παλιοημερολογίτες" δεν είναι ΓΟΧ.

Απλά μια διευκρίνηση στους όρους της επικοινωνίας μας ωστε να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε και τι περιλαμβάνει ο όρος "Παλιοημερολογίτες" - και σταματώ εδώ.

Χρ.

Το ξεραμε,το ακουσαμε,το ξανακουσαμε ,το σκεφτηκαμε,το καταλαβαμε,το χωνεψαμε.ΓΟΧ,ενταξει ας τους λεμε και ετσι. Η ουσια ειναι : μπορει να εξαληφθει ο ανοητος και σκανδαλωδης διχασμος? μπορουμε να ελπιζουμε στο νεο Αρχιεπισκοπο για μια Ορθοδοξια ενωμενη,πιστη στις Παραδοσεις και στην Αληθεια, και μαχομενη εχθρους εντος και εκτος Ελλαδος?
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
F10
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από F10 »

@eortologio
η συντόμευση του F10 σημαίνει άλλα πράγματα :wink:

μάλλον θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις ξανά.

π.χ
Οι Κρήτες είναι υπό τον Ιερώνυμο;

Είναι 100% Έλληνες;

Συμπλήρωσε τον συλλογισμό σου τώρα.

Νομίζω ότι κατάλαβες την ένσταση στην διατύπωση σου. Ούτε όλοι οι Έλληνες ανήκουν ούτε πολύ περισσότερο επιθυμούν να ανήκουν.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Melpomeni έγραψε:...μπορουμε να ελπιζουμε στο νεο Αρχιεπισκοπο για μια Ορθοδοξια ενωμενη, πιστη στις Παραδοσεις και στην Αληθεια, και μαχομενη εχθρους εντος και εκτος Ελλαδος?
Αυτή είναι και η δικιά μου πίστη και ελπίδα

Αμήν

Χρ.
Εικόνα
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Thomas15n έγραψε: Ας αρχίσει τουλάχιστον από την επίσημη Εκκλησίας της Ελλάδος αν αρνηθούν οι του παλαιού θα φέρουν την ευθύνη.
Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου το θέμα, τσούπ ! παλι τό παλιο στο προσκηνιο.
Οταν λέω οτι υπαρχει παραπληροφόρηση γινομαι κακος.
Τό πόσες φορές προσπαθησε και με ποιους τροπους να οικονομισει η Εκκλησια τους παλαιοημερολογητες μονο ενας Θεός ξερει.
Η αλαζονεια τους ομως ξεπερναει καθε οριο.
Καί ποιους να πλησιασουν και με ποιους να μιλησουν;
Μέ τα 100 κομματια και παρατάξεις που ειναι και η καθε μια διεκδικει το αλαθητο;

Καί για να μη λεμε οτι η Εκκλησια δέν ειχε καλη προθεση πανω σ αυτο το θεμα οποιος θελει ας ριξει μια ματια

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.myriobiblos.gr/books/book1/kriseis_symperasmata.htm
Κάι ποιες προτάσεις εχουν γινει στό παρελθόν και απορρίφθηκαν απο τους παλαιοημερολογητες

1. Θρησκευτική εξυπηρέτησις των παλαιοημερολογιτών υπό ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά το παλαιόν ημερολόγιον.
2. Επαναφορά του παλαιοϋ ημερολογίου.
3. Σύγκλησις Τοπικής ή Οικουμενικής Πανορθοδόξου Συνόδου προς επίλυσιν του παλαιοημερολογιτικού, όντος επιδίκου ενώπιον ταύτης, μέχρι δε της τοιαύτης συγκλήσεως συνύπαρξις εν ειρήνη των παλαιοημερολογιτών μετά της επισήμου Εκκλησίας της Ελλάδος.
4. Διοικητική υπαγωγή παλαιοημεοολογιτικού κλήρου και λαού εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος υπό κανονικόν παλαιοημερολογίτην Επίσκοπον έχοντα την αναφοράν αυτού εις την Ι. Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος.
5. Αναγνώρισις υπό της Πολιτείας νομοθετικώς του παλαιοημερολογιτισμοϋ ως «γνωστής θρησκείας» απολαυούσης συνταγματικής προστασίας μεθ' απάντων των συμπαρομαρτούντων.
6. Μη αναγνώρισις του παλαιοημερολογιτισμοϋ ως ανεξαρτήτου και αυθυπάρκτου θρησκευτικής κοινωνίας. Λήψις μέτρων κατά των τταλαιοημερολογιτών επί τη βάσει της κειμένης νομιοθεσίας.
7. Ενδιάμεσοι, μεταξύ των δύο προηγουμένων, λύσεις.
α) Αναγνώρισις μέρους του παλαιοημερολογιτικού κλήρου.
β) Διαστολή κλήρου και λαοϋ εν τω παλαιοημερολογιτισμώ. Πάταξις των εκμεταλευτών κληρικών.
8. Σιωπηρά αναγνώρισις υπό τε της Εκκλησίας και της Πολιτείας της de facto δεδημιουργημένης καταστάσεως των παλαιοημερολογιτών. Ταυτόχρονος συμβίωσις αυτών μετά της Εκκλησίας υπό την σκέπην του Κράτους.
9. Επάνοδος των παλαιοημερολογιτών, κατόπιν διαφωτίσεως εις τους κόλπους της Εκκλησίας.
10. Άσκησις Οικονομίας, κατά την ποιμαντικήν σύνεσιν των Ιεραρχών.
11. Υπαγωγή των παλαιοημερολογιτικών ναώv και μονών εις την πνευματικήν δικαιοδοσίαν των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων ή της Μονής Σινά. [/code]
Εικόνα
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Μπορούμε να μην επανερχόμεθα στα ίδια θέματα βρε ευλογημενοί? Δεν μας κάνει καλό γιατί εξεγείρουμε τα πάθη του εγωισμού μας.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Alefteris έγραψε:Μπορούμε να μην επανερχόμεθα στα ίδια θέματα βρε ευλογημενοί? Δεν μας κάνει καλό γιατί εξεγείρουμε τα πάθη του εγωισμού μας.

Eυκαιρια να μαθουμε να εχουμε τα παθη μας κατω απο ελεγχο.
Καλυτερα αυτο ,μαζι με την εν Χριστω αντιμετωπιση προβληματων.
Ευκολο να μην ταραζομαστε οταν δεν βλεπουμε,δεν ακουμε, κανεις δεν μας προκαλει και κραταμε μονιμα το κεφαλι μας χωμενο στην αμμο.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

stratos έγραψε:...Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου το θέμα, τσούπ ! παλι τό παλιο στο προσκηνιο. Οταν λέω οτι υπαρχει παραπληροφόρηση γινομαι κακος. Τό πόσες φορές προσπαθησε και με ποιους τροπους να οικονομισει η Εκκλησια τους παλαιοημερολογητες μονο ενας Θεός ξερει.
Η αλαζονεια τους ομως ξεπερναει καθε οριο.
Καί ποιους να πλησιασουν και με ποιους να μιλησουν;
Μέ τα 100 κομματια και παρατάξεις που ειναι και η καθε μια διεκδικει το αλαθητο; Καί για να μη λεμε οτι η Εκκλησια δέν ειχε καλη προθεση πανω σ αυτο το θεμα οποιος θελει ας ριξει μια ματια

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.myriobiblos.gr/books/book1/kriseis_symperasmata.htm
Στο site που αναφέρεις περιλαμβάνει την παρακάτω εισαγωγή :

Η επί 57ετίαν όλην συγκομισθείσα πικρά, εκ της υπάρξεως του παλαιοημερολογιτικού προβλήματος εντός των κόλπων της αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, πείρα είναι, νομίζομεν, ικανή, εν συνδυασμώ προς δεδομένα τινά, άτινα προέρχονται εκ τε της ιστορικης και της κανονικής του προβλήματος τούτου θεωρήσεως, να οδηγήση εις την ανεύρεσιν εφικτής τινος εκκλησιαστικής λύσεως αυτού. Προς τούτο είναι απαραίτητον να δοθή η δέουσα προσοχή εις σοβαράς τινας διαπιστώσεις και να επισημανθώσι βασικαί τινες θέσεις προς χάραξιν της κανονικής εκείνης πορείας προς την επιθυμητήν άρσιν του de fαcto σχίσματος.

Καθορίζει δηλαδή στην δημοσίευση αυτή οτι αναφερόμενος στους Παλιομερολογίτες αναφέρεται σε αυτούς "εντος των κολπων της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος" και όχι συλίβδην σε όλους εκείνους που απο προσωπική πεποίθηση και απόφαση ακολουθουν το παλιό ως προς τις ημέρες εορτασμού των Αγιών της ημέρας χωρίς να είναι ενταγμένοι ή να εκπροσωπούν ομάδες με ιεραρχικό σχήμα οργάνωσης.

Θα πρέπει Stratos οταν αναφερόμαστε στους "παλιοημερολογίτες" να επονομάζουμε επακριβώς την ομάδα εκείνη την αποσχισθείσα απο τους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αλλιώς, ο κάθε ένας "λέγε λέγε" θεωρεί τελικά οτι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι σε διαμάχη και σχίσμα με το Αγιο Ορος, το Πατριαρχείο Μόσχας, το Οικουμενικό κλπ αφού και αυτοί παλιοημερολογίτες είναι.

Χρωματίζοντας δε με επιτιδειότητα το παλιό ημερολόγιο σαν "πάτριο" και την εκκλησία σαν "γνήσια" αμέσως δίδεται το μηνυμα "απόκλισης" για τους ακολουθούντες το νέο άρα αμέσως και σαφώς υποδαυλίζει την πίστη μας στην ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος σπειροντας ευρέως την διχόνια και την διάσπαση.

Θα ήθελα τις σκέψεις σου σε αυτό το σημείο και το όνομα της ομάδας αυτής στην οποία αναφέρεσαι.
stratos έγραψε:...Και ποιες προτάσεις εχουν γινει στό παρελθόν και απορρίφθηκαν απο τους παλαιοημερολογητες...
Στο site που προανέφερες δεν βρήκα τις προτάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος που έγραψες.

Χρ.
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

F10 έγραψε:@eortologio
η συντόμευση του F10 σημαίνει άλλα πράγματα :wink:

μάλλον θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις ξανά.

π.χ Οι Κρήτες είναι υπό τον Ιερώνυμο;

Είναι 100% Έλληνες;

Συμπλήρωσε τον συλλογισμό σου τώρα.

Νομίζω ότι κατάλαβες την ένσταση στην διατύπωση σου. Ούτε όλοι οι Έλληνες ανήκουν ούτε πολύ περισσότερο επιθυμούν να ανήκουν.
1. Το F10 πολλάκις χρησιμοποιείται σαν "save"... :wink: Είναι σαφώς ποιό θετικό από το Esc !!!

2. Η ένστασή σου σαφής, καθαρή και ευθεία.

Η προσπάθεια για συμπλήρωση του συλλογισμού μου, ανέδειξε τα βήματα ενθουσιασμού στα οποία βαδίζω, όπου φαίνεται οτι τα φροντιστηριακά μαθήματα θα πρέπει να ενταθούν...

Εν ολίγοις, αναδεικνύεις το θέμα οτι ο τίτλος "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος" είναι τίτλος κατ' ευφημισμό και όχι πραγματικός.

Ισως πρέπει να ανοίξεις ξεχωριστό θέμα για το κατα πόσο ο παραπάνω τίτλος εκφράζει το Πανελλήνιο ή όχι και γιατί.

Είμαι όλος μάτια !!!

Αν δεν το κάνεις εσύ, να το κάνω εγώ (υπό την ανοχή του agiooros) αλλα θα πρέπει να υποσχεθείς οτι θα ξεκινήσεις τα βήματα εξερεύνησης και θα παρευρίσκεσαι εκεί με τον "φακό" σου ...

Χρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Να κανουμε μια "χριστιανικη" συναντηση να ριξουμε και καμια μπουνια ο ενας στον αλλο, LOOOOL
τι? τσαμπα εφαγα τα χρονια μου στο γυμναστηριο?
:D :D :D :D :D :D :D
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”