Αμαρτία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

dionysisgr έγραψε:...Ομως το "ζουμι" της υποθεσης, ειναι η υποταγη, η υπακοη, και η αυτοταπεινωση της γνωμης και του θεληματος μας. Ναι, επειδη το λεει η Εκκλησια! Αυτο αρκει!
Καθαρό και ευθύ κείμενο.

Αρκεί να φύγει η σκιά που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας κατα πόσο όλοι οι λειτουργοί της Εκκλησίας πραγματικά εκπροσωπούν το πνεύμα που ανέφερες ή απλά βρίσκονται εκεί για βιοποριστικούς λόγους.

Για τον λόγο αυτό και η αναζήτηση για αγνούς Ιερωμένους στους οποίους πράγματι αξίζει να ανοίξεις την ψυχή σου όχι με "αίσθηση υποταγής" αλλα με "σύμπνοια προσέγγισης".

Λείπουν οι Ιερωμένοι αυτοί της αγνής έκφρασης της Ορθοδοξίας.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

τι θα γίνει με μας του ανυπάκουους..................

Εορτολόγιο μπραβό αδελφέ μου.

να και ένα τραγούδι απο Μπομπ Μάρλευ που βαπτίστικε Ορθόδοξος πρίν πεθάνει.

Thank you, Lord, for what you've done for me.
Thank you, Lord, for what you're doing now.
Thank you, Lord, for ev'ry little thing.
Thank you, Lord, for you made me sing.

Sing along, sing along.

Say I'm in no competition
But I made my decision,
Lord, in my simple way.
Comin', comin', comin', comin'.
I love to pray.

τι εννοεείς να βλέπουμε στους άλλους το Άγιον Πνέυμα?
μπορουμε να βλέπουμε ακομα και στους χειρότερους ανθρωπους τον Χριστο?
πρεπει να το κανουμε αυτο η κινδυνευουμε νομιζετε?
Για παράδειγμα να βλέπουμε και στους καθολικούς και στους μουσουλμάνους και σε όλους τους ανθρώπους καλά στοιχεία και τον Θεό....
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Γεια σας,

αν δεν πειστει και με τα τελευταια πολυ ωραια και πολυ ενδιαφεροντα κειμενα που γραψατε ,τοτε θα συκωσω τα χερια ψηλα και δεν θα προσπαθησω να την πεισω αλλο.Ελπιζω και με το κειμενο του κτιστος αλλα και με το αυστηρο υφος του Δυονυση να μπορεσει να βγαλει καποια ακρη και να βαλει ενα καινουριο ξεκινημα στη ζωη της ΜΕ ΤΟ ΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΕυχαρηστω παρα πολυ για το ενδιαφερον.ειναι συγκηνιτικο που ενδιαφερεστε.Ετσι πρεπει μαλλον να μαστε παντα οι χριστιανοι .Παντα ενωμενοι και παντα ενα χερι βοηθειας για αυτους που εχουν τετοιου ειδους ανυσηχιες και.............................................πολλα αλλα. :wav: :wav:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Συγγνώμη Διονύση αλλά αναιρείς με τις θέσεις σου την ίδια την εκκλησία. Αλίμονο αν αρκούσε μόνο το βάπτισμα και μάλιστα σε ηλικία βρεφική για να είναι κάποιος ευαγγελισμένος. Τότε να πάψουν τα κηρύγματα, η συγγραφή βιβλίων, τα κατηχητικά στις ενορίες, να κλείσουν όλα τα ορθόδοξα Blog και τα Forum που απευθύνονται σε ορθοδόξους γιατί δεν τα έχουμε ανάγκη. Πάμε στην εκκλησία και αυτό μας φτάνει.

Ο Χριστός που μιλούσε με παραβολές και εικόνες καθώς και οι Πατέρες που μας κατέθεσαν ένα τεράστιο κεφάλαιο με παραδείγματα και επιχειρήματα λογικά είναι σκουριασμένα μυαλά; Δυστυχώς αυτή η σύγχρονη τάση μέσα στην εκκλησία την έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα. Αρκεί η λατρεία και τα μυστήρια σου λένε και δεν χρειάζεται να το ψάχνετε και πολύ. Και μένουν οι χριστιανοί μας ακατήχητοι, στο σκοτάδι της άγνοιας και τους ζητάμε και τα ρέστα γιατί δεν υπακούν την στιγμή που τα ΜΜΕ τους βομβαρδίζουν με κάθε λογής αντίχριστο και αντιεκκλησιαστικό.

Με την ίδια λογική όλοι οι κληρικοί που δέχτηκαν την χάρη της ιεροσύνης και είναι στην θέση του Χριστού έπρεπε να είναι αναμάρτητοι μιας και δεν απουσιάζουν ποτέ από τα μυστήρια και την λατρεία της εκκλησίας. Αντίθετα οι μεγαλύτεροι αιρετικοί όλων των εποχών προέρχονται από τις τάξεις των κληρικών.
Όταν κάποιος είναι ανώριμος πνευματικά και σκέφτεται μόνο με την λογική αδυνατεί να καταλάβει το συμπέρασμα στο οποίο πολύ σωστά κατέληξες. Υπακοή στην εκκλησία. Ο Χριστός ο ίδιος ενώ μίλησε για την αγάπη του Θεού Πατέρα μίλησε και για την άκαρπη συκιά, αναφέρθηκε στην κόλαση, γιατί ακριβώς γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς ότι «αρχή σοφίας φόβος Κυρίου».
Όσο φεύγεις από την φόβο και πλησιάζεις στον χώρο της αγάπης τόσο περισσότερο κάνεις πέρα την λογική. Όμως ο ίδιος ο Κύριος όπως έκανε υπακοή στο θέλημα του Πατέρα έκανε υπακοή μετά από δέκα ημέρες περίπου και στην θέληση του Θωμά και του έδειξε τις παλάμες Του.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:Γεια σας,
αν δεν πειστει και με τα τελευταια πολυ ωραια και πολυ ενδιαφεροντα κειμενα που γραψατε ,τοτε θα συκωσω τα χερια ψηλα και δεν θα προσπαθησω να την πεισω αλλο.
Έχω την άποψη ότι τα θέματα της πίστης δεν είναι σαν την επιστήμη, που όταν εκφράσεις λογικά επιχειρήματα, πείθεις. Όσο λογικά και ωραία να είναι αυτά που γράψαν οι δύο αδελφοί (κάτι για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία), εσύ δεν θα πρέπει να απογητευτείς, αν δεν πειστεί η φίλη σου και να "σηκώσεις τα χέρια ψηλά". Στα θέματα πίστεως ο Κύριος είναι αυτός που φωτίζει το κάθε άτομο ώστε να δεχθεί τα μηνύματα! Επομένως, αν θέλεις να την βοηθήσεις, θα συνεχίσεις να προσεύχεσαι γι' αυτήν και με το παράδειγμά σου να της δείχνεις το σωστό δρόμο! Και ο Κύριος ξέρει πότε θα την βοηθήσει να πάρει "τη στροφή"!
Ίσως να θέλει να δοκιμάσει και τη δκή σου υπομονή και εμπιστοσύνη σ' Εκείνον.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αδελφε ktistos να με συγχωρησεις, αλλα δεν με εχεις εννοησει. Ισως επειδη φταιω και εγω.

Δεν ξερω τι να σου πω, κανε μια δευτερη αναγνωση πιο νηφαλια, γιατι με εχεις παρανοησει πληρως.

Με αναγκαζεις να κανω απολογητικη επι του κειμενου μου, ο ταλαιπωρος.

Μιλω επι συγκεκριμενου περιστατικου, Ο Χριστος ηρθε να Σωσει τον Ανθρωπο και να ολοκληρωσει το προαιωνιο σχεδιο τη Θειας Οικονομιας, , δεν ηρθε να πεισει Ορθοδοξους Χριστιανους του 21ου αιωνα να πανε για εξομολογηση!

Οταν λεω Εκκλησια δεν εννοω την παρουσια μας στον Ναο μονο. Παψτε να συγχεετε την Εκκλησια του Χριστου με τον Ναο της λατρειας του Θεου.

Οταν λεμε εις τυπον και τοπον Χριστου, εννοουμε οτι οι Ιερεις, οντες κατεχοντες το χαρισμα και το αξιωμα εαν θελεις της Ιερωσυνης, ειτε αξιως ειτε αναξιως γινονται ενεργουμενα της Θεικης Εξουσιας και Δυναμεως που εκχεει ο Πατηρ Δια του Υιου εν Αγιω Πνευματι. Και μεθυσος να ειναι ο Ιερεας και δεν ξερω και εγω τι αλλο (θου Κυριε..) εφοσον πας εσυ με καλο λογισμο και ταπεινωση και πνευμα μετανοιας, το μυστηριο θα ενεργησει και οι αμαρτιες σου θα θεωρουνται λελυμενες. Ειναι σαφες αυτο;

Εφοσον ο Ιερεας ειναι κανονικα χειροτονημενος, αφηστε τα υπολοιπα στον Χριστον. Δεν μας ενδιαφερει τι κανει και τι ρανει.

Τωρα οσον αφορα αυτο το τελευταιο που λες, δεν συνδυαζεται με το κειμενο μου, εδωσα παραδειγμα για να καταδειξω την αξια της υπακοης και το τι αποτελεσμα φερει.

Με υπακοη σωθηκε ο κοσμος ολοκληρος! Υπακοη η Θεοτοκος, υπακοη ο Προδρομος, υπακοη, ο Κυριος!

Εμεις τι ειμαστε δηλαδη, και δεν μπορουμε να κανουμε μια υπακοη σε εναν δισχιλιοχρονο θεσμο που δεν εχει καν ιδρυθει απο ανθρωπους αλλα απο τον Ιδιο τον Θεον; Tην Εκκλησια.

Τι ειμαστε, εμεις, μια χουφτα χωμα, ενα πλασμα απειροελαχιστο, που το καλεσε στην υπαρξη ο Θεος, απο την απολυτη ανυπαρξια, εν τη αγαθοτητι του, και το ζωοποιει, το συνεχει, το προνοει; Μπορει ο κοκκος αμμου, να αντιλεγει σε μια παραλια ολοκληρη μαζι με την θαλασσα;

Kανε υπακοη και σωζου, αλλιως καθησε με τα γιατι σου και απωλεσου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

εχω μια απορια... ολοι εμεις εδω που γραφουμε και που θεωρουμαστε Ορθοδοξοι (αφου εχουμε βαπτιστει)η πορεια της ζωης μας ηταν ευθυς εξαρχης αυτη που ειναι τωρα?και τι θελω να πω με αυτο? κατι η καποιος μας "ανοιξε" τα ματια καποια στιγμη, και αρχισαμε να ζουμε κοντα στην εκκλησια ετσι δεν ειναι? (με τη Χαρη παντα του Θεου) αρα και η φιλη της smarti μπορει να ειναι Ορθοδοξη και να λεμε το αυτονοητο για τις"υποχρεωσεις"(να με συγχωρητε για την εκφραση)που πρεπει να εχει ενας Ορθοδοξος αλλα μπορει (κατα παραχωρηση του Θεου)να πρεπει να ακουσει τα αυτονοητα!.
και εμεις, (βαζοντας τον εαυτο μου πρωτα) δεν γεννηθηκα γνωριζοντας την Αληθεια..στη πορεια ομως της ζωης μου-μας ακουσα κατι ,ειδα κατι που με εκανε να ψαξω να την ανακαλυψω!
Εσεις παντως οι αντρες που εχετε την ευκαιρια να πηγαινετε στο Αγιο Ορος δεν πιστευω οτι οι εκει μοναχοι και γεροντες δεν συζητανε μαζι σας γιατι λενε α! οι κοσμικοι ξερουν-γνωριζουν-διαβαζουν κτλ αρα προς τι ο διαλογος ή τα "'επιχειρηματα"
και εμεις οσο να ακουγονται φτωχα αυτα που γραφουμε οφειλουμε αφου αλλαξαμε "ταξη στο σχολειο και απο προνηπιο-πνευματικα :razz: .πηγαμε νηπιαγωγειο"να λεμε αυτα που γνωριζουμε
αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη συγγνωμη αν σας κουρασα!
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Λένε ότι αν αυτοκτονήσει κάποιος άνθρωπος ,ότι δεν μπορεί να μπει στον παράδεισο.
Αν αυτό το άτομο όμως για χρόνια είχε μελαγχολία και δεν έφταιγε εντελώς ,μιας και η μελαγχολία είναι ψυχολογική αρρώστια και μπορεί να συμβεί στον καθένα πάλι θα πάει στη κόλαση η υπάρχει κάτι ενδιάμεσο και μπορεί να πάει ακόμα στον παράδεισο;

Aν σε όλη τη ζωή του ,ήταν κάλος άνθρωπος και στο τέλος αυτοκτονήσει ,πάλι θα πάει στην κόλαση;
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αν δεν έχει σώας τας φρένας, έχει το ακαταλόγιστο! Κρίνεται όμως για τις πρότερες πράξεις του, εφόσον τότε είχε έλεγχο συνείδησης.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

ktistos συμφωνώ 100% και στα 2 σου κείμενα αδελφέ.
smarti κάνε προσευχή καθημερινά γι'αυτήν και άσε τα πολλά λόγια.
Μην της λες τίποτα,απολύτως τίποτα.
Άμα την ζαλίζεις θα έρθουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Και ντάξει ρε παιδιά άμα δεν θέλει να εξομολογηθεί γιατί να της το ζητάμε έτσι,ας μην εξομολογηθεί.
Καταλαβαίνω την ανησυχία για την ψυχή της αλλά αν δεν το πάρει η ίδια απόφαση δεν θα εξομολογηθεί ποτέ γιατί έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον εαυτό της,λόγω του αυτεξουσίου.
Μόνο ο Θεός μπορεί να ενεργήσει σε τέτοια περίπτωση,γι'αυτό ας προσευχόμαστε γι αυτήν και τίποτε άλλο.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”