Μοναχισμός και αλλαγή γνώμης

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotis2008 έγραψε:Αν μου λέτε οτί είμαι ανάξιος να γίνω μοναχός είναι αλήθεια γιατί που το 'χει πει ο πνευματικός μου οτί σε αυτήν την φάση δεν θα καταφέρω τίποτα αν πάω σε μοναστήρι.
Από την άλλη εγώ συμφωνώ σε αυτό κι έχω να απαντήσω πως δεν είμαι άξιος να κάνω (ούτε) οικογένεια.
Μπορεί κι αυτό να είναι μια λεπτομέρεια που παίζει ρόλο.
Αφού την αξιότητά σου η μη για μοναχός την αφήσεις στην κρίση του πνευματικού σου (και πολύ σωστά) γιατί την αξιότητά σου για οικογένεια την αποφασίζεις μόνος σου;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Παναγιώτη μην το λες αυτό δηλ. ότι δεν είσαι άξιος για οικογένεια. Με τον καιρό μπορεις να σκεφτείς πολλά πράγματα και να ανακαλύψεις οτι σου αρμόζει αύτός ο ρόλος. Ισως να βρεις μια καλή κοπέλα που να είναι στο δρόμο του Θεού και μαζί να συνεχίσετε το δρόμο της ζώης σας και να αγωνιστήτε τον καλόν αγώνα. Προς το παρών κανε την υπακοή στον πνευματικό σου, κάνε τον πνευματικόν σου αγώνα και με τον καιρό θα ανακαλύψεις τι πραγματικά σου αρμόζει. Τωρα είσαι πλήροις ενθουσιασμού αλλα μην παρασύρεσαι ευκολα απο τις σκέψεις σου. Περασα και εγώ απο την κατάσταση σου. Και γω όταν λυτρώθηκα απο τα πάθη μου ονειρευόμουν να γίνω...αρχιεπίσκοπος Αμερικής. :D

Γι αυτό λοιπον αδελφέ κανε τον πευματικόν σου αγώνα, πάντα κοντά στον πνευματικό σου φυσικά και αφησε τα όλα στην πρόνοια του Θεού.
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

οτι θέλει ο Θεός ας γίνει.
γυρνάει 6 ιουλίου αν είναι να παντρευτουμε ας παντρευτουμε.
αν όχι αγώνας πνευματικός εξω και μετά μοναχισμός.

Σμάρω συγγνώμη εκείνα που σου έστειλα δεν ξέρω γιατι στα έστειλα...
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”