Άπιστος
Συντονιστής: Συντονιστές
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: ΑΠΙΣΤΟΣ
Ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα, γιατί με την ιστορία της Δέσποινας έχουμε ξεφύγει.smarti έγραψε:ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΟΥΝ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ .ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ;
Όλοι μας έχουμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον ανθρώπους, που δε συμμερίζονται τις πνευματικές μας ανησυχίες και το κυριότερο κάνουν κακό στον εαυτό τους και σε μας με τη συμπεριφορά τους αυτή.
Έχω αναφέρει σ΄άλλο θέμα τι λέει ο Απόστολο Παύλος στην Α προς Κορινθίους για το θέμα αυτό, αλλά ας αφήσουμε τη θεωρία κι ας πούμε δυο πρακτικά πράγματα.
Κατ' αρχήν ο Θεός, που θέλει όλοι μας να τον γνωρίσουμε και να σωθούμε, βρίσκει για κάθε άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή και τον κατάλληλο τρόπο για να τον καλέσει. Το έργο της σωτηρίας των ψυχών είναι έργο του Θεού κι όχι δικό μας, κατά συνέπεια εμείς μπορούμε μόνο να βοηθήσουμε με προσοχή και διάκριση.
Επίσης καλό είναι να ξέρουμε ότι τα έργα, δηλαδή η αγάπη μας και το παράδειγμα μιλάνε πολύ περισσότερο στις ψυχές των γύρω μας απ΄ότι τα λόγια. Δηλαδή, μπορεί κάποιος ν' αντιδράσει αν του μιλήσουμε γιο το Θεό, αλλά πολύ δύσκολα θ' αντιδράσει και μάλλον θα κάτσει να ξανασκεφτεί τη στάση του, αν είμαστε πάντα κοντά του με αγάπη κι αν τον στηρίζουμε όποτε το έχει ανάγκη. Ο Χριστός είπε ότι η Αγάπη είναι αυτή που ξεχωρίζει τους Χριστιανούς από τους υπόλοιπους. Να προσθέσουμε επίσης την πραότητα και την Ειρήνη.
Το μεγαλύτερο όμως όπλο που έχουμε για να επιτύχουμε τη σωτηρία των αγαπημένων μας προσώπων είναι η προσευχή. Είναι πολύ καλύτερο, λέει ο Γέροντας Παΐσιος, "να μιλάμε στο Θεό για τα παιδιά μας παρά στα παιδιά μας για το Θεό". Αυτό ισχύει για όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η προσευχή όμως να μην είναι τυπική, αλλά ουσιαστική, με πόνο, σαν τα δικά τους λάθη και οι δοκιμασίες να είναι δικές μας. Τότε ο Θεός απαντώντας και στη δική μας προσευχή θα επισπεύσει την ώρα τις δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή των αγαπημένων μας προσώπων.
Πάνω απ΄όλα αγάπη, υπομονή κι επιμονή στο καλό παράδειγμα και την προσευχή. Δεν υπάρχει άλλος εύκολος δρόμος.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γεωργία - Ειρήνη χάρηκα πολύ γι' αυτήν την εξέλιξη!geonutr έγραψε:Μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου...Δόξα σοι Κύριε...
Χώρισα για 4 ημέρες, δεν πήγαινε αλλό αλλά ο Κύριος μετά από τις προσευχές τις δικές μου και του πνευματικού μου, άνοιξε από ότι φαίνεται τα μάτια στο αγόρι μου...Γύρισε πίσω, θέλει λέει να παντρευτούμε, μου ζήτησε να του γνωρίσω τον πνευματικό μου για να του μιλήσει και να εξομολογηθεί..Στο χωριό που πήγε για Πάσχα, μίλησε με ένα παππά που έμενε δίπλα τους (Θεόσταλτος) και άλλαξαν πολλά!Κάθε μέρα μιλάμε για πνευματικά θέματα, για την προσευχή και τον Κύριο και δείχνει ενθουσιασμένος..βέβαια, ότι του λέω είναι απ'αυτά που γνωρίζω.Για ότι δεν γνωρίζω του λέω να το σημειώσει κάπου να ρωτήσει πνευματικό..Με ρωτάει χαριτολογόντας αν θέλω να γίνει και παππάς!Μέχρι που εχθές το βράδυ έκατσε μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα για να μάθει απ'έξω το σύμβολο της Πίστεως μας (δεν το είχε μάθει από το Δημοτικό)!
Δεν ξέρω, νομίζω ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο..σιγά σιγά...
Έχεις έναν ακόμη λόγο να δοξάζεις τον Κύριο!
Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι ωραια που ακουγονται ολα.Σιγουρα θα ειναι πολυ ωραια να μπορεις να συζητας για τις πνευματικες σου ανυσιχιες με τον ανθρωπο σου.Ευχομαι να πανε ολα καλα με τη βοηθεια του θεουλη μας.geonutr έγραψε:Μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου...Δόξα σοι Κύριε...
Χώρισα για 4 ημέρες, δεν πήγαινε αλλό αλλά ο Κύριος μετά από τις προσευχές τις δικές μου και του πνευματικού μου, άνοιξε από ότι φαίνεται τα μάτια στο αγόρι μου...Γύρισε πίσω, θέλει λέει να παντρευτούμε, μου ζήτησε να του γνωρίσω τον πνευματικό μου για να του μιλήσει και να εξομολογηθεί..Στο χωριό που πήγε για Πάσχα, μίλησε με ένα παππά που έμενε δίπλα τους (Θεόσταλτος) και άλλαξαν πολλά!Κάθε μέρα μιλάμε για πνευματικά θέματα, για την προσευχή και τον Κύριο και δείχνει ενθουσιασμένος..βέβαια, ότι του λέω είναι απ'αυτά που γνωρίζω.Για ότι δεν γνωρίζω του λέω να το σημειώσει κάπου να ρωτήσει πνευματικό..Με ρωτάει χαριτολογόντας αν θέλω να γίνει και παππάς!Μέχρι που εχθές το βράδυ έκατσε μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα για να μάθει απ'έξω το σύμβολο της Πίστεως μας (δεν το είχε μάθει από το Δημοτικό)!
-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σκέψου τώρα οτί η αλλάγη αυτή μπόρει να εγινε με της προσέυχες ενος Ασκητή στην Αλάσκα ,ενος Ιεραπόστολου στις Ινδίες και του Παπά του Χωριόυ. Θαυμαστός Ο Θεός Εν τοις Αγιοίς αυτού! Σημάδι απο τον Θεό οτι Η Εν χριστώ ζωή έιναι που πρέπει να ακολουθήσετε και οτι σας θέλει κοντά του συνέχισε να τον δόξαζεις μέρα και νύχτα αδελφή και με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Αγίας Είρηνης θα πάνε όλα καλά.!aposal έγραψε:Γεωργία - Ειρήνη χάρηκα πολύ γι' αυτήν την εξέλιξη!geonutr έγραψε:Μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου...Δόξα σοι Κύριε...
Έχεις έναν ακόμη λόγο να δοξάζεις τον Κύριο!
Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!