Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Ο Αρχηγός της Εκκλησίας και Βασιλεύς του Σύμπαντος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, είναι ο Χριστός.
Και βέβαια, όλοι οι σωστοί Χριστιανοί κάνουν μονο ό,τι λέγει ο Αρχηγός, “Εντολή Αρχηγού”.
Οι υπόλοιποι, κάνουν αυτοί τον Αρχηγό, έχουν δηλαδή, δική τους… οπτική γωνία, όπως ακριβώς και ο σατανάς και χάνουν έτσι την αιωνιότητα.
Υπάρχει άραγε τραγικότερο;
Ο γνωρίζων την Αλήθεια ή γίνεται Μάρτυς ή προδότης.
Είναι αδύνατον να μη διωχθή ο εργάτης του Ευαγγελίου.
«Ουκ έστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού. εί εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·»
Η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας είναι το κλειδί για την ερμηνεία της Αγίας Γραφής.
Ξέρετε ποιά θρησκεία έχει τους περισσότερους οπαδούς;
Η θρησκεία του εγώ.
Ο εγωιστής άνθρωπος δουλεύει μόνο για τον εαυτό του, όπως ο διάβολος.
Ξέρετε ποιά θρησκεία έχει τους λιγότερους οπαδούς;
Η θρησκεία της ταπείνωσης.
Οι ταπεινοί άνθρωποι, που είναι μιμητές Χριστού, είναι ελάχιστοι.
Οι εγωιστές δοξάζουν τον εαυτό τους, ενώ οι ταπεινοί δοξάζουν τον Θεό.
Έλεγε ο Γέροντας :
Στο πανεπιστήμιο ένας Καθηγητής μας ρωτούσε, «Κύριοι φοιτηταί, αν υποθέσουμε ότι ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι από το Πανεπιστήμιο (τότε φοιτούσαν στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα) μέχρι την Νέα Υόρκη, μέχρι που έφτασε άραγε ο μεγαλύτερος Άγιος;».
Κανείς δεν ήξερε.
Ο Καθηγητής τότε απαντούσε:
«Μην κουράζεστε.
Θα σας πω εγώ.
Ο μεγαλύτερος Άγιος έφτασε μέχρι την Ομόνοια (απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων!)».
Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν και εξανίσταντο, «Ω, μα κύριε καθηγητά, τι λέτε, είναι δυνατόν;».
«Τι πάθατε»; ρωτούσε ο Καθηγητής.
«Τώρα γιατί όλοι μιλάτε, ενώ πριν όχι;
Τόσο φτάνει ο Άγιος.
Το υπόλοιπο το βάζει ο Θεός.
Και αυτό που ο άνθρωπος βάζει είναι η ταπείνωσή του».
Η ταπείνωση είναι τα κλειδί που ανοίγει την πύλη του Ουρανού.
Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χρυσό κλειδί που μπορεί να ανοίξει την πυλη του Παραδείσου.
Το έχουμε;
Άλλη είσοδος δεν υπάρχει.
Όπως ίδιον των αστέρων είναι το Φως, έτσι ίδιον των ανθρώπων που σέβονται και φοβούνται τον Κύριο είναι η ΑΠΛΟΤΗΤΑ και η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
Το απόσταγμα όλης της σοφίας των Πατέρων και της μελέτης τους είναι ότι: τέλειος χριστιανός θα πη ταπεινός άνθρωπος.
Γέροντας Ιγνάτιος (Καπνίσης) της Ευβοίας
Μια Ελεήμων παιδική καρδιά
Δημήτρης Ιωάννου, Φιλόλογος – Συγγραφέας.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ὁ ἄνθρωπος ἀπό τῆς βρεφικῆς ἡλικίας σιγά σιγά παύει νά μεγαλώνει μέ τόν Θεό.
Ἀλλιῶς διαπαιδαγωγοῦνται τά παιδιά σήμερα. Δέν παιδαγωγοῦνται ἐν Θεῶ.
Δέν ὡριμάζει ὁ ἄνθρωπος ὡς θεανθρώπινη προσωπικότητα.
Ἀκόμα καί αὐτοί οἱ χριστιανοί συχνά φτιάχνουν ἕναν χριστιανισμό στά μέτρα τους. Ζεῖ ὁ ἄνθρωπος τόν κόσμο καί παραδέχεται τήν Ἐκκλησία.
Παραδέχεται τήν Ἐκκλησία καί ζεῖ τόν κόσμο.
Ἔχει κοινή ζωή καί ἐκτιμᾶ τήν ἐκκλησιαστική ζωή.
Ἐκτιμᾶ τήν ἐκκλησιαστική ζωή καί ζεῖ κοινή ζωή.
Αὐτός εἶναι ὁ πεπτωκός ἄνθρωπος!
Γι’ αὐτό καί ἡ Θ.Λειτουργία, ὡς ἐπί τό πλεῖστον, ἁπλῶς καλλωπίζει τήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου, ἀλλά δέν… τήν γεμίζει.
Δέν εἶναι ἐκκλησιαστική ζωή.
Ἡ διασπάθιση τοῦ χρόνου καί οἱ μέριμνες ἐπιφέρουν τόν ἐξοβελισμό τῆς λατρευτικῆς ἐμπειρίας.
Ποιός πηγαίνει στόν Ἑσπερινό, στόν Ὄρθρο;
Πόσοι κάνουν Ἀπόδειπνο;
Ποιοί γνωρίζουν τίς ἀκολουθίες μας;
Ποιοί ἀκούουν κανόνες τῆς Ἐκκλησίας;
Ὁ πλοῦτος τῶν ἀκολουθιῶν παραχωρεῖται, σπρώχνεται σέ κάποια γωνία. Θεωρεῖται ἀρκετό μόνο ἡ Θεία Λειτουργία – μάλιστα ὄχι καί ὁλόκληρη ἡ ἀκρόασή της – ὡς ἕνα ἑβδομαδιαῖο ἱερό θέαμα καί ἀκρόαμα.
Οἱ πιστοί μας ἀναπαύονται μέ τήν παρουσία τους στήν Ἐκκλησία, μερικοί δέ προσθέτοντες καί τήν Θεία Κοινωνία νομίζουν ὅτι εἶναι καλύτεροι ἀπό ὅσους μόνο παρίστανται.
Ἔτσι ὅμως ἡ Λειτουργία δέν μᾶς τρέφει, δέν μᾶς ἀλλοιώνει, δέν μᾶς ἀνεβάζει σέ θεία βιώματα.
Πιστεύομε στήν ἁγιότητα καί τήν Θεία ἐπιφάνεια, ἀλλά δέν ἐννοοῦμε τήν ἁγιότητα ὡς προσωπική μας μέθεξη καί ἰδιότητα καί ἐνώπιόν της θείας ἐπιφανείας δέν διατιθέμεθα “ἐξ ὅλης της ψυχῆς καί τῆς καρδίας”, γιά νά γίνουμε ἐμεῖς ἅγιοι.
Γέρων Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετριτης .
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Βάδιζε εδώ στη γη όχι σαν θνητός, αλλά σαν Ουράνιος άνθρωπος!
Οι καλλίτερες αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού πρέπει να είναι οι ζωές μας.
Νίκησε το κακό με το καλό!
Μείνε πρόβατο και με την δύναμη του Χριστού θα νικήσεις τους λύκους!
Χριστιανός να είσαι και όχι μόνο να φαίνεσαι! Ιδού ένα από τα πρωταρχικά σου καθήκοντα.
Το όνομα Χριστιανός χωρίς χριστιανική ζωή είναι μία υποκρισία.
Χριστιανός είναι εκείνος ο οποίος, όσο είναι δυνατόν στον άνθρωπο, μιμείται τον Κύριο Ιησού: με τα λόγια του, με τα έργα του και με τις σκέψεις του.
Για την εκπλήρωσι των εντολών του Θεού χρειάζεσαι την απλότητα.
Άγιος Αρσένιος Μπόκα.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Μόνον όταν μας φωτίσει το φως του Χριστού μπορούμε να βλέπουμε τις αμαρτίες μας.
Αν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας, η προσευχή παύει να είναι αυτό που πρέπει να είναι: έκρηξη ηφαιστείου!
Το πρόβλημα της καθημερινής ζωής από ασκητική άποψη συνδέεται με το φόβο του Θεού. Αυτός ο φόβος είναι δώρο εξαιρετικά πολύτιμο. Μέσω αυτού ζητούμε από τον Θεό να μας καθοδηγεί στην καθημερινή ζωή, σε κάθε στιγμή.
Μην παραλείπετε να παρακαλείτε κάθε μέρα τον Θεό να σας δίνει το Άγιο Πνεύμα, τη χάρη, για να εκπληρώνετε και να αφομοιώνετε τις εντολές του Χριστού, μέχρις ότου γίνουν δεύτερη φύση σας.
Η μετάνοια είναι ένα ανεκτίμητο δώρο προς την ανθρωπότητα.
Η μετάνοια είναι το Θείο θαύμα για την αποκατάστασή μας μετά την πτώση.
Η μετάνοια είναι έκχυση θείας εμπνεύσεως πάνω μας, με τη δύναμη της οποίας ανεβαίνουμε προς τον Θεό, τον Πατέρα μας, για να ζήσουμε αιώνια στο φως της αγάπης Του.
Με τη μετάνοια συντελείται η θέωσή μας.
Αυτό είναι γεγονός με ασύλληπτο μεγαλείο.
Η δωρεά αυτή έγινε δυνατή με την προσευχή του Χριστού στη Γεσθημανή, με τον θάνατό Του στον Γολγοθά, και στην Ανάστασή Του (βλ. Λουκ. κδ’ 45-47)…
Η οδός προς την αγίαν θεωρίαν διέρχεται δια της μετανοίας. …
εάν δεν απομακρυνθούμε από το κράσπεδο του ιματίου του, η βοήθεια θα έλθει.
Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου (Σαχάρωφ): Περί Πνεύματος και Ζωής, Έσσεξ Αγγλίας 1992
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Αδελφέ μου, μη ζητάς τίποτε άλλο στην προσευχή σου από την μετάνοια…
Η μετάνοια θα σού φέρη την ταπείνωση, η ταπείνωση θα σού φέρη την Χάρη του Θεού, και ο Θεός θα σού έχη μέσα στην Χάρη Του ό,τι χρειάζεται για την δική σου σωτηρία και ό,τι άλλο, σε περίπτωση που χρειασθή, για να βοηθήσης μία άλλη ψυχή.
Προσπαθώ να συντρίβωμαι μπροστά στον Θεό απλώνοντας τις αμαρτίες μου και τις αχαριστίες μου· να ζητώ ταπεινά το έλεός Του και να Τον ευγνωμονώ δοξολογώντας.
Άγιος Παϊσιος .
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

«Στην πνευματική ζωή δεν υπάρχει μία συνταγή, ένας κανόνας. Η κάθε ψυχή έχει την δική της μοναδικότητα, ποιότητα, και δεκτικότητα. Να μη θέλουμε να βάλουμε όλον τον κόσμο στο δικό μας καλούπι.»
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

"Η αγάπη του Χριστού δεν έχει κορεσμό.."
Ο έρωτας προς τον Χριστό είναι κάτι άλλο. Δεν έχει τέλος, δεν έχει χορτασμό. Δίνει ζωή, δίνει σθένος, δίνει υγεία, δίνει, δίνει, δίνει... Κι όσο δίνει, τόσο πιο πολύ ο άνθρωπος θέλει να ερωτεύεται. Ενώ ο ανθρώπινος έρωτας μπορεί να φθείρει τον άνθρωπο, να τον τρελάνει. Όταν αγαπήσομε τον Χριστό, όλες οι άλλες αγάπες υποχωρούν. Οι άλλες αγάπες έχουν κορεσμό.. Η αγάπη του Χριστού δεν έχει κορεσμό. Η σαρκική αγάπη έχει κορεσμό. Μετά μπορεί ν' αρχίσει η ζήλια, η γκρίνια, μέχρι κι ο φόνος. Μπορεί να μεταβληθεί σε μίσος. Η εν Χριστώ αγάπη δεν αλλοιώνεται. Η κοσμική αγάπη λίγο διατηρείται και σιγά σιγά σβήνει, ενώ η θεία αγάπη ολοένα μεγαλώνει και βαθαίνει. Κάθε άλλος έρωτας μπορεί να φέρει τον άνθρωπο σε απελπισία. Ο θείος έρως, όμως, μας ανεβάζει στη σφαίρα του Θεού, μας χαρίζει γαλήνη, χαρά, πληρότητα. Οι άλλες ηδονές κουράζουν, ενώ αυτή διαρκώς δεν χορταίνεται. Είναι μία ηδονή ακόρεστος, που δεν την βαριέται κανείς ποτέ. Είναι το άκρον αγαθόν.
Όταν αγαπάς τον Χριστό, παρόλες τις αδυναμίες και τη συναίσθηση που έχεις γι' αυτές έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες τον θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού. Είναι φίλος μας. Το βεβαιώνει ο ίδιος, όταν λέει: «Εσείς είστε φίλοι μου ...» (Ιω. 15,14).
Αγίου Πορφυρίου
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Αν ο Χριστός είναι μέσα σου με την συχνή Θεία Κοινωνία, τότε
πρέπει και συ να γίνεις όπως Εκείνος.
Να είσαι πράος και ταπεινός, μακρόθυμος, γεμάτος αγάπη, να μην έχεις προσκόλληση στα εγκόσμια αγαθά, ο νους σου να θεωρεί τα Ουράνια, να είσαι υπάκουος και λογικός. Φρόντιζε να κατοικεί μέσα σου το Πνεύμα Του.
Μην είσαι υπερήφανος, ανυπόμονος, δοσμένος στα υλικά αγαθά, άπληστος και γαστρίμαργος.
Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ π.ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ
Την ώρα που τον βασάνιζαν και τον έκοβαν, εγώ άκουγα την φωνή του είπε ο αδελφός του π.Ελπίδιος στο Άγιον όρος .
" Αδελφέ, με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού, μου φώναζε. Σε παρακαλώ, μην αγανακτήσεις."
Ο π. Ελπίδιος από το Άγιο Όρος άκουε και ήξερε τι γινόταν στον αδελφό του και τι τραβούσε την ώρα του μαρτυρίου του.
Τους ίδιους πόνους αισθανόταν και αυτός. Κάνε κουράγιο, του απαντούσε.
Αναφέρει ο Ιερομόναχος Σοφρώνιος Αγιοταφίτης:
‘’Πέντε μέρες τον είχαν στο ψυγείο.
Και όμως ήταν μαλακώτατος, σαν να μην είχε πεθάνει. Όταν άρχισα να τον ντύνω – διότι οι άλλοι δεν μπορούσαν, δεν άντεχαν να τον βλέπουν από τις κακοτυχίες που είχε- του λέγω σαν να ήταν ζωντανός:
-Γέροντα μου, τώρα θα με βοηθήσεις να σε ντύσω, διότι βλέπεις είμαι μόνος μου.
Όταν άρχισα και του έβαλα τη φανέλλα, το πρώτο χέρι αμέσως το κατέβασε μόνος του. Όπως και το άλλο χέρι. Και τα πόδια ομοίως. Του μάζευα τα πόδια να του φορέσω τα ρούχα και όταν τέλειωνα τα άπλωνε μόνος του.
Στο αριστερό πόδι από κάτω, είχε κτύπημα με το τσεκούρι.
Μετά από τέσσερα χρόνια στην ανακομιδή των ιερών του λειψάνων, το σώμα βρέθηκε αύθαρτο και ευωδίαζε.
Στην δεύτερη εκταφή απουσίαζε ο π. Σωφρόνιος (φίλος του κι ο οποίος βρέθηκε κοντά του αμέσως μετά το μαρτύριο του και τον έντυσε), γιατί δεν είχε ειδοποιηθεί.
Το προηγούμενο βράδυ είδε σαν σε όνειρο τον άγιο Φιλούμενο να του λέει:
- Εσύ Σωφρόνιε, δεν θα έρθεις αύριο; "
Έτσι πληροφορήθηκε για την εκταφή.
Στην πρώτη αγρυπνία, που θα γινόταν προς τιμήν του Αγίου στην Κύπρο, λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στην αδελφή του Αγίου Φιλουμένου :
-" Γαλάτεια, δεν θα έρθεις στην αγρυπνία;"
-"Δεν μπορώ, Σεβασμιώτατε. Έχω σοβαρά προβλήματα υγείας, μου πονάνε και τα πόδια."
Στενοχωριόταν που δεν θα μπορούσε να πάει στην Εκκλησία.
Είχε μία φωτογραφία του π. Φιλουμένου κορνιζομένη σ᾿ ένα τραπέζι κοντά της.
Κάποια στιγμή βγαίνει από την φωτογραφία ο Άγιος Φιλούμενος και της λέει,
-" να έρθεις κι᾿ εγώ θα είμαι εκεί και θα σε βοηθήσω."
Τότε απεφάσισε να πάει στην αγρυπνία.
Και πραγματικά πέρασε όλες τις ώρες της αγρυπνίας χωρίς να έχει καμιά δυσκολία και μάλιστα στεκόταν συνέχεια όρθια.
Το 2005, ενώ ο ναός είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, δέχτηκε επίθεση από δύο εβραϊκά τάνκς.
-«Την ώρα που έγινε η επίθεση, στις 3:45 π.μ.», θυμάται ο π. Ιουστίνος, «βρισκόμουν στο ηγουμενείο. Μου τηλεφώνησε η γυναίκα του φύλακα που δουλεύει εδώ, η οποία μένει ακριβώς απέναντι από την κεντρική πύλη του προσκυνήματος, και μου είπε:
“Πρόσεξε, μην πλησιάσεις στα παράθυρα, διότι δύο τάνκς είναι έτοιμα να κτυπήσουν το Μοναστήρι!”
»Έμεινα πραγματικά μέσα και κοιτάζοντας πλαγίως από το ένα παράθυρο είδα μία οβίδα να κτυπά την εκκλησία.
- “ Άγιε Ιακώβ… Αγία Φωτεινή…”, φώναξα. ‘‘ Εγώ έφτιαξα το σπίτι σας με το υστέρημα του φτωχού λαού. Προστατέψτε το, διότι μπροστά στα τάνκς δεν μπορώ να κάνω τίποτα!”
Όταν όμως άκουσα και το δεύτερο κτύπημα κάτω από το καμπαναριό, δίπλα στον σταυρό, απελπίστηκα και είπα:
-” Ε, πάτερ Φιλούμενε, αν είσαι Άγιος, δείξε μου το τώρα!”
Και τότε πραγματικά, με αυτά τα αμαρτωλά μου μάτια είδα τον Άγιο με το γκρίζο του αντερί επάνω στον σταυρό, στο κέντρο της προσόψεως του ναού, να κινεί τα χέρια του, σαν να έδιωχνε κάτι.
Έπειτα διαπίστωσα, ότι αυτό που έδιωχνε ήταν τρεις οβίδες, οι οποίες έπεσαν κάτω χωρίς να εκραγούν και κατρακυλούσαν πάνω στο λιθόστρωτο, σαν να ήταν μπουκάλια.
Έτσι, τα τάνκς απεχώρησαν άπρακτα και σώθηκε ο ναός.»
Ένα βράδυ τον είδε πάλι στον ύπνο του ο Γέροντας Ιουστίνος.
- Σήκω, του είπε, είναι η ώρα της ακολουθίας." Πράγματι σηκώθηκε, αλλά είδε το ρολόι και διεπίστωσε ότι ήταν νωρίς ακόμη.
Όπως στεκόταν δίπλα στο κρεβάτι του, βλέπει το χέρι του αγίου Φιλουμένου με το γκρίζο αντερί, που συνήθιζε να φοράει και άκουσε αυστηρή την φωνή του να του λέει:
-" Σου είπα να σηκωθείς, αλλά κατέβα στην εκκλησία από την αριστερή πόρτα, όχι από την δεξιά."
Σκέφτηκε μήπως είναι πειρασμός από τον διάβολο και άρχισε να λέει το Θεοτόκε Παρθένε…
Ο Άγιος τον έπιασε από τον αριστερό ώμο και του ξαναλέει,
-"έλα, ο ίδιος είμαι, ο Φιλούμενος, μη δοκιμάζεις. Σου ξαναλέω, κατέβα στο προσκύνημα από την αριστερή πόρτα και όχι από την δεξιά."
Έκανε το σταυρό του και κατέβηκε.
Στην αριστερή πλευρά της αγίας τραπέζης άκουσε θόρυβο ρολογιού.
Κάποιοι είχαν τοποθετήσει ωρολογιακή βόμβα…
Κάλεσε αμέσως την αστυνομία και μόλις που πρόλαβαν και την πέταξαν έξω, έσκασε, έγινε η έκρηξη.
ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΥΧΝΟΣ
ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΟΞΑ ΣΟΙ!
Βοήθειά μας!
Άγιε του Θεου ΠΡΕΥΒΕΥΕ υπέρ ημών.!
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

"Η αγάπη του ζευγαριού, αν δεν είναι δυνατή δεν θα αντέξει στον χρόνο... |Άγιος Ιάκωβος
Πολλοί γάμοι καταστρέφονται,
επειδή οι σύζυγοι, πριν ξεκινήσουν,
δεν ακολουθούν καλή οδηγία.
Ορισμένοι παντρεύονται πολύ νέοι,
χωρίς προηγουμένως να έχει ωριμάσει το μυαλό τους
και χωρίς να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
Γι’ αυτό και σε λίγο χωρίζουν,
γιατί δεν νιώθουν ελεύθερα,
αλλά σαν σε φυλακή.
Μερικοί Χριστιανοί νομίζουν,
ότι τα προβλήματα στον γάμο,
θα λυθούν με θαύμα.
Αυτό είναι λάθος.
Ο Θεός βοηθάει,
όταν και εσύ σκέφτεσαι σωστά
και πορεύεσαι στη ζωή σου με σωφροσύνη.
Πολλοί σύζυγοι δεν γνωρίζουν
ποιές είναι οι πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, με τον οποίο ζουν μαζί.
Το ζευγάρι πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του τις υποχρεώσεις του
και όχι να περιμένει βοήθεια από τρίτους.
Επίσης, το ζευγάρι,
δεν πρέπει να ανακοινώνει στους γονείς τα προβλήματα,
που μπορεί να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα
και να οδηγήσουν σε παρέμβαση και μαλώματα μεταξύ συγγενών.
Η αγάπη του ζευγαριού,
αν δεν είναι δυνατή δεν θα αντέξει στον χρόνο.
Οι σύζυγοι οφείλουν να προσέχουν,
για να μην αποπλανηθούν από τρίτα πρόσωπα
και καταστρέψουν τον γάμο τους…
Όταν χωρίσει κάποιος,
είναι προτιμότερο να μην ξαναπαντρευτεί.
Ο δεύτερος γάμος είναι μεγάλη απόφαση.
Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά από τον πρώτο γάμο.
Αν χωρίσει κανείς μια φορά,
ας μείνει μόνος με τον εαυτόν του για να συνέλθει,
να ηρεμήσει,
να ωριμάσει,
να μετανοήσει
και αν υπάρχουν παιδιά,
να ασχοληθεί με τη σωστή ανατροφή τους,
γιατί τα παιδιά κουβαλούν πληγές
από τον χωρισμό των γονιών τους.
Τα ανδρόγυνα να είναι αγαπημένα,
να έχουν υπακοή μεταξύ τους.
Να συμβουλεύεται ο άνδρας την γυναίκα,
να μην κάνει ο καθένας το δικό του.
Μεταξύ σας (με τον σύζυγο) να υπάρχει κλίμα
απόλυτης εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.
Μην αφήνεις κάτι μέσα σου,
γιατί αυτό μετά θα σε πνίξει.
Μην αφήνεις τους λογισμούς να εμφωλεύουν μέσα σου,
είναι φίδια.
Η αγάπη όλα τα σκεπάζει...
|αν θες και τα υπόλοιπα...
https://amfoterodexios.blogspot.com/... ... st_28.html...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”