Περί περίεργων μηνυμάτων

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eufrosini »

Evi_J έγραψε:Γιατί έλαβες ένα email σατανιστικού περιεχομένου και όχι κάποιο άλλο;
Αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος από την φίλη σου (επειδή π.χ ξέρει ότι ασχολείσαι με την εκκλησία και ήθελε να "στην σπάσει") τότε φυσικά ήταν σύμπτωση. Άπλά έτυχε να βρει το συγκεκριμένο και το έστειλε. Γιατί όμως υπάρχουν τα συγκεκριμένα; Ε, σαφέστατα δεν θα έλειπε ο Μάρτης από την Σαρακοστή. Τα αιρετικά, σατανιστικά, βουδιστικά κ.τ.λ μηνύματα έχουν και αυτά τον σκοπό τους. Πρώτον να μεταδώσουν τις ιδεολογίες τους προς το συμφέρον τους, και δεύτερον για τον όλο γνωστό λόγο που γίνονται όλα αυτά με τις προπαγάνδες κατά του χριστιανισμού. Για να συνηθίσει δηλ το μάτι, η ιδεολογία, η ψυχή μας, με τον αρχέκακο εχθρό μας.

Αν και ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το γιατί μας μισεί (αφού στο κάτω-κάτω δεν του κάναμε και τίποτα!) το σίγουρο είναι ότι το κάνει. Λόγο του ότι η ύπαρξη του αποτελείται μόνο από πνεύμα και όχι από σώμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον δούμε, βρίσκει ευκαιρία και επικοινωνεί μόνο με τον δικό μας αντίστοιχο κομμάτι του εαυτού μας -δηλ την ψυχή μας- και προσπαθεί να μας πείσει ή να μην κάνουμε αυτό που θέλει ο Θεός, ή να κάνουμε αυτό που θέλει αυτός.

Σε περίπτωση που το μόνο που καταφέρνει είναι το πρώτο τότε λυσσάει από το μίσος του που δεν κατάφερε το δεύτερο. Γι' αυτό και συνεχίζει τον πόλεμο όσο ποιο λυσσαλέα μπορεί. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι "αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι" και ότι με την βιασύνη δεν γίνεται τίποτα, γι' αυτό το κάνει τόσο αργά που δεν το καταλαβαίνουμε. Να σκεφτείς ότι όταν ο άνθρωπος γεννιέται είναι εντελώς αθώος, ενώ όταν πεθαίνει είναι γεμάτος αγκάθια. Αγκάθια μίσους, τρέλας, θυμού, μνησικακίας... τα οποία μπαίνουν στην ψυχή του αργά-αργά όσο περνάει τον χρόνο του στην γη. Και επειδή δεν το καταλαβαίνουμε όπως είπα και πριν, γι' αυτό δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ψυχική κατάντια μας.

Με βάση την τελευταία πρόταση λοιπόν σου φέρνω παράδειγμα την φίλη σου. Δεν μπορεις να πεις ότι είναι κακός άνθρωπος, έτσι δεν είναι; Αντιθέτως -υποθέτω δηλ- θα είναι ένα χαρούμενο άτομο, πάνω-κάτω στην ηλικια σου, που δεν διαφέρει σε προταιρήματα και ελλατώματα από οποιονδήποτε άλλον από μας. Και όμως σου έστειλε ένα email το οποίο δεν έφερε επανάσταση στον ψυχικό της κόσμο! Της φάνηκε αμέσως φυσιολογικό. Πόσο φυσιολογικό μπορεί να είναι ένα τέρας που θέλει την καταστροφή; Και την δική της, και την δική σου και την δική μου και όλων μας; Και όμως έχει αποδεχτεί αυτήν την ιδεολογία. Και μάλιστα χωρις καν να το ξέρει!!! Γιατί αν το ήξερε θα το αποδεχόταν;

Λογικό ακούγεται λοιπόν να έχουμε ένα αντίβαρο στην άλλη άκρη για να μην κατρακυλήσουμε. Κάτι που να μας συγκρατεί. Και επειδή απέναντι από το μίσος βρίσκεται η αγάπη, προσωπικά δεν βρίσκω άλλο άτομο που να έκανε όλα όσα έκανε ο Χριστός για χατήρι μας. ΑΥΤΟΣ ήρθε με την θέληση του να μας σώσει, ΑΥΤΟΣ πέθανε με ένα απάνθρωπο -κατά την γνώμη μου- τρόπο, ΑΥΤΟΣ μαρτύρησε εκεί πάνω στον σταυρό. Λογικό δεν βλέπεις να ακολουθούμε το παράδειγμα Του;

Εδώ λοιπόν -συγνώμη που θα σε φορτώσω λίγο- πρέπει να σου υπενθυμίσω το δικό σου χρέος απέναντι της. Επειδή υποθέτω ότι την αγαπάς την φιλή σου, το βλέπω λογικό να θες να την βοηθήσεις να καταλάβει το λάθος της. Κατά την γνώμη μου αν εγώ λάμβανα μια τέτοια φωτογραφία δεν θα ήθελα να της ξαναμιλήσω. Όχι επειδή την μίσησα αλλά επειδή θα έχω αυτήν την φωτογραφία στο μυαλό μου που θα μπαίνει ανάμεσα στην φιλία μας και στον τρόμο μου. Το μοναδικό που θα σκέφτομαι είναι ότι ΑΥΤΗ φταίει γι' αυτό που νιώθω εγώ. Σαφέστατα αυτό είναι το αγκάθι της επιτυχίας του εξ' από δω! Περισσότερο δεν θα μπορούσε να χαρεί για την κατάντια σας. Κάνε μια προσευχή λοιπόν, πήγαινε στην εκκλησία να γαληνέψει η ψυχή σου, κοινώνησε την Κυριακή και μετά ας τολμήσει ο εξ' από δω να έρθει να σε ενοχλήσει!!

Μην λησμονήσεις να της μιλήσεις και να της εξηγήσεις το πόσο σε πείραξε. Πρέπει να καταλάβει ότι με αυτό που έκανε, έκανε κακό στον ψυχικό σου κόσμο. Να την παρακαλέσεις να μην το ξανακάνει. Αν την παρακαλέσεις αντί να της φωνάξεις θα καταλάβεις το λάθος της. Μίλησε τις ήρεμα, από κοντά -όχι ξερά με κάποιο email γιατί πόσα πιά να γραφτούν σε ένα email;- αν θες να της βοηθήσεις.

Τέλος έχω να πω και κάτι ακόμα. Σε περίπτωση που δεν καταλάβει σου συνιστώ να απομακρυνθείς από κοντά της όσο καιρό θα είσαι έγκυος. Οι ορμόνες που βγάζει ο οργανισμός μιας μητέρας γίνονται αντιληπτές από το έμβρυο ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗΣ. Σκέψου αυτές οι ορμόνες να είναι ορμόνες φόβου ή τρόμου!! Το παιδί θα βγει νευρασθενικό!! Ναι, το ξέρω ότι τώρα μάλλον υπερβάλλω κάπως αλλά δεν είναι ανάγκη να το διακινδυνέψουμε!

Αυτά είχα να σου πω. Αυτό είναι το τελευταίο post. Το ξέρω ότι ήταν πολλά και μερικά όχι και ευχάριστα γι' αυτό ζητώ συγνώμη αν σε κούρασα ή σε στεναχώρησα....
ευχαριστω παρα πολυ ναι θα προσπαθησω να της μιλησω μολις γυρισει απο το γαμηλιο ταξιδι αν και δν θα ηθελα να ξανασχοληθω μαζι της αλλα θα της μιλησω
και παλι ευχαριστω για ολα
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

αγαπητη,

alithis έγραψε:μην διδετε καμμια απολυτως σημασια και καμμια απολυτως συνεχεια σε αυτο το θεμα,ειναι η γνωμη μου!δεν εχει καμμια απολυτως σημασια ,νοημα κ αξια!ειναι αναξιο λογου!ξεχαστε το!
eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

alithis έγραψε:αγαπητη,

alithis έγραψε:μην διδετε καμμια απολυτως σημασια και καμμια απολυτως συνεχεια σε αυτο το θεμα,ειναι η γνωμη μου!δεν εχει καμμια απολυτως σημασια ,νοημα κ αξια!ειναι αναξιο λογου!ξεχαστε το!
σωστα ,λογω εγκυμοσυνης ισως ειμαι πιο ευαισθητη ευχαριστω πολυ
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

Όποιος διαβάσει αυτό το μήνυμα και δεν καταθέσει στο Λογαριασμό μου
98ξφνρνφ/ιρ8ρ9δδοδ το ποσό των 10000 ευρώ στην Τράπεζα ΤΟΚΟΓΛΥΦ. Α.Ε μεγάλο κακό θα του συμβεί και σε όλους τους οικείους του. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

inaapp έγραψε:Όποιος διαβάσει αυτό το μήνυμα και δεν καταθέσει στο Λογαριασμό μου
98ξφνρνφ/ιρ8ρ9δδοδ το ποσό των 10000 ευρώ στην Τράπεζα ΤΟΚΟΓΛΥΦ. Α.Ε μεγάλο κακό θα του συμβεί και σε όλους τους οικείους του. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Αχ, μαμωνάκι, μαμωνάκι
ξύλο που θα το φας...
Μέσα σε ξένο πορτοφολάκι
τρύπες να μην τρυπάς..!

Τα λεφτά σε μένα, παιδιά, στον λογαριασμό *(&(&(*&((*&, IEROGLYF BANK και προορίζονται για φιλανθρωπικά έργα σε συνεργασία με την ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΥΞ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ.
Όποιος αγνοήσει αυτό το μήνυμα, θα του καεί το modem του εντός 666 λεπτών.

:razz:
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

strumfi έγραψε:
inaapp έγραψε:Όποιος διαβάσει αυτό το μήνυμα και δεν καταθέσει στο Λογαριασμό μου
Αχ, μαμωνάκι, μαμωνάκι
ξύλο που θα το φας...
Μέσα σε ξένο πορτοφολάκι
τρύπες να μην τρυπάς..!

Τα λεφτά σε μένα, παιδιά, στον λογαριασμό *(&(&(*&((*&, IEROGLYF BANK και προορίζονται για φιλανθρωπικά έργα σε συνεργασία με την ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΥΞ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ.
Όποιος αγνοήσει αυτό το μήνυμα, θα του καεί το modem του εντός 666 λεπτών.

:angry5:
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Πρόσεχε μην έρθει η ΙΕΡΟΣΚΟΥΠ Ε.Π.Ε. :evil3: και σε εξαφανίσει...

eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

και παλι ευχαριστω
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αγαπητή Ευφροσύνη, ο πονηρός πολλές φορές μας πολεμάει
μέσω των ανθρώπων ακόμη και μέσω "φίλων" ή οικείων...
Εμείς από την μεριά μας θα λέμε "Θεός συγχωρέσει, είναι η καημένη στα δόντια του νοητού θηρίου και γι'αυτό τα κάνει αυτά.. Ο Θεός να την ελεήσει..." Βέβαια θα φυλάγεσαι από μπερδεμένους ανθρώπους και δε θα ανοίγεσαι, ούτε θα κάνεις παρέα. Εξάλλου, όπως λένε οι Πατέρες, αληθινός φίλος είναι μόνο ο εν Χριστώ φίλος, που έχει ίδιο στόχο με εσένα.
Χαίρε εν Κυρίω και μη φοβάσαι τίποτα!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Έχω 5 λογαριασμούς e-mail 3 προσωπικούς και 2 επαγγελματικούς. Τον ένα τον έχω προ πολλού καταργήσει γιατί δεν έχει προστασία και έπαιρνα 500 spam μηνύματα την ημέρα. Οι υπόλοιποι προστατεύονται από τους servers, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο. Έχω βάλει και φίλτρα στον υπολογιστή μου. Το αποτέλεσμα είναι μόνο το 1 στα 1000 μηνύματα που μου στέλνουν να φτάνει στον υπολογιστή μου κι απ' αυτά τα μισά είναι άχρηστα.

Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία κι αν δε λυθεί σύντομα τότε η ηλεκτρονική επικοινωνία θα καταντήσει αδύνατη.

Εδώ έχουν αρχίσει τα spam μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, τι περιμένεις;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”