Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου

Συντονιστής: Συντονιστές

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

aposal έγραψε:-Και σεις το ίδιο να κάνετε, που συμβουλεύετε να κάνω εγώ: Κάντε υπομονή, γιατί δεν είναι σωστό να ξεκοπούμε από την Εκκλησία του Χριστού. Να ευχόμαστε όμως συνάμα ο Θεός να φωτίζει όλους τους ψηλά ιστάμενους να ορθοτομούν το λόγο της αλήθείας.[/color]
Μία ερώτηση. Οι αποστάτες είναι η Εκκλησία του Χριστού;
Εμείς ευχόμαστε να τους φωτίζει ο Θεός αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι, προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο δείγμα να θέλουν να επιστρέψουν στην ορθόδοξη πίστη όλο αλοιθωρίζουν δεξιά κι'αριστερά είτε είναι με τους παπικοπροτεστάντες είτε με αλλόθρησκους. Και αυτή η υπομονή μέχρι πότε δεν υπάρχει όριο;
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Πιθανόν κάποιες δηλώσεις του να παραποιούνται κι όλας (εκούσια, ή ακούσια), ή να παρερμηνεύονται.
Και εγώ όπως έγραψα και πιό πάνω έχω αυτήν την εντύπωση, έφτασα ειλικρινά στο σημείο να μην πιστεύω τίποτε από αυτά που γράφουν αυτά τα βιβλία, πχ στο βιβλίο "Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παϊσίου" έγραφε γιά το σημειωματάριο του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη περί της απελευθερώσεως της Μικράς Ασίας, που το έδειξε στον συγγραφέα ο γέροντας, αλλά μετά την κοίμηση του γέροντα έψαξε να το βρεί ο συγγραφέας στο Όρος και δεν το γνώριζε κανείς ούτε το είχε δεί καν το πνευματικοπαίδι του γέροντα, άφαντο δηλαδή άσε την ρήση του γέροντα θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμη να δω την δόξα της Ελλάδας, ποιά ήταν η δόξα της Ελλάδας το Euro2004 ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, εκτός και όπως φαίνεται έχουμε ξεπέσει τόσο που μόνο με τέτοια γεγονότα μπορούμε να μιλάμε γιά δόξα της Ελλάδας. Πέστε μου όλοι τί να πιστέψω πιά, βιβλία επί βιβλίων που γράφουν γιά θαυμαστούς γέροντες με χαρίσματα που υπάρχουν σήμερα στην εποχή της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ειλικρινά τί να πιστέψω από όλα αυτά μου φαίνονται πλέον γελοία, με ρωτούν και δεν ξέρω τί να απαντήσω πιά. Ο Θεός γνωρίζει μόνο τί είναι αλήθεια και τί όχι, η αλήθεια και το ψέμμα στις μέρες μας έχει γίνει ένα κουβάρι που δεν βγάζεις την άκρη του.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Thomas15n έγραψε:
aposal έγραψε:Πιθανόν κάποιες δηλώσεις του να παραποιούνται κι όλας (εκούσια, ή ακούσια), ή να παρερμηνεύονται.
Πέστε μου όλοι τί να πιστέψω πιά, βιβλία επί βιβλίων που γράφουν γιά θαυμαστούς γέροντες με χαρίσματα που υπάρχουν σήμερα στην εποχή της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ειλικρινά τί να πιστέψω από όλα αυτά μου φαίνονται πλέον γελοία, με ρωτούν και δεν ξέρω τί να απαντήσω πιά. Ο Θεός γνωρίζει μόνο τί είναι αλήθεια και τί όχι, η αλήθεια και το ψέμμα στις μέρες μας έχει γίνει ένα κουβάρι που δεν βγάζεις την άκρη του.
Αδελφέ μου, έχω δώσει από τρεις διαφορετικές πηγές (τρία διαφορετικά βιβλία) την άποψη του Γέροντα για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς!
Εσείς μου λέτε ότι είπε καλή κουβέντα για τον Πατριάρχη!
Την εποχή που το είπε, καλά έκανε! Πιστεύει κανείς ότι θα προσέφερε περισσότερες υπηρεσίες στην Εκκλησία μας αν κήρυττε την διχόνοια; Την αποστασία; Τα ίδια δεν λέγανε και για τον προηγούμενο Πατριάρχη, τον Δημήτριο;
Γι' αυτό και έβαλα το παράδειγμα με τον Δημήτριο, που, έχω την άποψη ότι είναι διαχρονικό και ταιριάζει με όλους! Σε κανέναν δεν αρέσουν κάποιες ενέργειες! Είναι προτιμότερο όμως να φύγουμε από την Εκκλησία του Χριστού;
Όταν ο πατέρας σου έπαιρνε αποφάσεις που δεν άρεσαν στην οικογένειά σου, θα ήταν προτιμότερο εσύ, αν ήσουν γιος του, να έφευγες από το σπίτι;
Και να μην ξεχνάμε ότι ο Θεός γνωρίζει το ποιόν του κάθε Πατριάρχη, αλλά τον αφήνει να κάνει και άστοχες ενέργειες! Μας δοκιμάζει! Υπομονή λοιπόν!
Να συμμετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας, να φροντίζουμε πρώτα να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί, ταπεινοί, όπως μας θέλει ο Κύριός μας, να προσευχόμαστε για τον κλήρο, γιατί χωρίς καλούς κληρικούς πάμε χαμένοι, και ας αφήσουμε τους Ιεράρχες, που έχουν την αρμοδιότητα, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα (φωτιζόμενοι από τον Κύριο)
Και να μην πέσουμε στο σφάλμα να θεωρούμε ότι εμείς είμαστε που θα σώσουμε την Εκκλησία! Αυτό είναι πλάνη! Αν κινδυνέψει η Εκκλησία, ο Ίδιος ο Χριστός θα κατέβει να την σώσει, όπως είπε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος!
Ο Θεός να μας χαρίζει υπομονή, δύναμη και πίστη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Και να μην πέσουμε στο σφάλμα να θεωρούμε ότι εμείς είμαστε που θα σώσουμε την Εκκλησία! Αυτό είναι πλάνη! Αν κινδυνέψει η Εκκλησία, ο Ίδιος ο Χριστός θα κατέβει να την σώσει, όπως είπε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος!
Ο Θεός να μας χαρίζει υπομονή, δύναμη και πίστη!
Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα, πότε υπήρξε ο Άγιος Αθανάσιος πότε ο Άγιος Σπυρίδωνας πότε ο Μέγας Φώτιος πότε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς πότε ο Εφέσου Ευγενικός και πάει λέγωντας. Δεν συγκρίνω κανέναν με όλους τους Αγίους αυτούς. Αλλά και αυτό που είπε δεν ισχύει γενικά, ο Χριστός θα κατέβει ξανά όταν θα έχει εμφανισθεί ο αντίχριστος θα έχει κυνηγηθεί η Εκκλησία και θα έχει επικρατήσει η ανομία και η αποστασία οπότε δεν θα υπάρχει άλλη λύση παρά η έλευση του ίδιου του Χριστού να σώσει την τότε Εκκλησία του που θα έχει απομείνει πιστή σ'αυτόν. Μη πιάνουμε τον λόγο ενός γέροντα να κρεμάμε πάνω του τα πάντα, με όλο τον σεβασμό αλλά ο γέροντας Παϊσιος δεν είναι το παν στην ιστορία της Εκκλησίας υπήρξαν πριν από αυτόν μεγάλα αναστήματα και πιθανόν να υπάρξουν και μετά.
Μην κάνουμε τα λόγια του το Α και το Ω, υπάρχουν και άλλοι πιστοί του Χριστού που κάνουν αγώνα και σήμερα μπορεί να είναι αφανείς αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει, οπότε η μόνη μας αναφορά είναι οι σύγχρονοι γέροντες. Ο Χριστός δεν έχει πάψει να μιλάει στις καρδιές όποιων πιστεύουν σ'αυτόν με ειλικρίνεια και αληθινά. Δεν επιθυμώ περαιτέρω έκταση στο θέμα, είναι η άποψή μου κατασταλαγμένη μετά από αρκετό καιρό που ασχολούμαι με την όλη κατάσταση. Σέβομαι την κάθε άποψη αλλά διατηρώ επιφυλάξεις πλέον γιά πολλά που λέγονται.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδέρφια!
Συμφωνώ με τον Thomas.Ο Κύριός μας δεν μας θέλει άπραγους, παθητικούς, βούρλα... Ο Κύριος Ιησούς θέλει να γρηγορούμε και να μη ανεχόμαστε την ελάχιστη παρέκκλιση στην Ορθόδοξη Πίστη, όποιος και αν την κάνει. Δηλαδή, εκτός την οικουμενιστική τάση που εκφράζεται με τους Ιεράρχες συνεργάτες του πάπα και των ακολούθων τους, είναι αρνητική και μια παθητική στάση Χριστιανού του τύπου "Ας κάνουν οι αρμόδιοι Ιεράρχες ότι θέλουν εμείς είμαστε τα άλογα πρόβατα που ακολουθούμε και προσευχόμαστε????"...
Αδερφοί μου ας γίνουμε και λίγο αγωνιστές και ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη
και η φοβερή αίρεση του Αρείου προήλθε φυσικά από Ιερέα που τον ακολούθησαν πολλοί Επίσκοποι...

Ο Γέροντας και Όσιος(αναγνωρίστηκε νομίζω στην Σερβία) Ιουστίνος Πόποβιτς , ο μεγάλος αυτό Θεολόγος και Δογματολόγος έγραψε : "Στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους 3(τρεις) μεγάλες πτώσεις πραγματοποιήθηκαν: του Αδάμ, του Ιούδα και του πάπα."
Οποιος Ιεράρχης πηγαίνει μαζί με τον ξεπεσμένο, γίνεται ένα με αυτόν, ιδίως αφού συναντιώνται με αβρότητες, δώρα , συμπροσευχές και συλλείτουργα...και όχι για να τους φέρει σε μετάνοια...;-)
Κάποιος πνευματικός Αγιορείτης μου είπε το να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και να το λες, δεν είναι κατάκριση. Γεννηθήκαμε, ανατραφήκαμε, μεγαλώσαμε στην Ορθοδοξία και ξέρουμε την Ορθή Πίστη κατά τους Πατέρες.. Διαισθανόμαστε τον κίνδυνο αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη να ξεκοπούμε από την Μητέρα μας Εκκλησία...
Ο Θεός να σας ευλογεί!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αδελφέ μου οι Άγιοι που αναφέρεις δεν ενεργούσαν κατ' εντολή του Χριστού μας;
Δεν φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα και ενήργησαν έτσι;
Θεωρώ ότι μόνο αν έχει κάποιος "άνωθεν" εντολή μπορεί να αποδοκιμάσει εκπροσώπους του Κυρίου. Γιατί ο Ίδιος ο Κύριος τους ανέχεται! Και θα σταματήσει να τους ανέχεται όταν δώσει παρόμοια εντολή σε συγκεκριμένο (πολύ προχωρημένο πνευματικά) πλάσμα Του!
Μπορώ όμως εγώ, ο φτωχός (πνευματικά), αμαρτωλός, ανάξιος και αχάριστος προς τον Θεό Απόστολος, να βγω και να πω ότι ο Πατριάρχης, ή ο Αρχιεπίσκοπος είναι αιρετικοί, ή ανάξιοι;
Είμαι πολύ αμαρτωλός για να το κάνω! Και πολύ χειρότερός τους!
Όποιος θεωρεί ότι είναι "φωτισμένος" ας το κάνει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

aposal έγραψε:Αδελφέ μου οι Άγιοι που αναφέρεις δεν ενεργούσαν κατ' εντολή του Χριστού μας;
Δεν φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα και ενήργησαν έτσι;
Θεωρώ ότι μόνο αν έχει κάποιος "άνωθεν" εντολή μπορεί να αποδοκιμάσει εκπροσώπους του Κυρίου. Γιατί ο Ίδιος ο Κύριος τους ανέχεται! Και θα σταματήσει να τους ανέχεται όταν δώσει παρόμοια εντολή σε συγκεκριμένο (πολύ προχωρημένο πνευματικά) πλάσμα Του!
Μπορώ όμως εγώ, ο φτωχός (πνευματικά), αμαρτωλός, ανάξιος και αχάριστος προς τον Θεό Απόστολος, να βγω και να πω ότι ο Πατριάρχης, ή ο Αρχιεπίσκοπος είναι αιρετικοί, ή ανάξιοι;
Είμαι πολύ αμαρτωλός για να το κάνω! Και πολύ χειρότερός τους!
Όποιος θεωρεί ότι είναι "φωτισμένος" ας το κάνει!
Χαίρε αγαπητέ αδερφέ Aposal και όλη η Εκκλησία!
Μα φυσικά φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα και γι' αυτό μίλησαν ξεκάθαρα
και μας τόνισαν να φεύγουμε μακρυά, ούτε να χαιρετάμε είπαν οι Απόστολοι, τους αιρετικούς και μάλιστα τον πάπα τον αποκάλεσαν αντίχριστο και αιτία καταστροφής (όπως ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)
Εμάς από την άλλη μας έδωσαν την εντολή να τους μιμούμαστε!
Δηλαδή πρέπει φίλε μου για να πεις το άσπρο άσπρο και το μαύρο μαύρο να κατέβει ο Χριστός και να σου πει στο αυτί " Παιδί μου , αυτό είναι άσπρο..." ή νομίζεις έτσι συνέβαινε με τους Αγίους...
Εμείς ως σώμα Χριστού δεν έχουμε την Χάρη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος? Δεν είμαστε "έθνος Άγιον , βασίλειον Ιεράτευμα" δεν εισέρχεται
ο Κύριος μέσα μας όπως ακριβώς στον Αρχιεπίσκοπο ή όπως στον Πατριάρχη... Είσαι άξιος να κοινωνάς τον Χριστό και όχι να πεις ότι
είναι λάθος(και ιστορικά) μια φιλοπαπική στάση και φοβερή αμαρτία?
Εξάλλου πρέπει όλοι να ξεχωρίζουμε την αμαρτία από την αίρεση.
Αφού η αμαρτία με την μετάνοια και την εξομολόγηση σβήνει, ενώ η
αίρεση και η φιλαίρεση είναι χωρισμός από τον Θεό.
Ευλόγησον αδερφέ και πάντες οι αδερφοί!
Ο Θεός μαζί σας!
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

εσεις που δινετε εμπειριες
δεν μου λετε τι προσωπικες εμπειριες εχετε απο την παπικη εκκλησια γιατι κι εγω απο τα βιβλια γνωρισα προσωπικα τον μεγα αλεξανδρο αλλα απο ζωσα εμπειρια δεν εχω τιποτα .....
το θεμα ειναι να δουμε τι εχετε μερικοι να πειτε στην πραξη
τι γνωριζετε απο την σημερινη κατασταση η τι εχετε βιωσει εσεις...
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

fotios έγραψε: Δηλαδή πρέπει φίλε μου για να πεις το άσπρο άσπρο και το μαύρο μαύρο να κατέβει ο Χριστός και να σου πει στο αυτί " Παιδί μου , αυτό είναι άσπρο..." ή νομίζεις έτσι συνέβαινε με τους Αγίους...
Εμείς ως σώμα Χριστού δεν έχουμε την Χάρη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος?
Είσαι άξιος να κοινωνάς τον Χριστό και όχι να πεις ότι
είναι λάθος(και ιστορικά) μια φιλοπαπική στάση και φοβερή αμαρτία?
Αδελφέ μου δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο! Νομίζω ότι η προηγούμενή μου απάντηση, απαντάει και σ' αυτά που με ρωτάς!
Για να κατακρίνεις εκπρόσωπο του Θεού πρέπει να είσαι φωτισμένος! Εγώ δεν είμαι! Είμαι πολύ αμαρτωλός!
Εσύ, αν νομίζεις ότι είσαι, κάντ' το δημόσια!
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

giannisxr έγραψε:εσεις που δινετε εμπειριες
δεν μου λετε τι προσωπικες εμπειριες εχετε απο την παπικη εκκλησια γιατι κι εγω απο τα βιβλια γνωρισα προσωπικα τον μεγα αλεξανδρο αλλα απο ζωσα εμπειρια δεν εχω τιποτα .....
το θεμα ειναι να δουμε τι εχετε μερικοι να πειτε στην πραξη
τι γνωριζετε απο την σημερινη κατασταση η τι εχετε βιωσει εσεις...
Δηλαδή αν δεις ένα αυγό γιά να το καταλάβεις ότι είναι αυγό πρέπει να είσαι κότα, αν είσαι άνθρωπος δεν το ξεχωρίζεις; Όταν είχα πάει πριν από χρόνια στην Ρώμη και είδα τους ιερείς των παπικών μίλησα μαζί τους ειδικά με έναν στην Σάντα Μαρία Ματζιόρε αν θυμάμαι καλά, τότε δεν γνώριζα και πολλά σήμερα που τα σκέφτωμαι βλέπω ότι έχουν συγκριτιστική οπτική.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”