Thomas15n έγραψε:aposal έγραψε:Πιθανόν κάποιες δηλώσεις του να παραποιούνται κι όλας (εκούσια, ή ακούσια), ή να παρερμηνεύονται.
Πέστε μου όλοι τί να πιστέψω πιά, βιβλία επί βιβλίων που γράφουν γιά θαυμαστούς γέροντες με χαρίσματα που υπάρχουν σήμερα στην εποχή της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ειλικρινά τί να πιστέψω από όλα αυτά μου φαίνονται πλέον γελοία, με ρωτούν και δεν ξέρω τί να απαντήσω πιά. Ο Θεός γνωρίζει μόνο τί είναι αλήθεια και τί όχι, η αλήθεια και το ψέμμα στις μέρες μας έχει γίνει ένα κουβάρι που δεν βγάζεις την άκρη του.
Αδελφέ μου, έχω δώσει από τρεις διαφορετικές πηγές (τρία διαφορετικά βιβλία) την άποψη του Γέροντα για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς!
Εσείς μου λέτε ότι είπε καλή κουβέντα για τον Πατριάρχη!
Την εποχή που το είπε, καλά έκανε! Πιστεύει κανείς ότι θα προσέφερε περισσότερες υπηρεσίες στην Εκκλησία μας αν κήρυττε την διχόνοια; Την αποστασία; Τα ίδια δεν λέγανε και για τον προηγούμενο Πατριάρχη, τον Δημήτριο;
Γι' αυτό και έβαλα το παράδειγμα με τον Δημήτριο, που, έχω την άποψη ότι είναι διαχρονικό και ταιριάζει με όλους! Σε κανέναν δεν αρέσουν κάποιες ενέργειες! Είναι προτιμότερο όμως να φύγουμε από την Εκκλησία του Χριστού;
Όταν ο πατέρας σου έπαιρνε αποφάσεις που δεν άρεσαν στην οικογένειά σου, θα ήταν προτιμότερο εσύ, αν ήσουν γιος του, να έφευγες από το σπίτι;
Και να μην ξεχνάμε ότι ο Θεός γνωρίζει το ποιόν του κάθε Πατριάρχη, αλλά
τον αφήνει να κάνει και άστοχες ενέργειες! Μας δοκιμάζει! Υπομονή λοιπόν!
Να συμμετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας,
να φροντίζουμε πρώτα να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί, ταπεινοί, όπως μας θέλει ο Κύριός μας, να προσευχόμαστε για τον κλήρο, γιατί χωρίς καλούς κληρικούς πάμε χαμένοι, και ας αφήσουμε τους Ιεράρχες, που έχουν την αρμοδιότητα, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα (φωτιζόμενοι από τον Κύριο)
Και να μην πέσουμε στο σφάλμα να θεωρούμε ότι εμείς είμαστε που θα σώσουμε την Εκκλησία! Αυτό είναι πλάνη!
Αν κινδυνέψει η Εκκλησία, ο Ίδιος ο Χριστός θα κατέβει να την σώσει, όπως είπε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος!
Ο Θεός να μας χαρίζει υπομονή, δύναμη και πίστη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.