παρθενία του σώματος

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: παρθενία του σώματος

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Αποστόλη διαφωνώ με αυτήν την άποψη;

"Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο άτομο να κρατάει την παρθενία του και να εμφανίζει κακία στους άλλους".

Κάθε νίκη, κάθε διατήρηση στον πνευματικό αγώνα είναι ένας αναβαθμός μπροστά αλλά και ένας λόγος περισσότερος για πειρασμό και καύχηση. Θέλει διαχείρηση.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ρε παιδιά, ποιος είπε ότι η παρθενία αρκεί για να σωθεί ένας άνθρωπος, είναι βέβαιο όμως ότι βοηθά πολύ στο να μειωθούν οι αμαρτίες και να διευκολυνθεί η πορεία προς τη σωτηρία. Το αντίθετο, δηλαδή η πορνεία ή η μοιχεία είναι βέβαιο ότι δυσκολεύουν σημαντικά την πνευματική προσπάθεια.

Και βεβαίως μερικές φορές η αγνότητα του σώματος μπορεί να δημιουργήσει υπερηφάνεια και να βλάψει την ψυχή, όμως το πιθανότερο είναι το αντίθετο, δηλαδή ότι σε γενικές γραμμές η αγνότητα του σώματος μάλλον ωφελεί την ψυχή παρά την βλάπτει.
XRYSA
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από XRYSA »

Ο γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος έλεγε για ορισμένους στο ακροατήριο πως το «λογιδριον το κάμουν ξιφίδιον» προσωπικά μετέφερα πιστεύω κάτι για οφέλειά μας .
Τώρα ποιος μπορεί να φυλάξει την παρθενία ποιος όχι είναι υπόθεση του καθενός και θα κριθούμε, γι αυτό και δεν ισχυρίστηκα ότι θα πρέπει να γίνουμε μοναχοί αλλά μέχρι το γάμο καλό είναι να προσέξουμε. Ο Κύριος ευλόγησε και τον γάμο και όπως λέχθηκε παραπάνω και μέσα στον γάμο ο άνθρωπος αγιάζεται.
Καλόν αγώνα σε όλους μας.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

aposal έγραψε:Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο άτομο να κρατάει την παρθενία του και να εμφανίζει κακία στους άλλους.
ναι καλά, έχω γνωρίσει ένα κάρο στριμμένες γεροντοκόρες/παρθένες που όλα τους ξινίζουν και τους βρωμάνε και παντού βγάζουν κακία!!! Και όταν λεω για κακία εννοώ κακία. Σας έχει τύχει καθηγήτρια τέτοιου τύπου; εμένα πολλές και όλες ήταν ίδιες λες και βγήκαν από το ίδιο καλούπι!!!
πέρα από την πλάκα και εγώ πιστεύω ότι φυσικά και είναι στόχος για έναν άγαμο η παρθενία σώματος και ψυχής. Αλλά όχι ότι η παρθενία του σώματος εξασφαλίζει και μια αγνή ψυχή. Άλλωστε ότι κάποιος απεβίωσε παρθένος δε σημαίνει ότι ήταν και χριστιανός μπορει να σημαίνει χίλια δυο άλλα πραγματα.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

Έλεγε ο παπά-Τύχων:

- Η κόλαση έχει γεμίσει από ανθρώπους παρθένους – υπερήφανους. Ταπεινό άνθρωπο θέλει ο Θεός.

- Όταν καυχάται κανείς ότι είναι παρθένος θα του πει ο Χριστός: «Επειδή δεν έχεις και ταπείνωση, πήγαινε στην κόλαση». Ενώ σ' εκείνον πού ήταν αμαρτωλός και μετανόησε και ζει ταπεινά με συντριβή καρδίας και ομολογεί ότι είναι αμαρτωλός, θα του πει ο Χριστός: «Έλα, παιδί μου, εδώ στον γλυκό Παράδεισο».
Όπως αγαπάς!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ψυχουλα έγραψε:
aposal έγραψε:Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο άτομο να κρατάει την παρθενία του και να εμφανίζει κακία στους άλλους.
ναι καλά, έχω γνωρίσει ένα κάρο στριμμένες γεροντοκόρες/παρθένες που όλα τους ξινίζουν και τους βρωμάνε και παντού βγάζουν κακία!!! Και όταν λεω για κακία εννοώ κακία. Σας έχει τύχει καθηγήτρια τέτοιου τύπου; εμένα πολλές και όλες ήταν ίδιες λες και βγήκαν από το ίδιο καλούπι!!!
πέρα από την πλάκα και εγώ πιστεύω ότι φυσικά και είναι στόχος για έναν άγαμο η παρθενία σώματος και ψυχής. Αλλά όχι ότι η παρθενία του σώματος εξασφαλίζει και μια αγνή ψυχή. Άλλωστε ότι κάποιος απεβίωσε παρθένος δε σημαίνει ότι ήταν και χριστιανός μπορει να σημαίνει χίλια δυο άλλα πραγματα.
Είσαι σίγουρη ότι ήσαν παρθένες;
Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κρατηθεί η παρθενία. Θέλει πολύν αγώνα και πολλή προσευχή. Και το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να επιτευχθεί αυτό, εκτός μοναστηριακής ζωής.
Ο μόνος κίνδυνος από την επίτευξή της, όπως έγραψαν κάποιοι, είναι η εκ δεξιών πτώση, μήπως δηλαδή "πέσουν" στην περηφάνια.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

aposal έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:
Είσαι σίγουρη ότι ήσαν παρθένες;
οι ίδιες το έλεγαν!!!
Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κρατηθεί η παρθενία.
υπάρχουν και άνθρωποι για τους οποίους η σεξουαλική επαφή δεν αποτελεί πειρασμό διοτι όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο και αν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται κάτι ως αηδιαστικό ή αδιάφορο το σώμα ακολουθεί. Επίσης υπαρχουν και οι εκ φύσεως ψυχροί άνθρωποι.Οπότε η επίτευξη της παρθενίας δεν αποτελεί πάντοτε ένδειξη ενός ισχυρού αγώνα.Θέλει πολύν αγώνα και πολλή προσευχή. Και το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να επιτευχθεί αυτό, εκτός μοναστηριακής ζωής.
Ο μόνος κίνδυνος από την επίτευξή της, όπως έγραψαν κάποιοι, είναι η εκ δεξιών πτώση, μήπως δηλαδή "πέσουν" στην περηφάνια.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Βρε παιδιά μέσα στη κοινωνία ζούμε .......
Δε λέω να είμαστε άσωτοι αλλά σε όλα υπάρχει ένα μέτρο - και αυτός που έχει το Χριστό στο δρόμο του ξέρει το μέτρο - το καταλαβάινει - τι να λέμε τώρα; :25 :25 :25
mkazakos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mkazakos »

Νομιζω οτι το θεμα γραφτηκε για την εξυμνιση της παρθενιας και οχι για το αν ειναι αρκετη απο μονη της για να σε βαλει στο παραδεισο. Υπαρχουν πολλα σημαντικα πραγματα που πρεπει να προσεξουμε, δεν παυει ομως η παρθενια να ειναι μια αρετη.
<<ΤΙμιος ο γαμος εν πασι και η κοιτη αμιαντος' πορνους δε και μοιχους κρινει ο Θεος Προς Εβραιους κεφ ιγ -4
Ο Κυριος ειναι δικαιος κριτης και ολλοι θα αμοιφθουμε κατα τα εργα μας. Σε ενα υποθετικο παραδειγμα ομως, που δυο ατομα εχουν κανει τα ιδια κατα παντα, και η μονη διαφορα ειναι οτι ο ενας φυλαξε παρθενια,αν σωθουν, τοτε αυτος θα λαβει πολυ μεγαλυτερη χαρη. Εχω την εντυπωση οτι δεν εχει νοημα να λεμε, τη να την κανω την παρθενια οταν ο αλλος ειναι, ξερω γω, κακος ανθρωπος. Μια φορα ο γεροντας μου μου ειπε, οτι " δεν θελει να παει στο παραδεισο ουτε και ολλα αυτα τα κανει για να σωθει. Ολλα αυτα τα κανει, και πρεπει να τα κανουμε, για την αγαπη του Χριστου και οπου θελει αυτος ας μας καταταξει, ας παμε και στην κολαση αρκει να μας στειλει ο Χριστος ή αρκει να ειμαστε μαζι με τον Χριστο( δεν θυμαμαι ακριβως) ". Η παρθενια και ολλα τα αλλα ειναι δωρα στο Χριστο.
Μακης
ΥΓ να με συγχωρεσετε, αν και δεν συνηθιζω να γραφω, αλλα το συμπερασμα που εβγαζα απο τα συμφραζομενα, ειναι οτι δεν ειναι και τοσο σημαντικη η παρθενια και οτι πρεπει να κοιταξουμε τα αλλα. Και γω νομιζω οτι ολλα ειναι εξισου σημαντικα και να προσπαθουμε για ολλα οσο μπορουμε, να μην πεφτουμε στην παγιδα οτι αυτο δεν ειναι τοσο σημαντικο και να μην παλευουμε γι αυτο.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

η παρθενία ειναι ένα ακομη κομμάτι της παραδοσης μας που αμελήθηκε .Δεν εννοώ να κανουμε την παρθενία σημαία
Στις "μοντερνες" μας εποχές τριανταρίζουν ανδρες και γυναικες για να φτασουν σε γάμο και φυσικά δεν μπορει να γινει ουτε λόγος για παρθενία ...Θα ήταν ακομη και ψυχολογικά επικίνδυνο
ωστόσω ειναι κρίμα να βλεπει κανείς κομμάτια της παραδοσής μας να τα ασπαζονται και να τα διαφυλάτουν (εστω και υπερβολικά) ξενοι λαοί και δόγματα ( http://en.wikipedia.org/wiki/Purity_ring )
Στην εποχή της ανομίας και του πανσεξουαλισμο'υ ίσως το αλας της γής δηλαδη οι χριστιανοι να επρεπε να κανουμε την διαφορα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”