ελληνοτουρκική φιλία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: ελληνοτουρκικη φιλια

Δημοσίευση από efraim21 »

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

http://mkka.blogspot.com/
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν αντιλέγω, έτσι νιώθω κι εγώ!
Αλλά τα πρότυπά μας είναι οι άγιοι! Κι αυτοί έφτασαν στο σημείο να προσεύχονται για τους βασανιστές τους, την ώρα που εκείνοι τους βασάνιζαν φρικτά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αγαπητέ μου Αποστόλη, θέλω να σου πω πως είσαι και εσύ από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο οι Άγιοι, οι οποίοι υπέφεραν προσωπικά, οι ίδιοι και άλλο να ξέρεις ότι ο εχθρικός λαός δε θα σφάξει μόνο εσένα, αλλά τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τα παιδιά σου, τους φίλους, τους γείτονες...και όχι μόνο θα σφάξει...
Αν ήταν μόνο για μένα θα έλεγα, να' ναι ευλογημένο, αλλά εδώ μιλάμε για την πατρίδα μας. Μην συγχέουμε καταστάσεις. Γιατί και ο Άγιος Νικόλαος έδωσε σφαλιάρα σβουριχτή στον Άρειο, μπροστά σε όλη την Σύνοδο, διότι δεν θίγονταν προσωπικά αλλά ο Χριστός. Διότι αν έχεις παθητική στάση όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του άλλου, τότε δείχνει και έλλειψη ενδιαφέροντος και έλλειψη αγάπης για το καλό του άλλου. Να με συγχωρείς αν κάπου σε πειράζουν τα λόγια μου. Χαίρετε!
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

fotios έγραψε:Αγαπητέ μου Αποστόλη, θέλω να σου πω πως είσαι και εσύ από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο οι Άγιοι, οι οποίοι υπέφεραν προσωπικά, οι ίδιοι και άλλο να ξέρεις ότι ο εχθρικός λαός δε θα σφάξει μόνο εσένα, αλλά τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τα παιδιά σου, τους φίλους, τους γείτονες...και όχι μόνο θα σφάξει...
Αν ήταν μόνο για μένα θα έλεγα, να' ναι ευλογημένο, αλλά εδώ μιλάμε για την πατρίδα μας. Μην συγχέουμε καταστάσεις. Γιατί και ο Άγιος Νικόλαος έδωσε σφαλιάρα σβουριχτή στον Άρειο, μπροστά σε όλη την Σύνοδο, διότι δεν θίγονταν προσωπικά αλλά ο Χριστός. Διότι αν έχεις παθητική στάση όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του άλλου, τότε δείχνει και έλλειψη ενδιαφέροντος και έλλειψη αγάπης για το καλό του άλλου. Να με συγχωρείς αν κάπου σε πειράζουν τα λόγια μου. Χαίρετε!

Μπράβο άνθρωπέ μου!!! Μπράβο!
:41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

aposal έγραψε:Αλλά τα πρότυπά μας είναι οι άγιοι!

Επίσης τα πρότυπά μας είναι και ο Διάκος, ο Παπαφλέσσας, ο Μακρυγιάννης, ο κανάρης, κλπ κλπ κλπ!
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Από πότε η εν Χριστώ στάση είναι παθητική;
Η σφαλιάρα του Αγίου (Αθανάσιος νομίζω) στον Άρειο ήταν πολύ σωστή, γιατί ο άνθρωπος έδιωχνε τους Χριστιανούς μακριά από τον Θεό!
Εγώ ποτέ δεν μίλησα για παθητική στάση! Αλίμονο!
Οι άγιοί μας υπήρξαν οι μεγαλύτεροι αντιστασιακοί!
Επειδή όμως παρερμηνεύομαι συνέχεια, λόγω των περιορισμένων γνώσεων και εμπειριών μου, που με εμποδίζουν να γίνομαι κατανοητός, ζητάω συγγνώμη και σταματάω εδώ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Aποστολη μου στο χω ξαναπει και θα στο ξαναλεω,εσυ και περιορισμενες γνωσεις και εμπειριες δεν συμβαδιζουν...!!!!!γι αυτο συνεχισε να λες αυτα που λες,δε σημαινει οτι ολοι πρεπει να συμφωνουν με τη γνωμη μας,κατα βαθος πιστευω οτι ολοι εδω μεσα τα ιδια συναισθηματα τρεφουμε για το συγκεκριμενο λαο,απλα λογω του οτι ο Κυριος μας,μας διδαξε αγαπα τον εχθρο σου,προσπαθουμε οσο κι αν αυτο δεν ειναι τοσο εφικτο,να πλησιασουμε λιγο ολοι μας αυτη τη φραση.Σε καποιους τους βγαινει ευκολοτερα το να αγαπησουν τον εχθρο τους,σε καποιους παλι,βγαινει δυσκολοτερα.Το αποτελεσμα μετραει,οτι οταν χρειαστει να πολεμησουμε για την Ελλαδα μας η ψυχη των Ελληνων θα ειναι ενωμενη οπως ηταν παντα,και με εναν και μονο καθοδηγητη τη ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ που ποτε δεν μας εγκαταλειπει.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Ας χαλαρώσουμε λίγο δεν είμαστε σε πόλεμο...ταραγμένες εποχές δημιούργησαν προβλήματα εκατέρωθεν...κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να ξέρουμε ποιοι είμαστε , να γνωρίζουμε το παρελθόν μας και να διεκδικούμε το μέλλον μας , αυτό που μας αξίζει...
και νομίζω πως μας αξίζει ό,τι καλύτερο ... ας προσπαθούμε συνειδητά γι αυτό.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

eleimon έγραψε:Aποστολη μου στο χω ξαναπει και θα στο ξαναλεω,εσυ και περιορισμενες γνωσεις και εμπειριες δεν συμβαδιζουν...!!!!!γι αυτο συνεχισε να λες αυτα που λες,δε σημαινει οτι ολοι πρεπει να συμφωνουν με τη γνωμη μας,κατα βαθος πιστευω οτι ολοι εδω μεσα τα ιδια συναισθηματα τρεφουμε για το συγκεκριμενο λαο,απλα λογω του οτι ο Κυριος μας,μας διδαξε αγαπα τον εχθρο σου,προσπαθουμε οσο κι αν αυτο δεν ειναι τοσο εφικτο,να πλησιασουμε λιγο ολοι μας αυτη τη φραση.Σε καποιους τους βγαινει ευκολοτερα το να αγαπησουν τον εχθρο τους,σε καποιους παλι,βγαινει δυσκολοτερα.Το αποτελεσμα μετραει,οτι οταν χρειαστει να πολεμησουμε για την Ελλαδα μας η ψυχη των Ελληνων θα ειναι ενωμενη οπως ηταν παντα,και με εναν και μονο καθοδηγητη τη ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ που ποτε δεν μας εγκαταλειπει.

Συμφωνώ με την Ελπίδα. :41 :41 :41
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”