Το χέρι του ιερέα!

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

paratiritis88, εγω θα εκανα και μια εδαφιαια μετανοια στον Ιερεα, και αιωνιο λειτουργο του Παντοκρατορος, ετσι για να το ευχαριστηθω πρωτα, και μετα θα τιμουσα και τον αξιωματουχο και ισχυρο της ημερας.

Και εαν δυσφορουσε ο αξιωματουχος, τοτε θα με δικαιωνε ακομα περοσσοτερο για την υπερβολικη τιμη στο προσωπο του Ιερεα, εαν δε εδειχνε να συμφωνει με την τιμη, θα τον προετρεπα με την πραξη μου να μιμηθει και αυτος τον σεβασμο προς το ανωτερο και υπερλογο αξιωμα που μπορει να λαβει ανθρωπος, την Ιερωσυνη.

Ετοιμοι προς απολογιαν.. παντι τω αιτουντι δεν λεει ο Αποστολος και σαγηνευτης των εθνων Παυλος;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

νομιζω οτι οταν ειναι δυσκολο να ασπαστει το χερι του ιερεως κανεις-οπως ειπε και ο αγαπητος filotas-ενα απλο"ευλογειτε,την ευχη σας" ειναι αρκετο!

αγαπητη σμαρω,αυτο θα μπορουσες να κανεις οταν δεν ειναι εφικτο να λαβεις δι'ασπασμου της χειρος του ιερεως την ευλογια!με ενα απλο"ευλογειτε ,την ευχη σας" και μια μικρη κλιση της κεφαλης(σαν αποδοχη της ευλογιας,τροπον τινα) νομιζω οτι εισαι στη σωστη κατευθυνση!
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

ester έγραψε:Η γνώμη μου είναι :
'Aν βρισκόμαστε μέσα στους δρόμους μιας μεγάλης πόλης, τότε
δεν χρειάζεται νομίζω να προβαίνουμε σε ασπασμό, κατά τον ίδιο τρόπο
που δεν χαιρετάμε τους υπόλοιπους περαστικούς.
Άν όμως πας μέσα σε μια εκκλησία όπου το περιβάλλον είναι στενότερο και
οικείο και για τον Ιερωμένο τότε δίδεται η ευκαιρία να ασπατείς το χέρι
του Ιερέα.
Ακόμη σε ραντεβού ή άλλες εν στενώ συναντήσεις.

Ε! δεν είναι και τόσο τρομερό θέμα.

νομιζω ενα "ευλογειτε"μπορεις να το πεις παντου και παντα.ειναι γρηγορο ,διακριτικοτατο,δεν δημιουργει προβληματα και ειναι σαν να ασπαζεσαι την χειρα του ιερεως περιπου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”