Μυστήριο Γάμου

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Να χεις πάνω απ΄το προσκεφάλι του Μάριου μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ! Πάντα να σας έχει υπό τη σκέπη του! [-o< [-o< [-o<
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Μυστήριο Γάμου

Δημοσίευση από pAntonios »

Krateros έγραψε:Πατέρα Αντώνιε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την ερώτηση καθώς δεν σκόπευα να ζαλίσω κανέναν με θέματα προσωπικά.
..........................
Γνώρισα την γυναίκα μου πριν τρία χρόνια, και παντρευτήκαμε πέρυσι τον Ιούλιο. Και οι δύο οικογένειες πιστές, μας αναθρέψανε με φάρο τα ελληνορθόδοξα ιδανικά. Άνθρωποι τίμιοι και καλοί, από τους παλιούς καιρούς. Ειδικότερα η γυναίκα μου πολύ πιο πιστή κι από εμένα, όπως ίσως οι περισσότερες γυναίκες. Ιδιαίτερη αγάπη στον Ταξιάρχη, αλλά και σε κάποιους Αγίους ....................
Κάναμε ένα γάμο αληθινά απλό και μεστό. Επιμείναμε ο ιερέας να διαβάσει όλα τα λόγια, κοινωνήσαμε (δική της ιδέα) πριν τον γάμο. Η ίδια μετέβη και στον Ταξιάρχη Μανταμάδου με τις βέρες πριν τον Γάμο (εν μέσω προετοιμασιών).
Αμέσως μετά έμεινε έγκυος. Θέλαμε πολύ το παιδί, οπότε καταλαβαίνετε την χαρά μας. Η εγκυμοσύνη εξαιρετική, και το εκπληκτικότερο έβλεπα ήδη την γυναίκα μου να έχει μεταμορφωθεί σε μια εξαιρετική μάνα, με πλήρη αγάπη κι αφοσίωση για τη νέα ζωή που ερχότανε.
Αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού πρώτες μέρες Μάη. Είχαμε μια καταπληκτική Ανάσταση, κοινωνήσαμε (για πρώτη φορά μετά από επιμονή της έμεινα και μετά το Χριστός Ανέστη και ομολογώ αγαλιάσαμε πραγματικά). Ημέρα του Πάσχα πανέμορφη. Τρίτη 29 του Απρίλη γιορτάσαμε και τους 9 μήνες γάμου μας.
Τετάρτη του Πάσχα από ξαφνική επιπλοκή πέθανε. Μέσα σε μια ώρα. Τυχαία βρέθηκα σπίτι από τη δουλειά νωρίς, και μπόρεσα να την πάω στο Νοσοκομείο όπου βγήκε ζωντανό το παιδί. Το οποίο πρόλαβε να το δει, να το πάρει αγκαλιά αλλά και να θυμήσει στον γιατρό ένα μικρό προβληματάκι που είχαμε δει στον προγεννητικό έλεγχο, μια αντιβίωση που πρέπει να πάρει για το νεφράκι του. Κι έφυγε.

Το παιδί υπέφερε λόγω της επιπλοκής και έμεινε στην εντατική για 27 ημέρες. Εδώ συνετελέσθη κατ' εμέ αλλά και τους γιατρούς ένα μεγάλο θαύμα που επανήλθε στο φυσιολογικό ή σχεδόν (μενουν κάποια λίγα ερωτηματικά ως προς την κινητική του ανάπτυξη στο μέλλον, ελπίζουμε ο Θεός να μας ελεήσει).

Αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετώπισα πολύ μεγάλα ερωτηματικά. Γιατί; Γιατί σε εμάς; Αμαρτίες ιδιαίτερες δεν είχαμε, από όσο νομίζω. Και μια τέτοια δοκιμασία κατ' αρχήν για το παιδί αλλά και για εμένα, όμως και τους γονείς μας!...(μονάκριβη και μοναχοκόρη την είχαν οι δικοί της). Πώς μια τόσο ευτυχισμένη κατάσταση διαλύθηκε εν μια νυκτί;

Αλλά ακόμη σκέφτομαι τί σημαίνει η ευλογία που έλαβε ο γάμος κατά το Μυστήριο. Υπήρξε ευλογία; Ισχύει; (προφανώς τα περί μακροημερεύσεως όχι...) Με περιμένει η γυναίκα μου ή όλα πλέον μηδενίστηκαν και δεν σημαίνουν τίποτα;

Και γενικότερα εκεί όπου είναι βλέπει το παιδί μας; Προσεύχεται γι' αυτό;
Αγαπητέ Κωνσταντίνε, τι να πω;
Πραγματικά το μυαλό του ανθρώπου σταματάει μερικές φορές και τα μάτια τρέχουν... προς την καρδιά!
Μήπως όμως γι αυτό δεν συμβαίνουν τελικά όλα αυτά τα τραγικά γύρω μας;
Για να καταλάβουμε πόσο φθαρτοί είμαστε στον κόσμο αυτό. Και εμείς και τα πτυχία μας και τα πλούτη, ακόμη και η εφήμερη ευτυχία.
Για ποιό πράγμα μπορούμε να καυχηθούμε άραγε;
Ο καυχώμενος εν Κυρίω καυχάσθω λέει ο Απόστολος Παύλος!
Ο προορισμός μας είναι ο ουρανός, αυτο είναι το βέβαιο και το ζητούμενο.
Ο καθένας ας πάρει το μήνυμά του! Και οι γονείς της και τα πεθερικά και ο σύζυγος, κι εμείς που συγκλονιστήκαμε από την ιστορία σου.
Παρά το ότι καθημερινά ακούω και τραγικότερες ακόμη ιστορίες ανθρώπων.
(Μια απλή ιστορία... Τροχαίο, οι γονείς σκοτώθηκαν ακαριαία και 3 αγγελούδια βρέθηκαν ορφανά, το ένα με αναπηρία, με μια γιαγιά!)
Τίποτε μα τίποτε δεν είναι εξω από το σχέδιο του Θεού. Για όλους τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα όμως για τους δικούς Του ανθρωπους!
Μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ιώβ. Ο Διάβολος τον φθόνησε και απαίτησε από το Θεό την ευτυχία του. Ο Κύριος επέτρεψε για να δοκιμαστεί (και να κατατροπωθεί ο Διάβολος) να τα χάσει όλα! Δεν έχασε όμως την ΠΙΣΤΗ... Και μετά, τα ξανααποκτάει ΟΛΑ και το κυριότερο γράφεται το όνομά του λαμπρό στον ουρανό και στην αιωνιότητα!

Τώρα πραγματικά θα αποδειχτεί η πίστη σου στο Θεό!
Η γυναίκα σου φαίνεται ήταν πιο ώριμη και έτοιμη να φύγει για το μεγάλο ταξίδι. Σίγουρα σας βλέπει και προσεύχεται για σας. Χαμογελάει και λέει: "περιμένω τώρα Κ. να δείξεις την αξία σου και χωρίς εμένα"!
Για σας η ζωή ετούτη συνεχίζεται και ο καλός Θεός δεν γνωρίζουμε πόσες ακόμη εκπλήξεις μας επιφυλάσσει. Εύχομαι για σένα να έχουν μείνει πλέον μόνον οι καλές!
Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τις δεχόμαστε και να τον ευχαριστούμε για όλα.
Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

ΥΓ. Έχω την αίσθηση ότι δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις για όλες τις ερωτήσεις! Τυχαία είδα την παραπάνω ερώτηση.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Όπου υπάρχει πόνος, εκεί υπάρχει και ο Χριστός!
Ο Κων/νος και ο Μάριος ας είναι στις προσευχές μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
dim
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

θερμα συλληπητηρια...

Δημοσίευση από dim »

Λιγο πριν κλεισω τον υπολογιστη και αποχωρησω διάβασα το κειμενο σου, Κωνσταντινε!
Δυο λεξεις μονο, γιατι με καλυψαν οι προλαλησαντες.
Συγκλονίστηκα απο την περιγραφή του δράματος σου.Για να ειμαι πιο ακριβής...έριξα πολύ κλάμα, νυχτιατικα! :oops: Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη στην διήγησή σου.
Την οποία ενιωσα τόσο ειλικρινή!
Ηταν πολύ καλο που μοιράστηκες μαζί μας αυτο που σου συνεβη. Προσωπικά, παιρνω μαθήματα , ακούγοντας τέτοια περιστατικά και καταλαβαίνω πόσο ευάλωτοι ειμαστε...και πόσο καλά πρέπει να ειμαστε προετοιμασμενοι ανα πάσα στιγμή...
Πιστεύω και εγώ ακράδαντα, οτι η συζυγος σου βρίσκεται ήδη στην αγκαλιά του Κυρίου μας. Οντως.Ισως να "εφυγε" γιατί βρισκόταν στην"καλύτερη" γι αυτην πνευματικά στιγμή(μεγάλη ευλογία!!).
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους σας, όσοι μείνατε "πίσω"και να έχεις καλή φώτιση στην ανατροφή του παιδιού σου.
Η οικογένειά μου και εγω ευλαβούμαστε και αγαπάμε πολύ τον Αγιο Εφραίμ (οπως και τόσος κόσμος που έχει ευεργετηθεί από αυτόν τον μεγάλο και νεοφανή μάρτυρα). Χαιρομαι που παραδέχεσαι και δημοσίευεις την ευεργεσία του προς εσένα και τον Μαριό σου.
Είστε ΣΙΓΟΥΡΑ υπο την προστασία του, οπότε ΖΗΤΑ του ψυχική δύναμη και κουραγιο.....και μην φοβάσαι τίποτα!! Ολα θα πανε καλα.
Ο χρόνος....είναι γιατρός. Ευχομαι να μαλακώσει ο πόνος σου.
Δημητρα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αγαπητέ Κωνσταντίνε

Ελπίζω και πιστεύω ότι η Μαρία αφού είδε το παιδί σας και χάρηκε, θα ένοιωσε την ώρα εκείνη του Οσίου Μακαρίου του Αιγύπτιου την υπερβατική εμπειρία:

Έρχεται κάποιος αδελφός να προσευχηθή προς το Θεό, και γεμίζει η καρδιά του από τη θεία χάρη και ευφραίνεται η ψυχή του, όπως η νύμφη από την παρουσία του νυμφίου, σύμφωνα με το λόγο του προφήτη Ησαϊα που λέγει: « Όπως ευφραίνεται ο νυμφίος με τη νύμφη, έτσι θα ευφρανθή και ο Κύριος όταν έρθη μέσα σου». Και συμβαίνει τότε με τον αδελφό, που ασχολείται καθημερινά με τα πνευματικά, σε κάποια στιγμή νʼ αφοσιωθή ολοκληρωτικά στην προσευχή, και αρπάζεται ο εσωτερικός άνθρωπος στην προσευχή φθάνοντας με πολλή γλυκύτητα στο άπειρο βάθος του αιώνα εκείνου, ώστε να εκπλήσσεται ο νους που βρίσκεται ολόκληρος μετέωρος εκεί, και σε όλο το χρονικό διάστημα να ξεχνάει τους λογισμούς και αιχμαλωτίστηκε στα θεία και επουράνια, σε απέραντα και ακατάληπτα πράγματα, σε θαυμαστά πράγματα, που είναι αδύνατο να περιγραφούν με ανθρώπινο στόμα, ώστε την ώρα εκείνη να εύχεται και να παρακαλή, «μακάρι μαζί με την προσευχή να είχε ανεβεί και η ψυχή μου στον ουρανό».

«Ομιλία Η΄ 1»
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”