Σημαντικές αποκαλύψεις για τη Μητέρα Τερέζα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Ναι δρομέα κάνεις λάθος
Ο Μάνος Ορθόδοξος είναι απλά ο καημένος είναι κοσμικός
Δεν είναι σαν πολλούς εδώ που έχουν νιώσει τη σημαντικότητα Του Θεού και θεωρούν ότι και φιλάνθρωπος να είσαι αν δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος θα πας στη κόλαση
Έλα βρε παραπονιάρη. :lol: Αφού κανείς στα αλήθεια δεν έχει νιώσει στα αλήθεια την σημαντικότητα Του. Όλοι με την ελπίδα πάμε.

ΥΓ: Ε, τι να κάνω αφού σε ορισμένα σημεία σαν κοσμικό σε βλέπω; D:D

Νομίζω πάντως ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα στο νόημα. Άλλο σατανάς/διάβολος/πονηρός κ.τ.λ που απλά μας παρασέρνει χωρίς να το ξέρουμε και άλλο Αντίχριστος που πάμε επίτηδες. Δεν είναι κάποιος Αντίχριστος επειδή είναι καθολικός και όχι ορθόδοξος. Αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι ο καθολικός είναι ανώτερος από τον ορθόδοξο επειδή έκανε καλά έργα στην ζωή του. (Αν βέβαια και ο ορθόδοξος έχει κάνει τα αντίστοιχα).... αλλά τέσπα... πολύ μακρυά το πάτε. Τι παίζουμε με τις λέξεις αφού δεν ξέρουμε τίποτα; Ούτε τι θα κρίνει ο Θεός, ούτε πως θα κρίνει....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Περνάω και βλέπω ένα φτωχό
Μου λέει "πεινάω"

Του λέω "Αει παράτα με"

Είμαι όμως Ορθόδοξος ( είμαι ? )

Είναι ένας ρωμαικαθολικός
Περνάει και βλέπει ένα φτωχό
Του λέει "πεινάω"
Τον παίρνει σπίτι του , τον ταϊζει τον πλένει τον φροντίζει και προσεύχετε για αυτόν νυχθημερόν

Δεν είναι όμως Ορθόδοξος

Ποιός από τους δύο είναι καλύτερος άνθρωπος ?

Δεν θέλω απαντήσεις , εγώ άλλωστε έχω απαντήσει στον εαυτό μου
Καλή Σαρακοστή
dromeas
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από dromeas »

Evi_J έγραψε:
dromeas έγραψε:Aγαπητέ lovethink...
Βλέπω ότι υιοθετείς της αντιλήψεις της Νέας Εποχής που προπαγανδίζει ότι όλες οι θρησκείες έχουν ένα μέρος της αλήθειας και άρα όλες πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει ενότητα αληθείας.
Όχι, dromea κάνεις λάθος. Μπορεί έτσι να φαίνεται από μακρυά αλλά δεν είναι έτσι. Ο Μάνος ορθόδοξος είναι. Απλά βλέπει τα πράγματα από την κοσμική τους πλευρά. Από την πλευρά της δικαιοσύνης μεν αλλά της ανθρώπινης/κοσμικής δικαιοσύνης δε. Έχει αντιληθφεί την σημαντικότητα του Θεού αλλά όχι "στο πετσί του" που λέμε. (Όπως όλοι μας δηλ αν το καλοσκεφτείς :( ). Θα το αντιληθφείς αυτό με τον καιρό.

Και μιας και λέμε για την Νέα εποχή. Πρόσφατα αγόρασα ένα βιβλίο που λέγεται: Η "Νέα"προσδοκία των εθνών. -Νέα εποχή. Η εξαπάτηση της ανθρωπότητος από τις εκδόσεις Ο Ποιμενικός αυλός. Είναι ένα βιβλίο με σκούρο μπλε εξώφυλλο και μία εικόνα στην μέση, που δείχνει την Αποκάλυψη του Ιωάννου. Εμένα τουλάχιστον σαν βιβλίο με ξετρέλανε. Έχει μέσα γραπτές αποδείξεις σε ένα σωρό ερωτήσεις που εμένα με βασάνιζαν. Όχι επειδή δεν ήξερα τις απαντήσεις τους αλλά επειδή μερικοί άθεοι και σχετικοί που μιλάω καμιά φορά σου λένε κάτι κουφά που δεν ξέρεις τι να πεις. Βρήκα πολλές απαντήσεις σε αυτό το βιβλίο και το συνιστώ σε όλους.
Το βιβλίο αυτό το έχω διαβάσει και πράγματι είναι κατατοπιστικότατο. Δεν θέλω να κρίνω τον συνομιλιτή, απλά είπα κάποιες σκέψεις. Πάντως από ότι γνωρίζω οι μη Ορθόδοξοι θα κριθούν βάση της συνειδήσεώς τους. Και θα ήταν τραγικό ένας μουσουλμάνος κρινόμενος με βάση τη συνείδησή του να σωθεί (μακάρι δηλ. ο άνθρωπος) κι ένας που κατέχει την αλήθεια να μείνει εκτός νυμφώνος
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==============================================
Περνάω και βλέπω ένα φτωχό
( Περνάω=πηγαίνω να πάρω το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ )
Μου λέει "πεινάω"
Του λέω "Αει παράτα με"

( Ναι είμαι Ορθόδοξος, --του ενός κόκκου, όχι των εκατό,-- διότι είμαι μέλος της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας )

Είναι ένας ρωμαιοκαθολικός
( περνάει=πηγαίνει να πάρει το αεροπλάνο για ΗΠΑ )
Του λέει "πεινάω"
Τον παίρνει σπίτι του , τον ταϊζει τον πλένει τον φροντίζει και προσεύχεται για αυτόν νυχθημερόν
(οι προσευχές ενός αιρετικού, δεν μεταφέρονται στον θρόνο του Κυρίου)

( και επιστρέφει να συνεχίσει την πορεία του, να πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ )
Δεν είναι όμως Ορθόδοξος
Ποιος από τους δύο είναι καλύτερος άνθρωπος ?
( με τη κρίση ενός χοϊκού--που δεν γνωρίζει ότι ο ρωμαιοκαθολικός πέραν του τάφου είναι νεκρός,-- καλύτερος είναι ο ρωμαιοκαθολικός)

Φίλε μη βιάζεσαι, δεν τελειώσαμε! Και οι δύο έφθασαν στο αεροδρόμιο, ( αεροδρόμιο=τελώνια).
Ο υπάλληλος τους ζητά τα διαβατήριά τους για έλεγχο της βίζας.
Ο Ορθόδοξος ( αν και ορθόδοξος του ενός κόκκου) περνά διότι έχει βίζα ( βίζα=είναι μέλος της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της οποίας Κεφαλή είναι ο Χριστός μας ). Όταν φθάσει στις ΗΠΑ ( =Παράδεισο), δεν θα του στρώσουν το κόκκινο χαλί.

Ο ρωμαιοκαθολικός χωρίς βίζα( =δεν είναι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού ), δεν περνάει για να φθάσει στον προορισμό του. Αν περνούσε και έφθανε στις ΗΠΑ (=Παράδεισο ), θα του είχαν στρώσει το κόκκινο χαλί να τον υποδεχθούν με τιμές, ένεκα των καλών πράξεών του.

Ιδού η διαφορά!.....

============================================
kotsos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

lovethink έγραψε:Περνάω και βλέπω ένα φτωχό
Μου λέει "πεινάω"

Του λέω "Αει παράτα με"

Είναι ένας ρωμαικαθολικός
Του λέει "πεινάω"
Τον παίρνει σπίτι του , τον ταϊζει τον πλένει τον φροντίζει και προσεύχετε για αυτόν νυχθημερόν

Δεν είναι όμως Ορθόδοξος

Ποιός από τους δύο είναι καλύτερος άνθρωπος ?

Δεν θέλω απαντήσεις , εγώ άλλωστε έχω απαντήσει στον εαυτό μου
Ο κατά σε "Ορθόδοξος" που πέρασε και είπε μέσα του το περιβόητο αει παράτα με απλούστατα δεν είναι Ορθόδοξος διότι δεν ακολουθεί την αγιοπνευματική οδό του Κυρίου. Δεν φτάνουν μόνο οι ταμπέλες αλλά οι πράξεις: "Ου πας ο λέγων μοι Κύριε Κύριε εισελεύσεται εις την Βασιλεία των Ουρωνών αλλά ο ποιών το θέλημα του πατρός..." για να μην ξεχνίομαστε. Ο θεωρητικά καθολικός ακολουθεί την ηθικολογική πρακτική που του προτάσσει το σύστημα αξιών του διότι πραματικά δεν μπορεί να συλλάβει τον σκοπό της σωτηρίας μέσα από τα διανοητικά καλούπια που προσπαθεί να τον εγκλωβίσει το πιστεύω του.
Όσον αφορά την Μητέρα Τερέζα λογική είναι αυτή η κατάληξη. Η προσπάθεια εκλογίκευσης της Πίστεως αλλοτριώνει την ψυχή και την κάνει να νοιώθει μόνη και χωρίς ελπίδα. Η λογική εξοβελίζει τον Χριστό και η ψυχή απομένει μόνη της.... όσον αφορά τις θεωρίες περί οδούς Σωτηρίας μέσα από άλλα δόγματα αυτά έχουν απαντηθεί εδώ και αιώνες από τους Αγίους και τους Πατέρες όσο και αν προσπαθούν μερικοί να καινοτομήσουν.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

lovethink έγραψε: Ποιός από τους δύο είναι καλύτερος άνθρωπος ?
Μάνο ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν είναι μόνο καλύτερος άνθρωπος, είναι ο άνθρωπος που από αγάπη στο Θεό, αγαπά εξ ίσου κι όλους τους συνανθρώπους του. Αυτό βεβαίως τον κάνει και καλύτερο άνθρωπο.

Όποιος δηλώνει Ορθόδοξος Χριστιανός δεν σημαίνει κι ότι έγινε αυτόματα αυτό που λέει. Εδώ δεν ισχύει το ότι δηλώσεις είσαι.

Ο Κύριος είπε: "για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάζουν τον Ουράνιο Πατέρα σας", δεν είπε τα καλά σας λόγια. Όμως τα έργα δεν αρκούν. Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, χρειάζεται κι η σωστή πρόθεση.

Όταν συζητάμε για κάποιος μεγάλους φιλάνθρωπους, που όμως δεν ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν τους κρίνουμε για τα έργα τους, τα οποία βεβαίως ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά για το αν αυτό αρκεί για να τους κατατάξει μεταξύ των Αγίων. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία οι καλές πράξεις βοηθούν αλλά δεν αρκούν.

Μάνο, η επισήμανση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη σωτηρία μας γι αυτό την κάνουμε. Δε λέμε μην κάνετε καλές πράξεις. Λέμε κάντε καλές πράξεις αλλά να ξέρετε ότι αυτό δεν αρκεί για τη σωτηρία της ψυχής σας, χρειάζεται οπωσδήποτε κι η μετάνοια, δηλαδή η εσωτερική εργασία.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Επιτέλους καταλάβετε τι λέω
Δεν λέω ότι η Μητέρα Τερέζα θα γίνει αγία και θα κάνουν λιτανεία το σκήνωμά της όπως έχουμε εμείς τους ΑΓΙΟΥΣ μας
Αλλά δεν ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να πω ότι η συγκεκριμένη φιλάνθρωπος γυναίκα θα πάει στη κόλαση ή είναι στη στρατιά του Αντίχριστου ή να τη βάλω κάτω να της κάνω ψυχανάλυση επειδή στο διάβα της ζωής της είχε στιγμές πνευματικής αδυναμίας
Εμείς έχουμε αγίους που ήταν δολοφόνοι εγκληματίες βιαστές και που μετανόησαν την τελευταία στιγμή της ζωής τους
Και τώρα κάνουμε τι ? λιθοβολούμε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ μιας γυναίκας που έδωσε ΟΛΗ τη ζωή της στους φτωχούς ?
Μια στιγμή αρκεί για να σωθεί ένας άνθρωπος
Και που ξέρουμε εμείς τι έγινε πριν πεθάνει ?
Που ξέρουμε ο Θεός πως χειρίστηκε τη ψυχούλα ενός ανθρώπου ?
Ξεχνάτε ? "ΣΑΟΥΛ ΣΑΟΥΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙΣ" ?
Είχε δει ότι είχε καλή προδιάθεση και του εμφανίστηκε να του αλλάξει μυαλό
Γνωρίζουμε πως ο Θεός προσπαθεί να σώσει με τον μυστικό του τρόπο τις ψυχές των ανθρώπων ?
Σαν βάση ναι . Είναι δεδομένο ότι ΑΓΙΟΥΣ με την έννοια του Ορου έχει ΜΟΝΟ η Ορθόδοξη εκκλησία , και η παπικοί ( όσους έχουμε πριν το σχίσμα )
Αλλά όχι ότι δεν θα πάει ΚΑΝΕΝΑΣ καθολικός πιστός άνθρωπος στο παράδεισο
Διότι με αυτή τη λογική δεν θα υπάρχει Αγγλος στο παράδεισο για δείγμα
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

lovethink έγραψε:Αλλά όχι ότι δεν θα πάει ΚΑΝΕΝΑΣ καθολικός πιστός άνθρωπος στο παράδεισο
Διότι με αυτή τη λογική δεν θα υπάρχει Αγγλος στο παράδεισο για δείγμα
Το τι θα κάνει ο θεός με τους αγαθούς ανθρώπους των άλλων δογμάτων και θρησκειών ή και με όσους δεν γνώρισαν τον Χριστό προφανώς από ότι έχω διαβάσει θα κριθούν βάσει της συνειδήσεώς τους. Κάποιοι μιλούν γιά την γή των Αγαθών εκεί θα πάνε όσοι ζήσαν αγαθά χωρίς να έχουν γνωρίσει τον Χριστό καθόλου ή πίστευαν σε άλλες θρησκείες.
Αλλά μαζί με τους Αγίους του Θεού τους μάρτυρες και τους Αποστόλους πιθανόν να μην είναι, αλλά κι'αυτό μόνον ο Θεός το γνωρίζει.
Εξ'άλλου ο ίδιος ο Κύριος μας έχει δώσει και τα κριτήρια που θα κρίνει (ήμουν πεινασμένος και μου δώσατε κλπ) αλλά και το μέτρο (με το μέτρο που κρίνεται μ'αυτό θα κριθείτε).
Πάλι λέει ότι πριν την δευτέρα παρουσία του το ευαγγέλιο θα διαδωθεί σε όλα τα έθνη ως μαρτυρία, να μην μπορεί να πεί κανένα έθνος ότι δεν τον γνώρισε αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το αποδεχθούν κι'όλας
Αυτά απαντούν νομίζω, όμως πλήρως μόνον ο Θεός γνωρίζει.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Thomas15n έγραψε: Πάλι λέει ότι πριν την δευτέρα παρουσία του το ευαγγέλιο θα διαδωθεί σε όλα τα έθνη ως μαρτυρία, να μην μπορεί να πεί κανένα έθνος ότι δεν τον γνώρισε .
To ευαγγέλιο έχει διαδοθεί σε ΟΛΑ Τα έθνη
Αλλο να διαδοθεί το ευαγγέλιο σε όλο το κόσμο
και άλλο να γίνει όλος ο κόσμος Ορθόδοξος

Και ναι , δεν θα μπορεί να πει κανένα έθνος ότι δεν τον γνώρισε
Αλλά όσοι πέθαναν πριν τη διάδοση του Ευαγγελίου ? θα πάνε στη κόλαση ?
Εχει ετοιμασθεί τόπος για όσους δεν είναι Ορθόδοξοι ?

Πολύ στη γραφειοκρατία έχουμε μάθει
Οι Ορθόδοξοι στο δεύτερο όροφο
Οι Αγιοι να περάσουν στο πρώτο
Οι Καθολικοί στο ισόγειο
οι προτεστάντες περάστε παρακαλώ στο υπόγειο
Ινδοί και Μουσουλμάνοι έξω στην αυλή

Γιατί δεν αφήνουμε Το Θεό να κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
Γιατί τον κάναμε εγχώριο προϊόν και ζούμε με την αίσθηση πως ΜΟΝΟ εμείς θα σωθούμε ?
Καλή Σαρακοστή
kotsos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

Δεν νομίζω ότι είναι δικό μας προνόμιο το να κρίνουμε που θα πανε οι ψυχές; Είναι ψευδεπίφανη και αγενής υφαρπαγή εξουσίας από τον Θεό. Δικός μας σκοπός είναι η κάθαρση της ψυχής αυτό που το τροπάριο αναφέρει: επιμελείσθαι δε ψυχής πράγματος αθανάτου. Για τους αιρετικούς έχουν γράψει και μιλήσει οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδόξου Πίστεως. Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την Αλήθεια...όσο και αν το το επιβάλλουν οι δικαιωματικές ή επιτρέψτε μου οι συγκριτιστικές αντιλήψεις του. Το Δόγμα μας παραμένει αναλλοίωτο και είναι γραμμένο από το αίμα των Αγίων.
Ας προσευχηθούμε θα έλεγα για τον δικό μας κατήφορο και για την πλάνη που έχει πλεονάσει στον κόσμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”