Xρόνια Πολλά στο Στάθη μας!!!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Xρονια Πολλα στο Σταθη μας!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Αχ βρε φίλε, να είσαι πάντα καλά!
Έψαχνα να βρω κανένα βιντεάκι να σε πειράξω και δες τι βρήκα!
<<... γιατί ως γνωστόν τον Αθ. Διάκο τον σουβλίσανε, δεν τον καλαμακώσανε!!!!>>
Απίστευτο!
Και επίσης να πούμε πως έχει κυκλοφορήσει πως η σχέση σου με το σπίτι είναι όπως του
πρωταγωνιστή στο παρακάτω βινετάκι (κάτι φίλες της γυναίκας σου τα λένε... όχι εγώ)
Απίστευτο!
Και επίσης να πούμε πως έχει κυκλοφορήσει πως η σχέση σου με το σπίτι είναι όπως του
πρωταγωνιστή στο παρακάτω βινετάκι (κάτι φίλες της γυναίκας σου τα λένε... όχι εγώ)
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Στάθη με βζουν τον φτιάχνεις τον καφέ σου???
Δεν το πιστεύω...
Δεν το πιστεύω...
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έλα ρε φίλε σου βρήκα και επιστημονική αιτιολόγηση, όχι αστεία
Άρθρο του Γ. Μπαμπινιώτη στο ΒΗΜΑ:
"Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα. Και οι 2 αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες απ τους Έλληνες. Κατά μία άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος. Ο λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι γιατι μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος. Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδη αιτιατική! Επομένως, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό
"Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα. Και οι 2 αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες απ τους Έλληνες. Κατά μία άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος. Ο λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι γιατι μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος. Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδη αιτιατική! Επομένως, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Απίστευτο!
ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΩΣΑΝΕ..
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕς ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ.
ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕς ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥς ( ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΓΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΕΕΕ ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΝΑΙ,ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ, ΕΕΕΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΥΓΑ)
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και βέβαια είναι σωστοί και οι δύο τύποι, τόχουμε μάλιστα διδαχθεί και στην γραμματική του Τριανταφυλλίδη, αν θυμάμαι καλά.
Οπως επίσης είναι σωστοί και οι δύο τύποι της προστακτικής των ρημάτων όπως για παράδειγμα ("πήγαινε" αλλά και "πάνε"), ("πηγαίνετε" αλλά και "πάτε"), εκ των οποίων οι δεύτερες εκδοχές απαντώνται μόνο στην Βόρεια Ελλάδα.
Οπως επίσης είναι σωστοί και οι δύο τύποι της προστακτικής των ρημάτων όπως για παράδειγμα ("πήγαινε" αλλά και "πάνε"), ("πηγαίνετε" αλλά και "πάτε"), εκ των οποίων οι δεύτερες εκδοχές απαντώνται μόνο στην Βόρεια Ελλάδα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:Έλα ρε φίλε σου βρήκα και επιστημονική αιτιολόγηση, όχι αστεία
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΙ, ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ( ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ), ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟς ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ............ΑΡΧΟΝΤΑΡΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΕΙ ΜΑς ΒΛΕΠΩ.
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χρόνια πολλά, Στάθη .Ο Άγιος Ευστάθιος να σε προστατεύει.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Re: Xρόνια Πολλά στο Στάθη μας!!!!!
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα. Να έχεις υγεία να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Xρόνια Πολλά στο Στάθη μας!!!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΥΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙς ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ