Μην ξαναπάς εκκλησία!

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μην ξαναπάς εκκλησία!

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eνταξει, να τοποθετησουμε λιγο το πραγμα προς το μεσο, και οχι στα ακρα.

Το οτι επιπλητουμε συμπεριφορες που δεν αρμοζουν με τον Εκκλησιασμο, δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση
οτι "μισουμε" τροπον τινα, η εξουδενωνουμε τα προσωπα αυτα, και τα καταδικαζουμε.

Αλλοιμονο. Μακρια απο εμας αυτο. Τους αγαπαμε, δεν τους μισουμε, αλλα το σωστο πρεπει να λεχθει.

Οπως εγω εαν κανω κατι στραβο μεσα στην Εκκλησια, εαν εχω εστω και λιγο φιλοτιμο, οταν μου κανει ορθη παρατηρηση, ο Ιερεας, η ο αδερφος/η μου, θα βαλω το κεφαλι κατω,
και θα πω:
ναι, εκανα λαθος, θα προσπαθησω να μην το ξανακανω,
ετσι πρεπει και ο καθενας να εχει συναισθηση του που βρισκεται, πρωτα πρωτα για την δικη του την ψυχη ρε παιδι μου.

Ενα παραδειγμα:

Κινητο ΔΕΝ παιρνω ποτε στην Εκκλησια, εδω και χρονια. Δεν παει να καει το συμπαν, δεν με ενδιαφερει. Οτι ειναι, θα το μαθω μετα την ακολουθια, καλο, κακο, οτι θελει ο Θεος. Δηλαδη παλια που δεν ειχαμε κινητα τι γινοτανε;

Λοιπον, οταν βλεπω, ανθρωπους, ακομα και την ωρα της αναιμακτου θυσιας, που τελουνται τα φρικτα μυστηρια,
να μιλανε στο κινητο, η να προσπαθουν να το κλεισουν ανεπιτυχως, ενω αυτο κελαηδαει,
ε, τοτε, τι να πω!

Λοιπον αυτο δεν συνιστα κατακριση, γιατι προκειται για πραξη απολυτως καταδικαστεα και αναρμοστη, αντικειμενικα, πως θα γινει δηλαδη.

Εισαι ενωπιον Θεου και ανθρωπων που προσφερουν οτι ιεροτερο εχουν στον Τρισαγιο Δημιουργο, ενωπιον της Θεοτοκου και των αγγελων, και εσυ μιλας στο κινητο;

Με συγχωρεις αλλα σου πρεπει και σου αρμοζει καθε επιπληξη και παρατηρηση, αφου οχι μονο δεν σεβεσαι τον εαυτο σου και τους αλλους αλλα ουτε τον Ιδιο τον Θεο, που υποτιθεται εχεις παει να Τον λατρεψεις.

Λοιπον, και αλλα πολλα, γινονται, και εμεις κανουμε λαθη, αλλα το οτι τα επισημαινουμε, παλι το τονιζω, δεν σημαινει οτι τον αλλον τον παμε προς.. θανατον.

Εδω πολλοι Πατερες αγιοι, τους εκαναν επι τοπου ρεζιλι, οσους κανανε ανοησιες στην λειτουργια, οπως μια φορα ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος, που μιλαγε, και το εκκλησιασμα, κοιταγε τον ανθρωπο που αναβε τον πολυελαιο με τα κερια..

Και τους λεει, καλα δεν ντρεπεστε λιγο; Αντι να βλεπετε το φως του Λογου του Θεου, καθεστε και κοιτατε τα φωτακια των κεριων;

και αλλα πολλα περιστατικα.

Γνωμη και κριση ναι. Κατακριση και καταδικη οχι.

Οσο μπορει να διορθωνει ο ενας τον αλλον, αλλα οχι να τον μηδενιζει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ψυχουλα έγραψε:Η αληθεια ειναι οτι σκανδαλιζεσαι και θυμωνεις και κανεις το χατηρι του ακατανομαστου και μετα τσαντιζεσαι που εκανες το χατηρι του ακατανομαστου και τελικα αντι να προσευχεσαι αναλωνεσαι σε αυτο το φαυλο κυκλο σκεψεων
ομως δε φταινε οι αλλοι που μας σκανδαλιζουν με τη συμπεριφορα τους αλλα εμεις που ειμαστε τοσο ευαλωτοι στο θυμο και στην κακια σκεψη.
περιμενω με λαχταρα τη μερα που θα με σπρωχνουν στην εκκλησια και δε θα σκεφτω ασχημα και θα μπορω να κοιτω αυτους που τωρα με τσαντιζουν με αγαπη.
Ακριβώς αυτό.
Ο πονηρός παίζει και με αυτόν που μας προκαλεί, αλλά ΚΑΙ μ' εμάς που ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση!

Γιατί να ξέρεις πως, όταν λογιστείς άσχημα για κανένα κακό του αδελφού σου, είναι κάποια ρίζα του ίδιου κακού και στην καρδιά την δική σου∙
(απόσπασμα από τον Αόρατο Πόλεμο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Αυτο που λεει ο Αποστολος δεν ξερω αν εινε σωστο
μπορεις να το διασταυρωσεις παρακατω

εδω
εδω
και εδω
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

XRHSTOS έγραψε:Ας κάνω πρόλογο: Είναι Μεγάλο Σάββατο, είμαι σε χωριό και αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος τρόπος να εκφραστώ, για αυτό που έζησα στον χτεσινό επιτάφιο. Αυτό που με ανησυχεί, είναι πως κάθε χρόνο μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα γράφω posts για τις εκκλησίες. Θα το κοιτάξω…

Ας μπούμε στο «ψητό» λοιπόν, μιας και μόνο από εδώ μπορούμε να δούμε ψητό για μερικές ώρες ακόμη… Μην ξαναπάς εκκλησία! Ναι, σε εσένα μιλάω. Σε εσένα που περιμένεις τη Μεγάλη Παρασκευή για να δείξεις το καινούριο σου συνολάκι, ακριβώς όπως δίδαξε ο Χριστός στη ζωή του. Σεμνά και ταπεινά όπως πάντα…

Μην ξαναπάς εκκλησία! Εσύ. Εσύ παλιόγρια, που παίρνεις θέση στα «θεωρεία» μαζί με τις άλλες κυράτσες και σκουντιέστε όποτε μπαίνει νέο πρόσωπο στο ναό, σχολιάζοντας.

Μην ξαναπάς εκκλησία, στο ξαναλέω παλιόγρια. Θυμήθηκες στα τελευταία σου να βελτιώσεις τη σχέση με το Θεό, για να έχεις καλή θέση στον Παράδεισο, με «θεωρεία» και εκεί, αλλά το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, είσαι εσύ αυτή που σπρώχνει και δεν τηρεί τις σειρές προτεραιότητας στην Θεία Κοινωνία. Βιάζεσαι μην πεθάνεις ε;

Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ φελέ, που έρχεσαι στον επιτάφιο για συζήτηση, 40 χρονών μαντράχαλος, επειδή μέχρι τότε είχες ξεχάσει να πάρεις ένα τηλέφωνο τους γνωστούς σου και σου ήρθε κατά την περιφορά, να αναλύσεις τα πάντα. Τους φόρους του ΠΑΣΟΚ, τα λάθη του Κετσπάγια, τη Μανωλίδου στο «Dancing with the Stars».

Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ καραφλέ νεοκόρε, που νιώθεις σημαντικός και τσιφλίκι σου την εκκλησία, φωνάζοντας «πηγαίντε πιο μπροστά, να μπορούν να παίρνουν κεριά», αγνοώντας και τον παπά που διαβάζει το Ευαγγέλιο, αλλά και το χωροταξικό της εκκλησίας. Αν μπορούσα να πάω πιο μπροστά, θα καθόμουν μπροστά στο μανουάλι να λαμπαδιάζω από τη ζέστη;

Σχετικά με τους «δίσκους» που κυκλοφορούν στις εκκλησίες και τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται τα χρήματα, μάλλον θα αναφερθώ με άλλο post, δεν έχω όρεξη τώρα. Πάντως, χίλιες φορές αυτοί που ενσυνείδητα δεν πάνε στην εκκλησία, παρά αυτοί οι υποκριτές που τη θεωρούν κοινωνική έξοδο. Μιλώντας για κοινωνική έξοδο, μην ξαναπάς εκκλησία ΕΣΥ πολιτικέ, που δεν ξέρεις να ανάβεις κερί στην εκκλησία, που μέχρι χτες δήλωνες άθεος και τώρα κάθεσαι μπροστά μπροστά, μη χάσεις κανένα ψηφαλάκι.

Κατευνάζοντας το θυμό του,

ένα πρώην παιδί του κατηχητικού…

http://www.neolaia.gr/wordpress/index.p ... ver-again/
Στην αρχή όταν διάβασα το κείμενο δεν κατάλαβα και νόμιζα ότι το είχε γράψει ο Χρήστος και απόρησα με τις εκφράσεις, την επιθετικότητα και την αλαζονεία του συγγραφέως...
Μετά είδα ότι το έχει γράψει ένα παιδί και έτσι εξήγησα τον αυθορμητισμό και την έρπαση που βγάζει το κείμενο...
Μετά όμως είδα ότι είναι παιδί του κατηχητικού αλλά... πρώην!
Άρα ο εν λόγω συγγραφέας αν και έκανε κατηχητικό εντούτοις δεν πήρε κανένα δίδαγμα και κανένα μαθήμα.
Το πιο σπουδαίο είναι ότι δεν έμαθε, ότι ο Χριστιανισμός είναι Αγάπη και ότι μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχουν Άγιοι, αλλά άνθρωποι αμαρτωλοί με πάθη και ελαττώματα...
Δεν έμαθε ότι στην Εκκκλησία δεν πάμε επειδή είμαστε ήδη καλοί άνθρωποι και καλοί Χριστιανοί αλλά πάμε για να γίνουμε...
Κάποιοι βέβαια το καταφέρνουν και κάποιοι όχι, ίσως εξαρτάται από την προαίρεση του καθενός...
Ακόμα λοιπόν και αν λέει κάποιες αλήθειες το πρώην παιδί του κατηχητικού(γιατί όντως, ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πάντα τόσα αγνά κίνητρα και πάνε στην Εκκλησία για πολλούς άλλους λόγους εκτός από το να εκκλησιαστούν...) εντούτοις δεν μπορούμε τίποτα, γιατί η Εκκλησία και η Χάρις του Θεού έχει τέτοια δύναμη που μεταμορφώνει τους ανθρώπους...
Και αυτή που τη Μεγάλη Παρασκευή πήγε για να δείξει το συνολάκι της, την επόμενη χρονιά μπορεί πάει με το πιο απλό και σεμνό ντύσιμο απλά και μόνο για να προσευχηθεί.
Και η γιαγιά μπορεί την επόμενη Μεγάλη Παρασκευή να μη ζει για να σχολιάζει, αλλά στο μεσοδιάστημα να μετανόησε, να εξομολογήθηκε και τελικά να κέρδισε τον Παράδεισο, γιατί παρά τα ελαττώματα της να είχε αγνή ψυχή.
Και ο νεοκόρος μπορεί να έβγαλε μαλλιά και να μην είναι πια καραφλός!

Δεν έχουμε λοιπόν κανένα δικαίωμα με αυταρχισμό, να φωνάζουμε και να απαγορεύουμε στους άλλους να πηγαίνουν στην Εκκλησία, λες και εμείς είμαστε καλύτεροι...
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Η πνευματική ζωή - όπως και όσο υπάρχει στον κάθε άνθρωπο και ειδικότερα στον ορθόδοξο χριστιανό - περιγράφεται απόλυτα και περιγραφικότατα απο τον Μέγα μεταξύ των αγίων της εκκλησίας μας τον Απόστολο Παύλο, όσον αφορά τον αγωνιζόμενο χριστιανό σε πολλά χωρία της Αγίας Γραφής, αλλά το σπουδαιότερο χωρίο που περιγράφει το εν λόγω θέμα, σε σχέση με τον εσωτερικό αγώνα του χριστιανού είναι το περίφημο ΄΄ έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι και αγωνίαι΄΄

Με λίγα λόγια αν δεν έχουμε πάρει μια γεύση εμπειρικά απο αυτή την κατάσταση, απέχουμε πολύ απο τον λεγόμενο πνευματικό αγώνα και ζωή.

Τα πράγματα δεν είναι απλά, οι κίνδυνοι υπάρχουν και είναι παγίδες θανατηφόρες.

Φυσικά εμείς δεν είμαστε σε θέση ούτε κάν να διανοηθούμε, εις το να προτρέψουμε κάποιον και για οποιονδήποτε λόγο να μην εκκλησιάζεται, στις αυλές Του Θεού υπάρχει Κύριος και Αυτός γνωρίζει τα καθ΄ημάς και τα των άλλων.....
.....................................................................................................................................................
Πριν λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν κάποιος γνωστός.

-Καλημέρα λέει.
- Χριστός Ανεστη.
-..........

Όταν βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο και ανοίξαμε συζήτηση, μου λέει:
Μου είπατε στο τηλέφωνο Χριστός Ανέστη, και εγώ δεν απαντησα τίποτα, και ξέρεις γιατί; Γιατί απλά δεν πιστεύω ότι ο Χριστός Ανέστη. Δεν κάνω το Σταυρό μου, και δεν πάω στην εκκλησία, γιατί απλά δεν θέλω να κοροϊδεύω, άσχετα αν νομίζω ότι εσείς που πιστεύτε, μάλλον είναι καλό για εσάς γιατί αυτό ίσως σας βοηθάει στη ζωή σας. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

Απάντησα ότι πολύ καλά κάνετε. Και θα μου επιτρέψετε να σας πώ ότι ο ίδιος ο Χριστός απευθυνόμενος σε κάποιον του είπε:

Θα ήταν καλλίτερα να είσουν θερμός ή ψυχρός απέναντί Μου, ΑΛΛΆ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΧΛΙΑΡΌΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΜΈΣΩ.

Του έκανε τρομερή εντύπωση η φράση αυτή.

.......................................................................................................................................................

Ένα άλλο περιστατικό που έγινε πριν πολλά χρόνια ήταν το εξής:

Ο Επίτροπος θεωρούσε καλό να κάνει καταμέτρηση των νομισμάτων, με σχετικό θόρυβο, μετά τη περιφορά του δίσκου, και κατά την ώρα του Ευαγγελίου. Απίθανες καταστάσεις σε ενορία τουριστικού νησιού μας. Όταν τόλμησα να πω κάτι στο τέλος της λειτουργίας, ούτε λίγο ούτε πολύ μου συνέστησε αν δεν μου αρέσει να μην ξαναπατήσω στο αμπέλι του πατέρα του, |(και όχι του Πατέρα μας.)
Τέτοιου είδους και πολλά ακόμα χειρότερα περιστατικά επ' ουδενί δεν πρέπει να γίνουν αιτία να απομακρυνθούμε εμείς ή να συστήσουμε να απομακρυνθούν άλλοι απο την Θεία Λατρεία.

.......................................................................................................................................................

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και η πνευματική χλιαρότητα, δεν είναι μια θανατηφόρα παγίδα,και για όλους μας που ενώ νομίζουμε ότι είμαστε εντός...στην ουσία είμαστε εκτός.....χλιαρότητα γαρ...
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

dionysisgr έγραψε:Eνταξει, να τοποθετησουμε λιγο το πραγμα προς το μεσο, και οχι στα ακρα.

Το οτι επιπλητουμε συμπεριφορες που δεν αρμοζουν με τον Εκκλησιασμο, δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση
οτι "μισουμε" τροπον τινα, η εξουδενωνουμε τα προσωπα αυτα, και τα καταδικαζουμε.

Αλλοιμονο. Μακρια απο εμας αυτο. Τους αγαπαμε, δεν τους μισουμε, αλλα το σωστο πρεπει να λεχθει.

Οπως εγω εαν κανω κατι στραβο μεσα στην Εκκλησια, εαν εχω εστω και λιγο φιλοτιμο, οταν μου κανει ορθη παρατηρηση, ο Ιερεας, η ο αδερφος/η μου, θα βαλω το κεφαλι κατω,
και θα πω:
ναι, εκανα λαθος, θα προσπαθησω να μην το ξανακανω,
ετσι πρεπει και ο καθενας να εχει συναισθηση του που βρισκεται, πρωτα πρωτα για την δικη του την ψυχη ρε παιδι μου.

Ενα παραδειγμα:

Κινητο ΔΕΝ παιρνω ποτε στην Εκκλησια, εδω και χρονια. Δεν παει να καει το συμπαν, δεν με ενδιαφερει. Οτι ειναι, θα το μαθω μετα την ακολουθια, καλο, κακο, οτι θελει ο Θεος. Δηλαδη παλια που δεν ειχαμε κινητα τι γινοτανε;

Λοιπον, οταν βλεπω, ανθρωπους, ακομα και την ωρα της αναιμακτου θυσιας, που τελουνται τα φρικτα μυστηρια,
να μιλανε στο κινητο, η να προσπαθουν να το κλεισουν ανεπιτυχως, ενω αυτο κελαηδαει,
ε, τοτε, τι να πω!

Λοιπον αυτο δεν συνιστα κατακριση, γιατι προκειται για πραξη απολυτως καταδικαστεα και αναρμοστη, αντικειμενικα, πως θα γινει δηλαδη.

Εισαι ενωπιον Θεου και ανθρωπων που προσφερουν οτι ιεροτερο εχουν στον Τρισαγιο Δημιουργο, ενωπιον της Θεοτοκου και των αγγελων, και εσυ μιλας στο κινητο;

Με συγχωρεις αλλα σου πρεπει και σου αρμοζει καθε επιπληξη και παρατηρηση, αφου οχι μονο δεν σεβεσαι τον εαυτο σου και τους αλλους αλλα ουτε τον Ιδιο τον Θεο, που υποτιθεται εχεις παει να Τον λατρεψεις.

Λοιπον, και αλλα πολλα, γινονται, και εμεις κανουμε λαθη, αλλα το οτι τα επισημαινουμε, παλι το τονιζω, δεν σημαινει οτι τον αλλον τον παμε προς.. θανατον.

Εδω πολλοι Πατερες αγιοι, τους εκαναν επι τοπου ρεζιλι, οσους κανανε ανοησιες στην λειτουργια, οπως μια φορα ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος, που μιλαγε, και το εκκλησιασμα, κοιταγε τον ανθρωπο που αναβε τον πολυελαιο με τα κερια..

Και τους λεει, καλα δεν ντρεπεστε λιγο; Αντι να βλεπετε το φως του Λογου του Θεου, καθεστε και κοιτατε τα φωτακια των κεριων;

και αλλα πολλα περιστατικα.

Γνωμη και κριση ναι. Κατακριση και καταδικη οχι.

Οσο μπορει να διορθωνει ο ενας τον αλλον, αλλα οχι να τον μηδενιζει.
η διορθωση και η νουθεσια ειναι αρμοδιοτητα των ιερεων και των αγιων Πατερων διοτι αυτοι ειναι οι ποιμενες. Δεν εχει καμια δουλεια το ενα προβατο να διορθωνει το αλλο εκτος που το δασκαλιστικο υφος απομακρυνει περισσοτερο το...μαυρο προβατο αντι να το φερνει στον ισιο δρομο, μπορει να αρχισουν να γινονται και λανθασμενες νουθεσιες και διορθωσεις.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

ψυχουλα έγραψε:η διορθωση και η νουθεσια ειναι αρμοδιοτητα των ιερεων και των αγιων Πατερων διοτι αυτοι ειναι οι ποιμενες
Δεν είναι υπερβολικό αυτό που ισχυρίζεστε;

Εσεις δεν νουθετείτε τα παιδιά σας - αν έχετε- δεν νουθετείτε τους στενούς έστω συγγενείς σας; Τους παραπέμπετε για το κάθε τι πνευματκό θέμα; Γνώμη και άποψη προσωπική σας την έχει στερήσει ο Μεγαλοδύναμος, ή μήπως σας έχει στερήσει την δυνατότητα να την εκφράζετε ευσχημόνως και διακριτικά και προ παντώς με αγάπη, έστω και αν κάνετε λάθος;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
eirinaki
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eirinaki »

Μπορεί να έχεις δίκιο σε όσα λες Χρήστο, αλλά νομίζω ότι η εμπάθεια δεν βοηθά κανέναν να δει την αλήθεια.
Βρίσκω το κείμενό σου άγριο και απόλυτο.
Ο Κύριος μας δέχεται όλους όπως είμαστε και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε μαζί με όλα μας τα βάρη και τα λάθη. Θυσιάστηκε για όλους εκείνους που λες να μην ξαναπάνε στην εκκλησία για σένα που τους κρίνεις και για μένα που νομίζω ότι ξέρω την σωστή απάντηση στα γραφόμενά σου.
Έλεος μας ζήτησε και τίποτε άλλο. Αγάπη μόνο αγάπη.
Σε τελικη αναλυση καλυτερα να εκκλησιαζεται ο κοσμος εστω και βλακωδως, παρα να ειναι "σωστος", μακραν της Εκκλησιας.

Το πρωτο διορθωνεται χαριτι Θεου, το δευτερο σε οδηγει σε ασχημο δρομο μακραν του Θεου.
ούτε με αυτή την τοποθέτηση συμφωνώ.
Και όσοι δεν εκκλησιάζονται συχνά είναι τέκνα Θεού και μπορούν κάποια στιγμή να επιστρέψουν στον ίσιο δρόμο. Οι υποκριτές όμως δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν σ' Εκείνον, διότι απλούστατα νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια και παρ' όλα αυτά βρίσκονται μακριά της, όπως συμβαίνει με τους άτυχους και παραπλανημένους εβραίους.
Ο Θεός να μας ελεήσει.
ΔΟΞΑ ΤΗ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ !
eirinaki
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eirinaki »

Στην αρχή όταν διάβασα το κείμενο δεν κατάλαβα και νόμιζα ότι το είχε γράψει ο Χρήστος και απόρησα με τις εκφράσεις, την επιθετικότητα και την αλαζονεία του συγγραφέως...
Μετά είδα ότι το έχει γράψει ένα παιδί και έτσι εξήγησα τον αυθορμητισμό και την έρπαση που βγάζει το κείμενο...
Μετά όμως είδα ότι είναι παιδί του κατηχητικού αλλά... πρώην!
Κι εγώ παραπλανήθηκα συγνώμη Χρήστο.
ΔΟΞΑ ΤΗ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ !
Άβαταρ μέλους
XRHSTOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από XRHSTOS »

συγχωρημένοι :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”