Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Πάντα η λύση είναι ένας ΚΑΛΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ! που να μπορεί να προσεγγίσει το πλάσμα Του Θεού με κατανόηση συγκατάβαση αγάπη και υπομονή
Ενα ατομο που να μπορει να δωσει καποια δευτερη γνωμη και συμβουλη ειναι σιγουρα χρησιμο. Απο εκει και περα ομως, αν για παραδειγμα ενα παντρεμενο ζευγαρι δεν εχει τα λεφτα για να αναθρεψει επιπλέον παιδιά, και εχει μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, ποιος θα δωσει τα λεφτα να το μεγαλωσουν; Ο πνευματικός;

Οσο αφορά τον Βασίλη προσπαθεί νομίζω να τοποθετήσει τις αντιδράσεις αυτές σαν "αρνητικό" αποτέλεσμα "επιρροής" της καθολικής Εκκλησίας στους πιστούς της

Οχι, απλά θεωρω λαθος το αιτημα της απαγορευσης των εκτρωσεων- όπως γινόταν και στην Ελλάδα πριν την νομιμοποίηση τους, θα γινονται κρυφα και παρανομα και θα ειναι χειροτερα τα πραγματα.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Συμφωνώ μαζί σας ,καλοί μου φίλοι Iovethink kai aposaI. To παράπονο που εκφράζει ο καθένας σας,είναι και δικό μου ,και πολλών άλλων αδελφών θέλω να πιστεύω.Πού είναι το θάρρος της εναντίωσής μας ,πού είναι οι δυνατές φωνές μας , πού είναι η Ομολογία μας ,όταν με τη σιγή μας και με τακτική Πιλάτου αφήνουμε να σφαγιάζονται 600.000 περίπου μικροί και αθώοι αδελφοί το χρόνο; Χρόνια τώρα η Ελλάδα σφάζει τα παιδιά της και τα κάνει διάφορα καλλυντικά και κρέμες περιωπής .Επιτέλους τι θα γίνει; Πού πάμε; Πολλά τα ερωτηματικά.
Είμαστε Ορθόδοξοι, και πρέπει να ομολογούμε την Αλήθεια και ν`αγωνιζόμαστε γι`αυτήν.
Όμως πρέπει να εμπιστευόμαστε και να νιώθουμε σιγουριά για την πορεία της Εκκλησίας μας.Κι αν ανάμεσά μας ,στο λαό μας στον κλήρο κι όπου αλλού ,είναι πολλοί , ή μάλλον περισσότεροι οι άτολμοι και άνευροι και σκληροί στην καρδιά,δικαίως τότε βρισκόμαστε σ`αυτό το κατάντημα που μας εξευτελίζει και μας ταπεινώνει πνευματικά και συνειδησιακά.

Φοβάμαι πως σίγουρα στο εγγύς μέλλον θα πληρώσουμε και μάλιστα βαριά τα εγκλήματά μας αυτά.
Πίσω όμως από αυτές τις <<μαύρες >>σκέψεις ας μην το λησμονούμε:Η Αγία μας Εκκλησία θα βρει το δρόμο της,ο Χριστός θα δώσει λύσεις σε πολλά αδιέξοδα που μας ταλανίζουν ,λόγω της απιστίας μας σήμερα.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilis_m21 έγραψε:Οχι, απλά θεωρω λαθος το αιτημα της απαγορευσης των εκτρωσεων- όπως γινόταν και στην Ελλάδα πριν την νομιμοποίηση τους, θα γινονται κρυφα και παρανομα και θα ειναι χειροτερα τα πραγματα.
Θεωρώ συντηρητική και οπισθοδρομική την νομιμοποίηση ενός εγκλήματος.
Ενα ευνομούμενο κράτος μπορεί να βρει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του θέματος.
Παιδεία, κοινωνική μέριμνα, ενημέρωση για την αντισύλληψη, ανάληψη ευθυνών (ακόμα και από το κράτος) για την γέννηση και ανατροφή των "ανεπιθύμητων" παιδιών, εύρεση αναδόχων οικογενειών για την υιοθεσία τους, οικονομική γενναία στήριξη της μάνας κλπ κλπ. Πολλά μπορούν να γίνουν αν υπάρχει βούληση. Και από πολιτεία και από Εκκλησία.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εκτρώσεις δεν θα υπήρχαν αν ο καθένας είχε πάνω απ` όλα τον πνευματικό του.Αυτός θα βοηθήσει και αυτός θα δώσει λύση.Όταν υπάρχει υπακοή στον πνευματικό ,η Χάρη του Θεού δεν μας εγκαταλείπει.
Ο άνθρωπος που θα επιδιώξει να βρει λύσεις με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο πως ,ούτε σεξολόγους και ούτε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία θα χρειαστεί.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε:Οχι, απλά θεωρω λαθος το αιτημα της απαγορευσης των εκτρωσεων- όπως γινόταν και στην Ελλάδα πριν την νομιμοποίηση τους, θα γινονται κρυφα και παρανομα και θα ειναι χειροτερα τα πραγματα.
Θεωρώ συντηρητική και οπισθοδρομική την νομιμοποίηση ενός εγκλήματος.
Ενα ευνομούμενο κράτος μπορεί να βρει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του θέματος.
Παιδεία, κοινωνική μέριμνα, ενημέρωση για την αντισύλληψη, ανάληψη ευθυνών (ακόμα και από το κράτος) για την γέννηση και ανατροφή των "ανεπιθύμητων" παιδιών, εύρεση αναδόχων οικογενειών για την υιοθεσία τους, οικονομική γενναία στήριξη της μάνας κλπ κλπ. Πολλά μπορούν να γίνουν αν υπάρχει βούληση. Και από πολιτεία και από Εκκλησία.
Διαφωνώ ,αδελφέ Παναγιώτη , μόνο στο σημείο περί ενημέρωση για την αντισύλληψη.Δίνω ιδιαίτερο βάρος στο να αναλάβει το έργο της καθοδήγησης ένας καλός πνευματικός και μόνο ,παρά άλλος (σεξολόγος ή κακός εκπαιδευτικός ) όπου τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα των αναμενομένων, δεδομένου ότι τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων δεν είναι και αγαθά. :25 :25 :25
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ξεχάσαμε μια παράμετρο του ζητήματος πολυ πολύ σημαντική.
ΠΟΥ παντα πρεπεί να έχουμε στον νου μας ...οτι υπάρχη μιά διαφορά μεγάλη
μεταξύ ενος λατίνου οπως τα αδερφια μας οι Ισπανοί και ένος σηνέχιστη του πολιτισμού
που βρίσκετε στον γεωγραφίκο χώρου της Ελλάδας...........
Αυτό το χάος τον πολιτισμόν ειναι που κανει ακατανόητη ενέργεια την διαδήλωση....
ισως για την Ισπανια να ειναι ότι το καλύτερο.....οκ
εδώ όμως θα ευδοκημήση;;;;
θα έχει τα ίδια αποτελέσματα αφύπνησης;;;;;
δεν νομίζω ότι είναι λογικό στον πολιτισμό που πρεσευώ το
διαδήλωση για την διαδήλωση
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Επειδή γράφτηκαν κάποια σχόλια που θίγουν τους σεξολόγους, απόσο ξέρω η σεξολογία είναι επιστήμη, την σπουδάζουν σε πανεπιστήμια. Οποτε γιαυτα που υποστηρίζουν οι σεξολόγοι ή εστω για διολου ευκαταφρονητο μερος τους, υπαρχει επιστημονικη βαση και αποδειξεις.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ που εγώ λέω τοτε αυτό συμένει πως κάπου θα χωρίσους τα τσρδάκια μας με την ευρωπα'ι'κη ένωση θα μας αποβάλουν η θα τους αποβάλουμε.....
και επίσης δεν θα πάρουμε Πάπα ....Θα τρίβετε στα πόδια μας σαν το ζωντανώ στον τσοπάνο
όσπου με μια που θα φάει με την γλίτσα θα πάει στην θέσει του.......
Ισως να είναι καλό που δεν ΄κανουμε ότι οι Ισπανοί γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς.........
ΚΑμια φορα ας δούμε αλιώς την είδηση και τα μυνήματα που κρύβει. :8
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilis_m21 έγραψε:Επειδή γράφτηκαν κάποια σχόλια που θίγουν τους σεξολόγους, απόσο ξέρω η σεξολογία είναι επιστήμη, την σπουδάζουν σε πανεπιστήμια. Οποτε γιαυτα που υποστηρίζουν οι σεξολόγοι ή εστω για διολου ευκαταφρονητο μερος τους, υπαρχει επιστημονικη βαση και αποδειξεις.
Αγαπητέ Βασίλη,επειδή προφανώς αναφέρεσαι σ`εμένα , σου απαντώ :
1Δεν ενδιαφέρομαι να μάθω αν η σεξολογία είναι επιστήμη ή όχι ,γιατί τέτοιου είδους επιστήμες (σεξολογία,ομοιοπαθητική,.....)δεν με πείθουν ,δεν με αφορουν και δεν τις πιστεύω, γιατί διακρίνω μια μεγάλη αφερεγγυότητα,δηλ. ψευτιά και που κύριο σκοπό έχουν το κέρδος και όχι μόνο.Οι όποιες υπηρεσίες προσφέρουν δεν τις επιζητώ .Ένα ζευγάρι αν κατορθώσει να κτίσει και εδραιώσει, με τη βοήθεια του Θεού,μια μεγάλη ,ειλικρινή πνευματική αγάπη μεταξύ τους ,τότε η ευτυχία τους είναι πλέον δεδομένη.Τότε -επανέρχομαι στο κύριο θέμα-και όλες τις χαρές στην όμορφη και αρμονική ζωή τους θα γευτούν , και κανένα μισθωτό απατεώνα που προσφέρει πακέτα ευτυχίας δεν θα έχουν ανάγκη ,και ελάχιστα εγκλήματα ,δηλ.εκτρώσεις θα γίνονται.
Βασική ανάγκη να υπάρχει πνευματική καθοδήγηση από έναν καλό Πνευματικό και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από ανθρώπους ικανούς και κατάλληλους ,ανθρώπους της προσφοράς,της ανιδιοτέλειας και αγάπης και όχι άλλους επαγγελματίες του είδους που παρουσιάζοντι στα Μ.Μ.Μ ως αυθεντίες και που διαλύουν αντί να συγκροτήσουν τις ταλαιπωρημένες και πολύπαθες οικογένειες.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

plagiaskepsi έγραψε:ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ που εγώ λέω τοτε αυτό συμένει πως κάπου θα χωρίσους τα τσρδάκια μας με την ευρωπα'ι'κη ένωση θα μας αποβάλουν η θα τους αποβάλουμε.....
και επίσης δεν θα πάρουμε Πάπα ....Θα τρίβετε στα πόδια μας σαν το ζωντανώ στον τσοπάνο
όσπου με μια που θα φάει με την γλίτσα θα πάει στην θέσει του.......
Ισως να είναι καλό που δεν ΄κανουμε ότι οι Ισπανοί γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς.........
ΚΑμια φορα ας δούμε αλιώς την είδηση και τα μυνήματα που κρύβει. :8
Σε παρακολουθώ από καιρό ,Παναγιώτη,αλλά δεν έτυχε να μιλήσουμε .
Είναι πολλά όμως ,βρε Παναγιώτη ,που δεν τα καταλαβαίνω αλλά και άλλα που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Πάντως χαίρομαι που γράφεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”