Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από lovethink »

Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε κάτι πολύ σωστό απόψε
Δεν αρκεί να αλλάζουν οι κυβερνήσεις για να αλλάξει ο κόσμος αλλά και οι κυβερνόμενοι
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

γεια σας φιλοι μου... με την ευκαιρια αυτου του θεματος θα ηθελα να θυμισω τα εξης απλα για εκεινους που περιμενουν τα καλυτερα....
ο γιωργακης ηταν εκεινος που ειχε ομοφυλοφιλο συμβουλο οταν ηταν υπουργος παιδειας..
ο γιωργακης ηταν εκεινος που ψηφισε υπερ του σχεδιου αναν για την κυπρο..
ο γιωργακης ηταν εκεινος που δημιουργησε γκριζες ζωνες και συνδιοικηση στο αιγαιο...
ο γιωργακης ηταν εκεινος που εβαλε στο ψηφοδελτιο μουσουλμανους και πακιστανους..
ο γιωργακης ηταν εκεινος που χορευε ζεϊμπεκες με τους τουρκαλαδες...
ο γιωργακης ειναι αυτος που δεν προκειται να φερει την παραμικρη αντιριση στο σχεδιο νιμιτς για τα σκοπια.. μαλιστα πολυ πριν τις εκλογες ο αμερικανος συζητουσε μαζι του ως τον επομενο πρωθυπουργο..
ο γιωργακης ειναι αυτος που θα εδωσε ταυτοτητες και ηπηκοοτητες σε εκεινους που ηρθαν αποκλειστικα απο την τουρκια για να ψηφισουν πασοκ..
ο γιωργακης ειναι αυτος που ανελαβε και το υπουργειο εξωτερικων..
για τον γιωργακη πανηγυριζουν οι τουρκαι και οι σκοπιανοι..
ο γιωργακης ειναι αυτος που εχει αμερικανικη ηπηκοοτητα και εβραια μανα.. ( που την ακουει σαν καλο παιδι)..
ο γιωργακης ειναι αυτος που δηλωσε χωρις ντροπη οτι αισθανεται ελληνας τοσο οσο αισθανεται σουηδος και αμερικανος..
ο γιωργακης ειναι εκεινος που δεν μπορει να μιλησει ελληνικα...
... και εμεις περιμενουμε απο αυτον τον επικινδυνο ανθρωπο να λυσει τα προβληματα μας..
ο καιρός γαρ εγγυς
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

eortologio_gr έγραψε:Εγώ φίλτατε αββας είμαι μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είμαι Η Εκκλησία.
Το αυτό και εγώ.
eortologio_gr έγραψε:Το "επόμενο βήμα" πρέπει να το διαγνώσει και να το κάνει η Εκκλησία μέσα από κεντρικό συντονισμό.
Ο Θεός να δώσει.
eortologio_gr έγραψε:Η Ελλάδα μαζί με όλο τον κόσμο σείεται και εμείς συζητάμε για το πότε θα πρέπει να γονατίζουμε κατα την διάρκεια της Λειτουργίας ή αν τα κολοκύθια τούμπανα είναι νηστίσιμα...
Πραγματικά αυτό το βρίσκω εντελώς ανόητο. Συμφωνώ μαζί σου.
eortologio_gr έγραψε:Εσύ αββας τι έχεις να προτείνεις ?
Προτείνω να δώσει ο Θεός να γίνει κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, λαϊκός, μοναχός ή ιερέας κάθε βαθμίδος παράδειγμα πρός μίμησιν - και όχι πρός αποφυγήν - για κάθε άνθρωπο που είναι έξω απ την Εκκλησία. Κατά το «μιμηταί μου γίνεσθε» του Αποστόλου Παύλου.
Αυτό..
Γιατί οι άνθρωποι απομακρύνονται απ την Ορθοδοξία επειδή λέμε πολλά λόγια,
προσπαθούμε να πείσουμε με λόγια, λές και είμαστε πολιτική παράταξη, αλλά
από έργα εμείς οι σύγχρονοι - ο Θεός να μας κάνει - χριστιανοί δεν κάνουμε τίποτε.
Είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε ενοριακό είτε σε μητροπολιτικό.
Οι εξαιρέσεις - που σαφώς και υπάρχουν σε όλα τα επίπεδο - απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

zafeiris έγραψε:... και εμεις περιμενουμε απο αυτον τον επικινδυνο ανθρωπο να λυσει τα προβληματα μας..
εγώ δεν περιμένω από αυτόν τον άνθρωπο να μου λύσει κανένα πρόβλημα.
συγγνώμη που σου χαλάω το πρώτο πληθυντικό αλλά αποτελώ εξαίρεση.
«εσείς» μπορείτε να ελπίζετε σε αυτόν τον άνθρωπο όσο θέλετε, εγώ όχι.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Φυσικά και τα θέματα της Μακεδονίας, της Θράκης, του Αιγαίου δεν είναι πολιτικά, αλλά εθνικά.

Φυσικά το κίνημα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και της ΝΕΑΣ τάξης θέλει να περιορίσει την Εκκλησία στους 4 τοίχους των εκκλησιών μας και να ασχολείται με το ποιοι θα γίνουν επίσκοποι, σε ποιες δικαιοδοσίες έχει κάποιος επιρροή κλπ. Μια Εκκλησία μακριά από τα κοινωνικά και καθημερινά προβλήματα του ανθρώπου ( οικογενειακά, εθνικά κλπ ). Μια Εκκλησία, έξω από κάθε κοινωνικό χώρο ( στον οποίο, όμως, έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται και να κάνουν προπαγάνδα οι κομματάρχες και οι ινστρούκτορες των παρατάξεων!!! ). Αν δεν έχει δουλειά η Εκκλησία στα σχολεία μας ( που είναι και ενωτικός παράγοντας ), πολύ περισσότερο δεν έχουν θέση τα κόμματα, άρα να καταργηθούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν έχουν καμία σχέση εκδοτικοί οίκοι που ανήκουν σε συγκροτήματα τύπου, που έχουν και εργολαβίες με το Δημόσιο. Αλλά εκεί δεν μιλάει κανείς... Μόνο η θρησκεία είναι το πρόβλημα...

Ιδού λοιπόν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό από αρθρογράφο της εφημερίδας Αθενς Βοις. ( http://www.athensvoice.gr/articles/av,18724,Do_it.html )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

pilotos δεν λέει και τίποτε το αθενς βοις.

zafeiris αυτα που λες είναι γνωστά στην πλειοψηφία που ψήφισε ΠΑΣΟΚ οπότε μην τα ξαναλές γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Θα επαναλάβω : η πλειοψηφία του 44% ψήφισε ΠΑΣΟΚ και του έδωσε 160 έδρες.

Ολα τ'αλλα είναι κλαψουρίσματα για ν' αγαπιόμαστε...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε: ποιός έμαθε στο σχολείο θρησκευτικά ;
Όταν εγώ πήγαινα σχολείο μάθαινα θρησκευτικά. Μετά σιγά-σιγά τα ξέκοβαν όλο και ποιο πολύ.
Το να γράφει μια ταυτότητα που την χρησιμοποιώ στις τράπεζες και στην εφορία το θρήσκευμά μου σε τι με βοηθάει πνευματικά ; αποδεικνύει τι ; ότι είμαι καλός Χριστιανός ;
Ότι αποδέχομαι αυτόν τον όρο με την θέληση μου ίσως; Και ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να μου το αφαιρέσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ;; Κάτι που αυτοί το έκαναν ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ!! Αυτό δεν σου λέει τίποτα;
Ο πολιτικός γάμος είναι μια λύση για αυτούς που δεν θέλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο
Το να υποχρεώνεις κάποιον να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο όταν δεν πιστεύει καταπατάς την ελευθερία της βούλησής του
Την ελευθερία της βούλησης του;;; ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Που ΘΕΛΩ το θρήσκευμα στην ταυτότητα μου! Που ΘΕΛΩ τον θρησκευτικό γάμο. Που ΘΕΛΩ να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι εστί σημαίνει "θρησκευτικός γάμος" (έστω και αν μετά διαλέξουν "όχι"... δικαίωμα τους είναι... αλλά ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ), και όχι να μην ξέρουν την τύφλα τους και μετά να υπερασπιζόμαστε τα "δικαιώματα τους"....

Και εδώ και καιρό θέλω να σε ρωτήσω.... Γιατί είσαι πάντα με την πλευρά των "αδικημένων". Υπερασπίζεσαι πάντα την αντίθετη πλευρά. Λες για τους "καημένους" τους αδικημένους που καταπατάμε τα δικαιώματα τους καταπιέζοντας τους, και δεν λες για μας που καταπατάνε τα δικά μας!! Γιατί κάνεις την πάπια μόνο στους μισούς; Εμένα δηλ που δεν μου αρέσει να βλέπω αυτό που εγώ σαν ΓΝΗΣΙΑ ελληνίδα* θεωρώ κακό γιατί δεν με υπερασπίζεσαι την καημένη; Δηλ μόνο στους μισούς καταπατάμε την ελευθερία της βουλησής τους; Οκ, μερικοί δεν θέλουν δικαίωμα τους. ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ;

* = Που γενήθηκα στην Ελλάδα,
Που έμαθα την ελληνική παιδεία, και την αρχαία και την νέα,
Που έχω γονείς έλληνες και όχι αμερικάνους και Εβραίους,
Που ξέρω να μιλάω ΑΡΙΣΤΑ τα ελληνικά (και σε όποιον αρέσει... ορίστε μας.... στο τέλος θα νιώθουμε και ντροπή που είμαστε έλληνες.... γιατί θα μας λένε και εγωιστές που διαφημίζουμε τις ελληνικές μας γνώσεις...)
Που έμαθα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία πολύ-πολύ-πολύ πριν βγουν τα ρημαδιασμένα βιβλία της 6ης δημοτικού κ.τ.λ, κ.τ.λ... Εγώ αδικημένη δεν είμαι; ΠΟΥ είναι η υπερασπίση σου αφού λες -προσδίδεις το νοήμα- ότι πρέπει να φροντίζουμε τους αδικημένους;
Οσο αφορά την νομιμοποίηση της μοιχείας ,δεν συνιστά "νομιμοποίηση" αλλά αποποινικοποίηση
ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά, τι να σου πω..... Αντί να ντρεπόμαστε λέω γω που προδίδουμε τον σύντροφο μας, λέμε δεν πειράζει επειδή μας μάρανε το σεντόνι. ΑΝ δεν ήθελαν να γίνονται ρεζίλι στο δρόμο ας μην μοίχευαν... Αντί να έχουν λίγη τσίπα λέμε "δεν πειράζει"....
Δεν κρατάς τον άντρα σου σε ένα γάμο διαλυμένο με το φόβο της ποινής από τον Χ νόμο του κράτους
Μόνο που ΔΕΝ υπήρχε φόβος εκείνη την εποχή στους γάμους (στα 9/10 της κοινωνίας) γιατί πολύ απλά οι "διαλυμένοι" γάμοι δεν υπήρχαν. Όχι επειδή δεν είχε εφευρεθεί το διαζύγιο (!!) αλλά επειδή τότε φροντίζαμε την οικογένεια. Η κοινωνία δεν είχε φτάσει στο σημείο να σκεφτεί την διάλυση του γάμου γιατί πολύ απλά δεν θεωρούσαν ότι διαλύονται οι οικογένειες μόνο και μόνο επειδή έπεφτε βρισίδι. Και το βρισίδι δεν έπεφτε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπήρχαν τέτοιες οικογένειες. Καλά ποια εποχή γεννήθηκες και δεν τα ξέρεις όλα αυτά;
Ούτε φαντάζομαι πιστεύει κανείς πως η μοιχεία αποτελεί φαινόμενο της μετά Παπανδρεϊκής εποχής
Όχι καλέ πως σου πέρασε αυτή η ιδέα από το μυαλό....
Μόνο την μοιχεία νομιμοποίησαν ώστε οι άνθρωποι -ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ- να ξεσαλώσουν,
μόνο τον θρησκευτικό γάμο έφεραν ώστε να χάσει η εκκλησία έδαφος και να φέρουν τι αντίστοιχες ταραχές,
μόνο την παιδεία κατέστρεψαν ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει κριτική σκέψη, να γνωριζει και να ξέρει,
μόνο τον νόμο που έλεγε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προβολή της μαγείας (που τότε ήταν μόνο "μαύρη"... η "λευκή" ακόμα δεν υπήρχε) στην τηλεόραση,
και, και , και.... και ένα σωρό άλλα... μα να κατηγορήσουμε το ΠΑΣΟΚ για όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει; Προς Θεού το καημένο.... Μόνο την εγκληματικότητα ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ έφερε αυτή η τριανταετία που -τονίζω το "ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ"- κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.... Τι σύμπτωση αλήθεια....

Και για να μην τα πολυλογούμε.... Θεωρώ το ΠΑΣΟΚ ότι χειρότερο πέρασε ποτέ από την πολιτική την Ελλάδος.... Έφερε τα μοίρια όσα...

Όχι βέβαια ότι η Ν.Δ πάει πίσω στις ιδεολογίες της. Όσο για τόν Καρατζαφέρη, τους Οικολόγους Πράσινους, Σύριζα κ.τ.λ... ας μην πω καλύτερα (κυρίως για το ΛΑΟΣ και τους Οικ. Πράσ.) γιατί δεν θα φτάνουν ούτε 10 ποστ... Απλά είναι καιρός να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. Και αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, σημαίνει ή ότι είναι ηλίθιος (ευτυχώς γιατί τουλάχιστον έχει το ακαταλόγιστο) ή αθώος (πολύ δύσκολο την σήμερον ημέρα) ή δεν είναι μέσα στα πράγματα επειδή είναι από άλλον πλανήτη...

Δεν θα υπερασπιζόμαστε τώρα και τους τρελούς για να μην έχουμε συνέπειες.... οι τρελοί, τρελοί θα είναι πάντα.
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

Βρε παιδιά, ας περιμένουμε να δούμε πρώτα και μετά λέμε...σίγουρα κανείς δε θέλει να καταργηθεί, αν είναι δυνατόν...εξάλλου εγώ το έψαξα και το βρήκα παντού: "Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων", έτσι το αναφέρουν....
ας περιμένουμε λίγο....
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

αν δεν προσέχετε τι λέτε
ο Χριστός στεναχωρίετε.

δεν φτενε τοσο πολυ τα κοματα
οσο των ανθρωπων τα καμωματα

αν θες σωστή πολιτικη
ψαχνε για την ηθικη