Εναντίον της Τουρκίας!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Tι γελείο που κατάντησε το φόρουμ μόνο σε ένα μήνα ....
Αυτό έχω μόνο να διαπιστώσω μετά λύπης μου
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

Ο lovethink έγραψε σε άλλο θέμα:
lovethink έγραψε:To φόρουμ δεν έχει πια EDIT-επεξεργασία
Ετσι και κάνουμε ποστ αυτό που θα πούμε τελείωσε
Αν πληγωθεί κάποιος πληγώθηκε
Αν γελάσει γέλασε
Αν συκοφαντηθεί συκοφαντήθηκε

Κάπως έτσι είναι και η ζωή μας
Χωρίς EDIT
Ετσι και πούμε κάτι στον διπλανό μας αν τον πληγώσουμε τον πληγώσαμε
Αντε και μετάνιωσες άντε και τον στεναχώρησες , άντε και του είπες συγνώμμη
Οι τρύπες από τα καρφιά μένουν , οι ουλές μένουν
Η συγνώμμη δεν επαναφέρει το δέρμα στην αρχική του μορφή
Πόσο πρέπει να θρηνήσουμε για τα EDIT που δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν πούμε ή κάνουμε κάτι
Για αυτό ...... πόση σκέψη θέλει πριν πούμε ή κάνουμε κάτι ...
Κι γω το ίδιο διαπιστώνω λοιπόν. Ίσως όμως όχι μόνο αυτό …
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

katia έγραψε:Ο lovethink έγραψε σε άλλο θέμα:
lovethink έγραψε:To φόρουμ δεν έχει πια EDIT-επεξεργασία
Ετσι και κάνουμε ποστ αυτό που θα πούμε τελείωσε
Αν πληγωθεί κάποιος πληγώθηκε
Αν γελάσει γέλασε
Αν συκοφαντηθεί συκοφαντήθηκε

Κάπως έτσι είναι και η ζωή μας
Χωρίς EDIT
Ετσι και πούμε κάτι στον διπλανό μας αν τον πληγώσουμε τον πληγώσαμε
Αντε και μετάνιωσες άντε και τον στεναχώρησες , άντε και του είπες συγνώμμη
Οι τρύπες από τα καρφιά μένουν , οι ουλές μένουν
Η συγνώμμη δεν επαναφέρει το δέρμα στην αρχική του μορφή
Πόσο πρέπει να θρηνήσουμε για τα EDIT που δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν πούμε ή κάνουμε κάτι
Για αυτό ...... πόση σκέψη θέλει πριν πούμε ή κάνουμε κάτι ...
Κι γω το ίδιο διαπιστώνω λοιπόν. Ίσως όμως όχι μόνο αυτό …
Toυλάχιστον πριν με αξιολογήσεις διάβασε τα 2000 μηνύματά που έχω γράψει και όχι από ένα ή δύο
Εχω γνωρίσει το φόρουμ σε καλύτερες μέρες για αυτό το είπα
Και να μην παίρνεις προσωπικά κάτι που θα πει κάποιος
Διότι δεν ανέφερα το όνομά σου
Απλά είναι λυπηρό μέρες Σαρρακοστής και ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ τελικά προετοιμασίας για το Πάσχα να απέχουμε ΜΟΝΟ από τις τροφές και όχι από τον "εύκολο" λόγο
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

lovethink έγραψε: Και να μην παίρνεις προσωπικά κάτι που θα πει κάποιος
Διότι δεν ανέφερα το όνομά σου
Απευθύνθηκες προσωπικά σε μένα, με όχι και τόσο (αν μη τι άλλο) κομψό τρόπο, και σου απάντησα. Το τελευταίο σου μήνυμα ήταν η δική σου απάντηση. Το ξέρω όμως ότι είναι συνήθης τακτική κάποιος να εξαπολύει γενικά ύβρεις (εν προκειμένου σε όλο το φόρουμ) ώστε να μπορεί με όλο το "θάρρος" να βγει να πει ότι δεν απευθυνόταν σε κανέναν προσωπικά.
Σου είπα εν μέρει και ως ένα σημείο συμφωνώ με τη διαπίστωσή σου.
lovethink έγραψε: Απλά είναι λυπηρό μέρες Σαρρακοστής και ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ τελικά προετοιμασίας για το Πάσχα να απέχουμε ΜΟΝΟ από τις τροφές και όχι από τον "εύκολο" λόγο
Ευτυχώς βάζεις α' πληθυντικό. Πάντως υπολογίζεις ιδαίτερα τη Σαρακοστή. Σωστά κάνεις και συμφωνώ. Όμως θα ήταν υποκρισία να γινόμαστε κάποιοι άλλοι τη Σαρακοστή. Γιατί η νηστεία στα λόγια και στα πάθη δεν είναι δουλειά συγκεκριμένων ημερών, ούτε ενθύμιση σε συγκεκριμένες περιόδους.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

katia έγραψε:θα ήταν υποκρισία να γινόμαστε κάποιοι άλλοι τη Σαρακοστή. Γιατί η νηστεία στα λόγια και στα πάθη δεν είναι δουλειά συγκεκριμένων ημερών, ούτε ενθύμιση σε συγκεκριμένες περιόδους.
Μπα εγώ ο ίδιος είμαι
Δεν υποκρίνομαι ποτέ , ούτε καν τον χαρούμενο δεν κάνω
Κανείς δεν είπε ότι η νηστεία στα λόγια και στα πάθη είναι δουλειά μόνο της σαρρακοστής
Αλλά η Σαρρακοστή είναι μια αφορμή για πιο δυνατό αγώνα
Και οι στρατιώτες ξεκουράζονται ξέρεις που και που
Για αυτό και μετά τη νηστεία για 40 μέρες η εκκλησία έχει επιτρέψει να τρώμε τα πάντα

Τέλος να πω πως το θέμα αλλιώς ξεκίνησε και αλλού πήγε
Εγώ απλά είπα και το ξαναλέω ότι το βρίσκω γελείο να προσευχηθώ για ομάδα μπάσκετ
Προτιμώ να προσευχηθώ για τις αμαρτίες μου , για τους φτωχούς για τους κατατρεγμένους και όχι για την ομάδα Μπάσκετ ή ποδοσφαίρου
Αυτό εννοώ
Από εκεί και πέρα ναι δεν είμαι φιλοπόλεμος
Λυπάμαι , αν αυτό το θεωρούν κάποιοι αμαρτία , εγώ δεν θεωρώ πως ο Θεός θέλει να σφάζουμε γυναικόπαιδα είτε εμείς είτε οι άλλοι εμάς

Δεν είπα όμως ότι δεν είναι ΗΡΩΕΣ όσοι άφησαν γυναίκες και παιδιά για την πατρίδα
Ιδού όμως η πατρίδα πως τους ξεπληρώνει
Με μια ιστορία που αλλάζει
Με μια σύνταξη της πλάκας πενιχρή
Λυπάμαι αλλά υπερασπίζομαι την πατρίδα μου όσο η πατρίδα μου μού δείχνει ότι αξίζει να το κάνω
Και δυστυχώς εν έτη 2007 απέδειξε περίτρανα με τα βιβλία ιστορίας και με τους πολιτικούς και με τα χίλια δυό , ότι δεν το αξίζει να το προκαλώ αυτό το φιλοπολεμικό συναίσθημα
Ποθώ την ΕΙΡΗΝΗ και μόνο την ΕΙΡΗΝΗ
Για όλους και για όλες τις χώρες
Αν αυτό μου λογίζεται για "αμαρτία και ανανδρεία" ας μου λογισθεί
Εγώ δεν έχω όνειρο ζωής να πάρω πίσω την Κωσταντινούπολη και να πάει το αίμα μέχρι το γόνατό μου
garoufalakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από garoufalakis »

8O mia erotisi zito i ellasssss i enomenoieyropi :x :x :evil: :evil:
elpis o theos
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

Κι αν εννοούσες αυτά, δεν τα είπες ακριβώς έτσι. Τέλος πάντων. Σίγουρα αμφισβήτησες ήρωες, τις γυναίκες του 40.
Μη μπερδεύεις την Πατρίδα με αυτούς που την διαχειρίζονται. Οι ήρωες δεν πολέμουσαν γι αυτούς αλλά για την Ελλάδα.
Ούτε εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι αγάπη στον πόλεμο, ένας αναπόφευκτος πόλεμος, γιατί αυτό είπα στα μηνύματά μου.
Υπάρχουν στιγμές που δεν πρέπει να κάνεις πίσω και να προχωρήσεις σε πόλεμο. Αν μη τι άλλο για να διασώσεις τα ιερά και τα όσια, αυτή τη θρησκεία.

ΥΓ. Τα βιβλία τα ξέρω και κάνουν αυτό που λες κι συ, εξωραϊζουν τα ιστορικά γεγονότα. Κι αυτά επομένως συστήνουν "αγάπη"....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

katia έγραψε:Κι αν εννοούσες αυτά, δεν τα είπες ακριβώς έτσι. Τέλος πάντων. Σίγουρα αμφισβήτησες ήρωες, τις γυναίκες του 40.
Μη μπερδεύεις την Πατρίδα με αυτούς που την διαχειρίζονται. Οι ήρωες δεν πολέμουσαν γι αυτούς αλλά για την Ελλάδα.
Ούτε εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι αγάπη στον πόλεμο, ένας αναπόφευκτος πόλεμος, γιατί αυτό είπα στα μηνύματά μου.
Υπάρχουν στιγμές που δεν πρέπει να κάνεις πίσω και να προχωρήσεις σε πόλεμο. Αν μη τι άλλο για να διασώσεις τα ιερά και τα όσια, αυτή τη θρησκεία.

ΥΓ. Τα βιβλία τα ξέρω και κάνουν αυτό που λες κι συ, εξωραϊζουν τα ιστορικά γεγονότα. Κι αυτά επομένως συστήνουν "αγάπη"....
Διαφωνώ
Τα βιβλία δεν συστήνουν "αγάπη" συστήνουν αποχαύνωση
Εγώ είμαι κατά του πολέμου ακόμα και αν πρόκειται για να διασώσεις τα ιερά και τα όσια και μιλάω για το 2007 . Δεν μιλάω για πριν 300 χρόνια που πολεμούσαν με πέτρες και κανόνια
Μιλάω για τώρα που πατάνε ένα κουμπί και φεύγει πύραυλος
Γιατί το ίδιο θα πονέσω και για το παιδί της Τουρκάλας και για της Ελληνίδας
Οσο για τις γυναίκες ηρωϊδες δεν αμφισβήτησα ότι υπήρξαν
Και το 17 σφαίρες για έναν Αγγελο έχω δει και έχω κλάψει
Και την Βουγιουκλάκη με τη μάσκαρα κάγκελο την ώρα που την ανέκριναν οι Γερμανοί :lol:
Δεν αντιλέγω ότι οι γυναίκες αγωνίστηκαν
Αλλά το 2007 με χαλάει να μιλάνε έτσι εύκολα για τον Πόλεμο από τη στιγμή που δεν θα πάνε οι ίδιες στα χαρακώματα
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

quote="taje
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο SILVER ΘΑ ΔΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ.ΠΕΤΕΙΝΟΣ(ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ :).quote]

Μια άλλη ερώτηση που έθεσε στους πατριώτες,εγώ ο προδότης,είναι γιατί σε μια πόλη 15 εκατομυρίων όταν γίνεται διαδήλωση των γκρίζων λύκων κατά του Πατριαρχείου ή κατα της ένταξης στην ευρώπη,συγκεντρώνονται όλοι και όλοι 500-1000 άνθρωποι.Τα άλλα 14.000.000 γιατί δεν συμμετέχουν αφού όλοι τους είναι ίδιοι και μοιράζονται το ιδιο μίσος.Ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από φιλανθρωπία! Επειδή μας συμπονούν! Για να δούμε μάλιστα το τι σημαίνει τούρκικη φιλανθρωπία παραθέτω ένα άρθρο του Σαράντη Καργάκου...

Ο τουρκικός ανθρωπισμός.

Είναι ιστορικά εσφαλμένη η άποψη πώς όλοι οι Τούρκοι είναι κακοί. Ασφαλώς και υπάρχουν Τούρκοι καλοί. Η μαρτυρία της ιστορίας το βεβαιοί. Μερικά παραδείγματα είναι ενδεικτικά. Οταν οι Τούρκοι έγδαραν ζωντανό τον Δασκαλογιάννη στο φρούριο του Άτ Μεντάν του Ηρακλείου στις 17 Ιουνίου 1771 υπό τα όμματα του αδελφού του και τον άφησαν γδαρμένο να ψηθεί στόν ήλιο τρείς ημέρες, πέρασε από κεί ένας σπλαχνικπος Τούρκος και τον λύτρωσε με μιά κουμπουριά. Όταν ο Κιοσέ Μεχμέτ σούβλισε τον Διάκο στη Λαμία, που τότε λεγόταν Ζείτούν ( Ζητούνι), στις 24 Απριλίου 1821 και μετά είπε να τον πετάξουν κάτω από την θέση του μαρτυρίου , που λεγόταν « Μακελειό», σε μιά ρεματιά που λεγόταν «Σκατόρεμα», δύο μέρες μπουσουλούσε ο ήρωας , βογγώντας φριχτά, μέχρι που πέρασε από κεί ένας Τουρκόγυφτος και του έδωδε την χαριστική βολή.

Όταν παλιότερα οι Τούρκοι έγδαραν τον επαναστάτη επίσκοπο Διονύσιο Τρίκκη, του πήραν το τομάρι και το γέμισαν άχυρο για να το περιφέρουν στά χωριά, πα΄λι, όπως λέει η παράδοση , ένας σπλαχνικός Τούρκος λύτρωσε με μιά κουμπουριά τον μάρτυρα Δεσπότη.

Ο Θανάσης Πετσάλης στο ξακουστό μυθιστόρημα «Μαυρόλυκοι» δίνει με γλαφυρότηταένα άλλο περιστατικό που δείχνει τον αγνό ψυχισμό τωμν Τούρκων . Κατηγορήθηκε ένα δεκαεξάχρονο Ελληνόπουλο πως πείραξε μιάΤουρκάλα. Το πήγαν στον κατή( δικαστή0.

Αυτός πρότεινε στό παιδί να τουρκέψει και να του χαρίσει την ζωή. Το παιδί αρνήθηκε και τότε ο Κατής ωδιέταξε να το βασανίσουν. Πολλοί Τούρκοι , λέγει ο Πετσάλης , έτρεμαν μη δα και το παιδί λυγίσει και τουρκέψει και χάσουν το θέαμα της θανάτωσής του. Όμως το παιδί άντεξε και τη δεύτερη μέρα του μαρτυρίου , με διαταγή του Κατή, «του φορε΄σανε στεφάνι στο κεφάλι , κοκκινισμένο στη φωτιά, και του το σφίξανε , το σφίξανε ώσπου να του βγούνε του άμοιρου τα μάτια από το καύκαλο. Μα κα΄ποιος Τούρκος και αυτός , τόνε λυπήθηκε και σήκωσε το χατζάρι βαρειά και του πήρε το κεφάλι...» ( ά έκδοση , 1947, σ. 148). Ένα ακόμη περιστατικό που δηλώνει το μέγεθος της τουρκικής φιλανθρωπίας , είναι αυτό που διηγήθηκε στον Μητροπολίτη Κορίνθου, πρό ετών , ένας γηραιός Τούρκος. Συμμετείχε , είπε, στα βασανιστήρια του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμυ Σμύρνης.

Αφού του ξερίζωσαν τα γένια, του έκοψαν τα δάκτυλα, τον χτυπούσαν με πέτρες και ξύλα, το περιέφεραν στην πόλη με αλαλαγμούς, μέχρι που βρέθηκε αυτός ο συγκεκριμένος Τούρκος κα ιτου πήρε από οίκτο την ζωή. Το περιστατικό και όλο του Χρυσοστόμου περιγράφω στο βιβλίο μου « ο εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος» , που εξέδωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος με πρόλογο του Παπά – Θωμά Συνοδινού.

Όμως ο ανθρωπισμός τωνΤούρκων εκδηλώθηκε πιό έντονα στα χρόνια του πολέμου της Ελλάδος εναντίον Ιταλών , Τούρκων, και Βουλγάρων και τη τριπλής Κατοχής. Πρώτον γιά να ξαλαφρώσουν τους Έλληνες της Πόλης από κάποια περιτταά βάρη , έβαλαν τον περίφημο φόρο «Βαρλίκ» με τον οποίο εξανέμισαν τις ελληνικές περιουσίες. Δεύτερον , «εξυπηρέτησαν» κάθε καταφεύγοντα στίς τουρκικές ακτές , σηκώνοντας αυτοί κα΄θε επαχθές χρηματικό φορτίο του.

Τρίτον τάίσαν , με το αζημίωτο φυσικά, τον λαό του Πειραιά με σκουληκιασμένα όσπρια που μετέφερε το θρυλικό «Κουρτουλούς», και τέταρτον , διαπραγματεύονταν με τον Τσώρτσιλ απόσπαση των νησιών του Αρχιπελάγους , όταν πιά οι δυνάμεις του Άξονα ειχαν λυγίσει , γιά να βγούν στό πλευρό του στόν πόλεμο. Και φυσικά βγήκαν όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει. Ευτυχώς που είχε μείνει ανέπαφος ο ελληνικός στόλος και η ελληνική αεροπορία . Θα χρειαζόμασταν σήμερα διαβατήριο για ν πάμε στην Ικαρία.

Και κάτι για τον ρέκτη δήμαρχο Αθήνας. Μετά τις μάχες του Χαίδαρίου ( 6 και 8 Αυγούστου 1826), όπου οι Τούρκοι είχαν βαριές απώλειες ( 400 νεκροί έναντι 16 των Ελλήνων) , ο Κιουταχής για να εκδικηθεί ., απεκεφάλισε 16 άνδρες του τακτικού ελληνικού στρατού που είχαν αιχμαλωτιστεί, ενώ έναν επιφανή Αθηναίο ποολεμιστή , τον Λάμπρο Κορομηλά, πατέρα επτα΄ανήλικων παιδιών , τον κάρφωσε σε έναν τολιχο στην πλατεία της Βρύσης με καρφιά μπηγμένα στα χέρια και τα αυτιά. Ο ήρωας άντεξε 72 ώρες το μαρτύριο.

Ένας ντόπιος Τούρκος από οίκτο έδωσε μ’ έναν πυροβολισμό τέλος στό μαρτύριό του. Κάνω μιά πρόταση: μιά και δεν υπάρχε ιμνημείο του μάρτυρα Κορομηλά να στηθεί μνημείο του ανώνυμου Τούρκου και τα αποκαλυπτήρια να τα κάνε ιο δήμαρχος της Σταμπούλ. Έτσι θα συσφιχθεί περισσότερο η ελληνοτουρκική φιλία.
Πάντως , ας προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε με΄ς στον χειμώνα κανένα εκατομμύριο Τούρκους άστεγους , που μαζί με τους Αλβανούς θα σχηματίσουν ένα Frente pobular, όπως το λέγαμε κάποτε ισπανικά, ενώ τον Cauntilo(=αρχηγό) θα κάνει ο μπραβογιώργος της «Χουριέτ».
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

justin να φανταστώ ότι είσαι μέλος της χρυσής Αυγής ή ακόμα ?

Επίσης τα αντίθετα λένε οι Τούρκοι για μας
Να μη σου θυμίσω και το βίντεο που είδαμε προχτές στις τηλεοράσεις μας με τους Ελληναράδες μας να λένε πως με τα έντερα των αλβανών θα κάνουν κορδόνια για τα άρβυλά τους

Δεν διαφωνώ με τα όσα άσχημα έχουν συμβεί
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να τα θυμόμαστε και να τους τιμάμε τους προγόνους και ΗΡΩΕΣ μας
ΑΛΛΑ !!!! υπάρχει ένα ΑΛΛΑ
Προχωρήστε με τα βελάκια προς τα κάτω
!
!
!
!
!
!
!
!