Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από aposal »

Για όσους νομίζουν ότι η ταυτότητα είαι ένα από χαρτάκι και τίποτε πάνω σ' αυτήν δεν μπορεί να επηρεάσει την πευματική τους κατάσταση :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ» του Ιερομονάχου Ισαάκ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2004).

Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμα και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου, το 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση, ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου. Άλλο είναι που τα νομίσματα έχουν πάνω τους το 666 – «απόδοτε τα του Καίσαρος των Καίσαρι…» - και άλλο η ταυτότητα που είναι κάτι προσωπικό. Ακόμη και αν δεχτεί να σφραγιστεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια, ή αδιαφορία, πάλι χάνει τη Θεία Χάρη και δέχεται δαιμονική ενέργεια».

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σύγχρονες προφητείες και θαύματα» του Γιώργου Κορή
Στην αρχή θα έρθουν οι νέες ταυτότητες και οι νέες κάρτες εξυπηρέτησης. Έπειτα θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση ότι κλέβουν τις κάρτες και παίρνουν τα χρήματα των ανθρώπων από τις τράπεζες. Παράλληλα θα διαφημίζουν ως το πιο σίγουρο και ασφαλές το σφράγισμα στο χέρι, ή το μέτωπο με ακτίνες λέιζερ (το οποίο δεν θα φαίνεται εξωτερικά) του αριθμού 666, που είναι το όνομα του Αντίχριστου. Πολλοί γνωστικοί θα λένε στα πνευματικά τους παιδιά ότι δεν πρέπει να στενοχωριούνται και ότι αυτό δεν είναι τίποτα, επειδή αυτό που αρκεί είναι η εσωτερική πίστη. Ο Απόστολος Πέτρος αρνήθηκε εξωτερικά τον Χριστό και αυτό ήταν άρνηση, ενώ αυτοί που αρνούνται το Άγιο σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε κατά το μυστήριο της Βάπτισης, δεχόμενοι το σφράγισμα του Αντίχριστου, θα λένε ότι έχουν μέσα τους τον Χριστό. Σήμερα πολλοί γνωστικοί λένε δυστυχώς πολλές ανοησίες που βγάζουν από το μυαλό τους, όπως ότι θα δεχθούν την ταυτότητα με τον 666 και θα βάλουν επάνω της ένα σταυρό, ή ότι θα σφραγιστούν στο κεφάλι με το 666 και θα βάλουν δίπλα του το σημείο του σταυρού. Αυτοί λένε πολλές τέτοιες ανοησίες, με τις οποίες θεωρούν ότι θα αγιαστούν, ενώ όλα αυτά είναι πλάνες. Αγιασμό δέχονται ΜΟΝΟ τα πράγματα που αγιάζονται. Με το θαύμα η πέτρα μπορεί να γίνει ψωμί, ενώ η ακαθαρσία δεν μπορεί. Άρα, όταν βρίσκεται στην ταυτότητά μας ο Αντίχριστος, ή στο κεφάλι ή στο χέρι μας, με το σύμβολό του, δεν αγιάζονται όταν τοποθετήσουμε δίπλα τους ένα σταυρό.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Και φυσικά το κράτος θέλει να ξέρει όσα στοιχεία χρειάζεται από την ταυτότητα του καθενός μας.

Από την άλλη τη διαγραφή του θρησκεύματος την επέβαλλαν εξωελλαδικά κέντρα και αυτό είναι γνωστό.

Η λύση είναι μια : Διάφανη ζελατίνα που πάνω θα γράφει Χριστιανός Ορθόδοξος στα ελληνικά και αγγλικά και μέσα η άθικτη ταυτότητα του κράτους του ελληνικού,χωρίς καμία παρέμβαση πάνω της. Ούτε παραποίηση εγγράφου, ούτε τίποτα. Μακάρι να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος, ένα μοναστήρι, μια αδελφότητα που να παράξει μαζικά τέτοιες ζελατίνες.

Πάντως το κράτος , που δεν θέλει να ξέρει προσωπικά στοχεία του καθενός ( και καλά γι'αυτό καταργήθηκε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες ) μας προωθεί το ΑΜΚΑ και το ηλεκτρονικό φακέλλωμα... Αλίμονο να πιστεύουμε αυτό το κράτος και μάλιστα να υπερασπιζόμαστε κάποιες επιλογές του που του επιβλήθηκαν από την Αμερική... Έχει ο Θεός, όμως, και δεν θα αφήσει την Εκκλησία Του...
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

pilotos έγραψε: Η λύση είναι μια : Διάφανη ζελατίνα που πάνω θα γράφει Χριστιανός Ορθόδοξος στα ελληνικά και αγγλικά και μέσα η άθικτη ταυτότητα του κράτους του ελληνικού,χωρίς καμία παρέμβαση πάνω της. Ούτε παραποίηση εγγράφου, ούτε τίποτα. Μακάρι να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος, ένα μοναστήρι, μια αδελφότητα που να παράξει μαζικά τέτοιες ζελατίνες.
..
Α ωραία .Και με αυτό θα γίνουμε ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ;
Με μια ζελατίνα ; που μάλιστα δεν θα την χαράξουμε καν εμείς ; ( την θες και έτοιμη :lol: )
Εγώ στην ζελατίνα θα ζητήσω να μου αλλάξουν και ημερομηνία γεννήσεως , α ! και ύψος επίσης
Συγνώμμη αλλά μόνο "χιουμοριστικά" μπορώ να απαντήσω
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Avva, οι άνθρωποι σε πολλά δεν συμφωνούν. Για να συμφωνήσουν πρέπει να βρουν ένα κοινό σημείο. Πίστευα ότι το κοινό σημείο είναι κάτι που το θέλουν όλοι. Και θαρρώ -διορθώστε με αν κάνω λάθος... μην μου πείτε μετά ότι μιλάς χωρίς να μας ρωτήσεις- ότι την ελευθερία την θέλουν όλοι. ΔΕΝ θα μιλήσω και ούτε θα επεξηγήσω όλων των ειδών τα δικαιώματα της λέξεως "ελευθερία" σε αυτό το ποστ. Θα μιλήσω μόνο για ένα. Το δικαίωμα της επιλογής.

Για περίπτωση που δεν το κατάλαβες απαιτώ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να σέβετε τα δικαιώματα μου. Να διευκρινήσω εδώ, ότι μιλάω στον βαθμό που απασχολεί μόνο τον εαυτό μου και όχι τυχών καπριτσια που μπορεί να έχω. Μιλάω μόνο για μένα, και ίσως, πιθανόν, για άνθρωπους που αποδέχονται αυτήν την ιδεολογία. Για σένα δεν μίλησα.... ούτε προσωπικά, ούτε γενικά ούτε τίποτα. Ούτε απαιτώ από σένα κάτι. Μιλάω για το δικαίωμα των ανθρώπων που θέλουν κάτι. Σαν παράδειγμα βάζω το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Όπως εσύ δεν θες, έτσι εγώ θέλω. Δεν μπορείς να μου το απαγορέψεις, δεν μπορώ να στο επιβάλλω. Τίποτα άλλο. Τέρμα.

Αν ήθελα να συνεχίσω τον καυγά, θα μπορούσα να σου πω, ή μάλλον να σου δείξω, ένα κάρο παραδείγματα από τα 2-3 τελευταία προς εμένα ποστ σου, ότι με αδίκησες. Όχι μόνο δεν είχα πει τίποτα για σένα αν και θα μπορούσα (παράδειγμα: εσύ δεν μας είπες την γνώμη σου, που την έλαβες εξ'αιτίας της αρνητικής σου εμπειρίας στο σχολείο, δηλ κάτι που προδίδει προσωπική γνώμη και όχι γενική... άσε δε που δεν μας αφορούσε εκείνη την στιγμή γιατί εγώ μίλαγα γενικότερα.... και που εν συνεχεία -αργότερα-τόνισες ότι το έκανα εγώ, παρόλο που εγώ δεν είπα καμμιά παιδική ιστορία της ζωής μου; ) αλλά αντιθέτως εσύ άλλαξες τα σχόλια μου και τα έκανες αρνητικά. Αυτό δεν είναι δίκαιο.

Επειδή όμως αυτόν τον καυγά δεν θέλω να τον συνεχίσω απλά θα διευκρινήσω για χιλιοστή φορά ότι έχω το δικαίωμα σαν ελεύθερος πολίτης να γουστάρω ότι θέλω για τον εαυτό μου. Και για να το διευκρινήσω: ΔΕΝ επιτρέπω στο κράτος να αποφασίζει για την ταυτότητα μου, δηλ να μου δίνει ένα χαρτί (που μάλιστα αποφασίζει να μου το δώσει ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, μόνο και μόνο για να με φακελώσει και να με ελέγχει σαν εγκληματία, παρόλο που εγώ προσωπικά δεν έχω παραβεί ποτέ τον νόμο) το οποιο λέει ποιος/ποια είμαι χωρίς εγώ να συμφωνώ ότι είμαι έτσι. Και ΔΕΝ επιτρέπω στο κράτος να αποφασίζει για μένα για το αν έχω το δικαίωμα της επιλογής των αποφάσεων μου σε οποιοδήποτε θέμα, κυρίως σε θέματα πίστης που όπως λέει "δεν το αφορά"....

Όποιος θέλει να ενστερνιστεί αυτήν τη ιδεολογία δικαίωμα του. Όποιος δεν θέλει δικαίωμα του επίσης. Εγώ θέλω να έχω το θρήσκευμα στην ταυτότητα μου και γι'αυτό ακριβώς το ΕΧΩ! Και το έχω γιατί πολύ απλά έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις την αναγραφή του γιατί ΕΧΕΙΣ το δικαίωμα να το κάνεις αυτό, αλλά που εντελώς κατά τύχη οι αρμόδιοι "ξεχνάνε" να σου αναφέρουν. Κάτι που ΔΕΝ είναι ελευθερία, μιας και σου αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής. Θα σε ρωτήσω λοιπόν για τρίτη φορά το ίδιο πράγμα που μέχρι στιγμή δεν έχεις απαντήσει τις 2 προηγούμενες φορές: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;"

Αλλά τέσπα... αρκετά το ζαλίσαμε το θέμα. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Α, παιδιά ξέχασα... για την ώρα πρέπει να φύγω... Τα λέμε αργότερα...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε: Το δικαίωμα της επιλογής. .
Aυτό το δικαίωμα το θες σε όλους τους νόμους ή μόνο σε αυτούς που συμφωνείς ;
Θυμήσου λοιπόν αυτό που λες διότι σύντομα με το ΠΑΣΟΚ θα δωθούν πολλές αφορμές και για άλλες συζητήσεις όπου εκεί "το δικαίωμα της επιλογής" δεν θα το υπερασπισθείς
Evi_J έγραψε:
Για περίπτωση που δεν το κατάλαβες απαιτώ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να σέβετε τα δικαιώματα μου
ή απαιτείς από το κράτος να κάνει αυτό που θες εσύ :wink:
Evi_J έγραψε:
Αν ήθελα να συνεχίσω τον καυγά....
ΩΠΑ ΦΡΕΝΟ !!!!! εγώ δεν είδα κανένα καυγά .Βέβαια μιλάω εκ μέρους του Avva τώρα , αλλά όπως και να'χει ,δεν πήρα πρέφα κανένα καυγά .Συζήτηση απλή κάνουμε
Αν υπάρχει καυγάς να μου το πείτε να αποχωρήσω από την συζήτηση :wink:
Evi_J έγραψε:
....το οποιο λέει ποιος/ποια είμαι χωρίς εγώ να συμφωνώ ότι είμαι έτσι .
Δηλαδή σε τι διαφωνείς από ότι λέει η ταυτότητα ; εγώ θα ήθελα να διαφωνώ στην ηλικία :lol:
Evi_J έγραψε:
. Και ΔΕΝ επιτρέπω στο κράτος να αποφασίζει για μένα
.

Εξ'ου και το δικαίωμα ψήφου
Evi_J έγραψε:
Εγώ θέλω να έχω το θρήσκευμα στην ταυτότητα μου και γι'αυτό ακριβώς το ΕΧΩ!
.

Eύγε λοιπόν .Εσύ είσαι πιο Χριστιανή και έχεις μαρτυρήσει σε σχέση με όσους η ταυτότητα δεν αναφέρει θρήσκευμα
Evi_J έγραψε:
Και το έχω γιατί πολύ απλά έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις την αναγραφή του γιατί ΕΧΕΙΣ το δικαίωμα να το κάνεις αυτό, αλλά που εντελώς κατά τύχη οι αρμόδιοι "ξεχνάνε" να σου αναφέρουν.
.

Tότε προς τι όλος αυτός ο σαματάς ; ξεχάστε τις ζελατίνες λοιπόν , όποιος θέλει ας πάει στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει με το ζόρι να γράψουν θρήσκευμα
Evi_J έγραψε: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;"
Μα πριν λίγο δεν είπες ότι μπορείς να ζητήσεις την αναγραφή ; τι γκρινιάζεις λοιπόν ; :lol:
Οσο αυτά που λες τώρα ....στο ξαναλέω , μόλις τυχόν αναφερθούν τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης ( πχ σύμφωνο συμβίωσης ) θα κάνω post αυτές τις φράσεις σου περί δικαιώματος επιλογής ;)

Evi_J έγραψε: Αλλά τέσπα... αρκετά το ζαλίσαμε το θέμα. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει...
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει , τελίτσες τελίτσες τελίτσες
Μέσα στις τελίτσες φωτογραφίζουμε τους "αδιάφορους Χριστιανούς" προφανώς

Αχχχχχχχχχχχχ ε ρε και πόσο τυχεροί θα είμασταν αν η σωτηρία μας είχε να κάνει με ένα μικρό χαρτάκι
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε:Για όσους νομίζουν ότι η ταυτότητα είαι ένα από χαρτάκι και τίποτε πάνω σ' αυτήν δεν μπορεί να επηρεάσει την πευματική τους κατάσταση :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ» του Ιερομονάχου Ισαάκ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2004).

Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμα και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου, το 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση, ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου. Άλλο είναι που τα νομίσματα έχουν πάνω τους το 666 – «απόδοτε τα του Καίσαρος των Καίσαρι…» - και άλλο η ταυτότητα που είναι κάτι προσωπικό. Ακόμη και αν δεχτεί να σφραγιστεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια, ή αδιαφορία, πάλι χάνει τη Θεία Χάρη και δέχεται δαιμονική ενέργεια».
Eγώ συνεχίζω να λέω πως η ταυτότητα ΔΕΝ έχει για μένα καμμία απολύτως αξία.
Δεν έχω νέα ταυτότητα αλλά έχω δεί νέες ταυτότητες και πουθενά δεν γράφουν το 666
Εγώ τουλάχιστον δεν το είδα..
Η μή αναγραφή του θρησκεύματος ΔΕΝ σημαίνει και αναγραφή του 666
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αρνηθεί την παραλαβή των νέων ταυτοτήτων
Καμμία οικουμενική σύνοδος δεν έχει καταδικάσει τις νέες ταυτότητες ως .. αντίχριστες
Ο γέροντας Πορφύριος τα έλεγε αρκετά διαφορετικά απ ότι ο γέροντας Παΐσιος
Και εδώ μέσα στο φόρουμ υπάρχουν κάπου γραμμένα τα του γέροντα Πορφυρίου

Και όταν η Εκκλησία πεί να μην παραλαμβάνουμε τις νέες ταυτότητες θα υπακούσω
Μέχρι τότε ...λυπάμαι.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Evi_J έγραψε:Για περίπτωση που δεντο κατάλαβες απαιτώ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να σέβετε τα δικαιώματα μου. Να διευκρινήσω εδώ, ότι μιλάω στον βαθμό που απασχολεί μόνο τον εαυτό μου και όχι τυχών καπριτσια που μπορεί να έχω. Μιλάω μόνο για μένα, και ίσως, πιθανόν, για άνθρωπους που αποδέχονται αυτήν την ιδεολογία. Για σένα δεν μίλησα.... ούτε προσωπικά, ούτε γενικά ούτε τίποτα. Ούτε απαιτώ από σένα κάτι. Μιλάω για το δικαίωμα των ανθρώπων που θέλουν κάτι. Σαν παράδειγμα βάζω το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Όπως εσύ δεν θες, έτσι εγώ θέλω. Δεν μπορείς να μου το απαγορέψεις, δεν μπορώ να στο επιβάλλω. Τίποτα άλλο. Τέρμα.
Συμπάθα με αλλά εγώ δεν έχω την εντύπωση ότι καβγαδίζω μαζί σου
Πιστεύω πως απλά λέω την δική μου γνώμη που δεν συμφωνεί με την δική σου
Μπορούμε μια χαρά να συζητάμε και χωρίς να συμφωνούμε.. δεν νομίζεις;
Ή μήπως θέλεις να στέλνω λουλουδάκια με κάθε μου παράθεση για να φαίνομαι πιο ...γλυκός;
Δεν το πολυσυνηθίζω.. η ευγένεια δεν είναι το σπόρ μου.. μάλλον η αγένεια με χαρακτηρίζει
Και σίγουρα δεν έχω την εντύπωση πως μου ζήτησες κάτι.. πως σούρθε αυτό;
Το κάθε άλλο..
.. αισθάνομαι την ειλικρινή και αδελφική σου αγάπη να αγκαλιάζει την ύπαρξή μου όλη..
Τόσο αγάπη χρόνια είχα να αισθανθώ.. και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτή σου την αγάπη.

Οι παρατηρήσεις μου σχετικά με το «εγώ» και το «εμείς» κλπ είχαν να κάνουν με πρόσωπα
εννοώ πως αν θέλω να μιλήσω για μένα γράφω «εγώ» σε πρώτο ενικό και όχι «εμείς»
Γραμματολογικής φύσεως ήταν η επισήμανσή μου και όχι ουσίας ..

Τώρα ως προς τα δικαιώματα των ανθρώπων..
«Ο χριστιανός δεν έχει δικαιώματα έχει μόνο υποχρεώσεις στην ζωή» σωστά;
Έτσι δεν λένε οι Άγιοι Πατέρες;
Αλλά και εσύ και εγώ έχουμε δικαιώματα επειδή ζούμε στον κόσμο, στην κοινωνία
Η κοινωνία διέπεται από κάποιες αρχές, νόμους, εξουσίες που ρυθμίζουν την λειτουργία της
Σαν μέλος μιάς κοινωνίας οφείλουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς της ..
Στους θεσμούς μιάς δημοκρατικής κοινωνίας προβλέπεται να υπάρχει και μια κυβέρνηση
Αυτή η κυβέρνηση εκλέγεται απ την πλειοψηφία των μελών μιάς κοινωνίας
Και αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς αδύνατον να ικανοποιήσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Ακόμα και αν το ήθελε δεν γίνεται όσο καλοπροαίρετη και αν είναι..
Άσε που δεν το θέλει και έτσι δεν τίθεται ζήτημα..

Αν π.χ. εσύ θέλεις θρήσκευμα εγώ όχι και κάποιοι άλλο δεν θέλουν ούτε ταυτότητα
επειδή θεωρούν ούτε παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα για παράδειγμα
το κράτος τι θα κάνει; θα οδηγηθεί σε σχιζοφρένεια αν 10.000.000 ζητάνε το δικό τους.

Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσας υποτασσέσθω·
ού γάρ έστιν εξουσία ει μή υπό Θεού·
αι δέ ούσαι εξουσίαι υπό του Θεού τεταγμέναι εισίν·
ώστε ο αντιτασσόμενος τη εξουσία τή του Θεού διαταγή ανθέστηκεν·
οι δέ ανθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται.
Πρός Ρωμαίους 13, 1-2

.. και γενικά όλο το κεφάλαιο 13 έχει αρκετό ενδιαφέρον να το διαβάσω.

Και έρχεται η εξουσία λοιπόν και μου λέει «αυτήν την ταυτότητα θα πάρεις!»
Αν δεν υπακούσω - σύμφωνα με τον Απόστολο - δεν θα κάνω ανυπακοή στον Θεό;

Δώστε μου τα φώτα σας .. κάπως μπερδεύομαι με το παραπάνω.. παρακαλώ πολύ..

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Οι ταυτότητες με το 666 θα είναι οι "έξυπνες", ηλεκτρονικές ταυτότητες, αυτές δηλαδή που θα εμπεριέχουν το chip με όλα μας τα στοιχεία και οι οποίες ακόμη δεν έχουν κυλοφορήσει. Το απόσπασμα το έβαλα για να καταλάβετε ότι η ταυτότητα όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας, είναι κάτι προσωπικό, και επομένως παίζει ρόλο το τι γράφει και τι όχι. Δεν είναι ένα ασήμαντο χαρτάκι, όπως νομίζουν μερικοί.
Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι έχουν τις νέες είναι αμαρτωλοί ενώ αυτοί με τις παλιές είναι καλοί Χριστιανοί. Σημαίνει ΟΤΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙ ΑΥΤΌ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟ CHIP ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 666.
Γι' αυτό και οποιαδήποτε μεταβολή (επί τα χείρω) στις ταυτότητες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!

ΥΓ : Νομίζω ότι η συζήτηση παρεκτράπη σε άλλο θέμα από το αρχικό. Ζητάω συγγνώμη και σταματώ εδώ όσον αφορά στις ταυτότητες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Avvas δεν μπορώ να σου δώσω κάτι που δεν έχω.
Ο Χριστός είπε: "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Αυτό σημαίνει πως για οτιδήποτε αφορά τον κόσμο, την κοσμική (πολιτική) δηλαδή ζωή, κάνουμε υπακοή στους νόμους, αλλά σε ό,τι αφορά στα πνευματικά ζητήματα κάνουμε το θέλημα του Θεού (υπακοή στους πνευματικούς νόμους).
Αν θεωρείς την ταυτότητά σου απλό πολιτικό χαρτί, χωρίς πνευματικές προεκτάσεις, δεν κάνεις τίποτε άλλο, παρά δέχεσαι ό,τι σου προσφέρουν. Καλόν είναι όμως να το συζητήσεις με τον πνευματικό σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”