Τι συνέπειες έχουμε όταν λέμε ψέματα σε κάποιον?

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι συνέπειες έχουμε όταν λέμε ψέματα σε κάποιον?

Δημοσίευση από lazarr »

Χάνεις τη χαρά σου σε δεύτερο χρόνο (ο ψεύτης και ο κλεφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται όπως λέει και η παροιμία) :mrgreen:
Γενικά το πληρώνεις είτε από τη συνείδησή σου είτε από τους ανθρώπους που έθιξες.
Γενικά αν δεν μπορείς να λες την αλήθεια, καλύτερα σιώπα...
Υπάρχει βέβαια και η ένοχη σιωπή...
Και τα "κατά συνθήκη ψεύδη", που είναι αναγκαστικά και ενίοτε ωφέλιμα..
Όπως και νάχει κριτήριο είναι το κίνητρο.
Αυτό βαραίνει ή ακυρώνει ένα ψέμα..
Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο ψέμα αν το κίνητρο είναι ιδιοτελές , όσο και αν θέλουμε να το βαφτίσουμε ανακρίβεια ή λάθος... είναι ψέμα
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Το ψέμα δε χαρακτηρίζει μόνο τον εκφραστικό λόγο αλλά το τρόπο που υπάρχουμε, που ζούμε.

Εύκολα διορθώνεις το ψέμα που ξεστομίζεις ,
το ψέμα το οποίο ζεις ή υποβάλλεις τον εαυτό σου να ζει ,
πως το διορθώνεις;
[Στον ουρανό δεν ανεβαίνει κανένας με το κοσμικό ανέβασμα αλλά με το πνευματικό κατέβασμα - ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Απαντήστε μου τώρα μία απορία που πάντα είχα.

Οι διά Χριστόν σαλοί αυτό που κάνουν δεν το κάνουν ψέμματα?
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Και η υποκρισία στην ζωή μας και αυτό ψέμα δεν είναι?
Άρα και όταν υποκρινόμαστε τρόπο ζωής ή αισθήματα και αυτά δεν μας κάνουν ψεύτες?
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Οι δια Χριστόν σαλοί το κάνουν για να μείνουν αφανής μέσα στην αγιότητα τους.
Έτσι νομίζω
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δε ξερω παιδια αν πρεπει να βαζουμε στο στομα μας και να συγκρινομαστε με τους δια Χριστον σαλους,εγω μιλαω για τις καθημερινες μας επαφες,διαπιστωνω μερα με τη μερα οτι καποιοι ανθρωποι απ τις 10 κουβεντες να πω οι 7 ειναι παραμυθι????? Τι καταφερνουμε με το ψεμα? να εντυπωσιασουμε? κι αυτο που ακουγεται ακραιο ειναι οτι καποιοι ενω δεν ειναι ειλικρινεις στη ζωη τους, ενω με τη συμπεριφορα τους μπορει να χουν πικρανει τον πλησιον τους οταν το καταλαβουν συνεχιζουν και ειναι απαθεις....μενουν σ ενα ξερο συγγνωμη και η ζωη συνεχιζεται....

Θεωρουμε οτι δεν ειμαι σωστη Χριστιανη δηλαδη οταν δεχτω τη συγγνωμη αλλα δε μπορω να ειμαι ο ιδιος ανθρωπος με αυτον που με κοροιδεψε?Δε θα τον δω δηλαδη σαν φιλο οπως τον εβλεπα αλλα θα απομακρυνθω.Αυτο ειναι αντιχριστιανικο?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

δεν ξέρω αν είναι αντιχριστιανικό αλλά το σίγουρο είναι πως βγαίνει προς τον άλλον μια αυθόρμητη άμυνα απεναντί του
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Τι συνέπειες έχουμε όταν λέμε ψέματα σε κάποιον;

ΤΥΨΕΙΣ;
[Στον ουρανό δεν ανεβαίνει κανένας με το κοσμικό ανέβασμα αλλά με το πνευματικό κατέβασμα - ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

petrosathonas έγραψε:Απαντήστε μου τώρα μία απορία που πάντα είχα.

Οι διά Χριστόν σαλοί αυτό που κάνουν δεν το κάνουν ψέμματα?
Όπως το αισθάνομαι, οι διά Χριστόν σαλοί δίνουν στον κάθε άνθρωπο αυτό που τους χρειάζεται ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
Δεν πλησιάζεις εύκολα τον άπιστο, τον άνθρωπο που έχει μάθει να ζει μακρυά από τον Θεό.
Μόνο με την σαλότητα μπορείς να αγγίξεις κάποιες χορδές τους ακόμα ανθρώπινες............
Μόνο με τον εξευτελισμό και την "χαζομάρα" της αγνής σου καρδιάς.
Αυτό βλέπω στους σαλούς. Και πολύ τους ζηλεύω. Όσο κι αν φαίνεται "εύκολο" πράγμα να γίνεσαι σκουπίδι με οποιονδήποτε τρόπο εσύ, προκειμένου να αγγίξεις τα βάθη της ψυχής του άλλου για να του ανοίξεις ένα μικρό έστω παραθυράκι στον Ουρανό, λιγάκι να τους προβληματίσεις, να τους συγκινήσεις, να τους ταρακουνήσεις, να τους μεταδώσεις χωρίς παρρησία, αλλά με ταπείνωση έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Η σαλότητα είναι χάρισμα. Προυποθέτει ΑΓΑΠΗ όχι μόνο για τον Θεό, αλλά και για τον άνθρωπο.
Αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει η κοινή λογική, ο ρεαλισμός, η "θρησκευτικότητα" και η ανθρώπινη "ευαισθησία" (καθαρά λογική και επιφανειακή) το προσφέρει ο σαλός.
Δεν υποκρίνονται οι σαλοί, ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ την κατά Χριστόν ζωή. Με λόγια και με πράξεις. Και ανάλογα με ποιόν έχουν απέναντι τους. Τί είναι αυτό που θα τους ταράξει τα βαλτωμένα νερά της ύπαρξης τους.
Δεν έχουν "εγώ", έχουν μόνο το πρόσωπο που βλέπουν απέναντί τους. Και διακρίνοντας το τείχος της απιστίας τους και το βάθος της ψυχής τους, ανάλογα φέρονται και εκφράζονται. ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ "ΕΓΩ" ΤΟΥΣ.
Διαβάζοντας τους βίους τους βλέπουμε πως μόνο τρελλοί και σαλοί δεν είναι, αλλά φέρονται ΑΠΛΑ και ΑΠΕΡΙΕΡΓΑ απέναντι στους άλλους ανθρώπους.
Ας έδινε ο Κύριος όσοι πιστοί χριστιανοί υπάρχουν να γίνονταν όλοι σαλοί και να φέρονταν "τρελλά" και "παλαβά" ! Θα αγιάζαμε όλοι από την συναναστροφή μαζί τους!!!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

μπράβο Θεοδώρα πάνω στην ώρα ήρθες Βαλτή ήσουν;; Είχα μία συζήτηση με κάποιον πολύ καλό μου φίλο και αυτά εξηγούσα κι εγώ και έλεγα. ¨Αν είμαι λάθος μέχρι και μετάνοια να κάνω μπροστά στα πόδια, όποιου και να είναι και να του φιλήσω το κάτω μέρος του ποδιού. Φτάνει να καταλάβω ότι πράγματι είμαι λάθος. Αν τον έπεισα τον συνομιλητή μου ¨η όχι δεν ξέρω, αλλά αν φταίω κάπου δεν με πειράζει να ζητήσω συγνώμη και γονατιστός.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”