petrosathonas έγραψε:Απαντήστε μου τώρα μία απορία που πάντα είχα.
Οι διά Χριστόν σαλοί αυτό που κάνουν δεν το κάνουν ψέμματα?
Όπως το αισθάνομαι, οι διά Χριστόν σαλοί δίνουν στον κάθε άνθρωπο αυτό που τους χρειάζεται ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
Δεν πλησιάζεις εύκολα τον άπιστο, τον άνθρωπο που έχει μάθει να ζει μακρυά από τον Θεό.
Μόνο με την σαλότητα μπορείς να αγγίξεις κάποιες χορδές τους ακόμα ανθρώπινες............
Μόνο με τον εξευτελισμό και την "χαζομάρα" της αγνής σου καρδιάς.
Αυτό βλέπω στους σαλούς. Και πολύ τους ζηλεύω. Όσο κι αν φαίνεται "εύκολο" πράγμα να γίνεσαι σκουπίδι με οποιονδήποτε τρόπο εσύ, προκειμένου να αγγίξεις τα βάθη της ψυχής του άλλου για να του ανοίξεις ένα μικρό έστω παραθυράκι στον Ουρανό, λιγάκι να τους προβληματίσεις, να τους συγκινήσεις, να τους ταρακουνήσεις, να τους μεταδώσεις χωρίς παρρησία, αλλά με ταπείνωση έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Η σαλότητα είναι χάρισμα. Προυποθέτει ΑΓΑΠΗ όχι μόνο για τον Θεό, αλλά και για τον άνθρωπο.
Αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει η κοινή λογική, ο ρεαλισμός, η "θρησκευτικότητα" και η ανθρώπινη "ευαισθησία" (καθαρά λογική και επιφανειακή) το προσφέρει ο σαλός.
Δεν υποκρίνονται οι σαλοί, ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ την κατά Χριστόν ζωή. Με λόγια και με πράξεις. Και ανάλογα με ποιόν έχουν απέναντι τους. Τί είναι αυτό που θα τους ταράξει τα βαλτωμένα νερά της ύπαρξης τους.
Δεν έχουν "εγώ", έχουν μόνο το πρόσωπο που βλέπουν απέναντί τους. Και διακρίνοντας το τείχος της απιστίας τους και το βάθος της ψυχής τους, ανάλογα φέρονται και εκφράζονται. ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ "ΕΓΩ" ΤΟΥΣ.
Διαβάζοντας τους βίους τους βλέπουμε πως μόνο τρελλοί και σαλοί δεν είναι, αλλά φέρονται ΑΠΛΑ και ΑΠΕΡΙΕΡΓΑ απέναντι στους άλλους ανθρώπους.
Ας έδινε ο Κύριος όσοι πιστοί χριστιανοί υπάρχουν να γίνονταν όλοι σαλοί και να φέρονταν "τρελλά" και "παλαβά" ! Θα αγιάζαμε όλοι από την συναναστροφή μαζί τους!!!