Οι σκέψεις και ο πονηρός

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Νομίζω "Οι λογισμοί και η αντιμετώπισή τους".
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

http://www.pantocrator.info/gr/modules. ... oad&cid=58

1001 Περί Δαιμονίων
και επίσης
1007 Οι Λογισμοί και η αντιμετώπιση τους.

και αρκετές άλλες αναφέρονται στο πιό πάνω θέμα.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Και αυτό:

http://www.pigizois.net/arxodariki/index_athanasios.htm

"Περί Νοεράς Προσευχής" ονομάζεται το αρχείο.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

O PONHROS ME TIS PONHRADES TOY

Δημοσίευση από omirosx »

Γεια σας λεβέντες. Ωραίο το θέμα και πάνω που το έχω μελετήσει
Οι Άγγελοι τι είναι; Είναι λειτουργικά πνεύματα. Μπορούν να πάνε όπου αυτά θέλουν; ¨Όχι αν δεν τους δοθεί διαταγή από τον Θεό για κάποια αποστολή. Ο Εωσφόρος τι ήταν; Άγγελος και εξακολουθεί να είναι με την διαφορά ότι από άγγελος του φωτός έγινε άγγελος του σκότους. Πριν τον Χριστό ο διάβολος είχε μεγάλη δύναμη. Αν προσέξουμε τα θαύματα που έκανε ο Κύριος ήταν να διώχνει τον διάβολο που είχε φωλιάσει μέσα στους ανθρώπους, και όποιον ήθελε τον έδενε κόμπο. Μετά όμως από τον ερχομό του Κυρίου του αφαιρέθηκαν όλες οι δυνάμεις που είχε Και το κάθε τι θα το ερμηνεύω όπως πάντα μέσα από την Γραφή, και έχουμε ένα από όλλα το Λουκά στο Κεφάλαιο –Ι-στοίχος -17-18-και 19-Γύρησαν δε οι εβδομήκοντα με χαρά και έλεγαν: «Κύριε, και τα δαιμόνια υποτάσσονται σε μας στο όνομα σου»
Και αυτός τους είπε: «Έβλεπα το σατανά να πέφτει από τον ουρανό σαν αστραπή
Σας δίνω την εξουσία να πατάτε επάνω σε φίδια κ.λ.π.
Ο διάβολος έχει μόνο εξουσία στους δικούς του, και γιαυτό δεν τους πολύ παιδεύει όσο τους πιστούς που του είναι αγκάθι γιαυτό έχουμε τους πειρασμούς,. Ένα ωραίο του Χρυσόστομου. ¨Όταν ο λαός πηγαίνει στην Εκκλησία πάνω στα κεραμίδια είναι μαζεμένοι οι διάβολοι και μόνον στην Ορθόδοξη Και κάθε ένας που έρχεται για να μπει στην Εκκλησία πηδά ένας στον σβέρκο του καθενός και μπαίνουν μαζί μέσα.
Στο κύριο θέμα αν ο διάβολος διαβάζει τις σκέψεις μας ΟΧΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΌΧΙ
Εάν ήτα να μπορεί να διαβάζει την σκέψιν μας τότε θα άλλαζαν τον κόσμο σε λίγες μέρες. Και εξηγώ. Αν μπορούσε να διαβάσει τις σκέψεις μας γιατί οι άγγελοι του φωτός δεν μπορούν και μπορεί ο πονηρός; Και πια διαφορά θα υπήρχε τότε μεταξύ του Κυρίου και του διαβόλου; Προσέξτε τι λέει ο Απ. Πέτρος. Ά-επιστολή Κεφάλαιο Ά-στοίψος 12-Και αυτοί οι Άγγελοι επιθυμούν να σκύψουν για να εννοήσουν και να εμβαθύνουν τα σχέδια του Θεού.
Και πως τότε θα μπορεί ο πονηρός αν δεν μπορούν οι του Φωτός Άγγελοι. Κοιτάχτε την σοφία του Θεού. Ο Θεός αφήνει να καταλάβουν όσα εκείνος θέλει στην άλλη περίπτωση τους βάζει σαν ένα μαύρο πέπλο μπροστά στα μάτια τους για να μην μπορούν να δουν και ούτε να ακούσουν. Και έτσι ο διάβολος ενώ όλα τα έργα του Κυρίου γινόντουσαν μέσα στην ποδιά του, και όμως είναι, δεν είναι Θεός; Και εκεί την πάτησε και σταύρωσε τον Κύριο γιατί στο τέλος τον κατάταξε σαν έναν από τους προφήτες που είχε σκοτώσει Αν ήξερε ότι ήταν ο Θεός δεν ήταν τόσο χαζός για να τον σκοτώσει και να πάθει όσα έπαθε που ως αναμάρτητος μπορούσε να σηκώσει όλες τις ψυχές από τον Άδη και να κάνει την Ανάσταση. Και τότε θα πεις πως μου διαβάζει τόσες σκέψεις και μου δείχνει σημεία που τα είχα εγώ στο μυαλό μου; Πως όταν πας σε έναν μάγο σου λέει τόσα που τα ξέρεις ότι πράγματι έτσι είναι; ¨Άκου τις τέχνες του. Πολες φορές σου βάζει ο ίδιος κάποιες σκέψεις στο μυαλό σου και μετα παριστάνει ότι σου τις διαβάζει χωρίς εκείνος να ξέρει τάχα τίποτα. Και πολύ έξιπνα ένας φωτισμένος Γέροντας του λέει διαβασε την σκέψη μου αυτήν την στιγμή αν πράγματι είσαι αυτό που λες. Και δεν μπόρεσε και ας έκανε φαινομενικά ότι κάνει τον σταυρό του. Αλλά ο γέροντας τον είχε καταλάβει Η ταχύτητα του Φωτός τρέχει με -300,000 χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. ¨Ετσι λοιπόν όταν πας στον μάγο που συνεργάζεται με το πονηρό πνεύμα και εκείνη την στιγμή είναι κολλημένος στο αυτί του μάγου γιατί αυτός τον κάλεσε. Και σου λέει ότι στο σπίτι σου στην Αμερική ¨η από Αμερική Ελλάδα εκεί κάτω από το μπλέ παράθυρο σου είναι μία λεμονιά. Στην ρίζα της λεμονιάς σου έχουν βάλει τα μάγια Και εσύ μένεις με το στόμα ανοιχτό πως το ξέρει; Γιατί σε ένα δευτερόλεπτο ο διάβολος έχει πάει στο σπίτι σου το είδε και δίνει της πληροφορίες στον μάγο. Πολλές λεπτομέρειες τις άφησα γιατί θα πήγαινε πολύ Αν χρειαστεί έχουμε συνέχεα

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Bρε omirosx, εαν το φως ετρεχε με -300.000 χλμ/δευτ, ο διαβολος δεν θα εφτανε ποτε στον προορισμο του, καθως δινεις αρνητικη τιμη επιβραδυνσης του φωτος.

Καλυτερα να το εκοβε με τα ποδια ο :twisted: , πιο γρηγορα θα εφτανε στην Αμερικη.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Α μερικη Ελλαδα

Δημοσίευση από omirosx »

Άμεικτη και Ελλάδα είναι περισσότερο από 300,000 χιλιόμετρα;
¨Οτι θέλεις λες; Να σου δώσω ένα αδιάψευστο παράδειγμα. Γράφεις με το κομπιούτερ σου σε έναν φίλο σου στην Αμερική. Και μόλις πατήσει το κουμπί να φύγει έφτασε κι' όλας εκεί. Εκτός και θέλεις να κάνεις πνεύμα. Γιατί όποιος έχει πνεύμα δεν κάνει πνεύμα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κοιταξε, εγω με την γεωγραφια δεν τα παω και πολυ καλα. Μηπως εσυ που ξερεις μπορεις να μας πεις ποια χωρα ειναι η: Aμεικτη, που γραφεις;

Και επειδη κανεις και οτι δεν καταλαβαινεις για την διορθωση με την ταχυτητα του φωτος, και οχι την αποσταση που σου εγραψα, θα σου πω ακομα οτι εγω, οντως πνευμα δεν εχω, αλλα απο το να εχω μπολικο οινοπνευμα, οπως εσυ, το προτιμω..

Δυο περιπτωσεις υπαρχουν με σενα. Η γραφεις επιτηδες ετσι χαζομαριτσες για να κανεις φαιδρο το φορουμ, και μας δουλευεις εργοχειρο κανονικα, η εχεις χασει καθε αισθηση με το περιβαλλον, οποτε, δεν τρεχει και τιποτα, καλη καρδια, αδελφε, εγω δεν ξανα ασχολουμαι.

Παιξε μπαλα μονος σου. Ας σε αναλαβει ο Διαχειριστης, εαν δεν θελει το φορουμ να καταντησει γραφικη κατασταση, για ολους μας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Δημοσίευση από omirosx »

Θα προτιμούσα να αναλάβει ο διαχειριστής για να σε βγάλει από την πλάτη μου που σου έχω γίνει καρφί από την πρώτη μέρα Αν έχεις κάτι κάτσε και γράψε που γυρνά από τραπέζι σε τραπέζι Και καλά θα κάνεις να κρατήσεις τον λόγο σου να μην ασχοληθείς ξανά μαζί μου Και έρχουμε τώρα να ζητήσω μία χάρη από τον Νικόλα Μετά το κάρφωμα νόμιζα ότι θα με έκοβες. Και σε ευχαριστώ Κύριε Νίκο που με κράτησες. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον κάθε έναν ποιος είμαι ποιές οι γνώσεις μου και ποια η ηλικία μου Σε παρακαλώ πολύ βγάλε αυτά τα παιδάκια από την πλάτη μου που ούτε για μαθητής μου δεν κάνει Και βοήθησε με το υπόλοιπο χρόνο της ζωής μου που μου μένει να το περάσω ειρηνικά και να πάρω από εδώ την σύνταξη μου για την αιώνια ζωή Σε ευχαριστώ το ότι δεν με έδιωξες ενώ είδες ποιος ήμουν αλλά από αγάπη προς το Άθως δεν άντεχα να είμαι έξω
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ενταξει ομηρε, η μαλλον χαρη, η δεν ξερω τι αλλο ονομα εχεις, και θα παρουσιασεις στο μελλον, εγω δεν θα ξανα ασχοληθω μαζι σου, εαν ομως σε ξαναδω να γελοιοποιεις θεματα με αποριες που εχουν βαλει αδελφοι για να μαθουν καποια πραγματα, τοτε θα με βρεις μπροστα σου, και ξερεις πολυ καλα σε ποιο θεμα αναφερομαι.

Και την ηλικια σου, αλλα και τις γνωσεις σου, μην τα κουνας μπροστα στα ματια μας, επιδεικτικα, γιατι μας κανεις ανωφελο αερα, υπερηφανειας και αλαζονειας, αδελφε μου.

Ο καθενας εχει την ηλικια του, και τις γνωσεις του. Παντως οταν εκνευριζεσαι γραφεις καλυτερα, οποτε παλι καλο σου εκανα με την παρεμβαση μου.

Αλλα για το φως και την Αμεικτη δεν μας βοηθησες, τελικα.
Αστα δεν πειραζει ας τα παρει το ποταμι. Ειπαμε, δεν ασχολουμαστε αλλο. Καλη συνεχεια.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Επειδη το συνεχιζεις δηλωνω δημοσια οτι εισαι ΨΕΥΤΗΣ !

Αν θες "Ομηρε" υπαρχουν και γραφομενα σου αλλου που
κατηγορουσαν τον χωρο αυτο και τα μελη του !

Μπορεις να μας θυμησεις γιατι ειχες φαει μπαν με το προηγουμενο νικ ?

Και γιατι χρησιμοποιησες καινουργιο για να ξανα επιστρεψεις ?

Αντε γιατι σαν πολυ κρατησε αυτο το παραμυθακι !

Τη μυτη προσεξε μη σου πεσει απο κει ψηλα που εισαι !

Α και τα καγκουρο μη σε βρουν στο διαβα τους !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”