Ερμηνεία τεκνογονίας

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Το σχέδιο του Θεού για τον κάθε άνθρωπο είναι άγνωστο κι οι βουλές Του ανεξερεύνητες. Όμως ο κάθε άνθρωπος χαράσσει την πορεία του σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τα δεδομένα που έχει.

Όσοι και όσες, λοιπόν, αποφασίσουν να κάνουν έγγαμο βίο ας το κάνουν με περίσκεψη, προσοχή και προσευχή, έχοντας υπ' όψη τους όμως ποιος είναι ο βασικός σκοπός του Γάμου. Ο βασικός σκοπός του Γάμου είναι η αλληλοσυμπλήρωση και η αλληλοϋποστήριξη των συζύγων στην πορεία τους προς τη Βασιλεία των Ουρανών. Αν είναι το θέλημα του Θεού η πορεία αυτή να περιλαμβάνει και παιδιά, τότε να φροντίσουν ν' αξιοποιήσουν την ευλογία αυτή για να συμπεριλάβει κι αυτά η προς τα Άνω πορεία, αν όχι τότε ν' αξιοποιήσουν τη ζωή τους με όποιο τρόπο τους υποδείξει ο Θεός.

Η εμμονή στην τεκνογονία είναι εγωισμός και δεν οδηγεί πάντοτε σε καλά αποτελέσματα. Τα ζευγάρια που έχουν δυσκολίες στην τεκνογονία, ας συνεχίζουν τον κοινό πνευματικό τους αγώνα με τη στήριξη του Πνευματικού τους και με ελπίδα στην Αγάπη και τη Δύναμη του Θεού, που έκανε το γέρο Αβραάμ και τη στείρα Σάρα, τους ηλικιωμένους Ιωακείμ και Άννα και τους επίσης ηλικιωμένους Ζαχαρία και Ελισσάβετ, που δεν έχασαν πρά τα φαινόμενα την ελπίδα τους, ν' αποκτήσουν υπέροχα παιδιά, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

mariagr έγραψε:Πολύτιμο το τόπικ αυτό .
Μας είναι πολύ χρήσιμα αυτά που γράφετε εμάς που δεν μπορουμε να αποκτήσουμε παιδιά.
Υπάρχει και η μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπου παίρνεις το μήλο που σου δινουν οι μοναχές και αφού νηστέψεις το τρώς
Εχει παει μια φιλη μου εκει ,που δεν μπορουσε να κανει για χρονια δευτερο παιδι .Και με τη χαρη της Αγιας Ειρηνης Χρυσοβαλαντου αυτη τη στιγμη τα δυδιμακια της Γ...Χρυσοβαλαντου και Δ..Χρυσοβαλαντου ειναι 5 χρονων.Μου ειχε φερει και ενα κομματι αποξεραμενο μηλο το οποιο το εχω χρονια και ειναι πολυ ευγεστο.Εχει ξαναπαει στο μοναστηρι και εμεινε 3 μερες και περασε πολυ ωραια. :mozilla_smile:
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theophania »

συμφωνω με τον φιλοτα 100 % κανουν παιδια και μετα απατουν ο ενας τον αλλο η βριζονται και χωριζουν.ωραια οικογενεια
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Υ.Σ. Αυτο το μηλο μου ειπαν αν νηστεψεις 3 μερες απο ολα ,κοβεις ενα μικρο κομματακι και το τρως.Βοηθαει και για αρρωστεια η οταν θελεις να βοηθησεις καποιον αλλον ,νηστευεις εσυ ,η εγω ,η οποιοσδ.......αλλος.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ούτε το μήλο βοηθάει ή γιατρεύει ούτε τίποτε άλλο. Μόνο ο Θεός μπορεί. Χρειάζεται πίστη υπομονή και προσευχή. Τ' άλλα όλα είναι για να βοηθάνε τους αδύναμους στην πίστη μπας και πιστέψουν στη Δύναμη του Θεού.

Βεβαίως δε μιλάμε για τη Θεία Κοινωνία, το Ευχέλαιο, το Αγιασμό και το Αντίδωρο (σε διαφορετικό βέβαια βαθμό το καθένα) που δόθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο και την Εκκλησία για να βοηθούν στην πνευματική τόνωση των πιστών, αλλά για τα διάφορα αντικείμενα που υποτίθεται πως κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Από μόνα τους δεν κάνουν τίποτε. Αν μας βοηθήσουν όμως να πλησιάσουμε λίγο περισσότερο στο Θεό ή στους Αγίους, τότε κάτι έχουν κάνει.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

filotas έγραψε:Ούτε το μήλο βοηθάει ή γιατρεύει ούτε τίποτε άλλο. Μόνο ο Θεός μπορεί. Χρειάζεται πίστη υπομονή και προσευχή. Τ' άλλα όλα είναι για να βοηθάνε τους αδύναμους στην πίστη μπας και πιστέψουν στη Δύναμη του Θεού.

Βεβαίως δε μιλάμε για τη Θεία Κοινωνία, το Ευχέλαιο, το Αγιασμό και το Αντίδωρο (σε διαφορετικό βέβαια βαθμό το καθένα) που δόθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο και την Εκκλησία για να βοηθούν στην πνευματική τόνωση των πιστών, αλλά για τα διάφορα αντικείμενα που υποτίθεται πως κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Από μόνα τους δεν κάνουν τίποτε. Αν μας βοηθήσουν όμως να πλησιάσουμε λίγο περισσότερο στο Θεό ή στους Αγίους, τότε κάτι έχουν κάνει.
Εχεις δικαιο σε ολα αυτα που αναφερεις,αλλα αυτο το μηλο δεν θα το φας ετσι απλα χωρις να νηστεψεις ,ουτε χωρις προσευχες και με τη βοηθεια του θεου η με το θελημα του. Και με τη δικια μας πιστη ,Υπομονη και ταπεινωση, πιστευω πρωσοπικα ,πως ισως υπαρχει ελπιδα για πολλους πιστους ,οπως το εζησα και απο τη φιλη μου.Βεβαια ηταν σιγουρα θελημα θεου αλλα και πολυ πιστη και πολυ υπομονη.Ετσι πιστευω εγω προσωπικα .αν κανω λαθος συγχωρεστε με.
Άβαταρ μέλους
nektarios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nektarios »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Έχω μια γνωστή μου που έχει πρόβλημα να τεκνοποίηση .Τι να της πω? Να διαβαση αυτά που γράφετε η να συμβουλευτή τον πνευματικό της ?
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

smarti έγραψε:Υ.Σ. Αυτο το μηλο μου ειπαν αν νηστεψεις 3 μερες απο ολα ,κοβεις ενα μικρο κομματακι και το τρως.Βοηθαει και για αρρωστεια η οταν θελεις να βοηθησεις καποιον αλλον ,νηστευεις εσυ ,η εγω ,η οποιοσδ.......αλλος.

κατ'αρχας το μοναστηρι που διδει το ..."μηλο"(!) ειναι ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΙΚΟ!συνεπως ,εκτος Εκκλησιας!επιπλεον,τα μηλα,αχλαδια,πορτοκαλια κ.α. ειναι εκτος της Ιερας Παραδοσεως μας.αυτα που ανεφερε ο filotas ,και μονον αυτα,ειναι τα ενδεδειγμενα προς βοηθειαν μας!
τα μηλα της εν λογω "μονης" θεωρω πως ειναι αστεια υποθεση και υπαρχουν μονο κ αποκλειστικως για εκμεταλλευση αυτων που θελουν να κανουν το θελημα τους και μονον,και δεν θελουν με ταπεινωση να πλησιασουν με ταπεινωση τα μυστηρια της Εκκλησιας μας,που ειναι η μονη βεβαια οδος!
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

αγαπητέ alithis δεν ξέρω αν είναι εκτός Εκκλησίας ή όχι, αλλά φέρω το όνομα αυτής της Αγίας μέσω ένος θαυμαστού σημείου (το οποίο δεν έχει σχέση με το μήλο) και πίστεψε με, μόνο εκτός Εκκλησίας δεν είναι αυτή η Αγία..
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Θα θελα να ρωτησω κατι το οποιο δεν μου το εξηγησε ποτε καποιος και αναρωτιεμε ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στους παλαιοημερολογητες και ποια με τη δικια μας εκκλησια;και αυτοι στο Χριστο στη Παναγια και στο Θεο δεν πιστευουν;Στο Αγιο Ορος δεν ειναι παλαιοημερολογητες;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”