Νέα απαράδεκτη συμπεριφορά

Ερωτήσεις για προβλήματα και προτάσεις σχετικές με την σελίδα του www.agiooros.net.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

filotas έγραψε:Η βλάσφημη συμπεριφορά και η απαξιωτική για τα Ιερά και τα Όσια της Εκκλησίας μας δεν είναι θέμα που μπορεί να συζητηθεί.

Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να συνυπάρχω στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που δεν σέβονται την πίστη μου.
Μαζι με αλλες παραποιησεις εννοιων,εχει παραποιηθει και η εννοια της ελευθεριας του λογου,του σεβασμου των πιστευω του συνομιλητη,και ειδικα "πιστευω" σχετικα με την θρησκεια,η οτιδηποτε αλλο θεωρειται ιερο.
Εχει παραποιηθει και η εννοια των δικαιωματων μας.
Ετσι,η ελευθερια λογου εγινε ασυδοσια,ανυπευθυνοτητα, βρισια,και χυδαιοτητα.Ναι,χυδαιοτητα,το ειδαμε και αυτο σε αρκετα μηνυματα,διαφορετικων μελων,για διαφορετικα θεματα,οχι μονο "στενα" εκκλησιαστικα.
Ο σεβασμος απεναντι στα πιστευω του συνομιλητη,και στο χωρο που επελεξε να τα εκφρασει, (ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ), ανυπαρκτος.
Τα ορια των δικαιωματων μας,λιαν ελαστικα,μακραινουν και κονταινουν οπως μας συμφερει,αλλα ποτε δεν τα σταματησαμε εκει που ξεκινουν τα δικαιωματα του αλλου.
Οποιος αμφισβητησει νεοεποχητικες,αιρετικες,βουδδοειδεις ,γκουροειδεις ιδεες,δεν εχει "αγαπη".Οποιος εκφρασει τη γνωμη της Εκκλησιας, οχι απλως την δικη του, ονομαζεται Φαρισαιος και κριτης.
Οποιος λεει αυτο ειναι "σωστο" και αυτο "λαθος",ειναι φασιστας και το φορουμ που τον αφηνει και μιλαει ειναι φασιστικο,γιατι αλλοιως θα επρεπε να τον φιμωσει.
Κατα τα αλλα απαιτουμε σεβασμο στο διαλογο,και ας εκφραζομαστε μερικοι χωρις τους στοιχειωδεις κανονες ευγενειας και αξιοπρεπειας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

Και βέβαια η κυρία Μελπομένη, το alter ego του κάθε λογής τροχονόμου.
Μέχρι και σε μήνυμα του NIKOSZ, βρήκε σεξουαλικά υπονοούμενα (!!!!) και απάιτησε να διαγραφούν γιατί ....δεν εξέφραζαν τον Νίκο που ήξερε!
Άλλη καλή φύλακας της πόρτας του Παραδείσου!
XPHSTOS_IKL
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από XPHSTOS_IKL »

Θα συμφωνούσα με τον filota αν εστίαζε τα λεγόμενά του μόνο στην επόμενη
παράγραφο:

''Δηλαδή οι φοιτητές του Γαλλικού Μάη του '68 λίγα πέτυχαν; Η σεξουαλική απελευθέρωση, το δικαίωμα στην έκτρωση, στον πολιτικό γάμο, οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές από εκεί ξεκίνησαν, απτο Μάη του 68. Λοιπόν οι φοιτητές αυτοί της Γαλλίας είναι ανάξιοι λόγου ;''

Σε αυτήν την παράγραφο έχει όλα τα δίκια με το μέρος του.Αυτά μόνο είναι αντίθετα με την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοσή μας.Τα πιό πάνω που έβαλε σε
πλαίσιο για ''μπάτσους'' και ''Γιαννάκου'' δεν νομίζω πως θίγουν πίστη, αλλά πολιτική.Οπότε αν στο προηγούμενο σχόλιο μου στεναχώρησα άθελά μου βγάζοντας βιαστικό συμπέρασμα για τον Φιλώτα ζητώ δημόσια συγγνώμη.Όμως όταν θέλουμε να στηρίξουμε μιά άποψη ας μην βάζουμε άσχετα και άστοχα με το θέμα που επικαλούμαστε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

XPHSTOS_IKL έγραψε: Μάλιστα.Μόνο που σε βλέπω να ''τσιτώνεσαι'' για θέματα άσχετα με την Ορθόδοξη Πίστη μας.Μήπως η πίστη σου-λέω μήπως-είναι η υπεράσπιση της
πολιτικής σου ταυτότητας;Μήπως θίχτηκες για τις εκφράσεις ''μπάτσοι'', Γιαννάκου'', ''γαλλικός Μάης του '68'' που χρησιμοποίησε ο Βασίλης; γιατί εγώ αυτά υποψιάζομαι πως σε ζόρισαν.Μήπως (κάνω κι άλλη μιά σκέψη που απεύχομαι να συμβαίνει αλλά γυρνάει στο μυαλό μου σαν ενδεχόμενο), λέω μήπως είσαι κανένας προβοκάτορας που θέλει να σπείρει ζιζάνια εδώ μέσα να διώξει κόσμο και να σπείρει διχόνιες για ευνόητους προβοκατόρικους λόγους;
Αδελφέ μου, εφ' όσον θεωρείς ότι τα θέματα της σεξουαλικής απελευθέρωσης και του δικαιώματος για έκτρωση και για πολιτικό γάμο είναι άσχετα με την ορθόδοξη πίστη μας, τότε δεν είσαι Χριστιανός! Μπορείς να γράφεις αν θέλεις στο forum (κατ' εμέ), αλλά βγάλε τo σύμβολο IC XC ΝΙΚΑ γιατί πρέπει να είσαι ειλικρινής!
Όσοι δεν θέλουν να είναι ειλικρινείς αλλά προσπαθούν να διαβάλουν ή να ξεγελάσουν κάποιους άλλους, καλόν είναι να βρουν άλλη γωνιά να ικανοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Άνθρωποι άνθρωποι προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός, όλοι αδέρφια είμαστε!
Απόψε, σήμερα και χτες,
όλες οι πόρτες ειν' κλειστές,
κι εγώ είμαι απόξω!...
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

XPHSTOS_IKL έγραψε:
''Δηλαδή οι φοιτητές του Γαλλικού Μάη του '68 λίγα πέτυχαν; Η σεξουαλική απελευθέρωση, το δικαίωμα στην έκτρωση, στον πολιτικό γάμο, οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές από εκεί ξεκίνησαν, απτο Μάη του 68. Λοιπόν οι φοιτητές αυτοί της Γαλλίας είναι ανάξιοι λόγου ;''

Λοιπον,εχουμε και λεμε :
Σεξουαλικη απελευθερωση
Δικαιωμα σε εκτρωση
Πολιτικο γαμο...
Να γραψω κα αλλα ? δεν χρειαζεται,θα τα φαμε στη μαπα ενα-ενα στην κοινωνια και τη νομοθεσια μας.Δεν θα ξεχωριζουμε ποιοι ημασταν ποιοι ειμαστε ,τι ειμαστε και που παμε...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Xpnstos έγραψε:Και βέβαια η κυρία Μελπομένη, το alter ego του κάθε λογής τροχονόμου.
Μέχρι και σε μήνυμα του NIKOSZ, βρήκε σεξουαλικά υπονοούμενα (!!!!) και απάιτησε να διαγραφούν γιατί ....δεν εξέφραζαν τον Νίκο που ήξερε!
Άλλη καλή φύλακας της πόρτας του Παραδείσου!
Αδελφε μου,να με αντικρουεις στα γραφομενα μου,την στιγμη που γραφονται και σε οτι απαντουν.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλοι μου

Έχω επισημάνει και άλλες φορές την αθυροτομία και το ελευθεριάζον πνεύμα του Βασίλη-21...Όμως από την άλλη ο Φιλώτας, παρόλο ότι έχει δίκιο, δεν είναι σωστό να απαιτεί τη διαγραφή του. Αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ είναι ένα ελεύθερο βήμα, στο οποίο μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και οι διαφωνούντες και ευρισκόμενοι έξω από την Ορθόδοξη γραμμή πλεύσης. εννοείται χωρίς να βρίζουν και συκοφαντούν κανέναν. Καθήκον των Ορθόδοξων είναι να δίνουμε απαντήσεις και έτσι να αναδεικνύεται η ΑΛΗΘΕΙΑ από το ψεύδος....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Εγώ δεν είμαι χριστιανός είμαι ειδωλολάτρης
γιατί πιστεύω κι αγαπώ τα μάτια μιας αγάπης...

Ηρεμήστε...
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

an mas lipithi o kalo theos....
xriazonte ke i apisti,o theos kalo tha vgali ke apo aftus.
tha dothun apantisis fotismenes se mia epoxi skotus
an mas lipithi o kalos theulis
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εισηγήσεις για το Φόρουμ”