Η "Προφήτης" Βασούλα!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Πάντως μέσα στο βιβλίο tigris δεν σου 'κανε εντύπωση πως δεν της συνέστησε πνευματικό; Μου θύμησε την σχετικά πρόσφατη περιπέτεια μοναχού στο Άγιον Όρος που του παρουσιάστηκε η "Παναγία" και του είπε ότι θα τον επισκεφτεί κ την άλλη μέρα. Ο μοναχός της απάντησε ότι δεν ξέρει αν θέλει να την ξαναδεί και ότι μετά την Λειτουργία θα ρωτήσει τον Γέροντά του. Η "Παναγία" φυσικά έγινε πυρ και μανία..."Αυτές οι συναντήσεις είναι μεταξύ μας, μην πεις τίποτα στον Γέροντά σου..." Ε! Ο μοναχός πήρε αμέσως γραμμή την μεταμφίεση του Τάγκαλου!
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Εκείνο που κατάλαβα, εγώ προσωπικά, (μιλάω προσωπικά) δεν είναι ότι "τσάμπα η άσκησις" αλλά ότι υπαρχουν πολλοί τρόποι που ο Θεός πλησιάζει το λαό Του-το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και ένα τελευταίο για σήμερα, όταν η τίγρη προτοδιάβασε τα βιβλία αυτά, άκουσε απο κάποιον να λεει:
Είναι μια τρελλή που νομίζει ότι της μιλά ο Χριστός
Ε, λοιπόν, αυτό με έκανε να τα διαβάσω με περισσότερο ενδιαφέρον, δεδομένου του ότι ο άνθρωπος εκείνος ήταν μοναχός- εκείνη την εποχή ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Άλλαξα γνώμη αργότερα....αλλά τα βιβλία αυτά έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.Εκεί μας καλεί ο ίδιος ο Ιησούς-τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ-και μας καλεί όχι μόνο στη λειτουργία αλλά και στα Μυστήρια. ΄'Εχω ξαναπεί (σε άλλη δημοσίευση) ότι εγώ για πρώτη φορά εξομολογήθηκα στα 28 μου, μετά από ομιλία της συγγραφέως την οποία πήγα να ακούσω απλώς από περιέργεια.
Γιαυτό φίλοι μου, μη βιάζεστε να κρίνετε όποιον δεν ειναι εναντίον του Κυρίου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tigris την Δευ Δεκ 18, 2006 1:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

tigris έγραψε:΄'Εχω ξαναπεί (σε άλλη δημοσίευση) ότι εγώ για πρώτη φορά εξομολογήθηκα στα 28 μου, μετά από ομιλία της συγγραφέως την οποία πήγα να ακούσω απλώς από περιέργεια.
εχει και χειροτερα
Εικόνα
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

tigris έγραψε:Εκείνο που κατάλαβα, εγώ προσωπικά, (μιλάω προσωπικά) δεν είναι ότι "τσάμπα η άσκησις" αλλά ότι υπαρχουν πολλοί τρόποι που ο Θεός πλησιάζει το λαό Του-το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και ένα τελευταίο για σήμερα, όταν η τίγρη προτοδιάβασε τα βιβλία αυτά, άκουσε απο κάποιον να λεει:
Είναι μια τρελλή που νομίζει ότι της μιλά ο Χριστός
Ε, λοιπόν, αυτό με έκανε να τα διαβάσω με περισσότερο ενδιαφέρον, δεδομένου του ότι ο άνθρωπος εκείνος ήταν μοναχός- εκείνη την εποχή ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Άλλαξα γνώμη αργότερα....αλλά τα βιβλία αυτά έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.Εκεί μας καλεί ο ίδιος ο Ιησούς-τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ-και μας καλεί όχι μόνο στη λειτουργία αλλά και στα Μυστήρια. ΄'Εχω ξαναπεί (σε άλλη δημοσίευση) ότι εγώ για πρώτη φορά εξομολογήθηκα στα 28 μου, μετά από ομιλία της συγγραφέως την οποία πήγα να ακούσω απλώς από περιέργεια.
Γιαυτό φίλοι μου, μη βιάζεστε να κρίνετε όποιον δεν ειναι εναντίον του Κυρίου.
Αν Πάροικε, δεν ήσουν σε χριστιανική οικογένεια απο μικρός, ίσως να με καταλαβαινες καλύτερα.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι οι "οπτασίες" της είναι εκ του πονηρού. Η εμπειρία της δεν έχει σχέση με εμπειρίες των αγίων, οπότε είναι off η κατάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paroikos την Παρ Δεκ 15, 2006 6:47 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Αδέλφια,
θέλει μεγάλη προσοχή με τις < αποκαλύψεις > και τα οράματα.Σας υπενθυμίζω ότι οι 23.000 αιρέσεις βασίστηκαν σε κάποιο όραμα που είδε ο ιδρυτής τους. Και ο Μωάμεθ όραμα είδε...Προσοχή λοιπόν γιατί ο σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός...
Παραπέμπω στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, για να δείτε πως τα παρερμηνεύουν οι δήθεν χαρισματικοί -πεντηκοστιανοί.

ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΗΘΩΜΕΝ ( IN PEACE LET US PRAY TO THE LORD )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ

π. Αλεξίου Καρακαλλινού, Αγιορείτου ιερομονάχου
Πρόλογος π.Γεώργιος Μεταλληνός
Μετάφραση από τα αγγλικά :π. Αυγουστίνου Μύρου

Εκδόσεις Μακρυγιάννης, Ιπποκράτους 16, Κοζάνη, 2006

Για τις < εμπειρίες > των αιρέσεων διαβάστε προσεκτικά εδώ :

( http://clubs.pathfinder.gr/saints/456268 )
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

tigris έγραψε: ?'Εχω ξαναπεί ότι εγώ για πρώτη φορά εξομολογήθηκα στα 28 μου, μετά από ομιλία της συγγραφέως την οποία πήγα να ακούσω απλώς από περιέργεια.
Έχω ακούσει μια ιστορία (αληθινή) για κάποιον που γνώρισε την Εκκλησία όταν πήγε σε ένα οίκο ανοχής. Όταν είδε την κοπέλα και σκέφτηκε πως έγινε έτσι το πλάσμα του Θεού κατανύχθηκε και την ρώτησε πως την λένε... Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε στους οίκους ανοχής. Είναι πολύ προφανές ότι η Βασούλα δεν είδε τον Χριστό. Εξάλλου στην ιστοσελίδα της υπονοεί ότι δεν πρέπει να της δίνουμε σημασία γιατί είναι "γραφική". Αν δείτε, στην πρώτη σελίδα γράφει ότι είναι.... "Γραφικός χαρακτήρας". :lol:
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Βρε τιγράκι, είπαμε να έχουμε ευαισθησία αλλά όχι κι έτσι..... :lol: :))

Δεν σου θυμίζει την "αγία αθανασία" του Αιγάλεω ????
Τα κείμενα που διάβασα ξεπερνάν κάθε φαντασία......
Τι παρλα είναι αυτή που έπιασε ο..."χριστός" με τη "βασούλα"? Και την αποκαλεί με το χαΙδευτικό? πάει και το βαφτιστικό δηλ.

Ο εισηγητής του θέματος καλά έκανε και το έβαλε για να ξυπνήσουμε και να μην καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν.

Φίλη τίγρης, οι μέρες μας και τα χρόνια αυτά είναι πονηρά, θα δούμε πολλά αλλά μην πέφτουμε σε παγίδες. Και μην περιμένεις να σου μιλήσει άλλος για τον Χριστό μας. Ψάξε στην καρδιά σου και θα τον βρεις....και θα σου μιλήσει.....
>:D<
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

pilotos έγραψε:Αδέλφια,
θέλει μεγάλη προσοχή με τις < αποκαλύψεις > και τα οράματα.Σας υπενθυμίζω ότι οι 23.000 αιρέσεις βασίστηκαν σε κάποιο όραμα που είδε ο ιδρυτής τους. Και ο Μωάμεθ όραμα είδε...Προσοχή λοιπόν γιατί ο σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός...
Παραπέμπω στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, για να δείτε πως τα παρερμηνεύουν οι δήθεν χαρισματικοί -πεντηκοστιανοί.

ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΗΘΩΜΕΝ ( IN PEACE LET US PRAY TO THE LORD )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ

π. Αλεξίου Καρακαλλινού, Αγιορείτου ιερομονάχου
Πρόλογος π.Γεώργιος Μεταλληνός
Μετάφραση από τα αγγλικά :π. Αυγουστίνου Μύρου

Εκδόσεις Μακρυγιάννης, Ιπποκράτους 16, Κοζάνη, 2006

Για τις < εμπειρίες > των αιρέσεων διαβάστε προσεκτικά εδώ :

( http://clubs.pathfinder.gr/saints/456268 )
Και ξέρεις φίλε πιλότε ποια είναι η πλάκα με τον Μωάμεθ; Πολλοί ερευνητές λένε ότι ο Μωάμεθ είχε τάσεις απομόνωσης. Βασικά αν διαβάσεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες του γίναν οι "αποκαλύψεις" είναι καθαρά δαιομονικές. Αλλά σχετικά με το πρώτο όραμα, λοιπόν, ερευνητές λένε ότι το είδε κάτω από συνθήκες επιληψίας. Κι αυτή που τον έπεισε ότι τα οράματα είναι εκ Θεού και ότι ο ίδιος είναι προφήτης, ήταν η "καπάτσα" γυναίκα η Χαντζίτζα. Αυτή των "ξεψάρωσε" και τον "μανατζάρισε" για να το παίξει "προφήτης. Ο ίδιος ήταν ένας αγράμματος μεσήλικας, η δε γυναίκα του εκτός από "καπάτσα" είχε και μια σχετική μόρφωση.... :lol: :lol: :lol:
chrisden
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από chrisden »

Απόφαση της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων για την Βασούλα Ρύντεν:

"Η Βασούλα Ρύντεν έχει εκπέσει από την Ορθόδοξον Εκκλησίαν..."

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/ ... s-0008.htm

Χρήστος
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Λειτουργώ συμπληρωματικά :D

Ἀποφάσεις τῆς Σ.Ε. ἐπί τῶν αἱρέσεων
γιά Βασούλα Ρύντεν καί Παναγιώτη Τουλάτο

Στήν Ἐπιτροπή ἐπί τῶν αἱρέσεων ἔχουν τεθῆ κατά καιρούς αἰτήματα καί ἐρωτήματα μέ τά ὁποῖα ζητεῖται ἡ γνώμη τῆς 'Επιτροπῆς πάνω σέ διάφορα θέματα. Τά αἰτήματα αὐτά τίθενται ἄλλοτε ἀπό ἐνδιαφερομένους Ὀρθοδόξους πιστούς, ἄλλοτε ὅμως καί ἀπό πρόσωπα πού εἶναι ἐνταγμένα σέ διάφορες ὁμάδες ἀσυμβίβαστες μέ τήν Ὀρθόδοξη Πίστη ἤ καί ἀπό τούς ἴδιους τούς ἀρχηγούς τῶν ὁμάδων αὐτῶν. Ἔτσι, στήν Ἐπιτροπή ἀπευθύνθηκαν ἡ ἀρχηγός τῆς ὀργανώσεως "Ἀληθινή ἐν Θεῷ Ζωῇ" κυρία Βασούλα Ρύντεν καί ὁ ἀρχηγός τῆς ὁμάδος "Ἥλιον Φῶς" κ. Παναγιώτης Τουλᾶτος.

Ἡ Ἐπιτροπή ἀσχολήθηκε καί μέ τίς δύο αὐτές περιπτώσεις καί κατέληξε στά ἀκόλουθα συμπεράσματα:

Βασούλα Ρύντεν

"Ἡ Ἐπιτροπή, ἀφοῦ ἐμελέτησε τά στοιχεῖα αὐτά, κρίνει ὅτι ἡ Βασούλα Ρύντεν ἔχει ἐκπέσει ἀπό τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, ἔστω καί ἄν τύποις ἐξακολουθῆ νά εἶναι μέλος της".

Συμπληρωματικά γίνεται γνωστόν ὅτι γιά τήν ὀργάνωση τῆς κυρίας Βασούλας Ρύντεν γίνεται ἐκτενής ἀναφορά στό περιοδικό "Διάλογος" τεύχη 14 καί 17 (βλέπε Ἰστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας, τίτλος "Ἐκκλησιαστικός Τύπος" ἤ ζήτησε τό περιοδικό στό τηλέφωνο 6082 271). Ἡ κυρία Βασούλα ἐμήνυσε τόν Γραμματέα τῆς Σ.Ε. ἐπί αἱρέσεων π.Κυριακό Τσουρό γιά τίς δημοσιεύσεις αὐτές γιά συκοφαντική δυσφήμιση, ἐπρόκειτο δέ νά ἐκδικασθῆ ἡ ὑπόθεση στίς 30.6.2000, ὅμως ἡ κ.Ρύντεν ἀπέσυρε τήν μήνυση δύο ἡμέρες πρίν τήν δικάσιμο.

Παναγιώτης Τουλᾶτος

Ὁ κ.Τουλᾶτος, ἀρχηγός τῆς ὁμάδος "Ἥλιον Φῶς", ἀπέστειλε τήν ἀπό 1.3.99 ἐπιστολή πρός τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ.Χριστόδουλον μέ τήν ὁποία δηλώνει ὅτι "οὐδέποτε ἀπομακρύνθηκα ἀπό τά δόγματα τῆς Ἐκκλησίας μας" καί ζητεῖ τήν "ἀποκατάστασή του στούς κόλπους τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας".

Τό αὐτό ἐζήτησε ἐξωδίκως καί μέ Δήλωση - Πρόσκληση (1.11. 99) καί Δήλωση - Ἐπιστολή (21.2.2000) γιά "ἄδικες καί ἀνυπόστατες σέ βάρος μου κατηγορίες ὡς εἰδωλολάτρη καί αἱρετικό", καί ζητεῖ τήν διαγραφή τοῦ ὀνόματός του ἀπό τόν κατάλογο τῶν ὁμάδων τῶν ἀσυμβιβάστων πρός τήν Ὀρθόδοξη Πίστη.

Ἡ Ἐπιτροπή ἐπί τῇ βάσει τοῦ βιβλίου τοῦ κ.Τουλάτου μέ τίτλο "Τά ἀρχεῖα τῆς χαμένης γνώσης" καί ἄλλων στοιχείων στή διάθεσή της, ἐθεώρησε "ἀνεπαρκῆ τά προσκομισθέντα νέα στοιχεῖα τῶν ἐγγράφων τοῦ Παναγιώτη Τουλάτου" καί δέν προέβη στόν ἀποχαρακτηρισμό τῆς ὁμάδος του ὡς ἀσυμβιβάστους μέ τήν Ὀρθόδοξη Πίστη.

Ὁ κ.Τουλᾶτος ὑποστηρίζει ὅτι ὁ Γραμματεύς τῆς Σ.Ε. ἐπί τῶν αἱρέσεων π.Κυριακός Τσουρός, καταθέτοντας ὡς μάρτυρας κατά τίς ἀνακρίσεις πού ἔγιναν ἐναντίον τοῦ κ.Τουλάτου τό 1996, κατηγορουμένου γιά προσηλυτισμό κατά συρροήν, εἶπε ὅτι "δέν προέκυψαν σοβαρές ἐνδείξεις ὅτι ἐγώ ἐτέλεσα τίς ὡς ἄνω ἀξιόποινες πράξεις". Ἐπειδή τά λεγόμενα τοῦ κ.Τουλάτου εἶναι ἀναληθῆ, παρατίθεται τό κείμενον τῆς καταθέσεως τοῦ Γραμματέως τῆς 'Επιτροπῆς πρός ἄρσιν πάσης ἀμφιβολίας:

"Ἐκ τῶν στοιχείων πού ἔχω, οἱ ἀπόψεις τίς ὁποῖες ἐκφράζει στά ἄτομα πού τόν ἐπισκέπτονται στό σπίτι του, εἴτε στίς συνάξεις πού πραγματοποιεῖ στό σπίτι του, πάντα ἐκ μέρους τῆς Ἐκκλησίας, θεωροῦνται ἀσυμβίβαστες μέ τήν Ὀρθόδοξη πίστη καί ὅτι παραπλανοῦν τό ὅποιο ἀκροατήριό του. Παραδείγματος χάριν, κηρύσσει τήν μετενσάρκωση, ἡ ὁποία εἶναι ἐντελῶς ἀσυμβίβαστη πρός τίς δοξασίες τῆς Ἐκκλησίας μας, συνδυάζει ἀποκρυφιστικά στοιχεῖα καί Ἑρμητικά κείμενα μέ προφητεῖες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης καί ἄλλα. Οἱ ἀκροατές του ἔχοντας προφανῶς ἄγνοια τῶν λεπτομερειῶν τῆς θρησκείας μας, ἀκούγοντας τόν ἄνθρωπο αὐτό νά λέει προφανῶς μέ εὐφράδεια τά ὅσα τούς λέει, τόν θαυμάζουν μέ ἀποτέλεσμα νά συχνάζουν στό σπίτι του καί νά ἀκοῦν τά κηρύγματά του καί ἀνύποπτα ἀποδέχονται τίς ἀπόψεις αὐτές πού ἐπαναλαμβάνω εἶναι ἀσυμβίβαστες μέ τήν ὀρθόδοξη πίστη. Τά ἀνωτέρω ἐκτεθέντα εἶναι φανερό ὅτι δέν μποροῦν νά στοιχειοθετήσουν τήν ἔννοια τοῦ προσηλυτισμοῦ ἀπό νομικῆς τουλάχιστον πλευρᾶς, καθόσον ἐλλείπουν τά
στοιχεῖα πού μοῦ λέτε δηλαδή τό στοιχεῖο τοῦ ἐξαναγκασμοῦ, τῆς μετά φορτικότητος μεταδόσεως τῶν ἀπόψεων καί δοξασιῶν του καθόσον δέν ὑπάρχουν στοιχεῖα γιά αὐτά τά πράγματα καί δέν μποροῦν νά ἀποδειχθοῦν. Ἡ Ἐκκλησία ἁπλῶς ἔχει ὑπόψη τήν περίπτωσή του καί ἐκλαμβάνει τό ἄτομο αὐτό ὡς μή ἀπηχοῦν στίς ὀρθόδοξες διδασκαλίες". (Ὑπογραμμίσεις δικές μας).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”