Ο Αγιος Πόνος

Διαβάσατε ένα καλό Ορθόδοξο Χριστιανικό βιβλίο; προτείνετε το και σε μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

ekpaideytikos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ekpaideytikos »

Τελικά έχω την εντύπωση πως έχουμε να πούμε και να μάθουμε πολλά από τη συνάντησή μας. :)
Ανυπομονώ να σας γνωρίσω! :wink:
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

>:D< >:D< >:D< >:D< >:D< >:D< >:D<
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

To θεωρώ μαζοχισμός και άλλοθι το να λέμε πως όποιος δεν μπορεί τον πόνο σημαίνει ότι είναι άπιστος
Κλασσική ατάκα
ΑΑΑΑΑΑ φοβάσαι το θάνατο ? είσαι άπιστος
Α φοβάσαι την ασθένεια ? ΑΑΑΑΑ αν πίστευες στο Χριστό δεν θα φοβόσουν
Λυπάμαι δεν θα ακολουθήσω αυτή τη λογική
ο Πόνος είναι πόνος
Οποιος έχει χάσει συγγενικό του ή αγαπημένο του πρόσωπο ας του πείτε από πάνω πως αν φοβάται το καρκίνο είναι επειδή είναι άπιστος ή ολιγόπιστος
Ας πάμε στα νοσοκομεία και να πούμε στους ασθενείς και στους συγγενείς πως αν πονάνε και φοβούνται είναι επειδή δεν πιστεύουν πολύ
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και όμως...

Δημοσίευση από strumfi »

Νομίζω ότι το θέμα έγκειται στην επίγνωση του θησαυρού που συνοδεύει τον πόνο. Και αυτό έρχεται μάλλον αργότερα από το συμβάν που προκάλεσε τον πόνο. Προσωπικά μου συνέβη αλλαγή πορείας στη ζωή μου, μετά από μία αρρώστια που με ακινητοποίησε (με πολύ πόνο) για αρκετό διάστημα. Με έκανε να αναζητήσω τον Θεό, με οδήγησε σε Πνευματικό, με εισήγαγε στην εκκλησιαστική ζωή.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Και όμως...

Δημοσίευση από Melpomeni »

strumfi έγραψε:Νομίζω ότι το θέμα έγκειται στην επίγνωση του θησαυρού που συνοδεύει τον πόνο. Και αυτό έρχεται μάλλον αργότερα από το συμβάν που προκάλεσε τον πόνο. Προσωπικά μου συνέβη αλλαγή πορείας στη ζωή μου, μετά από μία αρρώστια που με ακινητοποίησε (με πολύ πόνο) για αρκετό διάστημα. Με έκανε να αναζητήσω τον Θεό, με οδήγησε σε Πνευματικό, με εισήγαγε στην εκκλησιαστική ζωή.
Επισκεψη Κυριου,οπως λενε και οι Αγιορειτες οταν αρρωσταινουν...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Και όμως...

Δημοσίευση από strumfi »

Melpomeni έγραψε:
strumfi έγραψε:Νομίζω ότι το θέμα έγκειται στην επίγνωση του θησαυρού που συνοδεύει τον πόνο. Και αυτό έρχεται μάλλον αργότερα από το συμβάν που προκάλεσε τον πόνο. Προσωπικά μου συνέβη αλλαγή πορείας στη ζωή μου, μετά από μία αρρώστια που με ακινητοποίησε (με πολύ πόνο) για αρκετό διάστημα. Με έκανε να αναζητήσω τον Θεό, με οδήγησε σε Πνευματικό, με εισήγαγε στην εκκλησιαστική ζωή.
Επισκεψη Κυριου,οπως λενε και οι Αγιορειτες οταν αρρωσταινουν...
Ναι, διότι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Εγώ, όμως, μέσα στην άγνοιά μου είχα να αντιμετωπίσω αφόρητο σχεδόν πόνο, μαζί με τον φόβο των σεισμών, γιατί ήμουν καθηλωμένη στο κρεβάτι.
Σ' αυτή τη φάση "σκέφτηκα" ότι η μόνη μου ελπίδα είναι ο Θεός. Και άρχισα να τον σκέπτομαι συνέχεια, γιατί έτσι μόνο ξεχνούσα το φόβο.

Τώρα, μετά από 8 χρόνια συμφωνώ ότι ήταν Επίσκεψη Κυρίου. Ή, χαριτολογώντας, "με στρίμωξε για τα καλά" :wink:
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Ο Θεός βοηθάει και δεν αδικεί!
Βλέπει πιο πέρα και τον ενδιαφέρει, σαν καλός πατέρας,
να μας έχει κοντά του στον παράδεισο.
Γι' αυτό δίνει δοκιμασίες σ' αυτή τη ζωή

Γ. Παΐσιος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λέσχη Αναγνωστών - Βιβλιοπροτάσεις”