Ενας άκρως διδακτικός διάλογος.

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ενας άκρως διδακτικός διάλογος.

Δημοσίευση από aposal »

Δεν θα πρέπει η αναζήτηση προχωρημένου Γέροντα να μας γίνει πάθος, γιατί, όπως μας είπε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο Γέρων Νίκων (Νέα Σκήτη): "ο πονηρός θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε αρκετούς".
Εξ άλλου με τον σεβάσμιο Γέροντα θα γίνει μία συζήτηση της στιγμής, ενώ με τον πνευματικό μας η σχέση είναι συνεχής. Ο Γέροντας δεν θα μας εξομολογήσει, ενώ ο πνευματικός μας θα το κάνει. Αν δεν έχουμε πνευματικό η πιο μεγάλη βοήθεια που θα μας δώσει ο σεβάσμιος Γέροντας είναι να μας πείσει να βρούμε κάποιον.
Δεν θεωρώ άχρηστη την κουβέντα με κάποιον Γέροντα, κάθε άλλο, αλλά επ' ουδενί δεν αντικαθιστά το τεράστιο έργο του πνευματικού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Καποια στιγμη ψυχουλα σου ειχα πει για παιδια που τα βλεπω αλλα δεν γραφουν και μου ειπες οτι δεν νομιζω, και εγω σου απαντησα οτι μπορει να μην ειναι ο κανονας αλλα εχει και τετοιες περιπτωσεις και δεν θελω να το προεκτυνω αλλο σου ξαναλεω χρειαζεται διακριση και ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΓΑΠΗ τα αλλα ολα ειναι λόγια.
Με σεβασμο προς ολους.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Προσωπικά, χαίρομαι να με ελέγχουν!!! Έχω παρατηρήσει ότι μόνο έτσι βελτιώνομαι! Μακάρι να με ελέγχουν μια ζωή άτομα σαν τον Διονύση, θα γίνω πολύ καλύτερος άνθρωπος :wink:
Επιπλέον κι εγώ δημοσιεύω πολλά πνευματικά κείμενα, προς όφελος όλων μας εδώ, δυσκολεύομαι όμως πολύ να τηρήσω τα γραφόμενά τους στην πράξη. Αυτό τι σημαίνει;Ότι πρέπει να μην ξαναστείλω κείμενα ή ότι πρέπει να δέχομαι αμαχητί απόψεις που προσβάλουν τη θρησκεία μου;
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ έγραψε:Καποια στιγμη ψυχουλα σου ειχα πει για παιδια που τα βλεπω αλλα δεν γραφουν και μου ειπες οτι δεν νομιζω, και εγω σου απαντησα οτι μπορει να μην ειναι ο κανονας αλλα εχει και τετοιες περιπτωσεις και δεν θελω να το προεκτυνω αλλο σου ξαναλεω χρειαζεται διακριση και ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΓΑΠΗ τα αλλα ολα ειναι λόγια.
Με σεβασμο προς ολους.
Αγαπητε, επαναλαμβανεσαι μονοτονα, και ειλικρινα δεν ξερω που θες να καταληξεις.

Γιατι δεν μιλας ανοιχτα και πετας συνεχως υπονοουμενα;

Σου ειπε κανεις ποτε οτι εχουμε εδω την "τελείαν αγαπην η οποια εξωβαλλει τον φοβον", και οτι εχουμε φτασει σε μετρα,
να φιλαμε και να κρυβουμε τον δολοφονο του αδερφου μας, η οτι τους βλεπουμε ολους σαν κατα σαρκα αδερφια μας;

Ειπε κανεις ποτε εδω μεσα οτι ειναι αγιος η κατι αναλογο; Δεν νομιζω. Προς τι η ξιφομαχια στον αερα;

Mηπως σε εχει διορισει κανεις, η εισαι αυτοκλητος συνδικαλιστης-δικηγορος, των πικραμενων και αδικημενων, του φορουμ;

Οποιος εχει παραπονο ας μιλησει, σε εχουν κανει πληρεξουσιο;

Eιλικρινα δεν καταλαβαινω που το πας, και γιατι συνεχως γραφεις το ιδιο πραγμα.

Εαν ψαχνετε αγιοτητα δεν θα την βρειτε εδω, λυπαμαι ξεπουλησαμε..

Ανθρωποι, οπως εκει εξω, ειμαστε ολοι,
η ουσιωδης διαφορα μας ειναι οτι εχουμε κρεμασει την ελπιδα μας στο σχοινι της αγαπης και τους ελεους του Κυριου μας, δεν ειμαστε τιποτα καλυτεροι απο τους αλλους,
οι οποιοι δεν εχουν ελπιδα πουθενα..

Μην αυταπατασθε. Και μην ψαχνετε ουτοπιες εκει που δεν υπαρχουν.

Ειρηνευσε λοιπον, και μην προκαλεις αλλο, γιατι περι της Γαζας εγω το εχω πει,
και εαν συνεχισεις, μπορω ευκολα να το κανω και πραξη.

Ως εδω και μην παρεκει. Ψαχνεστε καποιοι συνεχως να ανακινειτε θεματα και καυγαδες, και μετα μας κατηγορειτε οτι δεν εχουμε αγαπη..

Λοιπον εμεις δεν εχουμε, εσεις αφου εχετε γιατι μας κατηγορειτε συνεχεια, και μας κανετε μαθημα περι διακρισεως και αλλων τινων;

Ποθεν; Και με ποιο δικαιωμα; Του κριτη;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Διονύση, η φωνή σου είναι πολύτιμη εδώ μέσα, είσαι ένα πραγματικό στήριγμα... Πραγματικά, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με Ορθόδοξα Χριστιανικά sites, είσαι σπάνιο υπόδειγμα ειλικρίνειας αλλά και ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος. Οι ευγένειες ( ή μάλλον οι δήθεν ευγένειες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα) δεν είναι δείγματα ορθής πίστης...
Και ποιός είπε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να αντιδρούμε και να φωνάζουμε όταν βλέπουμε τα στραβά;
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

gkou έγραψε:Διονύση, η φωνή σου είναι πολύτιμη εδώ μέσα, είσαι ένα πραγματικό στήριγμα... Πραγματικά, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με Ορθόδοξα Χριστιανικά sites, είσαι σπάνιο υπόδειγμα ειλικρίνειας αλλά και ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος. Οι ευγένειες ( ή μάλλον οι δήθεν ευγένειες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα) δεν είναι δείγματα ορθής πίστης...
Και ποιός είπε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να αντιδρούμε και να φωνάζουμε όταν βλέπουμε τα στραβά;
Καλα βαλτη εισαι;

Πες μου, που εχεις λογαριασμο, Εθνικη, Πειραιως, Alpha, να παω τωρα να σου καταθεσω,
εκεινα τα χρηματα που λεγαμε.. :lol:

Ωχ, μπερδευτηκα, ηθελα να το στειλω, με π.μ. :twisted:

Νικο σβηστοοοο... πω,πω καηκαμε!

Λοιπον,

Να σοβαρευτουμε.

Ειναι υπερβολικος ο λογος σου, gkou, και σε ευχαριστω, αλλα φυσικα δεν ισχυει για εμενα.

Και δεν ταπεινολογω, αλλα το πιστευω και δεν πρεπει να λετε τετοια λογια, για κανενα, ουτε για αστειο.

Απλως δεν θελουμε να μας περνανε για τιποτα δηθεν φτασμενους "πνευματικους" ανθρωπους,
και να μην μας δινουν και δικαιωμα, η μαλλον να μας το στερουν,
να εκφραστουμε οπως θελουμε, να εκνευριστουμε, να ελεγξουμε, να λογομαχησουμε, λες και ειμαστε απαθεις και οσιοι..

Ανθρωποι της διπλανης πορτας ειμαστε, συνελθετε λιγο μερικοι. Μας εχετε μπερδεψει με τον γεροντα σας, μου φαινεται..

Στο μονο που μοιαζουμε με τους γεροντες, ειναι στο μουσι, το οποιο εμεις πουλαμε περι της ταχα μου πνευματικοτητος μας. Οποιος θελει αγοραζει. Φθηνα ειναι. Χαμενος δεν θα βγει.

Παντως κοροϊδα και ευκολοι στοχοι δεν ειμαστε. Ο νοων νοειτω.

Οτι λεμε ειναι σωστο μονο και μονο επειδη λεμε και υποστηριζουμε οτι διδασκει η Εκκλησια μας, οι πνευματικοι μας, οι πατερες μας, και η ιερα μας παραδοση, και δεν βγαζουμε πραγματα απο το κεφαλι μας.

Το εχω γραψει χιλιες φορες αυτο και καποιοι εννοουν να μην το καταλαβαινουν. Τι να πω δηλαδη;

Τα σωστα και τα ωφελιμα ειναι του Θεου,
τα λαθη και οι παραλειψεις δικες μας.

Αλλα μην μας προκαλειτε. Αφηστε μας να "αγιασουμε", οσο και οπως μπορουμε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Πιστεύω ότι εχουμε παρεξηγήσει τη λέξη αγάπη και τη λεξη αδελφος και ο καθενας μας τελικα αλλιως τα εννοει...εγω το βλεπω καπως σα τη Γεωργια το θεμα.

Φυσικα εχει δικαιωμα καθε αδελφος να ειναι πιο ευαισθητος, πιο ευθικτος και να μη δεχεται τον αδελφικο ελεγχο ή να κολλαει στις λεξεις και να μη βλεπει τη πρόθεση ή να την παρεξηγεί. Όμως δυστυχως :mrgreen: ειμαστε ενηλικες και η ειλικρινεια ή η εκστομιση της αλήθειας δε γίνεται να θυσιαζεται προς χαριν της ευαισθησίας μας και ευθιξίας μας. Από εκει και πέρα όταν ηρεμούν τα πνεύματα δε μπορεί παρα να ερχεται ειλικρινής συγνώμη εφόσον όλα γίνονται από εν Χριστώ αγάπη και να τελειωνει το θεμα. Μια ευθιξια που κρατα περαν του δεοντος χρονικου διαστηματος δεν ταιριαζει σε ενήλικους αλλα σε μεγαλα παιδια. Τα μεγάλα παιδια πρεπει να τα αγαπουμε ιδιαιτερα και να κατανοούμε την ευθιξία τους. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρεπει και να την καλλιεργουμε αν πραγματικα τα αγαπουμε.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται αγαπητε Διονυση, οσο για τις απειλες σου οχι σε μενα, δεν εχω να φοβηθω τιποτα και κανεναν εδω μεσα.
Οσο για την ξιφομαχια δεν ηρθα εδω μεσα να γινω ουτε υπερασπιστης κανενος ουτε και πολέμιος κανενος.
Αφου θέλεις ομως να σου μιλησω προσωπικα θα σου πω τα εξης.
Σχεδόν σε ολες σου τις τοποθετησεις με βρισκεις συμφωνο, ουτε εγω θέλω να μου διαστρεβλωνουν την θρησκεια μου και αυτα που λεει ο Θεός μας και η Αγια Γραφή.
Εκει ομως που δεν συμφωνο μαζι σου ειναι με τον τροπο που απευθηνεσε και οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιης.
Εγω δεν ειπα οτι ειμαστε εδω μεσα αναμαρτητοι και σωστοι χριστιανοι αλλα μιλησα πολλες φορές για διακριση οσον αφορα τον τροπο που μιλαμε στους συνφορουμιτες αδελφους για να μην πικρένεται κανενας και αποχωρη απο ενα ιστοχωρο που δεν ειναι ουτε δικό σου, αλλα ουτε και νομιζω να σε εβαλε κανεις υπευθηνο για κατι αλλο, αν καποιος σου θίγει τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ η την ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑς, καλα κανεις να τον επαναφερεις στην θεση του με τις γνωσεις σου και οσα αλλα ξέρεις και αυτά ειναι πάρα πολλα, αλλα με το να διωχνεις με τον τροπο σου τον οποιοδηποτε δεν νομιζω να το θέλεις ουτε και εσυ.
Ο Χριστος μας αγαπητε Διονυση αφησε τα 100 προβατα για το 1, ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕς ΤΟΥ ΤΟΥς ΑΜΟΡΦΩΤΟΥς ΑΛΙΕΙΣ,
για να μην σου αναφερω τον Ιερο Αυγουστινο που πρωτου γίνει χριστιανος ηταν ΑΡΧΙΜΑΓΟΣ της εποχής του, και στην συνεχεια αγιασε.
Επειδη δεν ηρθα εδω να κανω τον επαναστατη χωρις αιτια, απο την αρχη έλεγα για τον λογο του Παναγιώτη που και συμβουλευει και δεν προσβαλει, εσυ σαν απαντηση αρχισες να λες τραλαλα -τραλαλο και αλλα διαφορα για γεροντες που ειδεσ να πετανε........δεν ηθελα να φτασουμε σε αυτο το σημειο γιατι και εγω συμφωνο με τον gkou και ο Λόγος σου ειναι απαραιτητος εδω μεσα, αλλα φιλε οχι με αυτον τον τροπο, συγγνωμη αλλα εγω δεν προσπαθω να διορθωσο εσένα αλλα για να βγούν πολλοι ανθρωποι κερδισμένοι απο εσενα και απο αυτα που λές και γραφεις.
Φυσικά οπως ξαναειπα πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι του καθενα.
Αυτά τα λίγα Διονυση και τα περι γαζας στο ξαναλεω οχι σε μενα γιατι ουτε εβλαψα κανενα εδω μεσα αλλα ουτε εχω και κατι να φοβηθω, μονο τον Θεό φοβαμαι και κανεναν αλλο.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καλως,

αγαπητε Σταθη,

Λαμβανω υπ'οψιν μου τις υποδειξεις σου,
μιας και θεωρω οτι εχεις καλη διαθεση,
και δεν στεκεσαι απεναντι μου κατ'επαγγελμα,
και επισης οτι δεν εκπροσωπεις καποιον ομιλο δυσαρεστημενων νυν και πρωην χρηστων,
που απλως ψαχνουν αφορμη για καυγα,
αφου ετσι μας διαβεβαιωνεις,
και παμε παρακατω.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”