Τίνος την προσευχή θα έχει ακούσει ο Θεός;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Τινος την προσευχη θα εχει ακουσει ο Θεος;

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Kαλημέρα αδερφοί ,

Θεωρώ οτι κάθε προσευχή που γίνεται με ταπείνωση και απο καρδιάς θα εισακουστεί, ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις πχ α θα ακούσω αυτη την προσευχή την άλλη όχι, κάθε φωνή ανθρώπου ο Θεός θα την ακούσει εξάλλου ποιος πατέρας δεν θα ακούσει τα παιδιά του όταν των φωνάζουν :)
Καλημερα
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

filli έγραψε:Παιδια ,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι που με ειχε απασχολησει αρκετα ,ισως λογω ανομολογητου εγωισμου.
Αν δυο ανθρωποι προσευχηθουν για το ιδιο θεμα ,αλλα ο ενας απο τους δυο ειναι λιγοτερο προχωρημενος στα πνευματικα, τοτε τινος την προσευχη θα εχει ακουσει ο Θεος, αν τελικα το κοινο αιτημα ικανοποιηθει;
Ρωτω, την γνωμη σας γιατι πολλες φορες προσευχομαστε για κατι ,και νομιζουμε οτι ο Θεος μας εκανε την χαρη λογω της δικης μας προσπαθειας, αλλα ισως να συμβαινει αυτο επειδη και καποιος αλλος ,πιο ευλαβης απο εμας προσευχηθηκε για μας. Αν το βρισκετε χαζο το ερωτημα μου, μην βαλετε, αν θελετε ,αυτες τις φατσουλες που ξερενονται στα γελια ....
Όλων τις προσευχές, ανεξαρτήτως πνευματικής προόδου, ακούει ο Χριστός. Η αποτελεσματικότητα ή μάλλον η ταχύτητα και ο τρόπος απάντησης του Θεού στις προσευχές μας έχει σχέση με άλλα πράγματα και όχι με την πνευματική μας κατάσταση.

Οι άνθρωποι που έχουν ευαρεστήσει το Θεό με τη ζωή τους και παρακαλούν για κάτι (συνήθως για κάποιον άλλο άνθρωπο), συνήθως έχουν σύντομα απάντηση σ΄αυτό που ζητούν.

Επίσης έχει μεγάλη σημασία αν αυτό που ζητούμε, το ζητούμε με συντριβή καρδίας (καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει) και με πίστη ότι ο Θεός μπορεί να κάνει αυτό που του ζητάμε (η πίστης σου σέσωκέ σε). Ακόμη κι ένας πολύ αμαρτωλός αν ζητήσει με συντριβή ζητήσει τη βοήθεια του Θεού μπορεί να την λάβει άμεσα (ο ληστής στο σταυρό).

Ο Θεός απαντά στο δικό του χρόνο και με το δικό του τρόπο, δεν μπορούμε να του πούμε εμείς πως θα μας βοηθήσει, Εκείνος ξέρει καλύτερα, γι αυτό πάντα πρέπει να κλείνουμε την αίτησή μας με το "γεννηθήτω το θέλημά Σου". Αν δεν λάβουμε απάντηση άμεσα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να επιμένουμε στην προσευχή. Ίσως μ' αυτό τον τρόπο ο Θεός μας δίνει την ευκαιρία να Τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την προσευχή.

Σε κάθε περίπτωση ο Θεός με την απέραντη Αγάπη Του θα κάνει για μας αυτό που είναι καλύτερο για την πνευματική μας πρόοδο και τη σωτηρία μας, αλλά εμείς πρέπει να ζητάμε αυτό που θέλουμε (ζητείτε και δοθήσετε υμίν).
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Ο Θεός σαφώς γνωρίζει όλες τις γλώσσες διότι ο ίδιος εποιησε την ανθρωπότητα και βλέπει την εξέλιξη της.

Ερώτηση: Οι προσευχές είναι καλό να διαβάζουμε αυτές που ειναι στις καθαρεύουσα απο αγίους; δηλαδη αν εκφραστούμε εμείς όπως επιθυμούμε έχει διαφορά; γνωρίζω οτι τα λόγια που ειναι γραμμένα απο αγίους έχουν ενέργεια και πνευμα άγιο ...τι γνώμη εχετε;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Σε μια παρομοια ερωτηση που ειχα κανει στον πνευματικο μου,μου ειχε πει να διαβαζω τις προσευχες των Αγιων μας αλλα και στις προσωπικες μας δεησεις ο Θεος θελει να μας ακουει.Εκεινος ουτως η αλλως γνωριζει τις αναγκες μας,ομως θελει να μας ακουει να του ζηταμε κι Εκεινος θα πραξει το καλυτερο για την ψυχη μας.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Νομίζω ότι ο Θεός ως ο μόνος που έχει την ιδιότητα του "πανταχού παρόντος" ακούει όλες τις προσευχές όλων των ανθρώπων.

Το θέμα είναι ποιες από αιτήσεις "ικανοποιεί".
Νομίζω ότι αυτές που είναι προς ψυχική μας ωφέλεια και πολλές φορές με τρόπο που ο άνθρωπος δεν εννοεί.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Ο ΘΕΟς κατά την γνώμη μου ακούει τις προσευχές όλων.Δεν έχει σημασία ο βαθμος της πνευματικότητας.Σου θυμίζω : "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι".Κατά την ταπεινή μου άποψη ο ΘΕΟΣ επεμβαίνει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη καί στο Χριστιανό καί στον αλλόθρησκο καί στον αμαρτωλό καί στο γνώστη καί στον αδαή.Αυτό είναι το μεγαλείο Του.
Όρια σ' αυτή τη λογική νομίζω ότι μόνο εμείς οι ανάξιοι μπορούμε να βάλουμε...
filli έγραψε:Παιδια ,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι που με ειχε απασχολησει αρκετα ,ισως λογω ανομολογητου εγωισμου.
Αν δυο ανθρωποι προσευχηθουν για το ιδιο θεμα ,αλλα ο ενας απο τους δυο ειναι λιγοτερο προχωρημενος στα πνευματικα, τοτε τινος την προσευχη θα εχει ακουσει ο Θεος, αν τελικα το κοινο αιτημα ικανοποιηθει;
Ρωτω, την γνωμη σας γιατι πολλες φορες προσευχομαστε για κατι ,και νομιζουμε οτι ο Θεος μας εκανε την χαρη λογω της δικης μας προσπαθειας, αλλα ισως να συμβαινει αυτο επειδη και καποιος αλλος ,πιο ευλαβης απο εμας προσευχηθηκε για μας. Αν το βρισκετε χαζο το ερωτημα μου, μην βαλετε, αν θελετε ,αυτες τις φατσουλες που ξερενονται στα γελια ....
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

aposal έγραψε:Οι προσευχές μας προς τον Θεό πρέπει να γίνονται. Όταν κανείς προσεύχεται για τους άλλους, πρώτος αυτός απολαμβάνει την χάριν του Αγίου Πνεύματος για την ανιδιοτελή αγάπη του. Το αν θα ακούσει την προσευχή ο Θεός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
1. Από την θέρμη της πίστεως του προσευχομένου.
2. Από την καθαρότητα της καρδίας του.
3. Από τη δεκτικότητα του αντικειμένου της προσευχής.
4. Από το πνευματικό συμφέρον της αιτήσεως.
5. Αν έχουν ωριμάσει οι λόγοι και οι συνθήκες για να απαντήσει ο Θεός, ώστε να μην υποστεί βλάβη ο προσευχόμενος. Διότι αν ο Θεός απαντήσει αμέσως ενδεχομένως να διογκωθεί ο εγωισμός και να ζημιωθεί ο προσευχόμενος.
6. Αν αυτό που ζητάμε δεν πρόκειται να δαπανηθεί στις αμαρτίες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Katerina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Katerina »

Πιστεύω ότι η απάντηση μας δίνεται την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου.Επροσευχήθηκε ο Φαρισαίος και ο Τελώνης και τελικά δικαιώθηκε η προσευχή του τελώνη γιατί ήταν ταπεινός.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο Θεός δεν άκουσε το Φαρισαίο ή ο Φαρισαίος δεν απευθυνόταν στο Θεό, αλλά στον εαυτό του;

Εγώ νομίζω ότι όποια προσευχή απευθύνεται στο Θεό, ο Θεός την ακούει.
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ ΘΕΕ ΜΟΥ <<ΔΩΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΕΡΑΡΙ>>ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ Σ ΑΚΟΥΣΗ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”