Με ποιο τρόπο μπορούμε να σώσουμε έναν ομοφυλόφιλο;
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
ktistos
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θέμα:
http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/koi ... idia_1.htm
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

Όντως ενδιαφέρον είναι.Με επιφύλαξη θα έλεγα ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την ομάδα δεν θα το παραδέχονταν γιατί είναι καλύτερα να είναι κληρονομικότητα παρά αμαρτία μέσα στο μυαλό τους. Ο εγωισμός που μας έβγαλε από τον Παράδεισο ο ίδιος εγωισμός μας καταστρέφει.ktistos έγραψε:Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θέμα:
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="filotas"]Ελπίδα η ερώτηση όπως την βάζεις: "με ποιο τρόπο μπορούμε να σώσουμε έναν ομοφυλόφιλο", είναι λάθος. Κι όταν ξεκινάμε με λάθος δρόμο, μάλλον δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ας τη διορθώσουμε, λοιπόν. Θέλουμε λες να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας, που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, να καταλάβει το λάθος του και να μετανοήσει. Εμείς δεν μπορούμε να τον σώσουμε, αν δε θέλει να σωθεί ο ίδιος.
Nικολα μου δεν το εβαλα εγω το ερωτημα,το GewrgioAndrea προσπαθησα να κατατοπισω σε αλλη ενοτητα,αλλα πιστευω οτι τον καλυψαν τα υπολοιπα παιδια με τις γνωσεις τους.
Nικολα μου δεν το εβαλα εγω το ερωτημα,το GewrgioAndrea προσπαθησα να κατατοπισω σε αλλη ενοτητα,αλλα πιστευω οτι τον καλυψαν τα υπολοιπα παιδια με τις γνωσεις τους.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

Ερώτηση είναι αλλά έκανα λάθος και δεν έβαλα ερωτηματικό.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Sorry λάθος τώρα το συνειδητοποίησα κι εγώ, Ανδρέα συγγνώμη φίλε μου. Επειδή η Ελπίδα είχε βάλει πρόσφατα το ίδιο ακριβώς ερώτημα, νόμιζα ότι ήταν επανάληψη του προηγουμένου. Φαίνεται πως το πρόβλημα έχει αρχίσει να επεκτείνεται ανησυχητικά.eleimon έγραψε:Nικολα μου δεν το εβαλα εγω το ερωτημα,το GewrgioAndrea προσπαθησα να κατατοπισω σε αλλη ενοτητα,αλλα πιστευω οτι τον καλυψαν τα υπολοιπα παιδια με τις γνωσεις τους.filotas έγραψε:Ελπίδα η ερώτηση όπως την βάζεις: "με ποιο τρόπο μπορούμε να σώσουμε έναν ομοφυλόφιλο", είναι λάθος. Κι όταν ξεκινάμε με λάθος δρόμο, μάλλον δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ας τη διορθώσουμε, λοιπόν. Θέλουμε λες να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας, που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, να καταλάβει το λάθος του και να μετανοήσει. Εμείς δεν μπορούμε να τον σώσουμε, αν δε θέλει να σωθεί ο ίδιος. .
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

Από πληροφορίες που έχω πάνω στο θέμα αυτό έχει πάρει πραγματικά μεγάλες διαστάσεις και έχει συμβάλει η τηλεόραση γιατί το περνά σαν μόδα. Είναι άνθρωποι διπλανοί μας, αδέλφια μας και δεν όλοι οι ομο/λοι που από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους, υπάρχει και μια μερίδα (ίσως η μεγαλύτερη) που οδηγήθηκαν εκεί από λάθος καθοδήγησης και επιρροής. Στην τηλεόραση δεν λένε ότι είναι αμαρτία αντίθετα αυτούς που δείχνουν είναι ΚΑΠΟΙΟΙ. Όταν θα έρθει ο αντίχριστος είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι την πηγή) θα μιλά για ελευθερία και θα μιλά για ελευθερία της ανηθικότητας. Τελικά πόσο κοντά είμαστε αφού τα βλέπουμε μπροστά μας;filotas έγραψε:Sorry λάθος τώρα το συνειδητοποίησα κι εγώ, Ανδρέα συγγνώμη φίλε μου. Επειδή η Ελπίδα είχε βάλει πρόσφατα το ίδιο ακριβώς ερώτημα, νόμιζα ότι ήταν επανάληψη του προηγουμένου. Φαίνεται πως το πρόβλημα έχει αρχίσει να επεκτείνεται ανησυχητικά.eleimon έγραψε:Nικολα μου δεν το εβαλα εγω το ερωτημα,το GewrgioAndrea προσπαθησα να κατατοπισω σε αλλη ενοτητα,αλλα πιστευω οτι τον καλυψαν τα υπολοιπα παιδια με τις γνωσεις τους.filotas έγραψε:Ελπίδα η ερώτηση όπως την βάζεις: "με ποιο τρόπο μπορούμε να σώσουμε έναν ομοφυλόφιλο", είναι λάθος. Κι όταν ξεκινάμε με λάθος δρόμο, μάλλον δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ας τη διορθώσουμε, λοιπόν. Θέλουμε λες να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας, που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, να καταλάβει το λάθος του και να μετανοήσει. Εμείς δεν μπορούμε να τον σώσουμε, αν δε θέλει να σωθεί ο ίδιος. .
-
pAntonios
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Σώστα έχει αναφερθεί ήδη ότι είναι σημαντικότερο να σώσουμε κάποιον από την απώλεια παρά από την ομοφυλοφιλία!
Αν έρθει κάποιος κοντά στο Χριστό θα καταλάβει τι θέλει ο Χριστός από αυτόν και θα προσπαθήσει να το κάνει οπότε σώζεται!
Ακόμη και αν δεν μπορέσει να το κάνει, πάντως θα μετανοήσει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο ζητώντας το έλεος του Θεού, οπότε πάλι σώζεται!!!
Ας κάνουμε μια προσευχούλα γι αυτή την ψυχή καιόσες βρίσκονται στη θέση αυτή...
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με, τον αμαρτωλό!
Αν έρθει κάποιος κοντά στο Χριστό θα καταλάβει τι θέλει ο Χριστός από αυτόν και θα προσπαθήσει να το κάνει οπότε σώζεται!
Ακόμη και αν δεν μπορέσει να το κάνει, πάντως θα μετανοήσει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο ζητώντας το έλεος του Θεού, οπότε πάλι σώζεται!!!
Ας κάνουμε μια προσευχούλα γι αυτή την ψυχή καιόσες βρίσκονται στη θέση αυτή...
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με, τον αμαρτωλό!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πρόσφατα όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι αντιμετώπισα ένα παρόμοιο πρόβλημα και το έθεσα προς συζήτηση - θα σας πω τη συνέχεια
Μετά απο συζήτηση με τη κοπέλα πήγαμε μαζί στο πνευματικό μου - δέχθηκε απλά και μόνο να ακούσει και να του μιλήσει
όπως και έγινε! Εγώ φοβήθηκα να συμβουλέψω το οτιδήποτε και της το ομολογήθηκα μάλιστα.
Όταν βγήκε δίχως να θέλω να ρωτήσω τι είπαν , πως ένοιωσε κλπ απλά σιωπηλά δίπλα της καθόμουν και τη συνόδευσα στο σπίτι της.
Στο σπίτι της έπεσε στην αγκαλιά μου και με φίλησε και μου είπε Ευχαριστώ!!!
Μετά απο δυο- τρεις μέρες που είχαμε μάθημα μου είπε : Ευχαριστώ που ποτέ δε με έκανες να νοιώθω άσχημα για κάτι άσχημο που έκανα.
Μετά απο συζήτηση με τη κοπέλα πήγαμε μαζί στο πνευματικό μου - δέχθηκε απλά και μόνο να ακούσει και να του μιλήσει
όπως και έγινε! Εγώ φοβήθηκα να συμβουλέψω το οτιδήποτε και της το ομολογήθηκα μάλιστα.
Όταν βγήκε δίχως να θέλω να ρωτήσω τι είπαν , πως ένοιωσε κλπ απλά σιωπηλά δίπλα της καθόμουν και τη συνόδευσα στο σπίτι της.
Μετά απο δυο- τρεις μέρες που είχαμε μάθημα μου είπε : Ευχαριστώ που ποτέ δε με έκανες να νοιώθω άσχημα για κάτι άσχημο που έκανα.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δοξασμένο να είναι το Όνομα του Θεού!vasilikirimp έγραψε:Πρόσφατα όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι αντιμετώπισα ένα παρόμοιο πρόβλημα και το έθεσα προς συζήτηση - θα σας πω τη συνέχεια
Αυτά είναι τα πραγματικά θαύματα, γιατί είναι ευκολότερο ν' αναστηθεί ένα νεκρό σώμα παρά μια νεκρή ψυχή.
Βασιλική να 'σαι ευλογημένη και να σε βοηθά ο Θεός να κάνεις πάντα το καλό.
ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ
http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1260&obcatid=3
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ
http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1260&obcatid=3