Ποσες φορες η αγωγη μας δε σπρωχνει τα παιδια μας στην αβυσσο της απελπισιας? Θα μπορουσε να γραψει κανεις τομους ολοκληρους για τη μεγαλομανια των γονιων που φτανουν σε ακροτητες και εχουν τραγικα αποτελεσματα για τα παιδια τους.Δυστηχως οι γονεις υπερτιμουν τις δυνατοτητες και τα προσοντα του παιδιου τους και το φανταζονται απο...υπουργο και πανω!!Με βαση τις δικες τους στερησεις και μειονεξιες οχι απλως προτρεπουν,αλλα επιβαλλουν στο παιδι τη ταδε επιστημη η το ταδε επαγγελμα που θα ανεβαζει τις μετοχες του στην κοινωνια.Ακουνε τους στοχους του παιδιου τους και ενδομυχα αναρωτιουνται ποσα θα βγαζει και ποσο θ ανεβει κοινωνικα.Ολοκληρωση γι αυτους σημαινει χρημα και δοξα.
Ειναι αραγε τυχαιο το γεγονος οτι μετα τη περιοδο εξετασεων καποια παιδια αποπειρωνται ν αυτοκτονησουν?πως ν αντιμετωπισουν τη πικρα των γονεων,την ειρωνεια?Ελεγε ενας νεος οτι ηθελε να παει Γεωπονικη ομως η μητερα του ηθελε Νομικη.Δυστηχως δεν αντεδρασε τοτε για να μη της χαλασει το χατηρι,αλλα δεν εφτανε μονο αυτο ηθελε και τη πρωτια.Για τρια χρονια λεει δεν εκανε τιποτα αλλο παρα να διαβαζει.Τελικα μπηκε τριτος στη Νομικη και πηγε χαρουμενος να της το αναγγειλει.Και αντι νακουσει καποιο καλο λογο μετα απο τοσο διαβασμα και ξενυχτι την ειδε να συνοφρυωνεται και να του λεει "περιμενα κατι καλυτερο απο σενα"Θολωσε το μυαλο του και ειπε να θεσει τερμα στη ζωη του....
Μια αλλη μητερα πικραμενη απο την αποτυχια της κορης της στις πανελληνιες αντεδρασε λεγοντας "αν ημουν στη θεση σου θ ανεβαινα στη ταρατσα και θα επεφτα κατω"Μετα απο λιγο ακουστηκε ενας γδουπος. Το κοριτσι ειχε πεσει απ τη ταρατσα...
Προσοχη στα παιδια μας!!!!
Αρχιμ Νεκταριου Αντωνοπουλου
Απελπισία
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: απελπισια
Υπερβολική στενοχώρια, άγχος, απόγνωση, απελπισία, κατάθλιψη, ψυχικά προβλήματα, αυτοκτονία.
Συμπτώματα απομάκρυνσής μας από την αγάπη του Θεού. Όταν ιεραρχούμε υλιστικά τις προτεραιότητες στη ζωή μας, επόμενο είναι να απογοητευόμαστε. Και όταν δεν νιώθουμε την αγάπη Του, την παρουσία Του, επόμενο είναι να μην βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά μόνο αδιέξοδα!
Φταίνε πρώτα οι γονείς που δεν νουθετούν σωστά τα παιδιά τους και νοιάζονται μόνο να τα δουν στο Πανεπιστήμιο, ή επιτυχημένα επαγγελματικά και κοινωνικά. Δίνουν στα παιδιά τους μόνο την δική τους απαίτηση και όχι την αγάπη τους, την Χριστιανική αγάπη, που όλα τα θεραπεύει.
Ο Θεός ας μας λυπηθεί!
Δόξα σοι ο Θεός!
Συμπτώματα απομάκρυνσής μας από την αγάπη του Θεού. Όταν ιεραρχούμε υλιστικά τις προτεραιότητες στη ζωή μας, επόμενο είναι να απογοητευόμαστε. Και όταν δεν νιώθουμε την αγάπη Του, την παρουσία Του, επόμενο είναι να μην βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά μόνο αδιέξοδα!
Φταίνε πρώτα οι γονείς που δεν νουθετούν σωστά τα παιδιά τους και νοιάζονται μόνο να τα δουν στο Πανεπιστήμιο, ή επιτυχημένα επαγγελματικά και κοινωνικά. Δίνουν στα παιδιά τους μόνο την δική τους απαίτηση και όχι την αγάπη τους, την Χριστιανική αγάπη, που όλα τα θεραπεύει.
Ο Θεός ας μας λυπηθεί!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: απελπισια
Οι δυσκολίες των σχέσεων μεταξύ τω νανθρώπων είανι ορατές καθημερινά.
Αναφέρω μια προσευχή που μου την έδωσε ο πνευματικός μου - πιστεύω ότι περικλείει αυτά που τηρώντάς τα θα κάνουμε τη σχέση μας δυνατή και χριτιανική
Οι γονείς προσεύχονται
Κύριε Ιησού Χριστέ ,
δίδαξέ με να καταλαβαίνω τα παιδιά μου, να ακούω υπομονετικά ότι έχουν να μου πουν και να απαντώ ευγενικά σε όλες τους τις ερωτήσεις.
Προφύλαξέ με να μη τα διακόπτω , όταν διατυπώνουν μια σκέψη τους και να μη τους φέρομαι με αποτομία.
Βοήθησέ με να μη πληγώνω τα αισθήματά των παιδιών μου. Φύλαξέ με να μη τραυματίζω τη φιλοτιμία τους. Να μη τα τιμωρώ σε ώρες εξάψεως και οργής , αλλά με ηρεμία και ρπαότητα να τα νουθετώ.
Οδήγησέ με , ώστε σε κάθε στιγμή και κάθε ώρα να δείχνω με το παράδειγμά μου , με όλα όσα λέω και πράτω , ότι η εντιμότης δημιουργεί πραγματική ευτυχία.
Κάνε με να παραβλέπω τα μικρά και ασήμαντα σφάλματα των παιδιών μου και βοήθησέ με να κοιτάζω τα καλά έργα που κάνουν . Δώσε μου τη κατάλληλη λέξη για ένα δίκαιο έπαινό τους.
Βοήθησέ με να συμπαραστέκομαι στα παιδιά μου , να τους φέρομαι όπως ταιριάζει στην ηλικία τους και να μην έχω υπερβολικές απαιτήσεις από αυτά.
Να τα βοηθώ στη πραγμάτωση όλων των καλών επιθυμιών τους και να έχω το θάρρος να θυσιάζω μια δελεαστική ευκαιρία , όταν γνωρίζω ότι θα τους κάνει ζημιά.
Χριστέ μου αξίωσέ με να τους προσφέρω ένα αληθινό χριστιανικό παράδειγμα , ώστε να έχουν μια γνήσια εκτίμηση προς εμένα.
Και προπάντων Εσένα να σέβωνται και άγιο Θέλημά Σου.
Με όλα τα δώρα της αγάπης Σου, ω Παντοδύναμε Κύριε δώσε μου αυτοέλεγχο , σύνεση , ηρεμία και σταθερότητα.
Αμήν
Αναφέρω μια προσευχή που μου την έδωσε ο πνευματικός μου - πιστεύω ότι περικλείει αυτά που τηρώντάς τα θα κάνουμε τη σχέση μας δυνατή και χριτιανική
Οι γονείς προσεύχονται
Κύριε Ιησού Χριστέ ,
δίδαξέ με να καταλαβαίνω τα παιδιά μου, να ακούω υπομονετικά ότι έχουν να μου πουν και να απαντώ ευγενικά σε όλες τους τις ερωτήσεις.
Προφύλαξέ με να μη τα διακόπτω , όταν διατυπώνουν μια σκέψη τους και να μη τους φέρομαι με αποτομία.
Βοήθησέ με να μη πληγώνω τα αισθήματά των παιδιών μου. Φύλαξέ με να μη τραυματίζω τη φιλοτιμία τους. Να μη τα τιμωρώ σε ώρες εξάψεως και οργής , αλλά με ηρεμία και ρπαότητα να τα νουθετώ.
Οδήγησέ με , ώστε σε κάθε στιγμή και κάθε ώρα να δείχνω με το παράδειγμά μου , με όλα όσα λέω και πράτω , ότι η εντιμότης δημιουργεί πραγματική ευτυχία.
Κάνε με να παραβλέπω τα μικρά και ασήμαντα σφάλματα των παιδιών μου και βοήθησέ με να κοιτάζω τα καλά έργα που κάνουν . Δώσε μου τη κατάλληλη λέξη για ένα δίκαιο έπαινό τους.
Βοήθησέ με να συμπαραστέκομαι στα παιδιά μου , να τους φέρομαι όπως ταιριάζει στην ηλικία τους και να μην έχω υπερβολικές απαιτήσεις από αυτά.
Να τα βοηθώ στη πραγμάτωση όλων των καλών επιθυμιών τους και να έχω το θάρρος να θυσιάζω μια δελεαστική ευκαιρία , όταν γνωρίζω ότι θα τους κάνει ζημιά.
Χριστέ μου αξίωσέ με να τους προσφέρω ένα αληθινό χριστιανικό παράδειγμα , ώστε να έχουν μια γνήσια εκτίμηση προς εμένα.
Και προπάντων Εσένα να σέβωνται και άγιο Θέλημά Σου.
Με όλα τα δώρα της αγάπης Σου, ω Παντοδύναμε Κύριε δώσε μου αυτοέλεγχο , σύνεση , ηρεμία και σταθερότητα.
Αμήν