Επιθέσεις του αντίθετου.

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Αδελφοί μου ο πανούργος από Κτίσεως κόσμου μοναδικό στόχο έχει την συνεχόμενη πτώση του ανθρώπου στην αμαρτία! Αυτή η αέναη προσπάθειά του βρίσκει δυστυχώς τους περισσότερους ανοχύρωτους και ευοδώνει διότι πλέον έχουμε πάψει να πολεμάμε είτε με την ευχή είτε με συνεχή και ενεργή συμμετοχή στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας είτε στο όνομα της προόδου που πλέον θεωρείτε κάποιος οπισθοδρομικός όταν πεί ότι νηστεύει ή εκκλησιάζεται ή γενικά ασχολείται με θρησκευτικού περιεχομένου δραστηριότητες! Ο παμπόνηρος έχει καταφέρει τα μέγιστα και εμείς δεν αντιδρούμε αλλά υπομένουμε λες και έτσι θα σωθούμε!
Ναί θα μας πολεμήσει και όταν θα λέμε την ευχή και όταν κάνουμε το Κανόνα μας και όταν θα πάμε για εξομολόγηση και όταν θα είμαστε στο Ναό και όταν θα νηστεύουμε! Αλλά ο Θεός επιτρέπει τόσα όσα αντέχουμε ακόμα και στις επιθέσεις του διαβόλου! Και τούτο για Παιδαγωγικούς λόγους και όχι για τιμωρία όπως κάποιοι μοντερνιστές λέγουν! Ας πολεμάμε λοιπόν συνεχώς εδώ στην Γή για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε εις την Άνω Ιερουσαλήμ! Ο Θεός μαζί μας και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Αμήν
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 24978
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: θα σωθούμε!

Δημοσίευση από aposal »

pAntonios έγραψε:Ποτέ δεν είναι μοιραίες αυτές οι επιθέσεις του Δαίμονα.
Επιτρέπει ο Θεός για παραδειγματισμό και ταρακούνημα της ψυχής. Και μάλιστα όταν υπάρχει υπερηφάνεια... Θεός φυλάξει!

Ακόμη και αν φεύγει η ψυχή μας για την άλλη ζωή, δεν πρέπει να τρου δίνουμε σημασία αλλά να επικαλούμαστε το πανάγιο Όνομα του Κυρίου μας και θα σωθούμε!
Νομίζω ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι πολύ σαφής!
Οι επιθέσεις του πονηρού είναι καθημερινές, νομίζω, αλλά λίγες από αυτές τις καταλαβαίνουμε και τις αποδίδουμε σ' αυτόν! Αν τις καταλαβαίναμε όλες, έχω την εντύπωση ότι θα συνειδητοποιούσαμε πόσο συνεχής και σκληρός είναι ο πόλεμος και αυτό θα μας έκανε να πλησιάσουμε περισσότερο τον Δημιουργό μας! Γι' αυτό άλλωστε κι Εκείνος επιτρέπει τις επιθέσεις!
Κατά την μία και μοναδική φορά που πήγα στο Άγιον Όρος, η γυναίκα μου, που έμεινε στο σπίτι, έλεγε ότι ο αέρας σφύριζε "δαιμονισμένα"!
Ας λέμε την ευχή, όσο πιο συχνά μπορούμε και ας κάνουμε τον σταυρό μας! Ο Θεός μας δίνει όπλα που δεν μπορεί να τα νικήσει ο πονηρός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 28, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από panos0 »

Οι επιθεσεις ειναι λεπτο προς λεπτο γιατι εχει μια τσατιλα που δεν λεγετε, ειδικα εαν αλλαξει στρατοπεδο κανεις...
Εκει να δεις λυσσα αφου εχασε τον "πελατη"....
Εχει βελτιωθει παντως, στην αρχη απο την πολυ τσατιλα εβαζε τους χριστιανους στην αρενα, αλλα ηταν λαθος η στρατηγικη του το ειδε, ε, τωρα τελειοποιησε το συστημα, διπλα η εκκλησια αλλα κανεις να μην πηγαινει.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: Δευ Απρ 28, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Παιδιά την 3η-4η φορά που πήγα να κάνω προσευχή,καθώς ήμουν μέσα στην προσευχή μου γεμίζει ο νους από βλασφημίες.
Το έκανε ο διάβολος αλλά εγώ δεν το ήξερα οτί ήταν από αυτόν και απόρησα πως είναι δυνατόν την ώρα που προσεύχομαι και αγαπώ τον Χριστό τόσο πολύ να λέω αυτές τις βρισιές.
Ένιωσα μεγάλη αμηχανία και για 1-2 λεπτά σταμάτησα την προσευχή.
Μετά όμως από λίγο σκέφτηκα πως αφού μετάνιωσα ο Θεός θα ευχαριστήθηκε που μετάνιωσα και ξανάρχισα την προσευχή και την τέλειωσα κανονικά.
Άλλες φορές όταν προσευχόμουν έβαζε άτομα να μου τηλεφωνήσουν στο κινητό μου,μια φορά την ώρα της προσευχής με πήραν 3 άτομα ,μέσα σε 10 λεπτά,όσα δεν με είχαν πάρει όλην την μέρα!
Μην φοβάστε τον πονηρό,ο Θεός είναι Παντοδύναμος και πολύ πιο ισχυρός από τον διάβολο,ζητήστε την βοηθειά Του και θα σπάσετε τα κέρατα του πονηρού.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 311
Εγγραφή: Τετ Μαρ 07, 2007 6:00 am

Re: Επιθέσεις του αντίθετου.

Δημοσίευση από ANTREAS »

καμμια φορα ειναι και η ζωη που κανουμε.εγω ειχα εξομολογηθει μια φορα στον πνευματικο μου οτι καμμια φορα οταν σηκωνομαι αργα το βραδυ να παω να πιω νερο η να κανω την αναγκη μου οταν περπαταω στον διαδρομο νομιζω οτι καποιος ειναι απο πισω μου και με ακολουθαει.το ειχα πει αυτο στον πνευματικο μου και μου ειπε οτι φταιει η ζωη που κανεις και γενικως που κανουμε εμεις οι κοσμικοι.

και μια αλλη ιστορια που μου την εχει πει πολυ καλος φιλος.καποτε δουλευε σε ενα νησι και εμεναν σε ενα σπιτι 2 με 4 ατομα.την ωρα που κοιμοντουσταν η την ωρα που ετρωγαν στο τραπεζι ακουγανε και ξυπνουσαν απο μια εντονη φωνη και καμμια φορα διπλα στο αυτι τους.ο ενας απο τα παιδια ειχε πνευματικη σχεση με τον γεροντα παισιο και τον επισκεφτοταν συχνα..οι φωνες στο συγκεκριμενο ατομο ηταν πιο πολλες και και πιο εντονες γιατι πιστευω και ετσι πιστευαν και τα παιδια εφερνε την ευλογια μαζι του απο τον γεροντα και απο το αγιο ορος..το ειχε αναφερει στον γεροντα και του ειχε πει οτι κατι γινεται με το σπιτι και οτι ισως υπαρχει κακο πνευμα..
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

Re:

Δημοσίευση από pAntonios »

eufrosini έγραψε:καλησπερα αδελφια εγω εζησα κατι που με συγκλονισε την ημερα που ο αντρας μου ταξιδευε για το ορος 3 το πρωι οπως κοιμομουν ακουσα σε ολο το σπιτι μια εντονη μουσικη οχι κατα βαση εκκλησιαστικη περιεργη μουσικη με λογια εκκλησιαστικα αλλα με περιεργη φωνη σαν να ηταν αναποδα η κασσετα ,ταραχτηκα σηκωθηκα και εκανα βολτες μεσα στο σπιτι
οταν δε ξανακοιμηθηκα εβλεπα ονειρα οτι ημουν αρρωστη ολο αυτο μεχρι να φτασει ο αντρας μου στο αγιο ορος και οσο ηταν εκει εβλεπα τετοια ονειρα
πως τα εξηγητε?

Το σχέδιο ήταν πραγματικά σατανικό!
Όταν είδε ότι ο άντρας σας ήταν αποφασισμένος να μπει στο Άγιον Όρος, σκέφτηκε θα τρομοκρατήσω τη γυναίκα του για τον κάνω να επιστρέψει!!!
Φαίνεται όμως ότι δεν έπιασε το κόλπο!!!
Άραγε πόσα τηλεφωνήματα είχατε κάνει στο σύζυγο εκείνο το πρωί στο κινητό;;;!!!

Ας θυμόαστε κάπου κάπου, ότι υπάρχει και ο Αντίδικος, είναι ύπουλος και μοχθηρός και ανέλεος. Γι αυτό ας μην έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στους λογισμούς μας, παρά μόνον όταν κάνουμε το σταυρό μας πρώτα, για να καθαρίσει ο νους!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: Επιθέσεις του αντίθετου.

Δημοσίευση από eleimon »

Οταν καποιος προσευχεται αρκετα στη διαρκεια της μερας, γιατι οι επιθεσεις του πονηρου γινονται εντονοτερες τη νυχτα???? λογικα δε θα πρεπε με τις προσευχες και με την ευχη που χει παρει απ τον πνευματικο του να ελαττωθουν??
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Επιθέσεις του αντίθετου.

Δημοσίευση από dionysisgr »

eleimon, συγκεντρωσε τον νου σου στην προσευχη, και παψε να ασχολεισαι με το τι κανει (εαν το κανει), το αντιθετο πνευμα. Αυτο κανει την δουλεια του και εμεις την δικη μας.

Οσο δινεις σημασια σε θορυβους, σκιες, παρουσιες, και αλλα τινά, φανταστικα και μη, τοσο χανεις τον προσανατολισμο σου, και τον στοχο σου.

Εαν τα αγνοησεις, θα δεις οτι σιγα σιγα θα εκλειψουν τοσο ωστε τιποτα δεν θα σε αποσπα απο την προσευχη σου, την ακολουθια που διαβαζεις, η την πνευματικη σου μελετη.

Αντιθετα οσο τα θετεις προς συζητηση, τοσο θα ενοχλεισαι, τοσο θα γινεται η προσευχη αργολογια, και θα μπαινεις σε ανουσιες και φιλοπεριεργες συζητησεις, που αξια και ωφελεια δεν εχουν καμμια.

Καμμια μα καμμια δυναμη, ισχυ και εξουσια δεν εχει το εκπεσων πνευμα και τα υποτακτικα του, σωματικα και αυλα, εαν δεν ασχοληθουμε εμεις με αυτα. Οσο τα αγνοουμε, τοσο πιο ανισχυρα γινονται. Επισης βλεπουν οτι χανουν τον καιρο τους, και πανε αλλου να κανουν πνευματικη ζημια.

Ετσι βλεπει και ο Κυριος την αγωνιστικη μας διαθεση, και μας ενισχυει, περαιτερω, ωστε να μην καταστουμε πεδιο βολης στων δαιμονων τα τοξευματα.

Αγνοησε τα λοιπον, και τηρησε τον νου σου, μονον, εκει που πρεπει να ειναι ο σκοπος και προορισμος του, δηλαδη στο να ενωθει με το Θειον.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: Επιθέσεις του αντίθετου.

Δημοσίευση από eleimon »

Μη βαρας Διονυσακο,δε προκειται για μενα κι εγω αλλον θελω να βοηθησω μεσω εσας!!!!!!!!!!!!!!σ ευχαριστω πολυ παντως,νασαι καλα!!!!! :P :P :P
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 24978
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Επιθέσεις του αντίθετου.

Δημοσίευση από aposal »

eleimon έγραψε:Μη βαρας Διονυσακο
Χα! Χα! Χα! Ελπίδα, μου άρεσε πολύ η ατάκα σου!
Και συμφωνώ μ' αυτό που είπες! Έχω την άποψη όμως πως όσο προοδεύουμε πνευματικά, όσο ανεβαίνουμε κατηγορία, τόσο πιο δύσκολες γίνονται οι εξετάσεις, αλλά ΠΟΤΕ δεν ξεπερνούν τις δυνάμεις μας. Ο Κύριος γνωρίζει πόσο ισχυροί είμαστε και πάντα επιτρέπει ανάλογη επίθεση από τον πονηρό, ώστε να μην χαλαρώσουμε και καταστραφούμε. Απλά οι επιθέσεις της Α΄ Δημοτικού δεν είναι οι ίδιες αυτές του Γυμνασίου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”