Αδάμ και Εύα
Συντονιστής: Συντονιστές
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Αδάμ και Εύα
εμ.............. και με την λογική να το πάρεις.......... άντε να φάνε να μην πεινάνε τώρα..... χαμ χαμ τα κοψίδια, να σου και μια μουσούδα μέχρι εκεί............!!!
πάρε έναν νεάντερνταλ !!!
πάρε έναν νεάντερνταλ !!!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

koga έγραψε:Καλησπερα
Βαση παντα της προσωπικης μου εκτιμησης οσο αφορα το θεμα απογωνοι των πρωτοπλαστων η απογονοι των πηθικων πιστευω οτι οι πρωτοπλαστοι μετα την πτωση τους απεκτησαν ανθρωπινες αδυναμιες οπως κρυο ζεστη και λοιπα Πιθανοτατα λογω κρυου να ειχαν αποκτηση τριχωμα για να προστατευτουν απο το κρυο
μετα την πτωση τους απεκτησαν ανθρωπινες αδυναμιες
ακριβως .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.
Γεν. 1,28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.
πριν τον εξορισμό μας από τον παράδεισο.
Γεν. 1,28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.
πριν τον εξορισμό μας από τον παράδεισο.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σμαρω μου κι εγω το ιδιο προβλημα εχω με τον ανθρωπο μου,εμενα ειναι πιο βαριας μορφης,προσπαθει να εξηγησει την Αγια Γραφη...Υπηρχαν μου λεει αιμομιξιες στη Παλαια Διαθηκη πως τα επετρεπε αυτα ο Θεος?τον παρουσιαζει το Θεο σαν ανθρωπο που καθοντανε και ετρωγε μαζι με τον Αβρααμ...ο Αδαμ και η Ευα κανανε τον Καιν και τον Αβελ πως συνεχιστηκε το γενος...προσπαθησα να τον πεισω να μη προσπαθει να εξηγησει αυτα τα θεοπνευστα συγγραματα και μου ειπε οτι αυτος δεν ειναι του πιστευε κ μη ερευνα...χρειαζεται φωτιση απο τον ιδιο το Θεο γι αυτο κι αυτο κατορθωνεται μονο με τις δικες μας προσευχες. Μη προσπαθεις και απεφευγε να κανεις τετοιου ειδους συζητησεις και εγω αυτο κανω γιατι βγαινω εξω απ τα ρουχα μου ωρες ωρες...καλο κουραγιο ευχομαι συμπασχω μαζι σου...δες το σαν δοκιμασια κι αυτο...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Έχω ρωτήσει πολλές φορές γι αυτό το σημείο Θεολόγους και κληρικούς, για το πως πολλαπλασιάστηκαν οι άνθρωποι μετά τον Αδάμ και την Εύα. Η επίσημη απάντηση είναι ότι η Αγία Γραφή δεν το αναφέρει, άρα είναι αδιάφορο πνευματικά το γεγονός και γι αυτό δεν αναφέρεται. Μην ξεχνάτε ότι η Αγία Γραφή δεν είναι ιστορία, ούτε ανθρωπολογία, αλλά πνευματικό βιβλίο.
Γιατί δε ρωτάμε τον π. Αντώνιο. Αν και νομίζω ότι έχει απαντήσει σ΄αυτό το ερώτημα παλιότερα, αυτό που αναφέρω παραπάνω.
Γιατί δε ρωτάμε τον π. Αντώνιο. Αν και νομίζω ότι έχει απαντήσει σ΄αυτό το ερώτημα παλιότερα, αυτό που αναφέρω παραπάνω.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προς την αγαπητή μου Σμαραγδή : Θα συμφωνήσω με τον Διονύση. Μην περιμένεις κάποιον άνθρωπο να πείσει τον άντρα σου, γιατί η πίστη δεν είναι ωραία λόγια που πείθουν τους αφελείς. Ο άντρας σου θα δεχθεί τον Χριστό όταν θα είναι έτοιμος.
Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει εσύ να είσαι εντάξει απέναντι στον Κύριό μας. Νομίζω ότι από τον δικό σου αγώνα εξαρτάται το πότε και το πώς. Αλλά να μην βιάζεσαι, παρά να κάνεις την - σωτήρια - υπομονή. Εκείνος ξέρει το πότε, ώστε να ωφεληθείτε όλοι σας.
Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει εσύ να είσαι εντάξει απέναντι στον Κύριό μας. Νομίζω ότι από τον δικό σου αγώνα εξαρτάται το πότε και το πώς. Αλλά να μην βιάζεσαι, παρά να κάνεις την - σωτήρια - υπομονή. Εκείνος ξέρει το πότε, ώστε να ωφεληθείτε όλοι σας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι ωραία που τα έγραψες Διονύση ...και τα καταλαβα κιολας!
Συνηθως με δυσκολευεις λιγο....
Τα λογια σου αυτα που εγραψες ..μου θυμισαν μια συζητηση που ειχα με μια ομορφη και καλη κοπελα πανω σε μια ταβερνα στο Λιτοχωρο......Μηπως θυμάσαι??????????????????????????????
Τα λογια σου αυτα που εγραψες ..μου θυμισαν μια συζητηση που ειχα με μια ομορφη και καλη κοπελα πανω σε μια ταβερνα στο Λιτοχωρο......Μηπως θυμάσαι??????????????????????????????
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Από αυτά που σου μαρτυρεί ο φίλτατος Διονύσης μόλις και έμαθα κι εγώ ποιος είναι αυτός ο κάποιος που σου έκανε την ερώτηση. Γιαυτό πριν το ξεχάσεις πάλι να του δώσεις να διαβάσει και αυτη είναι η παντηση στην ερώτηση του.
Καλή μας Σμάρω, αυτό το θέμα το είχες ξανά βάλει πάλι λιγότερο από τρεις μήνες και το είχαμε αναλύσει. . Και ερμηνεύουμε την ερώτηση σου μέσω της Γραφής χωρίς δικά μου πρόσθετα.
Γένεσης ¨Ε-4-- Και εύτασαν οι μέρες του Αδάμ, μετά την γέννηση του ΣΗΘ εις 700 έτη. Και εγέννησε ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΙΟΥΣ και ΘΥΓΑΕΡΕΣ ο Σήθ εις αντικατάσταση του δολοφονημένου αδερφού του ¨Αβελ. Και από γενεαλογία του Σήθ φτάνει μέχρι Χριστό
Και άλλους Υιούς και Θυγατέρες. Με την ερμηνεία του Κοσμά του Αιτωλού ήταν 27-κορίτσια και—33-αγόρια.. Με την ερμηνεία στα απόκρυφα είναι -30- και 30-=πάλι σύνολον 60---Αν είναι ο αριθμός αληθείς δεν έχει την σημασία αλλά ότι όντος εγέννησε και άλλα παιδιά. Η ερώτηση του συνομιλητή σου είναι άκρος πονηρή, και την έχω συναντήσει πολλές φορές. Θέλει να πει ότι τα παιδιά πήγαν με την μάνα. Κοίτα πόσο βάθος έχει η Γραφή γιαυτό να μην την παίρνουμε κατά γράμμα, αλλά κατά πνεύμα Στου Τίτο Γ-10-Αιρετικό άνθρωπο μετά πρώτη και δευτέρας παρατήρησης παράτα τον. Γιατί το λέει για να μας προφυλάξει από αμάθεια μας μην μας παρασύρει κανείς , γιατί τα λέει όμορφα. Και όσοι έπεσαν σε αίρεση, γιατί είχαν χαλαρά την πίστη και άκουσαν αυτόν που τους μίλαγε.. Ενώ αν έχεις γερή την πίστη και οι γνώσεις σου είναι καλές θα προσπαθήσεις να του κάνεις εσύ την ζημιά.
Αυτήν την αιμομιξία την παραχώρησε ο Θεός μέχρι να πέσει καλά ο σπόρος για τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπου και δεν είχε βάλει ακόμη την ντροπή μπροστά.. Και αυτό κράτησε έως το Λευϊτικό ΙΗ μέχρι τον 18-στοίχο και εν συνεχεία δίδει διάφορες άλλες αιτίες για σαρκικά. Μέχρι εκεί το επέτρεψε και είπε μέχρι εδώ και όχι παραπέρα. Και έβαλε την ντροπή μπροστά ιδίως στην γυναίκα, και όπως λέει κάποιος της Εκκλησίας μας μεγάλος Εάν δεν έβαζε ο Θεός την ντροπή στην γυναίκα τότε δεν επρόκειτο να σωθεί καμία ύπαρξη επί της γης Συνέχισε να κάνεις τις ερωτήσεις σου καλή μας Σμάρω γιατί ωφελείς πολύ κόσμο που ενώ έχει ερωτήσεις φοβάτε να τις βάλει κάτω. Ο καλός Θεός να σου δ΄νει δύναμη στον αγώνα σου
Καλή μας Σμάρω, αυτό το θέμα το είχες ξανά βάλει πάλι λιγότερο από τρεις μήνες και το είχαμε αναλύσει. . Και ερμηνεύουμε την ερώτηση σου μέσω της Γραφής χωρίς δικά μου πρόσθετα.
Γένεσης ¨Ε-4-- Και εύτασαν οι μέρες του Αδάμ, μετά την γέννηση του ΣΗΘ εις 700 έτη. Και εγέννησε ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΙΟΥΣ και ΘΥΓΑΕΡΕΣ ο Σήθ εις αντικατάσταση του δολοφονημένου αδερφού του ¨Αβελ. Και από γενεαλογία του Σήθ φτάνει μέχρι Χριστό
Και άλλους Υιούς και Θυγατέρες. Με την ερμηνεία του Κοσμά του Αιτωλού ήταν 27-κορίτσια και—33-αγόρια.. Με την ερμηνεία στα απόκρυφα είναι -30- και 30-=πάλι σύνολον 60---Αν είναι ο αριθμός αληθείς δεν έχει την σημασία αλλά ότι όντος εγέννησε και άλλα παιδιά. Η ερώτηση του συνομιλητή σου είναι άκρος πονηρή, και την έχω συναντήσει πολλές φορές. Θέλει να πει ότι τα παιδιά πήγαν με την μάνα. Κοίτα πόσο βάθος έχει η Γραφή γιαυτό να μην την παίρνουμε κατά γράμμα, αλλά κατά πνεύμα Στου Τίτο Γ-10-Αιρετικό άνθρωπο μετά πρώτη και δευτέρας παρατήρησης παράτα τον. Γιατί το λέει για να μας προφυλάξει από αμάθεια μας μην μας παρασύρει κανείς , γιατί τα λέει όμορφα. Και όσοι έπεσαν σε αίρεση, γιατί είχαν χαλαρά την πίστη και άκουσαν αυτόν που τους μίλαγε.. Ενώ αν έχεις γερή την πίστη και οι γνώσεις σου είναι καλές θα προσπαθήσεις να του κάνεις εσύ την ζημιά.
Αυτήν την αιμομιξία την παραχώρησε ο Θεός μέχρι να πέσει καλά ο σπόρος για τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπου και δεν είχε βάλει ακόμη την ντροπή μπροστά.. Και αυτό κράτησε έως το Λευϊτικό ΙΗ μέχρι τον 18-στοίχο και εν συνεχεία δίδει διάφορες άλλες αιτίες για σαρκικά. Μέχρι εκεί το επέτρεψε και είπε μέχρι εδώ και όχι παραπέρα. Και έβαλε την ντροπή μπροστά ιδίως στην γυναίκα, και όπως λέει κάποιος της Εκκλησίας μας μεγάλος Εάν δεν έβαζε ο Θεός την ντροπή στην γυναίκα τότε δεν επρόκειτο να σωθεί καμία ύπαρξη επί της γης Συνέχισε να κάνεις τις ερωτήσεις σου καλή μας Σμάρω γιατί ωφελείς πολύ κόσμο που ενώ έχει ερωτήσεις φοβάτε να τις βάλει κάτω. Ο καλός Θεός να σου δ΄νει δύναμη στον αγώνα σου
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κυρις Χαρη σας ευχαριστω για την απαντηση σας.
Πως τα γνωριζετε ολα αυτα τα πραγματα?
Για το ερωτημα πριν 3μηνες, νομιζω ηταν ενα αλλο το οποιο πηγε στα κλειδωμενα....Ηταν γιατι ο Χριστος δεν εμφανιστηκε στην Αμερικη και εμφανιστηκε στον τοτε γνωστο κοσμο, οπου και τον περίμεναν.Αυτοι στην Αμερικη δεν ειχαν το δικαιωμα να τον γνωρισουν τοτε και επρεπε να περιμενουν 1000 και χρονια για να μαθουν οτι υπαρχει ο Χριστος?
Δεν ειναι δικο μου το ερωτημα...αλλα του συζυγου...και πολλες φορες μου λεει,,οτι μια ερωτηση εκανε πριν τοσους μηνες και ακομα δεν εχει παρει μια σωστη απαντηση...
Τι να πω και εγω η ερημη...δεν με φωτιζει και λιγο ο Θεουλης να μπορω να του απαντησω.....! 
Πως τα γνωριζετε ολα αυτα τα πραγματα?
Για το ερωτημα πριν 3μηνες, νομιζω ηταν ενα αλλο το οποιο πηγε στα κλειδωμενα....Ηταν γιατι ο Χριστος δεν εμφανιστηκε στην Αμερικη και εμφανιστηκε στον τοτε γνωστο κοσμο, οπου και τον περίμεναν.Αυτοι στην Αμερικη δεν ειχαν το δικαιωμα να τον γνωρισουν τοτε και επρεπε να περιμενουν 1000 και χρονια για να μαθουν οτι υπαρχει ο Χριστος?
Δεν ειναι δικο μου το ερωτημα...αλλα του συζυγου...και πολλες φορες μου λεει,,οτι μια ερωτηση εκανε πριν τοσους μηνες και ακομα δεν εχει παρει μια σωστη απαντηση...
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν σε φωτίζει, γιατί, υποθέτω, αν φωτιστείς από τώρα θα σταματήσεις τον αγώνα και αυτό θα αποβεί εις βάρος σου. Ξέρει ο Παντογνώστης και Δίκαιος πότε θα εφοδιάσει τον καθένα μας με επιπλέον προσόντα. Εξ άλλου πως θα αναπτύξεις την υπομονή αν αποστομώνεις από τώρα τον οποιονδήποτε;smarti έγραψε:Δεν ειναι δικο μου το ερωτημα...αλλα του συζυγου...και πολλες φορες μου λεει,,οτι μια ερωτηση εκανε πριν τοσους μηνες και ακομα δεν εχει παρει μια σωστη απαντηση...![]()
Τι να πω και εγω η ερημη...δεν με φωτιζει και λιγο ο Θεουλης να μπορω να του απαντησω.....!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.