Αδάμ και Εύα

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αδάμ και Εύα

Δημοσίευση από smarti »

Μου εκαναν μια ερωτηση....αληθεια πιστευεις στον αδαμ και στην Ευα?
Η απαντηση μου ηταν ,,ναι,,
Ρωταω,,μη μου πεις οτι εσυ πιστευεις οτι γιναμε ανθρωποι απο τις μαιμουδες.
Απαντηση,,ναι,,
Και μου λεει αυτος που με ρωτησε,,Η Ευα και ο Αδαμ ηταν 2 ανθρωποι, πως πληθαιναν?
και λεω εγω ,,οπως και εμεις,,
Και μου λεει και,, τα παιδια τους με τα αδελφια τους δημιουργουσαν οικογενεια? Αφου αυτο δεν επιτρεπεται απο τη θρησκεια,,
περημενει μια απαντηση, μπορειτε να μου δωσετε εσεις μια λογικη? :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αδάμ και Εύα

Δημοσίευση από theodora »

Δηλαδή για να καταλάβω τί ψάχνουμε......
υποστηρίζει ο άνθρωπος αυτός πως είναι ανώμαλο να προερχόμαστε όλοι μας από 2 ανθρώπους και γι΄αυτό το λόγο πιστεύει πως είμαστε εξελιγμένες μαιμούδες ? !!! (αυτό του φαίνεται δηλαδή ομαλό και λογικό?)

Σμάρω μου οι απαντήσεις είναι πάρα πολλές και θα δοθούν όπως πρέπει........ σε έναν ΑΠΙΣΤΟ άνθρωπο, ή καλύτερα αντίχριστο άνθρωπο (γιατί σίγουρα σε κάποιον πιστεύει, έστω στον εαυτό του!!! στο χρήμα, στη φύση )
Όμως όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους ανθρώπους και νομίζουμε πως δεν έχουμε τις απαντήσεις γιατί μπλεκόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις???? μάλλον ζημιά γίνετε.............παρά καλό...........
Και ότι και να γράψουμε εδώ, ο άμεσος διάλογος δεν είναι το ίδιο!!! Γιατί τον βάζεις κάτω με ερωτήσεις και τον ξετινάζεις.
Ενώ τώρα..................... θα πρέπει να βρεθούν και οι κατάλληλες λέξεις και ο κατάλληλος τρόπος για να μπορέσεις έστω να τον προβληματίσεις (δεν συζητάμε για να πιστέψει!!! )
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ο σύζυγος μου είναι............. :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Βρε μανία με τον άνθρωπο σου κι εσύ!!!!
Γιατί τον βασανίζεις καλό μου παιδί? Γιατί τον τυρρανάς? :P
Έρχεται η ώρα και η στιγμή που ο Κύριος γνωρίζει και θα γίνει πιό πιστός και χριστιανός και από εσένα!!!
Δείξε του την ζωή του Γιάννη του Τρελλού............... να χαρεί με τους ανθρώπους που υπάρχουν ακόμα!
Μην τον σκάς!!! και σκάς κι εσύ μαζί!!!
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

Θα απαντήσω κάτι χωρίς να το ξέρω. Απλά υποθέτω.
Μήπως το επέτρεπε λογικά τότε ο Θεός για την εξάπλωση του ανθρώπινου είδους;
Αν δεις ότι δεν πείθετε με τίποτα..... εεεε στείλτον στη μάνα του ! :)
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

...να ρωτήσει εννοώ
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

costisk έγραψε:Θα απαντήσω κάτι χωρίς να το ξέρω. Απλά υποθέτω.
Μήπως το επέτρεπε λογικά τότε ο Θεός για την εξάπλωση του ανθρώπινου είδους;
Αν δεις ότι δεν πείθετε με τίποτα..... εεεε στείλτον στη μάνα του ! :)
Αυτην την απαντηση του την εχω δωσει, αλλα δεν τον επεισε...
Θεοδωρα δεν παιζει ρολο που ειναι ο αντρας μου, μπορει καθε ανθρωπος να σου εκανε και εσενα αυτη τη ερωτηση.Εσυ τι θα του απαντουσες?
Αυτοι στηριζονται σε μια λογικη..και σε καποια γραπτα γεγονοτα της εξελιξης του ανθρωπου.Εμεις πως μπορουμε να τους πεισουμε για το αντιθετο?
Και μη μου πειτε τωρα μονο με προσευχη ...απο τη στιγμη που ζηταει καποιος με λογια να του αποδειξεις κατι.....
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

Λοιπόν για κοίτα εδώ http://www.xfd.gr/44252A2C.el.aspx

Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να το διαβάσω αλλά με μία ματιά που του έριξα, μπορεί να σε βοηθήσει λίγο..
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Το καλοκαίρι που με ρώτησε το ίδιο πράγμα ένας φίλος, τον ρώτησα γιατί παντρεύτηκε σε εκκλησία και μάλιστα ορθόδοξη και γιατί φόραγε και σταυρό στο λαιμό του....................
Είχα να τον δω 3 χρόνια και το παλληκάρι παντρεύτηκε και έκανε και 2 παιδάκια..............
Μου τον θύμισε το ερώτημα σου, αλλά δεν ήθελα να επεκταθώ και γι΄αυτό σου απάντησα όπως σου απάντησα...........
Ξενυχτήσαμε εκείνο το βράδυ πίνοντας κρασάκι........... και κάναμε πάρα πολλές ερωτήσεις ο ένας για την ζωή του άλλου. Ξέρεις πως όσο πιό κοντινή σχέση έχεις με έναν άνθρωπο(εμπιστοσύνη, αγάπη κτλ) , τόσο πιό εύκολος και ο διάλογος και οι λύσεις στις απορίες μας.
Μετά από ολονύκτια κουβεντούλα αγάπης και ενδιαφέροντος, το παλληκάρι έχει πολύ προβληματιστεί και άνοιξε ένα μικρό παραθύρι στην καρδιά του για την ύπαρξη του Θεού.
Έχει καλή διάθεση αλλά μάνα, αδέλφια, γυναίκα, συγγενείς, ............ και σαν άντρας που είναι (εγωισμός κτλ) θα δυσκολευτεί λιγάκι να βρει τον δρόμο του.
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να πει " α ωραία μας έφτιαξε ένας κάποιος Θεός"...................και δεν είμαστε απόγονοι των μαιμούδων.
ΟΧΙ. Το θέμα είναι να σκιρτήσει η καρδιά από μόνη της. Να διψάσει από μόνη της.
Να μην στα πολυλογώ επειδή Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, εάν εμείς είμαστε αληθινά παιδιά Του (για αυτό παλεύουμε εξάλλου), τότε και οι γύρω μας θα αναζητούν την συντροφιά μας και την κουβέντα μας γιατί μόνο αυτό θα τους ξεκουράζει και θα τους αναπαύει.
Μην ξεχνάς πως η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι στα χέρια του Θεού και όχι στα δικά μας!!!
Δεν πρέπει να ανησυχούμε (εναγωνίως) και να πεισματώνουμε για να παραδεχτούν τον Θεό όσοι βρίσκονται γύρω μας. Δεν είναι βιβλίο να το διαβάσουμε και να γίνουμε καλοί μαθητές.
Όσο για το δικό μου φιλαράκι................ όποτε μπορεί με τρελλαίνει στα "πώς" και στα "γιατί", του χαρίζω βιβλία κατά καιρούς και είναι λίγο πριν την πόρτα του εξομολογητηρίου (αλλά κρυφά από τους δικούς του γιατί ντρέπεται που πιστεύει πως υπάρχει Θεός!!!!!!!!!!! )
ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ................
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

αγαπητη σμαρω : αδαμ , που ει ;

γ εκδοση [ γυν, ιερο ησυχαστηριον ] το γενεσιον της θεοτοκου

του πατερα συμεων

εκδοσεις : τριανδιας

«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση