ΣΥΡΙΖΑ: Συλλαλητήριο στην είσοδο του Αγ. Όρους

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλαλητήριο στην είσοδο του Αγ. Όρους

Δημοσίευση από pilotos »

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλαλητήριο στην είσοδο του Αγ. Όρους
Συλλαλητήριο στην είσοδο του Αγ. Όρους στην Ουρανούπολη θα πραγματοποιήσει ο Συνασπισμός την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στις 12 μ.μ., μετά από απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Κύριο αίτημα της διαμαρτυρίας είναι «η κατάθεση στην Βουλή των Ελλήνων νομοσχεδίου κατάργησης των χρυσόβουλων, σιγιλίων και άλλων συναφών τίτλων με τους οποίους δίδονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην εκκλησία και τις μονές σε όλη την επικράτεια», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Στην ίδια ανακοίνωση, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ο Συνασπισμός ζητεί:

- Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτό την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

- Την κατάργηση των ρυθμίσεων φοροαπαλλαγών των Μονών.

- Τον πλήρη διαχειριστικό, φορολογικό έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων των Μονών του Αγίου Όρους.

- Τη με νομοθετική ρύθμιση άμεση κατάργηση των χρυσόβουλων βάση των οποίων παραχωρούνται όλες αυτές οι εκτάσεις.


( http://romfeaapopseis.blogspot.com/2008 ... _5585.html )

ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ...

ΡΩΤΑΜΕ : ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ;

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ( πχ των Μασονικών Στοών, της Σαιεντολογίας, των Βουδιστών και όποιων άλλων κατέχουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ; )

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Θα ζητήσει τη φορολόγηση και της περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ελλάδα ; Και αν ναι, δεν σκέπτεται ότι αυτό θα αποτελέσει ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ για την αφαίρεση της περιουσίας του Οικ. Πατριαρχείου και τη σκληρή φορολόγησή του από το τουρκικό κράτος ;

Και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ... Αλλά όσοι από τα άλλα κόμματα, συντηρούν την επίθεση κατά του Αγίου Όρους, δεν γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα μας δεν είναι Σοβιετικό καθεστώς ή καθεστώς Χότζα ή δεν έχουμε Βαυαροκρατία, που άρπαξαν όλη την εκκλησιαστική περιουσία με στόχο ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ; Και αφού την αποδυναμώσουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, στη συνέχεια θα προχωρήσουν στο διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους, με μια Εκκλησία ΑΦΩΝΗ και χωρίς οικονομική αυτοδυναμία !

Την ίδια στιγμή ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φωνάζει για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ που έρχονται στην Ελλάδα για να στηρίξουν το ΙΣΛΑΜ και άλλες αμερικανόφερτες αιρέσεις και παραθρησκείες , ΠΟΣΑ ΜΑΥΡΑ, ποσά που δεν ελέγχονται, ούτε φορολούνται από το Ελληνικό κράτος !

Αργά ή γρήγορα, όμως, αυτοί που πολεμούν την Εκκλησία, όπου κι αν ανήκουν, θα λάβουν ένα γερό μάθημα ότι η Εκκλησία είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Γκρεμίζοντας τους θεσμούς, δεν χάνει η Εκκλησία, γιατί καμία δύναμη του Άδη ή πονηρό πνεύμα δεν μπορεί να την κατανικήσει. Εκείνη που χάνει μακροπρόθεσμα είναι η πατρίδα μας , η Ελλάδα. Την ώρα που γειτονικά κράτη κρατούν με φανατισμό ψεύτικη ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα, εμείς γκρεμίζουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τους θεσμούς.

Αν αφήσουμε την Ελλάδα στα χέρια ανθρώπων που μισούν την Εκκλησία, μας περιμένουν πολλά δεινά. Αλλά χρειάζεται, όμως, και η δική μας ενότητα και ομοψυχία. Ζητώ, πολλές φορές, να μην αλληλοκατηγορούμαστε, γιατί εν τη ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ. Αλλά τι βλέπω ; Ενορίες και Μητροπόλεις κατηγορούν Μοναστήρια, Μοναστήρια κατηγορούν Ορθόδοξες Αδελφότητες, Μοναστήρια αλληλοκατηγορούνται, ενορίες αλληλοκατηγορούνται, αδελφότητες αλληλοκατηγορούνται, Πατριαρχεία αλληλοκατηγορούνται !

Κι όμως, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ: προσέξτε μήπως με τις διαμάχες, αλληλοφαγωθείτε και τα χάσετε όλα ! Πρώτα ήταν οι ταυτότητες, μετά ήταν ο Χριστόδουλος, ήρθε τα νέα βιβλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, ήρθαν οι εγκύκλιοι για τα Θρησκευτικά, και τώρα έρχεται πόλεμος σε όλο το Άγιο Όρος, τη στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες ( και κυρίως οι μεγαλοεκδότες ) έχουν καταπατήσει εκτάσεις γης ή έχουν χτίσει αυθαίρετα είτε σπίτια, είτε εξοχικά, είτε βίλες, είτε ξενοδοχεία !!! Τα στρέμματα του Αγίου Όρους τους πείραξαν !

Όχι, αδέλφια μου ! Δεν τους πείραξε αυτό !Απλά δαιμονίζονται όταν βλέπουν τους ναούς γεμάτους ! Απλά δαιμονίζονται όταν βλέπουν τους ανθρώπους να στρέφονται προς την Εκκλησία και να γυρίζουν την πλάτη τους στα κόμματα και στα ΜΜΕ.

Πρέπει να αντιδράσουμε, όπως μπορεί ο καθένας. Μποϋκοτάζ στις εφημερίδες και στα έντυπα που πολεμούν την Εκκλησία ! Κλείστε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα! Μη δίνετε διαφημίσεις στα ΜΜΕ , ούτε να βάζετε αγγελίες στα έντυπά των ΜΜΕ που πολεμούν την Εκκλησία ! Μην αγοράζετε μετοχές ( ή πουλήστε τις μετοχές, αν έχετε ) των μεγαλοεκδοτών εκείνων που συντηρούν τον πόλεμο εναντίον του Αγίου Όρους.Μαυρίστε τα κόμματα εκείνα που θέλουν να μειώσουν τη δύναμη της Εκκλησίας.Φτάνει πια! Η Εκκλησία δεν καταδαφίζεται, πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Ας γίνουμε μια γροθιά, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις, οι πατριωτικές και Ορθόδοξες χριστιανικές δυνάμεις, ανεξαρτήτου κόμματος ή ιδεολογίας.

Και το κυριότερο: Ας γονατίσουμε και ας προσευχηθούμε με ταπείνωση! Ας ζητήσουμε θερμά από τον Τριαδικό Θεό να σώσει την Εκκλησία και το Άγιο Όρος από τις όποιες μεθοδεύσεις, να σταματήσει τους πολεμίους της Εκκλησίας και να τους συγχωρέσει. Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι!

Ειδικά λυπούμαστε αφάνταστα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει σε ένα τέτοιο παιχνίδι ενάντια στο Άγιο Όρος και συντελεί και αυτός στη δυσφήμισή του. Πραγματικά, λυπούμαστε. Ο Θεός να τους συγχωρέσει.


Υ.Γ Να σημειώσω ότι έχω επισκεφτεί τη Μονή Βατοπεδίου πριν από πολλά χρόνια ( νομίζω 16 ) και δεν γνωρίζω τους Πατέρες της Μονής.Αλλά, πλέον, ο συνεχιζόμενος θόρυβος γύρω από τις περιουσίες των Μοναστηριών και της Εκκλησίας δείχνει ότι κρύβονται ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ πίσω από τις επιθέσεις των ΜΜΕ, τα οποία χρωστούν εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία και στο κράτος, έχουν μεγάλες ζημιές ( χωρίς να χρεοκοπούν ), μοιράζουν με τις πλάτες του κράτους ( παράνομα, όμως,) βιβλία , cd και dvd (με ΦΠΑ 4% χαρτιού !!!) και οδηγούν σε κλείσιμο δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία, έχουν πάρει εδώ και χρόνια εργολαβικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, τα οποία καθυστέρησαν πολλά χρόνια, με τεράστιες αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς, και ο ελληνικός λαός πληρώνει ΧΑΡΑΤΣΙ στα διάδια των δρόμων, της Αττικής οδού και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στους μεγαλοκαρχαρίες, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα ευαίσθητα (!!!) κόμματα να τους καταγγέλλουν για να μη χάσουν τη δημοσιότητα ! Αιδώς Αργείοι !
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Παρ Ιουν 03, 2005 5:00 am

Δημοσίευση από frouteboras »

Tα δοχεια νυκτος της ροζ τριτου φυλου αριστερας θα μας βρουν μπροστα τους.

και θα φανε καλα...
σιμα ειναι οι εκλογες.
creative256
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 03, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από creative256 »

θεόμαχοι στην ιστορια υπηρξανε πολλοι,και δεν καταφεραν τιποτε
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από stratos »

Νά πότε θά γίνει η συναντηση πού λεγαμε στό Ορος :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Δημοσίευση από dionysisgr »

Μην ασχολειστε αδελφοι, αφηστε τους να βγαλουν αυτο που εχουν μεσα τους. Θα βρωμαει μεν, αλλα εχουμε συνηθισει τοσα χρονια στην βρωμα και την δυσωδια, που προσπαθει απελπισμενα να πνιξει την πνευματικη ευωδια της Εκκλησιας, και του Μοναχισμου, αλλα το μονο που καταφερνει ειναι να την κανει να ευωδιαζει περισσοτερο.

Πως ειπε ο Κυριος στον Αποστολο Παυλο τον σαγηνευτη των Εθνων;

Ειναι σκληρο για σενα Παυλε, να κλωτσας τον βραχο (σε ελευθερη αποδοση).

Απο ολη αυτην την λυσσα μπορει να βγει καλο.

1. Να ξυπνησει το πληρωμα της Εκκλησιας και να αναλαβει πνευματικη "δραση"
2. Να φανουν ξεκαθαρα ολοι οι καλυπτομενοι εως τωρα κατω απο την "μετριοπαθεια" εχθροι της Εκκλησιας.
3. Να γινει πληρης διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας, γιατι η Εκκλησια δεν εχει τιποτα να φοβηθει και καμμια αναγκη απο το Κρατος (Κρατος; τελος παντων ας το ονομασουμε Κρατος για την οικονομια της συζητησης, μαλλον οικος ανοχης σε περιοδο εκπτωσεων ειναι)

Ειδομεν. Μην σκανδαλιζεστε, δεν εχετε δει τιποτα ακομα. Ο βυθιος δρακοντας μολις αρχισε τον τελικο απελπισμενο του αγωνα, πριν την οριστικη του απωλεια εις λιμνη πυρος, μαζι με τους ομοιους του..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ζούμε μια εποχή ανείπωτης πολιτικής αηδίας. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ανεξαιρέτως έχουν υποκύψει στον πειρασμό του άκρατου λαϊκισμού και της μπουρδολογίας, όπου είναι δύσκολο πια να ξεχωρίσεις έστω και μια πρόταση που να έχει δόση αλήθειας.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα έκφρασης όλων των ακραίων και αλοπρόσαλλων καταστάσεων, από την αναρχία και την ψευτοοικολογία μέχρι την ομοφυλοφιλία και την πορνεία, δεν υπάρχει ποτέ να εκφράσει έστω και μια λέξη σοβαρού πολιτικού λόγου, γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο στις ,,,αρχές του.

Πρέπει να στηρίξουμε τα μόνα υγιή στοιχεία που εξακολουθούν να εργάζονται με συνέπεια μέσα στην παραφροσύνη, δηλαδή την Εκκλησία και ένα τμήμα της Κυβέρνησης.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 454
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 15, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από alithis »

τι να μας πει τωρα ο συριζα?!!!!τι??!!!!!!
υπαρχει τιποτα θετικο στον κομμουνισμο??!!!!!οχι φυσικα!!!δυστυχως το πειραμα εγινε και απετυχε!!οσο κι αν ενοχληθουν καποιοι,εμεις θα τα λεμε!
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από stratos »

alithis έγραψε: δυστυχως το πειραμα εγινε και απετυχε!!
Τού CERN;
Γιατί καί αυτό γιά αποτυχία πάει .
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Τρί Ιουν 13, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Χρήστος@Thessaloniki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η έννοια και το περιεχόμενο της φράσης "ελευθερία της έκφρασης" διαστρεβλώνεται απο όποιον έχει μέσα στα "μέσα".

Γάμος στην Τήλο, παρέλαση ομοφυλόφιλων στα πρωινάδικα, "χιουμορ" με σεξουλικές προτιμήσεις ένθεν και ένθεν ετερόφυλων και μη και πλήθος άλλων φαιδρών υπο την σημαία της "ελευθερίας της έκφρασης" που πραγματικά ρυπαίνουν τα ΜΜΕ, ξεφτυλίζουν την αξιοπρεπεια των Ελλήνων και κατατάσουν στην Ελλάδα στις χώρες μπουρδ...

Εμείς είμαστε τα βλητα που καθόμαστε και ενώ βιάζουν απροκάλυπτα την δικιά μας ελεύθερη σκέψη και έκφραση καθόμαστε μουλωχτά και δεν λέμε λέξη.

Και άντε εμείς που απλά είμαστε "λαικοί". Οι Ιερείς μας πόσο θα κάθονται ακόμα και θα δέχονται αυτή την αισχρή γεμάτη λάσπη επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας και της ηθικής των Ελλήνων.

Επιτέλους που είναι οι Ορθόδοξοι Νομικοί να αρθρώσουν λόγο όχι μελιστάλαχτο με ταπεινολογίες και άλλα οσφυοκαμπτικά αλλα λόγο νομικό με βάση το Σύνταγμα και του Νόμους του Κράτους.

Επιτέλους παράγινε.

Επίθεση στην επίθεση. Δεν έχει άλλη επιλογή. Οσο κουρνιάζει κάποιος τόσο οι άλλοι πείθονται οτι έχουν δικιο.

Χρ.

ΥΓ Μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ το ιμιτασιόν ΠΑΣΟΚ. Και αν η ΝΔ συνεχίζει την πορεία της απάθειας - μαύρο και εκεί. Για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάω, το μαύρο είναι δεδομένο.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Μακεδονία

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Δεν είδες τίποτα: Στις επόμενες εκλογές σκέφτομαι πόσα υπουργεία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Συνασπισμού.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”