Ισότητα των φύλων & γάμος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Ο Πάτερ Παισιος δίδει πολύ διδακτικές συμβουλές στο βιβλίο περί των λόγων του '' Οικογενειακή Ζωή '' όπου και εξηγεί το ''η δε γυνή να φοβάτε τον άνδρα''.
Σίγουρα ο Θεός δεν είναι ρατσιστής γι' αυτό και έχει σε τόσο μεγάλη θέση την Παναγία και τις Αγίες δεν τις διακρίνει από τους Αγίους άνδρες.
Αγάπη και σεβασμός είναι αλληλένθετα και αδιαχώριστα.
Τώρα αν κάποιος θέλει να τον τρέμει η γυναίκα του έχει παρανοηση τα γεγραμένα.
Ούτε η βοήθεια του ανδρός στις εργασίες του σπιτιού ή στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι κάτι το υποτιμιτικό, αντιθέτος θεωρώ ότι είναι σωστό ειδικά όταν και η συζυγός του είναι εργαζόμενη.
Τις αντίθετες αντιλήψεις έχουν όσοι πάσχουν από κόμπλεξ κατωτερότητας και προσπαθούν με το να επιβληθούν στην συζύγους τους να νιώσουν ότι είναι κάποιοι.

ΥΓ. Λυπάμε αν στεναχωρώ κάποιους αλλά είναι καλό πριν από κάθε μας πράξη να σκευτόμαστε το πως νιώθει και ο άλλος, και στην περιπτωσή μας ο άλλος είναι αυτός που επιλέξαμε να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί του.(ας μην του την κάνουμε κόλαση)
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
andronikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andronikos »

Πήγε κάποιος λαϊκός στο Άγιον Όρος σε γνωστό γέροντα ( δε θυμάμαι το όνομά του) και του είπε Γέροντα θέλω να βρώ μιά καλή κοπέλα να παντρευτώ, αυτός αφού τον κοίταξε του είπε απλά " και οι κακές τί θα γίνουν, πώς θα σωθούν "
Τί θέλω να πώ με αυτό ; θέλουμε να βρούμε ένα/μία σύντροφο για να κάνουμε οικογένεια, αλλά μήπως ρωτάω μήπως "ζητάμε πολλά και προσφέρουμε λίγα ;" μπορούμε να μειώσουμε τον εγωισμό μας και να μην κοιτάζουν οι γυναίκες για το βασιλόπουλο του παραμυθιού και οι άνδρες την πανεμορφη και πλούσια γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (τουλάχιστον για το 90% του πληθυσμού, το άλλο 10% είναι οι "έχοντες και κατέχοντες").

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

Κάποτε ένας πνευματικός έλεγε: Αν θέλει το ανδρόγυνο να βαλει σωστές βάσεις και θεμέλια, πρέπει πριν αποφασίσουν να παντρευτουν, να καθήσουν πλάι-πλάι να ανοίξουν, να διαβάσουν το αποστολικό ανάγνωσμα του Μυστηρίου του Γάμου και αν συμφωνήσουν οτι μπορούν να ακολουθήσουν όλα αυτα που εντέλεται ο Θεός δια στόματος Παύλου να προχωρήσουν...
Ορίστε παρακαλώ, κριτίρια σωστά και βάσεις.

Όσο για την ισότητα...υπάρχει και υφίσταται... Ο Χριστιανισμός είναι αυτός που έβγαλε την γυναίκα απο την υποδούλωση αυτήν το να θεωρείται ress = πράγμα. Την ανύψωσε και την έφερε δίπλα απο τον άνδρα...να θεωρείται ναι μεν κεφαλή αλλα κοινή συναινέσει να λύνονται όλα τα προβλήματα του σπιτιού και της οικογενείας.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

andronikos έγραψε:Πήγε κάποιος λαϊκός στο Άγιον Όρος σε γνωστό γέροντα ( δε θυμάμαι το όνομά του) και του είπε Γέροντα θέλω να βρώ μιά καλή κοπέλα να παντρευτώ, αυτός αφού τον κοίταξε του είπε απλά " και οι κακές τί θα γίνουν, πώς θα σωθούν "
Τί θέλω να πώ με αυτό ; θέλουμε να βρούμε ένα/μία σύντροφο για να κάνουμε οικογένεια, αλλά μήπως ρωτάω μήπως "ζητάμε πολλά και προσφέρουμε λίγα ;" μπορούμε να μειώσουμε τον εγωισμό μας και να μην κοιτάζουν οι γυναίκες για το βασιλόπουλο του παραμυθιού και οι άνδρες την πανεμορφη και πλούσια γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (τουλάχιστον για το 90% του πληθυσμού, το άλλο 10% είναι οι "έχοντες και κατέχοντες").
Αυτά παθαίνουν όσοι βάζουν ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλογής συντρόφου... μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι: "Κύριε, φέρε στη ζωή μου όποιον έχεις ετοιμάσει ΕΣΥ για μένα... σε εμπιστεύομαι εν λευκώ... ας γίνει το κατ'ευδοκίαν θέλημά ΣΟΥ στη ζωή μου".

Αλλιώς, με τα κριτήρια του μυαλού, μπερδεύεσαι, χάνεσαι, φτιάχνεις συμβατικές καταστάσεις, που δε θα γεμίσουν την καρδιά σου...
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

Πηγε ομως και καποιος στον Γεροντα Παισιο,και του ειπε :Γεροντα ειμαι με μια κοπελα και σκεφτομαστε να παντρευτουμε.
Ο Γεροντας του λεει: Εσεις ειστε δυο καραβια που δεν θα συναντηθητε ποτε.Και ο νεαρος τελικα δεν προχωρησε σε γαμο.Ο Γεροντας προειδε με το προορατικο χαρισμα ποσο θα δυστυχουσαν στο γαμο.Θελει πολυ προσοχη,εκτος αν εχουμε χαρη μαρτυρα.Εχω δεν εχω,και μεσα στον γαμο θελω να χαμογελω και οχι να ειμαι κατσουφης.Για "εν λευκω" πηγαινε και το παλικαρι αλλα ο Γεροντας παισιος προειδε οτι θα τα ΄βρισκε " μαυρα"

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

alexandergreek έγραψε:
andronikos έγραψε:Πήγε κάποιος λαϊκός στο Άγιον Όρος σε γνωστό γέροντα ( δε θυμάμαι το όνομά του) και του είπε Γέροντα θέλω να βρώ μιά καλή κοπέλα να παντρευτώ, αυτός αφού τον κοίταξε του είπε απλά " και οι κακές τί θα γίνουν, πώς θα σωθούν "
Αυτά παθαίνουν όσοι βάζουν ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλογής συντρόφου... μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι: "Κύριε, φέρε στη ζωή μου όποιον έχεις ετοιμάσει ΕΣΥ για μένα... σε εμπιστεύομαι εν λευκώ... ας γίνει το κατ'ευδοκίαν θέλημά ΣΟΥ στη ζωή μου".

Αλλιώς, με τα κριτήρια του μυαλού, μπερδεύεσαι, χάνεσαι, φτιάχνεις συμβατικές καταστάσεις, που δε θα γεμίσουν την καρδιά σου...
Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως θα καταλάβει κανείς ότι τον υποψήφιο σύντροφό του, τον έστειλε ο Κύριος.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

georgeva έγραψε:Πηγε ομως και καποιος στον Γεροντα Παισιο,και του ειπε :Γεροντα ειμαι με μια κοπελα και σκεφτομαστε να παντρευτουμε.
Ο Γεροντας του λεει: Εσεις ειστε δυο καραβια που δεν θα συναντηθητε ποτε.Και ο νεαρος τελικα δεν προχωρησε σε γαμο.Ο Γεροντας προειδε με το προορατικο χαρισμα ποσο θα δυστυχουσαν στο γαμο.Θελει πολυ προσοχη,εκτος αν εχουμε χαρη μαρτυρα.Εχω δεν εχω,και μεσα στον γαμο θελω να χαμογελω και οχι να ειμαι κατσουφης.Για "εν λευκω" πηγαινε και το παλικαρι αλλα ο Γεροντας παισιος προειδε οτι θα τα ΄βρισκε " μαυρα"
Μπέρδεψες το "εν λευκώ Κατ'Ευδοκίαν θέλημα του Κυρίου" με το "ό'τι βρεθεί μπροστά μου".

Το παλλικάρι καλά έκανε και πήγε στον Παϊσιο, για να δεί αν η κοπέλα ήταν η κατ'ευδοκίαν Κυρίου ή όχι.

Για να χαμογελάς στο γάμο, πρέπει να μην πάς με κριτήρια του μυαλού αλλά με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο το "εν λευκώ Κατ'Ευδοκίαν θέλημα του Κυρίου"! προσευχή, εκκλησιαστική ζωή και προσευχή, και όχι ιδιον θέλημα!
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Shubik έγραψε:
alexandergreek έγραψε:

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως θα καταλάβει κανείς ότι τον υποψήφιο σύντροφό του, τον έστειλε ο Κύριος.
Ξεκινάμε με εξομολόγηση, εκκλησιασμό, εγκράτεια, τις καθορισμένες νηστείες, προσευχούλες, αν μπορείς και τους χαιρετισμούς στη Θεοτόκο... δεν έχω συνταγή, μια γνώμη λέω. Μη νομίζεις, και εγώ την "ετοιμασμένη" σύντροφο της ζωής μου ψάχνω. Βάζω και ονόματα στην "προσκομιδή" (τα δίνω να τα διαβάζει ο Ιερέας).

Ζητάμε δηλαδή "πληροφορία" απο το Θεό... καλούμαστε να εκβιάσουμε το έλεος του Θεού! ("βιασταί αρπάζουσιν αυτής").

Ο π.Σωτήριος (Τρίπολη) μου είπε: "προσευχή σε κάθε βήμα της γνωριμίας". Και -εφ'όσον ζούμε εκκλησιαστικά και πνευματικά- ο Θεός θα μας δείξει... Μια φίλη μου που το εφαρμόζει, μου λέει ότι έχει δεί θαύματα... χαλάνε οι (λάθος) γνωριμίες σε χρόνο dt !
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Αγαπητέ φίλε alexandergreek θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως εννοείς την πληροφορία από τον Θεό. Εσύ έχεις λάβει ποτέ για κάποιο θέμα που σε απασχολούσε πληροφορία από το Θεό;
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

georgeva έγραψε:Παντως οτι και να πουμε για τις γυναικες,θα πω μια μεγαλη αληθεια.
Την γυναικα εμεις οι ανδρες δεν μπορουμε να την φτασουμε.

ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ;

Ξέρεις, η γυναικεία φύση έχει περιέργεια για όλα. Με όλα ασχολούνται οι γυναίκες, και ιδιαίτερα με τους τρίτους. Αυτό ο Κύριος το εκμεταλλεύτηκε
μέχρι και την Ανάστασή του.
Για ποιό λόγο νομίζεις, ότι ο Κύριος εμφανίστηκε πρώτα σε γυναίκες μετά την Ανάστασή Του; Διότι το γεγονός αυτό (της Αναστάσεως) θα διαδιδόταν
πολύ πιο γρήγορα από τις γυναίκες, παρά από τους άνδρες. =)) =)) =))
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”