Ανοιχτό μυαλό...μέχρι εκεί που μας βολεύει

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Εγω ειμαι προθυμος να κανω διαλογο αρκει να εχει ο αλλος θεληση για μαθηση... :lol: :lol: :lol:

Και φυσικα να συμφωνει μαζι μου, για να κερδιζουμε χρονο.

Αυτα για καποιους που περιμενουν να τα ακουσουν ετσι, για να αναπαυθει ο λογισμος τους. ( :twisted: ). Ας τους αναπαυσουμε λοιπον.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Πάντως η έκφραση "ανοιχτό μυαλό" έχει πολυφορεθεί τώρα τελευταία. Αν ανοιχτό μυαλό σημαίνει ν' αποδεχτούμε ως φυσιολογικά αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε διαστροφές, όπως τον "γάμο" των ομοφυλοφίλων, τότε προτιμώ να με κατηγορήσουν για ...στενόμυαλο.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

filotas έγραψε:Πάντως η έκφραση "ανοιχτό μυαλό" έχει πολυφορεθεί τώρα τελευταία. Αν ανοιχτό μυαλό σημαίνει ν' αποδεχτούμε ως φυσιολογικά αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε διαστροφές, όπως τον "γάμο" των ομοφυλοφίλων, τότε προτιμώ να με κατηγορήσουν για ...στενόμυαλο.
Οι άνθρωποι που έχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, εννοείται πως στη σημερινή εποχή θεωρούνται..στενόμυαλοι.
Το θέμα είναι ποιός "ανοιχτόμυαλος" θα θεωρήσει εμένα, εσένα ή τον όποιο άλλο με αρχές κ.λ.π. στενόμυαλο..
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Να δούμε ο Θεός αν θα μας θεωρήσει αξίους να μπούμε σητν βασιλέια των ουρανών ...

εκει δεν έχει κλειστα και ανοιχτά μυαλά...
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Gewrgiosgr..
Στην ουσία, το ανοιχτό ή το κλειστό μυαλό, όπως λέγεται σήμερα, είναι κατηγοριοποίηση των ατόμων.
Μία κατηγοριοποίηση που σαφώς δεν υπάρχει στα μάτια του Θεού.
Προτιμώ το διαχωρισμό του Γέροντα Παϊσίου:
Άνθρωποι που προσπερνάνε κήπους, ψάχνοντας τις ακαθαρσίες σαν τις μύγες και άνθρωποι που προσπερνάνε τις ακαθαρσίες, ψάχνοντας τα λουλούδια όπως οι μέλισσες...
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εμενα με βολευει να ακουω,αυτα που με βολοευουν και αν δεν με βολευουν αυτα που βολευουν εσας,κανω πως με βολευουν και ελειξε το προβλημα.Καταλαβε κανεις τιποτα?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

α βρε smarti αν το'χες πει απ' την αρχη ξερεις ποσα post θα ειχαμε γλυτωσει?... :lol:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

yiorgos31 έγραψε:α βρε smarti αν το'χες πει απ' την αρχη ξερεις ποσα post θα ειχαμε γλυτωσει?... :lol:
Ααααααααααααα,ετσι το καταλαβες εσυ??????????????????????????????
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

smarti έγραψε:Εμενα με βολευει να ακουω,αυτα που με βολοευουν και αν δεν με βολευουν αυτα που βολευουν εσας,κανω πως με βολευουν και ελειξε το προβλημα.Καταλαβε κανεις τιποτα?
Αυτό smarti ξέρεις πως λέγεται;

Υ Π Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α

Εν τούτοις, πιστεύω πως ήθελες να κάνεις χιούμορ με τις λέξεις και πως δε το εννοείς πραγματικά. :wink:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Δεν θα το έλεγα υποκρισία αλλά σε κάποιες περιπτώσεις για να μην χειροτερέψεις την κατάσταση νομίζω με το ταλαίπωρο μυαλό μου ,ότι είναι καλυτέρα να σιωπάς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”