Αυτοάμυνα & Ορθοδοξία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

agiografies έγραψε:ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΟΙΑΖΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Μμμμ.... let me guess...

Θα τους πλακώσεις στο ξύλο για να μάθουν :lol: :lol:

:violent1: :naka: :naka:
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

yiorgos31 έγραψε:το ανεφερα Κατερινα δες το Post μου...
Το κατάλαβα! Ήθελα απλώς να τονίσω ότι αλλιώς αντιδράς αν πρόκειται για τον εαυτό σου κι αλλιώς όταν πρόκειται για την οικογένειά σου! Αν είσαι μόνον εσύ μπορεί και να υποχωρήσεις. Αν όμως έχεις να υπερασπιστείς άλλους και μάλιστα προσφιλείς και αδυνάτους τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα αντιδράσεις διαφορετικά. Έχεις δίκιο αδελφέ μου, έπρεπε να το διευκρινίσω!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αν βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση (πράγμα το οποίο απευχόμαστε όλοι) δύσκολα θα επικρατήσει η λογική! Ενστικτωδώς θ' αντιδράσει ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι ο πιο ψύχραιμος . (νομίζω)
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Κάνεις λάθος Teri κάποιος που είναι άγιος μπορεί να αντιδράσει ψύχραιμα και λογικά και πνευματικά σε τόσο ακραία κατάσταση,ο κοσμικός είναι αυτός που θα αντιδράσει ενστικτωδώς και θα σκορπίσει εν ριπή οφθαλμού τα μυαλά του άλλου στον αέρα. :)
Οι πνευματικοί άνθρωποι πάντα λειτουργούν πνευματικά,οι κοσμικοί εγωιστικά.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Να ομως που δεν ειμαστε αγιοι και ουτε καν πνευματικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω παντως θα κρυβομουν και με ολους τους δικους μου μαζι.Το ερωτημα ειναι,,που θα τους χωρουσα ολους..Μηπως πρεπει να κανουμε ενα τεθωρακισμενο δωματιο οπως οι πλουσιοι αμερικανοι?

Υ.Σ. Σε ταινια το ειδα.Nομιζω λεγοταν ,,The panikroom,,
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Παναγιωτη δεν ηθελα να σε στεναχωρεσω.Αλλα νομιζω οτι πνευματικοι ανθρωποι καθαρα οπως το λεει η λεξη εναι λιγοι και αυτοι δεν νομιζω να εχουνυπαρχοντα ωστε να τους ληστεψει κανεις.Και οι Αγιοι ανθρωποι αυτοι ειναι που δεν εχουν απολυτως τιποτα.......
Μην μου θυμωσεις!!!!!! :oops: :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αυτοάμυνα & Ορθοδοξία

Δημοσίευση από preloude »

apelpis έγραψε:Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου για να σε κλέψει ή για να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη παράνομη ενέργεια και μέσα στο σπίτι βρίσκεσαι εσύ με την οικογένεια σου, πως αντιδράς; Ποια είναι η Χριστιανική αντίδραση;

Οι πράξεις βίας για λόγους αυτοάμυνας είναι αποδεκτές από την Εκκλησία;
οι χριστιανοι σημερα δεν ειναι της φαπας και της κλεψιας,επειδη ειναι χριαστιανοι.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΣΥΝΧΑΡΙΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ 2 ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

1-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ............

ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΩΝΟΥ

2-ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ?

ΤΟ ΤΩΡΑ.....ΧΜ
ΑΝΑΡΩΤΙΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ?????
ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΛΕΨΗ.......ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΗ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ.........
ΑΝ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΟΛΟΙ........

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ....
ΠΑΡΤΩ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ.
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΙΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.......

ΜΗΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ??????????

ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΘΕΙ Η ΒΙΑ
ΑΝ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ???????

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ...........
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Νομίζω ότι το θέμα ήταν κάπως πιο γενικό και δεν επικεντρώνονταν μόνο στην κλοπή! Γιατί ως προς αυτό η "συνειδησιακή αφύπνιση" (κατά φόρουμ "plagiaskepsi") έχει δίκιο!
panagiotis2008 δεν αντιλέγω ότι ένας άγιος έτσι θα αντιδράσει. Αλλά .... επ' ουδενί δεν είμαι κοντά στην αγιότητα!
Το θέμα θεωρώ δεν είναι η κλοπή. Είναι η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου και η έκθεση σε κίνδυνο της οικογένειάς σου! Και ασφαλώς υποθετικά μπορούμε να αναπτύξουμε πολλές θεωρίες. Αν όμως συμβεί κάτι σχετικό θα αντιδράσουμε βάσει θεωρίας ή .....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”