Μακεδονία=Ελλάδα!

Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25049
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Δημοσίευση από aposal »

Η κίνηση Καραμανλή να δημιουργήσει ευρύτερες σχέσεις (οικονομικές, διπλωματικές, εμπορικές κλπ) με την ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν, είναι πραγματικά εντυπωσιακή!
Την θεωρώ απόλυτα σωστή, ασχέτως των όποιων επιπτώσεων θα έχουμε από τους Αμερικανούς! Το ίδιο άλλωστε έγινε και πέρυσι, με την υπογραφή της συμφωνίας του πετρελαιοαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, η οποία ήταν σε εκκρεμότητα από το 1993, αφού κανένας ηγέτης ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ να υπογράψει! Ο Καραμανλής τόλμησε και η Ελλάδα πήρε φωτιά τον θερμό μήνα Αύγουστο με ανυπολόγιστες και πρωτοφανείς καταστροφές!
Το φυσιολογικό θα ήταν να είχε πέσει η κυβέρνηση, μετά την ολοφάνερη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού μπροστά στο ολοκαύτωμα!
Το ίδιο όμως φυσιολογικό θα ήταν να έχει διαλυθεί και η Ρωσία, μετά την παρέμβαση Γέλτσιν, και να αποτελεί μια άλλη Ππολιτεία των Η.Π.Α.!
Άλλαι όμως αι βουλαί των ανθρώπων και άλλαι του Θεού!
Ο Καραμανλής δεν έπεσε τελικά, αντίθετα, κέρδισε τις εκλογές και υπέγραψε και νέα συμφωνία με τον Πούτιν (η τελευταία του απερχόμενου Προέδρου της Ρωσίας)
Τι πρέπει να περιμένουμε για το καλοκαίρι που έρχεται;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: Τετ Μαρ 28, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από Thomas15n »

Πριν λίγα χρόνια οι Αμερικάνοι αισθάνονταν ως οι κυρίαρχοι των πάντων.
Σήμερα είναι ουσιαστικά υπό κατάρρευση και αυτό διότι έδειξαν τέτοια αλαζονεία και ηλιθιότητα συνάμα που έκαναν τους πάντες να τους σιχαθούν. Χάσανε το βασικό τους στήριγμα από τον 19ο αιώνα την Λατινική Αμερική που την απομυζούσαν άγρια. Χάσανε παραδοσιακούς συμμάχους τους με κορύφωση την Ευρώπη που την χάνουν σταθερά όλο και περισσότερο με μόνους ακραίους συμμάχους τους τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς, και κανα δυό πρώην ανατολικές χώρες που όταν καταλάβουν την αδυναμία των Αμερικάνων θα τους εγκαταλείψουν και αυτές. Ουσιαστικά έχουν πάρει την κατιούσα και αν υπάρχουν στην διεθνή σκηνή ως υπερδύναμη είναι λόγω της κεκτημένης ταχύτητας του παρελθόντος. Η οικονομία τους υποβαστάζεται πλέον μόνο από την Διεθνή Τράπεζα, δέχονται κριτική από παντού που φτάνει στα όρια της περιφρόνησης πιά. Πληρώνουν τα λάθη τους όλα αυτά τα χρόνια και υποβαθμίζονται με γοργούς ρυθμούς. Η πτώση τους έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται πιό φανερή και στους ίδιους. Νομίσανε ότι με την πτώση του κομμουνισμού θα κυριαρχήσουν στον κόσμο αλλά γελάστηκαν οικτρά. Και αν είχαν το ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι τους χώρες όπως την Ελλάδα έπρεπε να τις είχαν σαν τα μάτια τους, τώρα χάσανε και χάνουν καθημερινά ας πρόσεχαν. Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "ενός κακού μύρια έπονται"
Άβαταρ μέλους
nigdilis
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Παρ Απρ 11, 2008 5:00 am

Δημοσίευση από nigdilis »

[ Μου αρέσει όμως ότι υπάρχουν αρκετοί που δηλώνουν ορθόδοξοι και παρασιωπούν ή αγνοούν αυτά που έχει πει ο Θεός ο ίδιος γιά το έθνος μας.

Μην είσαι σκληρός. Δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Η παροιμία λέει κοντά στο ξερό καίγετε και το χλωρό. Πιστεύω στον Θεό και στην βουλή του, δεν αμφισβητώ. αλά δεν μπορεί να κάνει ο κάθε ένας έχοντας ή όχι εξουσία κάθε είδους ασυδοσία ή αμαρτία και να περνά απαρατήρητη.
Σίγουρα , από τα γραφόμενα είμαστε ο αγαπημένος λαός, αλλά από τα λάθη κάποιων θα τιμωρηθούμε κατά κάποιον τρόπο και μάλιστα αυτοί που δεν φταίνε θα υποστούν την ζημία. Μη ξεχνάμε και ο Μωησής οδήγησε τον λαό του στην γη της επαγγελίας αλλά δεν μπήκε.
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Πέμ Απρ 05, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Greece

Δημοσίευση από eikonikos »

StavGR έγραψε:Το ονομα τορα το πηραν... ι ζημια εγινε :(
Εμεις ποια στάση πρέπει να κρατήσουμε?
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Αχρίδος Ιωάννης: "Γίνεται πλαστογράφηση της ιστορίας"
Γράφει ο/η Romfea.gr 15:30
01.06.08

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαχρήστου παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, ο οποίος έκανε λόγο για πλαστογράφηση της ιστορίας,
για αναγνώριση των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή ένα όνομα που θα εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά και για τις προσωπικές διώξεις και φυλακίσεις. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη.

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του σχισματικού Αρχιεπισκόπου των Σκοπίων κ. Στέφανου τόνισε πως "Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέει, είναι μια πλαστογράφηση της ιστορίας, όπως πολλές φορές κάνουν πολλοί παράγοντες της ΠΓΔΜ" συνεχίζοντας "Αυτό είναι πασίγνωστο ότι οι φωτιστές των Σλάβων Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν Έλληνες με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, όμως είχαν τόσο αγάπη για τους Σλάβους, που θυσίαζαν την ζωή τους για την Εκκλησία και τους Σλάβους".

Ακόμα ο κ. Ιωάννης τόνισε: "Μ΄ αυτήν την μέθοδο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και τώρα τελευταία και η σχισματική εκκλησία δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Εγώ το πρότεινα προηγουμένως και θα το προτείνω πάλι, πως μόνο από μέσα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση" συνεχίζοντας "Δηλαδή όλοι εμείς σαν ένα πυρήνα να αλλάξουμε όλη αυτήν την κατάσταση, η οποία είναι πλαστογραφημένη, αλλά για να το καταλάβουν εκεί χρειάζεται μια ακτίνα φωτός στο σκοτάδι που υπάρχει εκεί".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης τονίζει: "Η λύση είναι να πούνε πως αυτή η δημοκρατία υπάρχει από το 1945, και από εκεί δημιουργείται η ιστορία και συνεχίζουμε. Δεν μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να μην το αναγνωρίσει αυτό;".

Σε ερώτηση του Νίκου Παπαχρήστου σχετικά αν μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με την ονομασία, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος δήλωσε: "Νομίζω πως ναι! Με τον γεωγραφικό προσδιορισμό έπρεπε και πιο νωρίς η Ελλάδα να υποχωρήσει και θα τα βρίσκανε νομίζω. Σαν γεωγραφικό προσδιορισμό δεν νομίζω να πειράζει κάποιον;".

Επίσης αναφερόμενος και στις διώξεις που έχει δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης δήλωσε: "Αυτό που κάνουν είναι παράνομο και στην νομοθεσία της χώρας μας. Στην αρχή άρχισαν με την πίεση αν μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, και αφού δεν πέτυχαν έτσι, άρχισαν τις προφυλακίσεις και αφού δεν πέτυχαν ούτε έτσι, άρχισαν να μας καταδικάζουν" συνεχίζοντας "Τώρα εγώ αν προσπαθήσω να μπω στην χώρα, πάλι θα με προφυλακίσουν, δηλαδή όλο αυτό που κάνουν είναι παράνομο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Τέλος να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας αλλά και η τοπική δική τους Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος αποφάσισε να μην μπει ξανά στην χώρα, για να μην φυλακιστεί και πάλι.

Σημείωση: "Η εκκλησία των Σκοπίων αποσχίστηκε το 1967 από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Σερβίας, το οποίο μέχρι και πριν τρια χρόνια προσπαθούσε να βρει μια λύση χώρις όμως να επιθυμεί να αναγνωρίσει την τοπική εκκλησία με το όρο Μακεδονία, όπως έπιθυμούσαν οι Σκοπιανοί. Έτσι τελικώς το Πατριαρχείο Σερβίας το 2005 αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία, αυτόνομης εκκλησιαστικής επαρχίας με τον τίτλο Αρχιεπίσκοπη Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων τον οποίο απέδωσε στον κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι και ο νόμιμος ποιμενάρχης".

Πηγή: www.romfea.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.”