Τα πάθη

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

kαλημερα :sunny: :sunny: :sunny: :sunny:

Αναψα εχθες για ολο το φορουμ ενα κερακι στον Αγιο Διονυσιο εν Ολυμπου.Την ευλογια και πρεσβεια του Αγιου να εχουμε .

καλη σας μερα. :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Λοιπόν, αδέλφια κάτι σκέφτηκα για ν' αλλάξουμε κλίμα. :D :D :D

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως έλεγε και ο Γέροντας Παΐσιος, για τους εγωιστές ανθρώπους δεν είναι να λένε οι ίδιοι τα πάθη τους και τα λάθη τους. Μάλιστα από ψευτοταπείνωση μπορεί να τα φουσκώνουν κιόλας. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι, όταν οι άλλοι τους λένε τα πάθη τους και τα λάθη τους. Τότε κατεβάζουν τα μούτρα και αισθάνονται προσβεβλημένοι, αν δεν ανταποδώσουν αμέσως τα ίσα με περισσή κακία.

Για να δούμε επομένως, αν αντί να ομολογούμε τα πάθη μας αρχίσουμε να λέμε ο ένας τα πάθη του άλλου τι έχει να γίνει :twisted: :twisted: .

Τι λέτε αρχίζουμε;
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Πολυ ωραιο θεμα.Λοιπον φιλοτα τι λες θελεις να ξεκινησουμε.Αφηνω την πρωτια σε σενα .Κατσε να οπληστω ομως πρωτα. :naka: :naka: :naka:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

filotas έγραψε:Λοιπόν, αδέλφια κάτι σκέφτηκα για ν' αλλάξουμε κλίμα. :D :D :D

Για να δούμε επομένως, αν αντί να ομολογούμε τα πάθη μας αρχίσουμε να λέμε ο ένας τα πάθη του άλλου τι έχει να γίνει :twisted: :twisted: .

Τι λέτε αρχίζουμε;
Ουδεμία αντίρρηση! Μόνο να, μια μικρούλα ένσταση: μήπως αυτό προϋποθέτει να γνωριστούμε πρώτα;; Οπότε αγαπητέ filotas δε μας οργανώνεις για τη συνάντηση στην Ολυμπιακή ακτή και μετά να έχουμε κάθε λόγο να ξεδιπλώσουμε την ....αγάπη μας για τον πλησίον;;;

(Βρε ευλογημένε, μήπως μας ωθείς στην κατάκριση;;; :-k με την καλή έννοια!)
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Τα παθη

Δημοσίευση από filotas »

Καλά, λοιπόν. Σμαρώ παίρνω αμπάριζα και βγαίνω:
smarti έγραψε: Τα 3 μεγαλα παθη μου ειναι

1.Ειμαι πολυ νευρικη.

2.Ειμαι πολυ ανυπομονη.

3.Ειμαι πολυ αμελης στα πνευματικα μου καθηκοντα
.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ειρήνη στην καρδιά σου. Η πραότητα και η υπομονή προέρχονται από την εσωτερική ειρήνη, που δίνει μόνο η παρουσία του Χριστού μέσα μας.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται περισσότερη επιμέλεια στα πνευματικά καθήκοντα και να μην αφήνουμε τους άλλους (έστω κι αν είναι ο σύντροφός μας) να μας "βγάζουν απ΄τα ρούχα μας".
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εχεις δικαιο σε ολα φιλοτα σε ευχαρηστω πολυ.Μου εβαλαν κανονα εχθες.Θα προσπαθησω με τη βοηθεια του θεου να ειμαι ποιο επιμελης.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ!!!!!!!
Δεν ξερεις ποσο χρειαζομαι αυτην την εσωτερικη ηρεμια.Παρακαλαω συνεχεια τον Χριστουλη μας να με βοηθησει να γινω ενας ταπεινως και πραος ανθρωπος. :cry:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα, πως δεν γνωριζόμαστε αρκετά μεταξύ μας για να έχουμε ανακαλύψει τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Πάντως αυτό που αναφέρει ο filotas είναι σωστό : Κάποιος που σου λέει κατάμουτρα τα λάθη σου είναι πιο αποτεσματικός "χειρούργος" (όπως αναφέρει και ο Γέροντας) από κάποιον άλλον ευγενικό!
Για το λόγο αυτό, οι αντιπαραθέσεις και τα νεύρα που εκτοξεύουμε ο ένας προς τον άλλον έχουν και την καλή τους πλευρά : Μας αποκαλύπτουν τα πάθη μας, και μάλιστα πολύ έντονα!
Εγώ ευχαριστώ τον φίλο που μου την είπε τις προάλλες για τις συχνές και αφ' υψηλού παρεμβάσεις μου. Να 'ξερες αγαπημένε μου αδελφέ πόσο καλό μου κάνεις!
Και παρακαλώ όλους να με παρατηρούν, γιατί, ως γνήσιος εγωιστής, από μόνος μου δεν μπορώ (ή δεν θέλω) να καταλάβω τα λάθη μου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η σειρά σου τώρα, πες τα μου κι εμένα όσο πιο αυστηρά μπορείς σε παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Απόστολε σειρά σου, αν μου επιτρέπεις βέβαια, θες να στα πω ή όχι;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

filotas έγραψε:Απόστολε σειρά σου, αν μου επιτρέπεις βέβαια, θες να στα πω ή όχι;
Μακάρι να μου τα λες Νίκο και όσο πιο συχνά μπορείς. Για σένα πρέπει να σκεφτώ πολύ τι θα πω!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”