Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύονται;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

"Ο Θεός έστειλε την θαυματουργική Χάρη του ήδη και καθάρισε την ψυχή μου από τα σαρκικά πάθη μου και μείωσε σε μηδαμινό επίπεδο τις ορμές μου"
"Όταν ζητάω την βοήθεια του Θεού εκ των πραγμάτων μου την δίνει,δεν καθάρισαν τα σαρκικά μου πάθη και καλά κάνει που δεν τα καθαρίζει για να ταπεινώνομαι."
Παναγιώτη μου δεν σε κρίνω εγώ. Τα γραπτά σου σε κρίνουν. Στο ίδιο θέμα έγραψες δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Φυσικά και αν σε γνώριζα προσωπικά, θα είχα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σου και πιθανόν να γινόμασταν και "κολλητάρια".
Όμως είναι μοναδικός ο τρόπος που προβάλλεις τον εαυτό σου και τα χαρίσματά σου!!!Γράφεις:
"Αυτόν δοξάζω κι έχω γράψει και ύμνους για Αυτόν" Εμείς γιατί χρειάζεται να το μάθουμε;
Γιατί να λες σε μας τις πνευματικές σου "αλλοιώσεις"; Για να σε εκτιμήσουμε παραπάνω;
Όταν προσπαθούσαμε να εκμαιεύσουμε από τον π.Παΐσιο κάποια "αλλοίωση" μας έδιωχνε άρον-άρον. Τα περισσότερα από όσα είπε δημοσιεύθηκαν μεταθάνατον γιατί ζητούσε από τους ανθρώπους να του υποσχεθούν πως δεν θα πουν τίποτα πριν πεθάνει. Και εσύ αδελφέ μου μας τα ξεφουρνίζεις με την πρώτη ευκαιρία;
Κι ενώ ένας μέγας Βασίλειος βγαίνει και λέει τσαλακώνοντας τον εγωισμό του "δεν υπάρχει αμαρτία και διαστροφή που δεν λαχτάρησε η καρδιά μου" εσύ μας βεβαιώνεις πως οι πτώσεις σου είναι μόνο μικρές;"απλά προσπαθώ να αφήνω στον διάβολο μικρά δικαιώματα".
Με συγχωρείς πολύ αν σε στεναχωρώ με αυτά που σου γράφω. Αν νιώθεις παρεξηγημένος θα σταματήσω εδώ και δεν θα συνεχίσω άλλο. Με αδελφική αγάπη ktistos.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

καλησπερα κτιστος.Κατι εντελως ασχετο με το θεμα.Εχω διαβασει οτι γνωριζες τον γεροντα Παισιο και θα ειθελα να σε ρωτησω ,αν ειναι δυνατον να μα ς πεις ακομα καμια μικρη ιστοριουλα η μια συζητηση. :oops: :oops: :oops:

Σε παρακαλουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Σμαρώ θα σου πω μόνο πως μας «ψάρωσε» όταν μας πρωτοείδε. Δεν τον είχε ξαναδεί κανείς μας (ήμασταν 4 φοιτητές) και αφού χτυπήσαμε μερικές φορές το καμπανάκι τελικά βγήκε και μας υποδέχτηκε κάπως σαν ενοχλημένος. Κι ενώ εμείς περιμέναμε έναν σεβάσμιο ψηλό γέροντα με την μεγάλη του γενειάδα αντικρίσαμε ένα γεροντάκι με λειψά δόντια να μας λέει:
Τι συμβαίνει ρε παιδιά, τι έχουμε;
Θέλουμε το π. Παΐσιο λέμε εμείς.
Τι τον θέλετε αυτόν;
Να τον γνωρίσουμε.
Άντε περάστε μέσα.

Μετά μας πήρε τον καθένα προσωπικά και μας έδωσε συμβουλές. Εμένα μου διηγήθηκε την γνωστή ιστορία που γράφτηκε αργότερα και στα βιβλία του για τον λιμενεργάτη που ανάστησε με την προσευχή του τον βλάσφημο πεθερό του. Πιστεύω θα την διάβασες. Και μου λέει: κατάλαβες; Λέω όχι. Σου λείπει η απλότητα. Αυτός ο εργάτης ανάστησε άνθρωπο και ούτε που του πέρασε από το μυαλό πως ήταν κάποιος. Ενώ εσύ, ότι και να κάνεις τα ζυγίζεις και νομίζεις πως ο Θεός είναι απέναντί σου χρεώστης. Λειτουργείς σύνθετα και όχι απλά.
Βέβαια πέρασαν πολλά χρόνια για να το χωνέψω αυτό το μάθημα και να καταλάβω τι ακριβώς εννοούσε!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

καταρχην σε ευχαρηστω παρα πολυ για την ομορφη διηγηση σου.Μεγαλη ευλογια Που μπορεσες και μιλησες ,πηρες την ευχη του γεροντα.Με κανει καθε φορα εντυπωση πως με δυο λογια ο γεροντας μπορουσε και ισχορουσε στην καρδια του καθενος.Με τι απλοτητα .με τι ταπεινωση.Μακαρι να ειχα και εγω καποτε την τυχη να του μιλησω.Σκεφτομαι πως αν στον κοσμο ολοι μας ειχαμε και απο εναν γεροντα να μας συμβουλευει η να μας θυμιζει τα λαθοι μας,δεν θα υπηρχε τοσο κακια ,θλιψη ,πονος στον κοσμο.Αλλα τι λεω η τρελλη.Τι ζωντανος τι νεκρος ,ακομα και τωρα που ειναι στα ουρανια σωζει τοσο κοσμο.
θα θελα παρα πολυ να παω στο μνημα του στη Σουρωτη νομιζω εξω απο την θεσ.νικη.

Σε ευχαρηστω πολυ που το μοιραστηκες μαζι μας. :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”