Περί άθεου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Περί άθεου

Δημοσίευση από michail »

nektarios73 έγραψε:Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που σας δηλώνει ότι είναι άθεος;
OTAN ME TO KAΛΟ ΞΑΠΛΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ,ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΗ .... :)
ELPIZO
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ELPIZO »

''Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που σας δηλώνει ότι είναι άθεος;''

Η καλύτερη απάντηση είναι να κάνουμε προσευχή για αυτόν που δηλώνει άθεος να τον φωτίσει το Άγιο Πνεύμα να αντιληφθεί την Αλήθεια.
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ...

Δημοσίευση από michail »

"Μακάριοι είναι εκείνοι που δεν είδαν και όμως επίστευσαν" [Ιωάν.20/κ'29].
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

smarti έγραψε:Τελευταια μου λεει ο αντρας μου, πως μου εγινε καλη πλυση εγκεφαλου.Το πως το συμπερανε αυτο δεν ξερω.Το θεμα ομως ειναι οτι μιλησε με ενα θεολογο ,και μου λεει ,,τι να πιστεψω με ολα αυτα που γινονται,ακομα και ο θεολογος δεν πιστευει στις εκκλησιες.Τι μπορω να απαντησω εγω τωρα στον αντρα μου ,οταν ενας θεολογος του λεει τετοια πραγματα;
Πιστευουμε στο Θεο και ζουμε την Πιστη μας μεσα στην Εκκλησια Του.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι,οτι δεν υπαρχουν αθεοι, παρα μονο θεομαχοι.
Ακομη και οι δαιμονες πιστευουν. Μαχονται ομως.
Αν εγω δεν πιστευω οτι υπαρχουν εξωγηινοι,ποιος ο λογος να τους εχθρευομαι η να τους κοροιδευω?Ποιος ο λογος να ασχολουμαι με κατι που δεν πιστευω οτι υπαρχει?
Απλα οποιος λεγει οτι δεν πιστευει, βασικα εκδηλωνει ενα πνευματικο η ψυχολογικο προβλημα.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αγαπητη Μελπομενη,
Αν καθοσουν και συζητουσες με τον αντρα μου για θεολογικα θεματα η πνευματικα ,ειμαι σιγουρη οτι θα σε εφερνε στο αμην.Ολα ξεκινανε ομως απο την οικογενεια του ,πριν ακομα παντρευτει,που πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη και οτι τη ζωη τους την κανουν οι ιδιοι.Και μου φερνει και καθε φορα κατι επιχειρηματα ,που δεν τα βγαζω περα.Και ετσι μενω σιωπηλα στην προσευχη .Αυτοι που δηλωνουν οτι γενικα δεν πιστευουν,αυτους μονο ενα θαυμα πιστευω θα τους ταρακονουσε,και αυτο μονο αν το βλεπανε.Ας με συγχωρεσει ο θεουλης γι αυτα τα λογια μου.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Σμαρώ μου, είμαι βέβαιος ότι και για κείνον θα έρθει η στιγμή που θα ψάξει τον αληθινό Θεό, γιατί ο Θεός σ' όλους τους ανθρώπους δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Τότε η προσευχή σου και η συνεπής Χριστιανική στάση σου θ' αποτελέσουν σίγουρα μεγάλη βοήθεια γι αυτόν.

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε το έργο του Θεού για τη σωτηρία των ψυχών εκείνων που δεν πιστεύουν, είναι η συνεπής Χριστιανική στάση ζωής (με αγάπη και διακριτικότητα) και η προσευχή μας. Τα λόγια πολύ σπάνια βοηθούν, γιατί προσκρούουν στον εγωισμό των άλλων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εχεις απολυτα δικαιο σε ολα,αλλα στον αντρα μου δυστηχως οτι και να του πεις πανω στη θρησκεια θα πεσεις πανο σε :-L :-L :-L :-L :-L :-L :-L :-L
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

smarti έγραψε: Και μου φερνει και καθε φορα κατι επιχειρηματα ,που δεν τα βγαζω περα.Και ετσι μενω σιωπηλα στην προσευχη .
Το καλυτερο που εχεις να κανεις !
Και μην χανεις ποτε την ελπιδα σου.Ζει Κυριος !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Θα του έλεγα να μετανοήσει αλλιώς θα πάει στην κόλαση να καίγεται στην φωτιά που δεν σβήνει ποτέ.Αλλά με ήρεμο και νηφάλιο τρόπο θα του έλεγα πως ο Θεός τον αγαπά.
Πάντως Melpomeni ξέρεις σε πόσους έχω πει να μετανοήσουν και δεν εννοούν να καταλάβουν ή βρίζουν/κοροιδεύουν.
Δεν είναι οτί δεν φροντίσαμε,είναι οτί υπάρχει ο Πονηρός από πίσω που τους κλείνει τα μάτια και τους σκοτίζει το νού και την διάνοια και τους φουντώνει τον εγωισμό και τις αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού. :cry:
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

panagiotis2008 έγραψε:Θα του έλεγα να μετανοήσει αλλιώς θα πάει στην κόλαση να καίγεται στην φωτιά που δεν σβήνει ποτέ.Αλλά με ήρεμο και νηφάλιο τρόπο θα του έλεγα πως ο Θεός τον αγαπά.
Κι αν Παναγιώτη ο άνθρωπος δεν πιστεύει ούτε στο Θεό ούτε στην Κόλαση; Θα σου πει ότι, αυτά τα λένε οι παπάδες για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον αναγκάσουν να τρέχει στις εκκλησίες.

Άστα Παναγιώτη, μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να σπάσει τον εγωισμό ενός ανθρώπου που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, κι έχει εξηγήσεις για όλα. Εμείς είπαμε προσευχή και παράδειγμα και τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο Θεός.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”