Ερώτηση γα νηστεία στο Τριώδιο

Εδώ μπορείτε να συζητήσετε σχετικά με τους Αγιορείτες Πατέρες που έχετε επισκεφθεί στο Αγιον Όρος

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ερώτηση γα νηστεία στο Τριώδιο

Δημοσίευση από Domna »

Καλημέρα, παιδιά!

Εχω μια ερώτηση. Νηστεύουν οι αγιορείτες μοναχοί τις Τετάρτες και τις Παρασκεύες στην περίοδο του Τριωδίου ;;;;
Ο πρώην αρραβωνιαστικός μου, μου είπε ότι σύμφωνα με το Ιερό Πηδάλιο νηστεύουν κανονικά στην περίοδο του Τριωδίου την Τετάρτη και την Παρασκευή. Πήγε κανείς τον καιρό του Τριωδίου στο Αγιον Ορος;;;
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Αν νηστεύουν λέει...Ο σύζυγος μου έχει πνευματικό Αγιορείτη και γνωρίζω πως από Καθαρά Δευτέρα έως και Παρασκευή κάνουν αλάδωτο,λάδι δηλ.,καταλύουν Σαββατοκύριοκο!Και όλη η Μεγάλη Σαρρακοστή(που η αλήθεια να λέγεται είναι πάνω από 40 μέρες)έτσι συνεχίζεται:Δευτέρα έως Παρασκευή αλάδωτο και Σαββατοκύριακο λάδι.Εκτός εννοείται αν Τετάρτη και Παρασκευή πέσει καμμιά γιορτή όπου καταλύεται το λάδι και το κρασάκι.Επίσης το μόνο Σάββατο που δεν τρώγεται λάδι είναι το Μεγάλο Σάββατο.Σήμερα ξέρετε ότι τρώγεται κρέας,έτσι;Και την Παρασκευή;Mόνο όμως αυτήν την εβδομάδα :D .Σας κούρασα,ε; :lol:
plou73
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

plou73 έγραψε:Αν νηστεύουν λέει...Ο σύζυγος μου έχει πνευματικό Αγιορείτη και γνωρίζω πως από Καθαρά Δευτέρα έως και Παρασκευή κάνουν αλάδωτο,λάδι δηλ.,καταλύουν Σαββατοκύριοκο!Και όλη η Μεγάλη Σαρρακοστή(που η αλήθεια να λέγεται είναι πάνω από 40 μέρες)έτσι συνεχίζεται:Δευτέρα έως Παρασκευή αλάδωτο και Σαββατοκύριακο λάδι.Εκτός εννοείται αν Τετάρτη και Παρασκευή πέσει καμμιά γιορτή όπου καταλύεται το λάδι και το κρασάκι.Επίσης το μόνο Σάββατο που δεν τρώγεται λάδι είναι το Μεγάλο Σάββατο.Σήμερα ξέρετε ότι τρώγεται κρέας,έτσι;Και την Παρασκευή;Mόνο όμως αυτήν την εβδομάδα :D .Σας κούρασα,ε; :lol:

γιατι να μας κουρασεις καλη μου plou?
μου το ειπε η 123 εμενα εχθες το βραδυ οτι αυτην την εβδομαδα καταλυετε κρεας τεταρτη και παρασκευη δεν το ηξερα.....
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Katerinar »

Επίσης οι Αγιορείτες Μοναχοί την πρώτη εβδόμάδα της Σαρακοστής (Κ. Δευτέρα), που είναι και η πιο αυστηρή στο θέμα της νηστείας, μετά την Μ. Εβδομάδα φυσικά, κρατούν τα λεγόμενα "τριημερα". Δηλαδή τις πρώτες τρεις μέρες χωρίς φαγητό και χωρίς νερό..Είπατε τίποτα? :lol: :lol:

Την άλλη εβδομάδα οι λαικοί τρώνε απ όλα εκτός Τετάρτης και Παρασκευής και την μεθεπόμενη, της Τυρινής, τρώνε όλες τις μέρες απ όλα -εκτός κρέατος φυσικά..

Καλέ πότε ήρθε το Πάσχα? 8O :lol: :lol:
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Με ή χωρίς νηστείες πάντως πρέπει να το κάψουμε φέτος στο Καρναβάλι. Ξάνθη Μοσχάτο Κοζάνη ή Πάτρα, έχει πολλά μέρη η Ελλάδα που καρναβαλεύουνε
Λοιπόν εύχομαι καλά ξεφαντώματα!
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Μόνο που ο καρναβαλισμός φίλε Βασίλη είναι ειδωλολατρικό έθιμο και όχι χριστιανικό...
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Μόνο που ο καρναβαλισμός φίλε Βασίλη είναι ειδωλολατρικό έθιμο και όχι χριστιανικό...
Α ναι γιατί οι χριστιανοί δεν έχουν ψυχή δεν είναι άνθρωποι που πρέπει να ξεσκάσουν να χαλαρώσουν να ξεφαντώσουν;

Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε

Το χρημα,τη δοξα,τα κομπλεξ,τη λοξα
Μαζι μας αν ερθεις ξεχνας
Μια μασκα μοναχα σου φτανει
Να γινεις κι εσυ μασκαρας
Πιες οσο μπορεις
Ελα να χαρεις
Οχι σε τιποτα αποψε μην πεις
Κανε οποια τρελα σκεφτεις
Μην αντισταθεις

Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε

Η μερα,η νυχτα,το κρυο,η ζεστη
δεν εχει σημασια για μας
μαζι μας αν ερθεις
στους δρομους να τρεξεις
θα νιωσεις κι εσυ πως πετας
Πιες οσο μπορεις
Ελα να χαρεις
Μην αντισταθεις

Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε

Πιες οσο μπορεις
Ελα να χαρεις
Μην αντισταθεις

Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε

Αντε βρε... καλά να περάσεις με τα υπόλοιπα καρναβάλια.. :wink:
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Μετανώειτε .Γενικα την Σαρακοστή δεν ισχύει και για τους λαικούς δευέρα παρασκεύη αλαδωτο και σαβατοκύριακο εκτοσ μεγάλο Σαββατο λαδι??
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Γεώργιε κανονικά κατά τη Σαρακοστή όλη τη βδομάδα η νηστεία είναι αλάδωτη και μόνο τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται οι κατάλυση οίνου και ελαίου.

Όμως η νηστεία είναι άσκηση και η πνευματική άσκηση γίνεται πάντα με τις οδηγίες του Πνευματικού μας. Ο καθένας νηστεύει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγιορείται Πατέρες”