Ερώτηση γα νηστεία στο Τριώδιο
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ερώτηση γα νηστεία στο Τριώδιο
Καλημέρα, παιδιά!
Εχω μια ερώτηση. Νηστεύουν οι αγιορείτες μοναχοί τις Τετάρτες και τις Παρασκεύες στην περίοδο του Τριωδίου ;;;;
Ο πρώην αρραβωνιαστικός μου, μου είπε ότι σύμφωνα με το Ιερό Πηδάλιο νηστεύουν κανονικά στην περίοδο του Τριωδίου την Τετάρτη και την Παρασκευή. Πήγε κανείς τον καιρό του Τριωδίου στο Αγιον Ορος;;;
Εχω μια ερώτηση. Νηστεύουν οι αγιορείτες μοναχοί τις Τετάρτες και τις Παρασκεύες στην περίοδο του Τριωδίου ;;;;
Ο πρώην αρραβωνιαστικός μου, μου είπε ότι σύμφωνα με το Ιερό Πηδάλιο νηστεύουν κανονικά στην περίοδο του Τριωδίου την Τετάρτη και την Παρασκευή. Πήγε κανείς τον καιρό του Τριωδίου στο Αγιον Ορος;;;
Αν νηστεύουν λέει...Ο σύζυγος μου έχει πνευματικό Αγιορείτη και γνωρίζω πως από Καθαρά Δευτέρα έως και Παρασκευή κάνουν αλάδωτο,λάδι δηλ.,καταλύουν Σαββατοκύριοκο!Και όλη η Μεγάλη Σαρρακοστή(που η αλήθεια να λέγεται είναι πάνω από 40 μέρες)έτσι συνεχίζεται:Δευτέρα έως Παρασκευή αλάδωτο και Σαββατοκύριακο λάδι.Εκτός εννοείται αν Τετάρτη και Παρασκευή πέσει καμμιά γιορτή όπου καταλύεται το λάδι και το κρασάκι.Επίσης το μόνο Σάββατο που δεν τρώγεται λάδι είναι το Μεγάλο Σάββατο.Σήμερα ξέρετε ότι τρώγεται κρέας,έτσι;Και την Παρασκευή;Mόνο όμως αυτήν την εβδομάδα :D .Σας κούρασα,ε; 
plou73
plou73 έγραψε:Αν νηστεύουν λέει...Ο σύζυγος μου έχει πνευματικό Αγιορείτη και γνωρίζω πως από Καθαρά Δευτέρα έως και Παρασκευή κάνουν αλάδωτο,λάδι δηλ.,καταλύουν Σαββατοκύριοκο!Και όλη η Μεγάλη Σαρρακοστή(που η αλήθεια να λέγεται είναι πάνω από 40 μέρες)έτσι συνεχίζεται:Δευτέρα έως Παρασκευή αλάδωτο και Σαββατοκύριακο λάδι.Εκτός εννοείται αν Τετάρτη και Παρασκευή πέσει καμμιά γιορτή όπου καταλύεται το λάδι και το κρασάκι.Επίσης το μόνο Σάββατο που δεν τρώγεται λάδι είναι το Μεγάλο Σάββατο.Σήμερα ξέρετε ότι τρώγεται κρέας,έτσι;Και την Παρασκευή;Mόνο όμως αυτήν την εβδομάδα :D .Σας κούρασα,ε;
γιατι να μας κουρασεις καλη μου plou?
μου το ειπε η 123 εμενα εχθες το βραδυ οτι αυτην την εβδομαδα καταλυετε κρεας τεταρτη και παρασκευη δεν το ηξερα.....
Επίσης οι Αγιορείτες Μοναχοί την πρώτη εβδόμάδα της Σαρακοστής (Κ. Δευτέρα), που είναι και η πιο αυστηρή στο θέμα της νηστείας, μετά την Μ. Εβδομάδα φυσικά, κρατούν τα λεγόμενα "τριημερα". Δηλαδή τις πρώτες τρεις μέρες χωρίς φαγητό και χωρίς νερό..Είπατε τίποτα?
Την άλλη εβδομάδα οι λαικοί τρώνε απ όλα εκτός Τετάρτης και Παρασκευής και την μεθεπόμενη, της Τυρινής, τρώνε όλες τις μέρες απ όλα -εκτός κρέατος φυσικά..
Καλέ πότε ήρθε το Πάσχα? 8O

Την άλλη εβδομάδα οι λαικοί τρώνε απ όλα εκτός Τετάρτης και Παρασκευής και την μεθεπόμενη, της Τυρινής, τρώνε όλες τις μέρες απ όλα -εκτός κρέατος φυσικά..
Καλέ πότε ήρθε το Πάσχα? 8O
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Α ναι γιατί οι χριστιανοί δεν έχουν ψυχή δεν είναι άνθρωποι που πρέπει να ξεσκάσουν να χαλαρώσουν να ξεφαντώσουν;Μόνο που ο καρναβαλισμός φίλε Βασίλη είναι ειδωλολατρικό έθιμο και όχι χριστιανικό...
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Γιατι ηρθε παλι , ναι
Το καρναβαλι , ναι
Γιορτη μεγαλη , ναι
Ολε
Το χρημα,τη δοξα,τα κομπλεξ,τη λοξα
Μαζι μας αν ερθεις ξεχνας
Μια μασκα μοναχα σου φτανει
Να γινεις κι εσυ μασκαρας