ασφαλιστικο και απεργιες

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

vasilis_m21 έγραψε:Καλα spirosn αν δεν βλέπεις ότι ο κόσμος πεινάει απτην ακρίβεια τι να πω. Καλά κρασιά
Τι καλά κρασιά βασίλη;Δεν πας μια βόλτα στα μπουζούκια σαββατόβραδο να δούμε εαν θα βρείς τραπέζι;Δεν έρχεσαι στο Ναύπλιο να δείς πως υπάρχει
έλειψη δωματίων.Δεν βλέπεις τι καταναλωτική μανία έχει πιάσει τους πάντες
και τι ξοδεύουν.Ακρίβεια στην λαική έτσι;Για έλα στην λαική της περιοχής μου ας πούμε και παρατήρησε πόσο φορτωμενοι φεύγουν όλοι;
Που τον είδες τον κόσμο να πεινάει;Επειδή στήνεται μια κάμερα στην λαική
και βλέπεις ανθρώπους να παραπονούνται σημαίνει ότι πεινάνε κιόλας;
Δεν βλέπεις πως κάθε οικογένεια έχει τόσα αυτοκίνητα ανάλογα με τον αριθμό των μελών της;
Πως ανθεί ο καταναλωτισμός μέσα σε μια κοινωνία που πεινάει ρε βασίλη;
Και καλά κρασιά και καλοί μεζέδες βασίλη.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

vasilis_m21 έγραψε:Διάβασα κατι μηνύματα πάνω κατά των κινητοποιήσεων και έφριξα. Δηλαδή ο χριστιανός πρέπει να είναι απεργοσπάστης; Για όνομα.
Για τ΄όνομα ποιανού Βασίλη;

Βασίλη εσύ κι εγώ είμαστε σε άλλη φάση, είναι μάλλον αδύνατο να βρούμε κοινό τόπο, όταν εσύ μιλάς για δικαιώματα του ατόμου κι εγώ μιλάω για την κατά Θεόν Αγάπη. Άντε να βρούμε τρόπο συνεννόησης.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

spirosn έγραψε: Που τον είδες τον κόσμο να πεινάει;Επειδή στήνεται μια κάμερα στην λαική
Δεν βλέπεις πως κάθε οικογένεια έχει τόσα αυτοκίνητα ανάλογα με τον αριθμό των μελών της;
Για την ακρίβεια Σπύρο, υπάρχει πολύς κόσμος που υπερκαταναλώνει, αλλά υπάρχει και κόσμος που πεινάει. Στο τέλος της λαϊκής αν μείνεις θα δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε.

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι μια καλή ευκαιρία ν΄αναζητήσουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν ανάγκη την αγάπη μας και να φροντίσουμε διακριτικά και χωρίς ίχνος οίησης να τους την προσφέρουμε.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

δυστυχώς υπάρχουν δυο κόσμοι,ολοένα και πιο αποστασιοποιημενοι ο ενας απο τον αλλο.
Ο ατυχος κόσμος που ζει με τα 600-700 ευρώ και πειναει γιατι δεν μπορει ουτε τα στοιχειωδη να προσφερει στον εαυτό του (ούτε σκέψη για παιδιά οικογένεια)
και ο τυχερός με τα χρήματα στην ακρη ,το σπίτι απο τους γονείς , την δουλειά του μπαμπά ,την προίκα κλπ που θα παιρνει μεν 700 ή 1000 ισως αλλα θα έχει πολύ περισσότερα διαθέσιμα να ξοδευψει .
Υπάρχει σίγουρα και ο υπερκαταναλωτισμός ,
υπάρχει ακόμη πιο σίγουρα (βόλτα απο Πειραια,Νίκαια,Κοκκινιά θα πείσει τους Αθηναίους του φόρουμ)και η φτώχεια .
Οι απεργίες μεχρι τώρα τι προσέφεραν;Αρχές της δεκαετίας του 90 στην Αθηνα τουλαχιστον μερα-παρα-μερα δεν είχαμε συγκοινωνία κυρίως λογω διαδηλώσεων .Αποτέλεσμα με τις συγκοινωνιες αναξιοπιστες το τέρας των αυτοκινητων να διευρυνθει και οι οποιες αυξησεις να τις φαει ο πληυθορισμός και η υποτίμηση της τοτε δραχμής .Τελικά υπήρξε κέρδος από την απεργία ;
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

filotas έγραψε:
spirosn έγραψε: Που τον είδες τον κόσμο να πεινάει;Επειδή στήνεται μια κάμερα στην λαική
Για την ακρίβεια Σπύρο, υπάρχει πολύς κόσμος που υπερκαταναλώνει, αλλά υπάρχει και κόσμος που πεινάει. Στο τέλος της λαϊκής αν μείνεις θα δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε.

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι μια καλή ευκαιρία ν΄αναζητήσουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν ανάγκη την αγάπη μας και να φροντίσουμε διακριτικά και χωρίς ίχνος οίησης να τους την προσφέρουμε.
Ναι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν πίσω και ψάχνουν στα σκουπίδια,όπως υπάρχουν και άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια και στους δρόμους.Η φτώχια είναι διαχρονική και δυστηχώς η κρατική μηχανή δεν κάνει τίποτε για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.
Καλώς τονίζεις ότι διανύοντας την Μεγάλη Σαρακοστή πρέπει να δούμε και τον διπλανό μας πως περνάει και τι ανάγκες έχει.
Απάντησα στην υπερβολή του βασίλη και στον προπαγανδιστικό του λόγο αδελφέ μου.
Φυσικά και υπάρχουν υψηλοί,μεσαίοι και χαμηλοί μισθοί.Εγώ δεν ανήκω στην γενιά των 700 ευρώ.Εγώ ανήκω σε αυτούς που πρέπει να δουλέψουν
για να ζήσουν.Δεν έχω εργοδότη και δεν έχω την πολυτέλεια να πέφτει ο μισθός κάθε μήνα βρέξει η χιονίσει.Γιατί εαν χιονίσει θα έχω πρόβλημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”