Byzantine_Spirit έγραψε: Καλό είναι να είμαστε ο εαυτός μας.
Υποθετω οτι η συζητηση μετατοπιζεται στα γενικα,γι αυτο, ακομα καλυτερο ειναι να βελτιωνουμε τον εαυτο μας.Διαφορετικα τι νοημα εχει ο πνευματικος αγωνας?
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Οι γονείς σου, σου κάνουν υποδείξεις! Οι δάσκαλοί σου το ίδιο! Ο πνευματικός επίσης! Όλοι αυτοί έχουν χρέος να το κάνουν!Byzantine_Spirit έγραψε: Aposal..
Πολύ φοβάμαι πως αυτός που κάνει υποδείξεις και που θεωρεί ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, πέφτει ακριβώς στην ίδια παγίδα με αυτόν που όπως λες δεν τις δέχεται. Εγωϊσμός το ένα εγωϊσμός και το άλλο.
Ποιός μπορεί να ξέρει για οτν εαυτό του 100% ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κάνει και υποδείξεις;
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητάμε και να μοιραζόμαστε συμβουλές.
Άλλο συμβουλές και άλλο υποδείξεις.
lovebird έγραψε:ο πληθυντικος ειναι εφευρημα των αγγλων........
ο ελληνας και η εληνικη γλωσσα που ειναι η κατεξοχην γλωσσα του πνευματος,γνωριζει οτι οταν απευθυνεται σε εναν,απευθυνεται στον ενικο........
βασικος κανονας του συντακτικου.........![]()
το οτι μιλαω σε οποιονδηποτε στον ενικο δειχνει αντιθετα με ο,τι εχετε μαθει απο μικροι,μεγαλυτερο σεβασμο.........αφου εχει επικρατησει να μιλας στον ενικο στον ανθρωπο που θεωρεις οικειο,εμπιστοσυνης και τον εχεις αποδεχτει ως προσωπικοτητα.........

Γνωρίζεις το γνωμικό "ου με πείσης καν με πείσης";!!!lovebird έγραψε: δεν νομιζω οτι εχω λαθος........
οι διαδοχοι των αποστολων δεν μπορουν να σε συγχωρεσουν.........ο θεος ειναι αυτος που συγχωρει..........οι ιερεις απλως ακουν αυτα που εχεις να πεις και συμπροσευχονται μαζι σου για την ιαση (καθαρση) της ψυχης σου απο τις αμαρτιες.........
συνεπως οταν καποιος μου λεει οτι μονο ο παπάς μπορει να σε συγχωρεσει και να σε σωσει......προφανως κατι δεν εχει καταλαβει σωστα..........
δεν θελω να μειωσω την προσφορα του ιερεα στον ανθρωπο,αλλα άλλο πραγμα να λες οτι εγω σε συγχωρω κι αλλο να λες οτι σε συγχωρει ο θεος και προσευχομαι και εγω μαζι σου για αυτο.........

Melpomeni έγραψε:Byzantine_Spirit έγραψε: Καλό είναι να είμαστε ο εαυτός μας.
Υποθετω οτι η συζητηση μετατοπιζεται στα γενικα,γι αυτο, ακομα καλυτερο ειναι να βελτιωνουμε τον εαυτο μας.Διαφορετικα τι νοημα εχει ο πνευματικος αγωνας?
για να καταλαβω αγαπητε π.αντωνιε......οποιος διαφωνει με εσενα και "τολμα" να εκφερει διαφορετικη θεση απο αυτη που εσυ θεωρεις αξιωματικα σωστη,σημαινει οτι δεν ειναι χριστιανος ορθοδοξος;Γνωρίζεις το γνωμικό "ου με πείσης καν με πείσης";!!!
Αλλά ας κάνω ακόμη μια προσπάθεια...
Εσύ αγαπητέ όταν πηγαίνεις στο Νοσοκομείο ζητάς από την επιστήμη να σε θεραπεύσει η βρίσκεις έναν γιατρό να το κάνει εν ονόματι της επιστήμης;Κάπως έτσι είναι και ο πνευματικός ιατρός...
Αλλά επειδή μιλάς με θεολογική αυθεντία σημαίνει ότι κάτι ξέρεις (είτε από προσωπική μελέτη, είτε από αυτά που ακούς εκεί που πηγαίνεις...), οπότε κάνε τον κόπο να ανοίξεις την Καινή σου Διαθήκη και να μου εξηγήσεις το χωρίο που σου έστειλα ήδη "αν τινων αφητε τας αμαρτίας αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατητε κεκράτηνται"(Ιωαν.20,23) Εκτός αν αυτό το εδάφιο δε υπάρχει στη δική σου Βίβλο!
Έτσι για να μην μιλάμε στον αέρα...
αλλα στην προσευχη λεει ο χριστος:είπεν ουν αυτοίς ο Ιησούς πάλιν• ειρήνη υμίν• καθώς απέσταλκέ με ο πατήρ, καγώ πέμπω υμάς. [...] αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς• αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται
βλεπεις λοιπον φιλτατε πατερα αντωνιε οτι ο ιδιος ο χριστος ζηταει απο τον πατερα θεο να συγχωρεσει τα λαθη των χριστιανων,μιλωντας εξ ονοματος τους,λεγοντας του οτι οπως εμεις,δλδ οι χριστιανοι,συγχωρουμε τα λαθη των αλλων,ετσι και εσυ να συγχωρεσεις τα δικα μας........και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού