Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

lazarr έγραψε:
lovethink έγραψε:

Απίστευτα χιλιοειπωμένη φράση
Αλλά σωστή...
Διαφωνώ
Καλή Σαρακοστή
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

lovethink έγραψε:
lazarr έγραψε:
lovethink έγραψε:

Απίστευτα χιλιοειπωμένη φράση
Αλλά σωστή...
Διαφωνώ
Αν εννοείς ότι άλλο πρέπει, και άλλο κάνουμε , τότε συμφωνούμε, αλλιώς έχει καλώς κρατούμε (για την ώρα) τις απόψεις μας :D
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
agiografoc
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografoc »

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ΕΙΧΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ,
ΒΡΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ <<ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΣΑΙ>>
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΗ.
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ, ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΑΣ ΖΗΣΩ ΟΠΩΣ ΖΗΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..........
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΑΚΟΣ,
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ,
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ,
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ,
ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ,
ΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ,
Ε' ΝΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ,
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ?
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΙΕΣ?
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΝΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ,
ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ,
ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ιδού ο Υπέροχος λόγος των Πατέρων που κάποιος ζήτησε νωρίτερα
Διάκριση
Αγάπη
Συγκατάβαση
Κατανόηση
Ελπίδα

Σε ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο κείμενο

Καλό βράδυ
Καλή Σαρακοστή
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

Π.Αντωνιε,

παρακαλω πολυ να εισηγηθητε στη διοικηση της Εκκλησιας μας να δωρισει ενα πετραχειλι στον καθε δημαρχο για να τελει εν παση επισημοτητι τους γαμους...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

[quote="lovethink"
Ο Αγνός άνθρωπος , ο εγκρατής , είτε είναι ομοφυλόφιλος στον πειρασμό είτε ετεροφυλόφιλος , παραμένει "όμορφος" όταν έχει ένα σκοπό στη ζωή του και ένα πνευματικό σκοπό
[/quote]

Οταν το λεω εγω αυτο Μανο,εσυ συγχιζεσαι...εκτος αν ενοεις οτι μπορεις να ενδειδεις στον πειρασμο,ΚΑΙ να παραμενεις αγνος,ενεκα μιας καποιας αγαπολογιας που τα επιτρεπει ολα.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Καλά καλά ...... το βράδυ που θα πέσεις για ύπνο δίπλα σε έναν άνθρωπο και θα ακούς την ανάσα του , σκέψου πόσο εύκολα υπερασπίζεσε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ στους άλλους
Και αν...ροχαλιζει ??? και αν αναπνεει με οξυγονο και πνιγεται και σε ξυπναει καθε τοσο? και αν ειναι γεματος πληγες και μυριζει?
και αν εχει ακρατεια και καθαριζεις ρουχα και σεντονια συνεχεια?
και αν ειναι παραπληγικος? και αν εχει AIDS ??? ποσοι ομοφυλοφιλοι ειναι πιστοι Μανο που κοπτεσαι για συντροφικοτητα και τρυφεροτητα ?
Ελαχιστοι ειναι μονογαμικοι και αυτοι επειδη φοβουνται το AIDS.Οι περισσοτεροι που πεθαινουν απο AIDS πεθαινουν στα χερια της μανας τους και μονον.Ο "συντροφος" τους , εχει κανει φτερα προ πολλου...
Οι ομοφυλοφιλικες σχεσεις τεινουν να ειναι εγωκεντρικες και σεξοκεντρικες.
Και αυτα περι συντροφιας και αποφυγη μοναξιας ειναι παραμυθια και φαντασιωσεις.Δες την πραγματικοτητα Μανο . Η πραγματικη αγαπη ειναι κατα Χριστον και ευλογημενη απο το Χριστο.Οι αλλες "αγαπες" ειναι παραμυθια και φαντασιωσεις,δικαιολογιες για πολλες συμπεριφορες.
Εισαι ομοφυλοφιλος? σηκω το σταυρο σου οπως ενας αγαμος,μεινε αγνος και αφιερωσε τη ζωη σου στο Χριστο και στον πλησιον σου. Κοντα στο Χριστο δεν υπαρχει μοναξια.
Και ασε τους παντρεμμενους να σηκωνουνε κι εκεινοι το σταυρο τους.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Συμφωνώ , η σεξουαλική επαφή έξω από τη σφαίρα της αγάπης είναι ψυχοφθόρα για άντρες και γυναίκες
Της κατα Χριστον αγαπης .Και της μυστηριακης ενωσης στην Εκκλησια.
Για να ξεκαθαριζουμε τις αγαπες,γιατι σημερα εχει πολυφορεθει αυτη η λεξη.
Και οι εκτρωσεις κατα πολλους γινονται απο "αγαπη"."Αγαπη" στο παιδι που πρεπει να γεννιεται μονο οταν εχει προγραμματισθει.
Και γαμοι διαλυονται ενεκα της "αγαπης" ενος των συζυγων ,προς ενα τριτο προσωπο.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

agiografoc έγραψε:ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ΕΙΧΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ,
ΒΡΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ <<ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΣΑΙ>>
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΗ.
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ, ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΑΣ ΖΗΣΩ ΟΠΩΣ ΖΗΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..........
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΑΚΟΣ,
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ,
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ,
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ,
ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ,
ΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ,
Ε' ΝΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ,
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ?
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΙΕΣ?
ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΝΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΠΟΡΩ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ,
ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ,
ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Το συμπερασμα το δικο μου ειναι οτι εν τοιαυτη περιπτωσει,παζαρευουμε .
Τι θα πει δεν μπορω??? αμφιβαλλουμε τη δυναμη του Χριστου????
Η Οσια Μαρια η Αιγυπτια πως μπορεσε?
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Μελπομένη ο Γέροντας δεν είπε στο νεαρό ότι καλά κάνει και είναι ομοφυλόφιλος. Του είπε να μην απελπιστεί και να συνεχίσει ν΄αγωνίζεται, όπως μπορεί, και να ελπίζει στο Έλεος του Θεού.

Η προσευχή, η συμμετοχή στα Μυστήρια, η πνευματική ανάγνωση αλλοιώνουν σιγά σιγά τον άνθρωπο και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου μπορεί με τη Χάρι του Θεού ν΄απαλλαγεί από το πάθος που δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος του.

Δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί κι εξουθενωτικοί για τους συνανθρώπους μας. Όμως αλλό αυτό, κι άλλο το να τους ενθαρρύνουμε και ν΄αποδεχόμαστε το πάθος τους σαν φυσιολογική κατάσταση η οποία δεν χρήζει πνευματικής θεραπείας.

Μάνο τά 'χουμε ξαναπεί πολλές φορές. Σωτηρία χωρίς μετάνοια δεν υπάρχει. Και δεν είναι μετάνοια το να υποτάσσεσαι στο πάθος σου και να διεκδικείς από τους άλλους να το αναγνωρίσουν σαν φυσιολογικό. Μετάνοια είναι το ν΄αναγνωρίζεις ταπεινά το πάθος και να ζητάς το Έλεος του Θεού για ν΄απαλλαγείς αυτό. Μάνο, τα πάθη μας πληγώνουν τη σχέση μας με το Θεό και γι αυτό δεν οδηγούν στη σωτηρία. Ο Κύριος έχυσε το αίμα του για μας, για τις αμαρτίες μας, όχι μόνο όσων είχαν ζήσει μέχρι τότε, αλλά και όλων των ανθρώπων μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Εμείς πως του ανταποδίδουμε την Αγάπη Του;

Ο Θείος Έρωτας μπορεί ν΄αντικαταστήσει το σαρκικό έρωτα, όταν αυτός είναι καταστροφικός. Όποιος, λοιπόν, ανακαλύπτει ότι ο σαρκικός έρωτας τον οδηγεί στον πνευματικό θάνατο, δεν έχει άλλο δρόμο απ΄το να καταφύγει στο Θείο Έρωτα για να γιατρευτεί.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”