Οικογένεια

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

gol έγραψε:ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ.. ΓΙΑΤΙ ..ΓΙΑΤΙ.. ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ.. ΓΙΑΤΙ...
ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΕΡΝΑ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ!!!! ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΙΧΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!! Η ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ!!! ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!! (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ,ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ!!! ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ)
ΚΑΛΗ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ!!!
Έχουμε πει ότι το πιο σωστό είναι η γνώμη του πνευματικού!
Σε περιπτώσεις μοιχείας, ο μόνος που μπορεί να ξέρει αν θα το ξεπεράσει, είναι ο θιγόμενος! Αν μπορεί να κάνει υπομονή και να το ανεχθεί (συγχωρώντας και όχι "ξεχνώντας") ο Θεός θα τον ανταμοίψει! Για περιπτώσεις βίας, που μπορεί να είναι και επαναλαμβανόμενη, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα! Δεν μπορώ να πω τίποτε! Όποιος το ανεχθεί (για χάρη Θεού) έχει ήδη αγιάσει! Αλλά κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει κάτι τέτοιο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theophania έγραψε:εγω νομιζω πως εμεις οι γυναικες νομιζουμε πως ειμαστε ελευθερες αλλα ειμαστε χειροτερα απο παλια.γιατι τωρα φοβομαστε περισσοτερο μην μας απατησει ο αντρας μας με καμμια αλλη γιατι τοσα ακουμε και βλεπουμε που και ο πιο χαλια ασχημος ναναι παλι νιωθουμε ανασφαλης.και γω πιστευω πως η κυριοτερη αιτια χωρισμου στη σημερινη εποχη ειναι η απιστια.ποιος καθεται με εναν αντρα που απιστει.πρεπει νασαι πολυ χαζος για να κατσεις.ασε που εισαι συνεχεια μεσα στο αγχος μη γινει κατι τετοιο.μη μου λετε τωρα εμενα πως αν αγαπαει καποιος τη γυναικα του αν του κατσει καμμια καλλονη θα πει οχι?
Δεν χρειάζεται να είναι καλλονή!
Σκέρτσο χρειάζεται και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο πονηρός που έχει αγκαλιάσει το μυαλό μας! Και φταίμε εμείς βέβαια, γιατί πέφτουμε αμαχητί!
Και όχι άγχος! Προσευχή και εμπιστοσύνη στον Θεό! Σε όλα τα θέματα! Το άγχος (που το έχω κι εγώ) προδίδει έλλειψη εμπιστοσύνης στον Θεό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theophania »

δηλαδη συγνωμη τωρα αλλα ο θεος θα αποτρεψει τον αντρα μου να παει με αλλη?μη τρελλαθουμε κιολας.απλα πριν συμβει κατι τετοιο του εχεις ξεκαθαρησει πως αν γινει θα χωρισεις για να μη φτασεις στο σημειο να τον κερατωσεις και εσυ.γιατι αν ζουνε στο ιδιο σπιτι και ο ενας και ο αλλος παει με αλλους αστα να πανε.
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

εγω το μονο πραγμα που δεν μπρω να συγχωρησω σε ενα γαμο ειναι αυτο.γιατι αν θες κυριε η κυρια να πας με αλλον χωρισε.τι ποιο σωστο και τιμιο.δηλαδη τι περνιεσαι για εξυπνος και οτι ο αλλος ειναι χαζος.γτιαυτο πιστευω πως στη σημερινη εποχη δεν γινεται υστερα απο καποιο καιρο να μην υπαρχει απιστια οποτε και χωρισμος.δεν προκειται νασαι με εναν ανθρωπο για παντα οσο και αν το θες.το πολυ πολυ καλυτερα να σαι μονος παρα βλακας.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theophania έγραψε:δηλαδη συγνωμη τωρα αλλα ο θεος θα αποτρεψει τον αντρα μου να παει με αλλη?μη τρελλαθουμε κιολας.απλα πριν συμβει κατι τετοιο του εχεις ξεκαθαρησει πως αν γινει θα χωρισεις για να μη φτασεις στο σημειο να τον κερατωσεις και εσυ.γιατι αν ζουνε στο ιδιο σπιτι και ο ενας και ο αλλος παει με αλλους αστα να πανε.
Εσύ κάνε την προσευχή σου, έχε εμπιστοσύνη στον Θεό και Αυτός μπορεί να κάνει πράγματα που εμείς ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε! Όλα όμως εξαρτώνται από το πόσο θερμή είναι η προσευχή! Από το πόσο αγώνα δίνεις! Μην ξεχνάς ότι τα αδύνατα παρ' ανθρώποις ...
Αν όμως πιστεύεις ότι ο Θεός ΔΕΝ θα το αποτρέψει, έτσι θα γίνει!
Και για τα παιδιά όμως το ίδιο συμβαίνει! Η αγιότητα των γονέων είναι αυτή που τα σώζει! Όσο και να κλαίει η μάνα, όσο και να αγχώνεται και να ξαγρυπνάει περιμένοντας τα να γυρίσουν, αν δεν ζητήσει την βοήθεια του Θεού, δεν θα ηρεμήσει ποτέ! ΚΑΙ η ίδια θα καταστραφεί και μπορεί ΚΑΙ τα παιδιά να μην σωθούν!
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

δηλαδη συγνωμη θα ρωτησω κατι προσωπικο.εσυ που εγραψες παραπανω πως εζησες τη φιληδονια παρακαλεσε η γυναικα σου το θεο και σταματησε αυτη η επιθυμια σου?σορρυ για την ερωτηση αυτη αλλα επρεπε να την κανω
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theophania έγραψε:γτιαυτο πιστευω πως στη σημερινη εποχη δεν γινεται υστερα απο καποιο καιρο να μην υπαρχει απιστια οποτε και χωρισμος.δεν προκειται νασαι με εναν ανθρωπο για παντα οσο και αν το θες.το πολυ πολυ καλυτερα να σαι μονος παρα βλακας.
Ποιός όμως σου εγγυάται ότι για να πετύχεις τον προορισμό σου η καλύτερη λύση είναι μόνη σου;
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

δεν μου απαντησες στο ερωτημα μου καταρχην.και δευτερον καλυτερα μονος σου αν δεν βρισκεται για σενα ο ανθρωπος που νασαι κανει να κοιμασαι και να ξυπνας ηρεμα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theophania έγραψε:δηλαδη συγνωμη θα ρωτησω κατι προσωπικο.εσυ που εγραψες παραπανω πως εζησες τη φιληδονια παρακαλεσε η γυναικα σου το θεο και σταματησε αυτη η επιθυμια σου?σορρυ για την ερωτηση αυτη αλλα επρεπε να την κανω
Η γυναίκα μου με έβαλε στην Εκκλησία!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theophania έγραψε:δεν μου απαντησες στο ερωτημα μου καταρχην.και δευτερον καλυτερα μονος σου αν δεν βρισκεται για σενα ο ανθρωπος που νασαι κανει να κοιμασαι και να ξυπνας ηρεμα
Δεν διεκδικώ το αλάθητο (με πρόλαβε άλλος), προσπαθώ μόνο να διατυπώσω την άποψή μου! Θεωρώ ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση! Γι' αυτό πρέπει να συμβουλευόμαστε τον πνευματικό! Και να πράττουμε αυτά που μας λέει!
Με τα τόσα μηνύματα έχω ξεχάσει ποιό είναι το ερώτημα. Μπορείς να το επαναλάβεις, σε παρακαλώ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”