Καταπάτηση του Αγίου Όρους από γυναίκες ( βίντεο )

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

stratos έγραψε:
PerlMaster έγραψε:
Ο ομοφυλόφιλος που δεν ενδίδει στο πάθος του , παίρνει το στεφάνι του μάρτυρα , το ίδιο όχι μικρότερο . Το κατάλαβες ? Μπα σιγά μη το καταλάβεις .
Kαι ο ομοφυλόφιλος που δεν μπορει νά παντρευτει καί νά μείνει στόν κόσμο καί ποθεί τόν μοναχισμο ειναι κακο νά μπει καί νά μεινει στό Ορος;
Τι αλλο θά ακουσουμε δηλαδη .
Oxi bebaia alla tha basanistei dioti einai san na briskete enas ANDRAS Monaxos anamesa se ekatontades gynaikes :lol:

Einai ena ponemeno thema omos.....
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

οσο θα βασανιστει ενας που του λειπουν οι γυναικες.
με τη χαρη του Θεου και με συνεχη αγωνα μπορεις να δωσεις μαχη για τα σαρκικα.
Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Με δεδομένο ότι ο πρώτος Ασκητής-Μοναχός ήταν ο Τίμιος Πρόδρομος του οποίου ο ίδιος ο Χριστός έπλεξε το εγκώμιο, θα πρέπει και εμείς να δεχθούμε την ιδιαίτερη αποστολή-διακονία των μοναχών στην Εκκλησία του Χριστού και το αγγελικό γνώρισμα του αγνού μοναχικού βίου. Και μόνο η επιθυμία των εγκαταβιούντων στη Μοναστική Πολιτεία του Άθωνα, να μην μπαίνουν γυναίκες εκεί, θα έπρεπε να γίνει σεβαστή. Πόσο μάλλον που και η Υπεραγία Θεοτόκος, με πολλά σημεία και θαυματουργικά έχει εκφραστεί, αν και γυναίκα η ίδια, υπέρ του άβατου για γυναίκες. Αυτό γιατί έτσι πρέπει και έτσι είναι καλύτερο και για τον αγώνα και σεμνότητα των μοναχών αλλά και για τις ίδιες τις γυναίκες που καλούνται να σεβαστούν την επιθυμίας Της. Είναι και αυτό σαν τον πειρασμό με το μήλο της Εύας, αν το κάνουν θα είναι μια μεγάλη πτώση για την Ορθοδοξία, αν δεν το κάνουν έχουν να κερδίσουν όχι να χάσουν.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Ναι αλλά σύμφωνα με την εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι μεγαλύτερο αμάρτημα από την οποιαδήποτε σχέση άντρα/γυναίκας. Επομένως αν μπαίνουν στο όρος ανενόχλητοι οι ομοφυλόφιλοι ή αν υπάρχουν σαρκικά υπονοούμενα μεταξύ μοναχών, είναι κλάσεις χειρότερο από το να συναναστρέφεται ένας μοναχός με γυναίκες.

Και ας το πάρουμε κι από άλλη οπτική. Ας υποθέσουμε ότι ένας γιός λέει στη μητέρα του ότι δεν θα ξαναδει γυναίκες αλλά θα πάει σε έναν τόπο όπου θα είναι μόνο άντρες! Θα είναι παράλογο αυτη η μητέρα να ανησυχεί;

Νομίζω ότι αυτό το concept του Αγίου Όρους, ότι δεν πατάει ούτε θηλυκιά γάτα είναι πολύ ακραίο και ακόμα αφύσικο, νομίζω είναι καθαρά έμπνευση ανθρώπινη, δεν πιστεύω ότι μπορεί η Παναγία να έχει πει τέτοιο πράγμα.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Καλέ μας Βασίλη

Από καθαρά κοσμική άποψη αυτά που γράφεις παραπάνω φαίνονται λογικά και σωστά αλλά δεν είναι έτσι. Φυσικά η ομοφυλοφιλία "είναι βδέλυγμα" και το βαρύτερο σεξουαλικό αμάρτημα, αλλά δεν νομίζω ότι κινδυνεύει το Άγιο Όρος από επέλαση τέτοιων ανθρώπων. Κάποιος δε που πάει για μοναχός δεν πάει εκεί για " να κάνει τη ζωή του" κατά το κοσμικό αλλά για να έρθει κοντά στο Θεό. Για "να κάνει τη ζωή του" δεν νομίζω να είναι το κατάλληλο μέρος...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Στο www.phorum.gr στη συζήτηση΄''Άγιο Όρος 1940-1950'' κάποιος ενημέρωσε για τα παρακάτω σάητ, όπου γκρουπ ομοφυλοφίλων τουριστών κανονίζουν επισκέψεις στο Άγιον Όρος!
Λοιπόν νομίζω είναι προτιμότερο να μπει καμιά γυναίκα εκεί πάνω παρά να επισκέπτονται ανενόχλητοι οι γκέη.

http://www.q7c.com/het/Mykonos_Monastery.htm
http://www.hetravel.com/gay/travel/Greece_tour.htm
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

vasilis_m21 έγραψε:Ναι αλλά σύμφωνα με την εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι μεγαλύτερο αμάρτημα από την οποιαδήποτε σχέση άντρα/γυναίκας. Επομένως αν μπαίνουν στο όρος ανενόχλητοι οι ομοφυλόφιλοι ή αν υπάρχουν σαρκικά υπονοούμενα μεταξύ μοναχών, είναι κλάσεις χειρότερο από το να συναναστρέφεται ένας μοναχός με γυναίκες.

Και ας το πάρουμε κι από άλλη οπτική. Ας υποθέσουμε ότι ένας γιός λέει στη μητέρα του ότι δεν θα ξαναδει γυναίκες αλλά θα πάει σε έναν τόπο όπου θα είναι μόνο άντρες! Θα είναι παράλογο αυτη η μητέρα να ανησυχεί;

Νομίζω ότι αυτό το concept του Αγίου Όρους, ότι δεν πατάει ούτε θηλυκιά γάτα είναι πολύ ακραίο και ακόμα αφύσικο, νομίζω είναι καθαρά έμπνευση ανθρώπινη, δεν πιστεύω ότι μπορεί η Παναγία να έχει πει τέτοιο πράγμα.
Ναι, αλλά οι γυναίκες είναι εύκολο να αναγνωριστούν και να κρατηθούν μακριά. Πώς όμως μπορούν οι αρχές να αποδείξουν ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος;
Όσο για το τι θέλει η Παναγία μας, νομίζω ότι ο Ionas τοποθετήθηκε πολύ εύστοχα! Εξ άλλου, κανείς από τους Αγιορείτες που αγιάσαν δεν είπε κάτι διαφορετικό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal: Όσο για το τι θέλει η Παναγία μας, νομίζω ότι ο Ionas τοποθετήθηκε πολύ εύστοχα! Εξ άλλου, κανείς από τους Αγιορείτες που αγιάσαν δεν είπε κάτι διαφορετικό!
Δεν σε πάω μακριά... Να σου θυμίσω τον πατέρα Παϊσιο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια πήγαινε συχνά στη γυναικεία μονή της Σουρωτής, ώσπου στο τέλος πήγε εκεί μόνιμα, και ετάφη εκεί, και τα βιβλία του εκδόθηκαν από το μοναστήρι αυτό.

Λοιπόν ένας αγιορείτης άγιος γέροντας επέλεξε και έζησε και πέθανε ανάμεσα σε γυναίκες! Σας λέει αυτό κάτι για το Άβατο του Αγίου Όρους;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή δεν απαγορεύει τους άνδρες να την επισκέπτονται! Την έχω επισκεφτεί κι εγώ!
Το ότι ο Γέροντας πήγε σε γυναικείο Μοναστήρι δεν εμπεριέχει κάτι μεμπτό! Κάποιοι μοναχοί, με την άδεια του Γέροντά τους μπορούν να εξέρχονται του Αγίου Όρους! Άλλο αυτό όμως και άλλο η είσοδος και η διαμονή γυναικών στο Άγιον Όρος!
Να μην ξεχνάμε, επιπροσθέτως, ότι η συκεκριμένη Μονή ιδρύθηκε από τον Γέροντα και στηρίχτηκε πνευματικά από τον ίδιο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μα δεν αντιλέγω σε αυτα που λες aposal απλά λέω ότι το να πηγαίνει ένας αγιορείτης σαν τον π.Παισιο να μείνει στις γυναίκες δίνει ένα αλλιώτικο παράδειγμα.

Το άλλο το ξέρεις, ότι ο γέροντας Σοφρώνιος του Έσεξ , πνευματικό τέκνο του Αγίου Σιλουανού , και πολύ πιθανόν υποψήφιος και αυτός για να αγιοποιηθεί είχε φτιάξει μικτό μοναστήρι στο Έσεξ; Ρώτα όποιον θες ότι το μικτό μοναστήρι που υπάρχει στο Έσεξ ήταν δημιούργημα του γερο-Σοφρώνιου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”