Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Thomas15n έγραψε: Από ότι διαβάζω στις εγγραφές σου μετέχεις ενεργά στους διαλόγους ή κάνω λάθος; Μετά γιά να επανέλθω στο ερώτημά μου, μέσω εσού σε όλους όσους συμμετέχουν στους διαλόγους. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω γιά εσάς και όσους συμφωνούν με τους διαλόγους όπως γίνονται, υπάρχει κάποιο όριο που να λέει "μέχρι εδώ σταματάμε τον διάλογο διότι δεν βγαίνει αποτέλεσμα άξιο λόγου" ή δεν υπάρχει όριο και θα πηγαίνουμε ξανά και ξανά μέχρι νεωτέρας σε άπειρους διαλόγους και αν βγεί κάτι έχει καλώς αν πάλι δεν βγεί εμείς συνεχίζουμε επ'αόριστον.

Αδελφε " giannisxr" , μπορεις να απαντησεις σε αυτο το ερωτημα ;
Γιατι κι εγω εχω την ιδια απορια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

ROMFAIA έγραψε: Και κάτι για τους υπολοίπους....

Είτε σας αρέσει, είτε όχι η ένωση των εκκλησιών έχει γίνει από το 1965 και την άρση της "ακοινωνησίας" μεταξύ ορθοδόξων και παπικών, και απλά προσπαθούν να το περάσουν σιγά σιγά για να το αποδεχθείτε. Καλή και έξυπνη τακτική αν κρίνω από τα αποτελέσματα που βλέπω.
Δεν προκειται να γινει ενωση χωρις επιστροφη στην Ορθοδοξια και ας υπογραφουν περα-δωθε οτι θελουν. Υπεγραψαν και στη Φερραρα αλλα ενωση δεν εγινε. Ταξειδια -φαγοποτια-αγκαλιες-εκατερωθεν ευλογιες,θα εξατμισθουν οταν φτασει ο κομπος στο χτενι.Ο Παπας ειναι αχορταγος ,αυτος θα μας εξαναγκασει να γινουμε Ομολογητες,και θα ξυπνησουν ετσι μερικοι δικοι μας αγαπολογοι.
Μπορει να μας αποδεκατισουν,αλλα η Ορθοδοξια θα κρατηθει αμολυντη.
Και ο Αρχιεπισκοπος Αυστραλιας μετενοησε.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

Melpomeni έγραψε:
Thomas15n έγραψε: Από ότι διαβάζω στις εγγραφές σου μετέχεις ενεργά στους διαλόγους ή κάνω λάθος; Μετά γιά να επανέλθω στο ερώτημά μου, μέσω εσού σε όλους όσους συμμετέχουν στους διαλόγους. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω γιά εσάς και όσους συμφωνούν με τους διαλόγους όπως γίνονται, υπάρχει κάποιο όριο που να λέει "μέχρι εδώ σταματάμε τον διάλογο διότι δεν βγαίνει αποτέλεσμα άξιο λόγου" ή δεν υπάρχει όριο και θα πηγαίνουμε ξανά και ξανά μέχρι νεωτέρας σε άπειρους διαλόγους και αν βγεί κάτι έχει καλώς αν πάλι δεν βγεί εμείς συνεχίζουμε επ'αόριστον.

Αδελφε " giannisxr" , μπορεις να απαντησεις σε αυτο το ερωτημα ;
Γιατι κι εγω εχω την ιδια απορια.
ΝΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΕΦΕΣΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΕΚΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΗΣΤΑΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΚΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

ROMFAIA
... Η Νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος υποδέχτηκε τον Πάπα στην Ελλάδα ...
Συγγνώμη, αλλά διαβάζω καλά ? Τι πάει να πει "Νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος" , δηλαδή υπονοείς ότι υπάρχει και άλλη ? Μήπως εννοείς τους σχησματικούς επονομαζόμενους "παλαιοημερολογήτες" που δεν έχουν Αποστολική διαδοχή εκκλησία ?
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

αδελφια μου,

ας αφησουμε το θεμα του...αναγκαιου κακου του διαλογου...!δεν βγαζουμε απο αυτο ουσια...δυστυχως..!!
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

Thomas15n έγραψε: Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα, πότε υπήρξε ο Άγιος Αθανάσιος πότε ο Άγιος Σπυρίδωνας πότε ο Μέγας Φώτιος πότε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς πότε ο Εφέσου Ευγενικός και πάει λέγωντας. Δεν συγκρίνω κανέναν με όλους τους Αγίους αυτούς. Αλλά και αυτό που είπε δεν ισχύει γενικά, ο Χριστός θα κατέβει ξανά όταν θα έχει εμφανισθεί ο αντίχριστος θα έχει κυνηγηθεί η Εκκλησία και θα έχει επικρατήσει η ανομία και η αποστασία οπότε δεν θα υπάρχει άλλη λύση παρά η έλευση του ίδιου του Χριστού να σώσει την τότε Εκκλησία του που θα έχει απομείνει πιστή σ'αυτόν. Μη πιάνουμε τον λόγο ενός γέροντα να κρεμάμε πάνω του τα πάντα, με όλο τον σεβασμό αλλά ο γέροντας Παϊσιος δεν είναι το παν στην ιστορία της Εκκλησίας υπήρξαν πριν από αυτόν μεγάλα αναστήματα και πιθανόν να υπάρξουν και μετά.
Μην κάνουμε τα λόγια του το Α και το Ω, υπάρχουν και άλλοι πιστοί του Χριστού που κάνουν αγώνα και σήμερα μπορεί να είναι αφανείς αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει, οπότε η μόνη μας αναφορά είναι οι σύγχρονοι γέροντες. Ο Χριστός δεν έχει πάψει να μιλάει στις καρδιές όποιων πιστεύουν σ'αυτόν με ειλικρίνεια και αληθινά. Δεν επιθυμώ περαιτέρω έκταση στο θέμα, είναι η άποψή μου κατασταλαγμένη μετά από αρκετό καιρό που ασχολούμαι με την όλη κατάσταση. Σέβομαι την κάθε άποψη αλλά διατηρώ επιφυλάξεις πλέον γιά πολλά που λέγονται.
Ο Ιησούς Χριστός Ο Θεός μας, είναι Η Κεφαλή της Εκκλησίας μας (Αρχιερέας). Και είναι υπαρκτό Πρόσωπο Και πανταχού Παρών. Ο Θεός δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την Εκκλησία να πάει χαμένη. Ένα παράδειγμα είναι με τους Επτά Παίδες τους εν Εφέσω. Τότε η Εκκλησία είχε κάποιο μπέρδεμα με τις αιρέσεις και υπήρχε αμφιβολία για την ανάσταση των νεκρών, και Ο Θεός Έδωσε και συνέβη το θαύμα με τους Επτά Παίδες τους εν Εφέσω και λύθηκε πάσα αμφιβολία.

Δεν πρέπει να βάζουμε Τον Θεό μας που είναι υπαρκτό Πρόσωπο σε δεύτερη μοίρα και να σκεπτόμαστε μόνο ανθρώπινα και αθεΐστικα. Αν ο Πατριάρχης έχει πέσει σε πλάνη πρέπει να λυπούμαστε και να προσευχόμαστε για αυτόν και όχι να σκεπτόμαστε πως θα τον κρεμάσουμε.

Εμείς πρέπει πρώτα να επιλύσουμε τα χάλια μας τα προσωπικά, που είμαστε αμαρτωλοί και όχι να σπεύσουμε να δικάσουμε χωρίς να είμαστε έτοιμοι να Δικαστούμε οι ίδιοι. "Μην κρίνετε ίνα μη Κριθείτε". Αυτό νομίζω σημαίνει να μην σπεύσουμε να καταδικάσουμε, για να μην Κριθούμε και εμείς αυστηρά για τα ανομήματά μας, τις αμαρτίες μας και τις παραλήψεις μας.

Αν πιστεύουμε ότι έχει πέσει σε πλάνη, πριν τον καταδικάσουμε δεν θα έπρεπε πρώτα να τον νουθετήσουμε;

(Λεξικό νεοελληνικής όπου φαίνεται η ακριβής σημασία της λέξης "νουθετώ": http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/d ... ineTri.htm).

Όσον αφορά την έκφρασή σου:
Thomas15n έγραψε:"Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα"
αδερφέ μου νομίζω ότι έχεις πέσει σε πλάνη.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΗΣ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΨΕ ΘΥΜΩΣΑ
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

eortologio_gr έγραψε:Επιτέλους αδελφοί μου προς τι η διαρκής αυτη αναμόχλευση των ιδίων θεμάτων ξανα και ξανά και ξανά ?

Αλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε ?

Χρ.
Εικόνα

ΠΕΣΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΗ ! :wink:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ
ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ !!!
ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΚΡΑΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ !!!!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Για τον φίλο που κάτι είπε για την αποστολική διαδοχή την οποία (κατά τα λεγόμενα του) δεν έχουν οι παλιοημερολογίτες:
Εικόνα
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”