Thomas15n έγραψε:
Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα, πότε υπήρξε ο Άγιος Αθανάσιος πότε ο Άγιος Σπυρίδωνας πότε ο Μέγας Φώτιος πότε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς πότε ο Εφέσου Ευγενικός και πάει λέγωντας. Δεν συγκρίνω κανέναν με όλους τους Αγίους αυτούς. Αλλά και αυτό που είπε δεν ισχύει γενικά, ο Χριστός θα κατέβει ξανά όταν θα έχει εμφανισθεί ο αντίχριστος θα έχει κυνηγηθεί η Εκκλησία και θα έχει επικρατήσει η ανομία και η αποστασία οπότε δεν θα υπάρχει άλλη λύση παρά η έλευση του ίδιου του Χριστού να σώσει την τότε Εκκλησία του που θα έχει απομείνει πιστή σ'αυτόν. Μη πιάνουμε τον λόγο ενός γέροντα να κρεμάμε πάνω του τα πάντα, με όλο τον σεβασμό αλλά ο γέροντας Παϊσιος δεν είναι το παν στην ιστορία της Εκκλησίας υπήρξαν πριν από αυτόν μεγάλα αναστήματα και πιθανόν να υπάρξουν και μετά.
Μην κάνουμε τα λόγια του το Α και το Ω, υπάρχουν και άλλοι πιστοί του Χριστού που κάνουν αγώνα και σήμερα μπορεί να είναι αφανείς αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει, οπότε η μόνη μας αναφορά είναι οι σύγχρονοι γέροντες. Ο Χριστός δεν έχει πάψει να μιλάει στις καρδιές όποιων πιστεύουν σ'αυτόν με ειλικρίνεια και αληθινά. Δεν επιθυμώ περαιτέρω έκταση στο θέμα, είναι η άποψή μου κατασταλαγμένη μετά από αρκετό καιρό που ασχολούμαι με την όλη κατάσταση. Σέβομαι την κάθε άποψη αλλά διατηρώ επιφυλάξεις πλέον γιά πολλά που λέγονται.
Ο Ιησούς Χριστός Ο Θεός μας, είναι Η Κεφαλή της Εκκλησίας μας (Αρχιερέας). Και είναι υπαρκτό Πρόσωπο Και πανταχού Παρών. Ο Θεός δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την Εκκλησία να πάει χαμένη. Ένα παράδειγμα είναι με τους Επτά Παίδες τους εν Εφέσω. Τότε η Εκκλησία είχε κάποιο μπέρδεμα με τις αιρέσεις και υπήρχε αμφιβολία για την ανάσταση των νεκρών, και Ο Θεός Έδωσε και συνέβη το θαύμα με τους Επτά Παίδες τους εν Εφέσω και λύθηκε πάσα αμφιβολία.
Δεν πρέπει να βάζουμε Τον Θεό μας που είναι υπαρκτό Πρόσωπο σε δεύτερη μοίρα και να σκεπτόμαστε μόνο ανθρώπινα και αθεΐστικα. Αν ο Πατριάρχης έχει πέσει σε πλάνη πρέπει να λυπούμαστε και να προσευχόμαστε για αυτόν και όχι να σκεπτόμαστε πως θα τον κρεμάσουμε.
Εμείς πρέπει πρώτα να επιλύσουμε τα χάλια μας τα προσωπικά, που είμαστε αμαρτωλοί και όχι να σπεύσουμε να δικάσουμε χωρίς να είμαστε έτοιμοι να Δικαστούμε οι ίδιοι. "Μην κρίνετε ίνα μη Κριθείτε". Αυτό νομίζω σημαίνει να μην σπεύσουμε να καταδικάσουμε, για να μην Κριθούμε και εμείς αυστηρά για τα ανομήματά μας, τις αμαρτίες μας και τις παραλήψεις μας.
Αν πιστεύουμε ότι έχει πέσει σε πλάνη, πριν τον καταδικάσουμε δεν θα έπρεπε πρώτα να τον νουθετήσουμε;
(Λεξικό νεοελληνικής όπου φαίνεται η ακριβής σημασία της λέξης "νουθετώ":
http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/d ... ineTri.htm).
Όσον αφορά την έκφρασή σου:
Thomas15n έγραψε:"Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα"
αδερφέ μου νομίζω ότι έχεις πέσει σε πλάνη.