Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Αυτο ειναι το κακο,οτι δεν γνωριζουμε τι λεει η καρδια του Πατριαχη μας.
Γνωριζουμε ομως πολυ καλα τι ειπαν τα χειλακια του παπικου λατινου Βενεδικτου,οταν τις προαλλες μας ειπε οτι η ορθοδοξια ειναι ελλειματικη.
Αυτο τα ειπε στα ισα, οχι σαν τους δικους μας μουγκοθόδωρους που καταπιαν τη γλωσσα τους, εκτος λιγων εξεραισεων.
Γνωριζουμε ομως πολυ καλα τι ειπαν τα χειλακια του παπικου λατινου Βενεδικτου,οταν τις προαλλες μας ειπε οτι η ορθοδοξια ειναι ελλειματικη.
Αυτο τα ειπε στα ισα, οχι σαν τους δικους μας μουγκοθόδωρους που καταπιαν τη γλωσσα τους, εκτος λιγων εξεραισεων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το έγραψα και σε άλλη ενότητα, γι' αυτό να με συγχωρέσετε αδελφοί μου, αλλά θα παραθέσω ΚΑΙ εδώ τους παρακάτω λόγους του Παϊσίου :
Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου
Μια μερίδα αγιορειτών πατέρων, που ήταν κάπως ευαίσθητοι, είχαν λογισμό να κόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Δημητρίου, γιατί, όπως έλεγαν, έκανε κάποια μεγάλα ανοίγματα προς το Βατικανό. Πήγαν στον Γέροντα με ανένδοτη γνώμη και τον βομβάρδιζαν με διάφορα επιχειρήματα λέγοντάς του ότι πήραν απόφαση να ξεκόψουν και να μην μνημονεύουν τον Πατριάρχη. Και τον ρώτησαν τι γνώμη είχε για το θέμα. Κι ο Γέροντας του απάντησε :
-Τι να σας πω; Κι εγώ είμαι απελπισμένος μ’ αυτόν τον πρωθυπουργό. Έχει καταστρέψει την Ελλάδα βάζοντας μέσα στο Ελληνικό Σύνταγμα που είναι στο όνομα της Αγίας Τριάδας, όλους τους αντίχριστους νόμους. Δεν υποφέρεται πια! Γι’ αυτό αποφάσισα κι εγώ να σηκωθώ να φύγω από την Ελλάδα και το Όρος και να πάω στο Σινά.
Τότε οι πατέρες είπαν :
-Γέροντα, προς Θεού, μην κάνετε τέτοιο πράγμα και φύγετε εξ αιτίας του πρωθυπουργού, γιατί αυτός σήμερα – αύριο θα «πέσει» και θα ησυχάσουμε.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
-Και σεις το ίδιο να κάνετε, που συμβουλεύετε να κάνω εγώ: Κάντε υπομονή, γιατί δεν είναι σωστό να ξεκοπούμε από την Εκκλησία του Χριστού. Να ευχόμαστε όμως συνάμα ο Θεός να φωτίζει όλους τους ψηλά ιστάμενους να ορθοτομούν το λόγο της αλήθείας.
Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου
Μια μερίδα αγιορειτών πατέρων, που ήταν κάπως ευαίσθητοι, είχαν λογισμό να κόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Δημητρίου, γιατί, όπως έλεγαν, έκανε κάποια μεγάλα ανοίγματα προς το Βατικανό. Πήγαν στον Γέροντα με ανένδοτη γνώμη και τον βομβάρδιζαν με διάφορα επιχειρήματα λέγοντάς του ότι πήραν απόφαση να ξεκόψουν και να μην μνημονεύουν τον Πατριάρχη. Και τον ρώτησαν τι γνώμη είχε για το θέμα. Κι ο Γέροντας του απάντησε :
-Τι να σας πω; Κι εγώ είμαι απελπισμένος μ’ αυτόν τον πρωθυπουργό. Έχει καταστρέψει την Ελλάδα βάζοντας μέσα στο Ελληνικό Σύνταγμα που είναι στο όνομα της Αγίας Τριάδας, όλους τους αντίχριστους νόμους. Δεν υποφέρεται πια! Γι’ αυτό αποφάσισα κι εγώ να σηκωθώ να φύγω από την Ελλάδα και το Όρος και να πάω στο Σινά.
Τότε οι πατέρες είπαν :
-Γέροντα, προς Θεού, μην κάνετε τέτοιο πράγμα και φύγετε εξ αιτίας του πρωθυπουργού, γιατί αυτός σήμερα – αύριο θα «πέσει» και θα ησυχάσουμε.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
-Και σεις το ίδιο να κάνετε, που συμβουλεύετε να κάνω εγώ: Κάντε υπομονή, γιατί δεν είναι σωστό να ξεκοπούμε από την Εκκλησία του Χριστού. Να ευχόμαστε όμως συνάμα ο Θεός να φωτίζει όλους τους ψηλά ιστάμενους να ορθοτομούν το λόγο της αλήθείας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Μα και βέβαια γνωρίζουμε τι λέει η καρδιά του...
Το διευκρίνησε όταν αποκάλεσε "τείχη του αίσχους" τους Ιερούς Κανόνες στις 29-6-1989 (Επίσκεψις 15-7-1989)
Το δήλωσε ο ίδιος όταν είπε το καταπληκτικό
"οι προπάτορες οι οποίοι μας εκληρονόμησαν το σχίσμα έπεσαν θύματα του αρχέκακου όφεως, και τώρα βρίσκονται εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού..." (Επίσκεψις, αρ.563-30,11,98 σελ.6).
Θύματα του διαβόλου απεκάλεσε τους Μάρκο Ευγενικό, Μέγα Φώτιο, Νικόδημο Αγιορείτη, και όλους τους υπολοίπους Αγίους Πατέρες μας.
Και ήρθε αυτός λέει και οι όμοιοί του να διορθώσουν τα λάθη των προγενεστέρων....
Να έχετε τις ευλογίες του μαζί και του αγιώτατου αδελφού του....
Εγώ ευχαριστώ δεν θα πάρω....
Το διευκρίνησε όταν αποκάλεσε "τείχη του αίσχους" τους Ιερούς Κανόνες στις 29-6-1989 (Επίσκεψις 15-7-1989)
Το δήλωσε ο ίδιος όταν είπε το καταπληκτικό
"οι προπάτορες οι οποίοι μας εκληρονόμησαν το σχίσμα έπεσαν θύματα του αρχέκακου όφεως, και τώρα βρίσκονται εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού..." (Επίσκεψις, αρ.563-30,11,98 σελ.6).
Θύματα του διαβόλου απεκάλεσε τους Μάρκο Ευγενικό, Μέγα Φώτιο, Νικόδημο Αγιορείτη, και όλους τους υπολοίπους Αγίους Πατέρες μας.
Και ήρθε αυτός λέει και οι όμοιοί του να διορθώσουν τα λάθη των προγενεστέρων....
Να έχετε τις ευλογίες του μαζί και του αγιώτατου αδελφού του....
Εγώ ευχαριστώ δεν θα πάρω....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Φοβερες αποκαλυψεις και με στοιχεια, ρομφαια!!!!!!!
Ξυπνατε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Ανοιχτε επιτελους τα ματια σας και κοιταξτε τα χαλια που μας οδηγουν τα συλλειτουργα.
Μας μαρανε βικαριε ποσα κομματα ειναι το παλιο.
Αυτα τα αισχη ποιος θα τα μαζεψει;
Ενας μηνας εμεινε,θα τριβουμε τα ματια μας με το Βενεδικτο και τον Πατριαρχη μας.
Ξυπνατε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Ανοιχτε επιτελους τα ματια σας και κοιταξτε τα χαλια που μας οδηγουν τα συλλειτουργα.
Μας μαρανε βικαριε ποσα κομματα ειναι το παλιο.
Αυτα τα αισχη ποιος θα τα μαζεψει;
Ενας μηνας εμεινε,θα τριβουμε τα ματια μας με το Βενεδικτο και τον Πατριαρχη μας.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μη με φωνάξετε αλλά δεν άντεξα...
Αποσπάσματα απο το βιβλίο "ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ" του ΧΨΖ (υπό έκδοση)
(σελ 1243)
Και ενώ η ξανθιά ήταν έξω που χιόνιζε, την φώναξε η μητέρα της : Ελα μέσα χιονίζει.
Και η ξανθιά απαντά : γιατί να έρθω. Και εδώ χιονίζει...
(σελ 1287)
Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα καλλυντικών.
Ξανθιά: "Έχετε μια κρέμα για αποτρίχωση;"
Πωλήτρια: "Για ποια περιοχή;"
Ξανθιά: "Για το Χαλάνδρι."
(σελ 854)
Συζητούνε δυο ξανθιές:
-Να σου πω ρε Σούλα... Τελικά πιο είναι το σωστό: το Ιράν ή το Ιράκ;
(σελ 432)
Μια ξανθιά δέχεται κλήση από το αγόρι της στο κινητό...
-Έλα βρε Τάκη, πού το ήξερες ότι είμαι στο σούπερ μάρκετ;
(σελ 8432)
Συζητούν δυο ξανθιές και λέει η μια στην άλλη:
- Δεν σου είπα, έκανα τεστ παπ.
Kαι η άλλη απαντά:
-Σοβαρά; Ήταν δύσκολες οι ερωτήσεις
(σελ 1148)
Ενας τύπος περπατάει αφηρημένος στο δρόμο και κατά λάθος πέφτει πάνω σε μια ξανθιά. Καθώς ζητάει συγγνώμη την κοιτάζει από πάνω ως κάτω και διαπιστώνει ότι είναι πανέμορφη !
-"Κυρία μου" της λέει, "μένω έκθαμβος και άναυδος"
Και η ξανθιά:
"Ναι; Εγώ μένω Πρατίνου κι Αστυδάμαντος."
Χρ.
ΥΓ. Sorry ...
Αποσπάσματα απο το βιβλίο "ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ" του ΧΨΖ (υπό έκδοση)
(σελ 1243)
Και ενώ η ξανθιά ήταν έξω που χιόνιζε, την φώναξε η μητέρα της : Ελα μέσα χιονίζει.
Και η ξανθιά απαντά : γιατί να έρθω. Και εδώ χιονίζει...
(σελ 1287)
Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα καλλυντικών.
Ξανθιά: "Έχετε μια κρέμα για αποτρίχωση;"
Πωλήτρια: "Για ποια περιοχή;"
Ξανθιά: "Για το Χαλάνδρι."
(σελ 854)
Συζητούνε δυο ξανθιές:
-Να σου πω ρε Σούλα... Τελικά πιο είναι το σωστό: το Ιράν ή το Ιράκ;
(σελ 432)
Μια ξανθιά δέχεται κλήση από το αγόρι της στο κινητό...
-Έλα βρε Τάκη, πού το ήξερες ότι είμαι στο σούπερ μάρκετ;
(σελ 8432)
Συζητούν δυο ξανθιές και λέει η μια στην άλλη:
- Δεν σου είπα, έκανα τεστ παπ.
Kαι η άλλη απαντά:
-Σοβαρά; Ήταν δύσκολες οι ερωτήσεις
(σελ 1148)
Ενας τύπος περπατάει αφηρημένος στο δρόμο και κατά λάθος πέφτει πάνω σε μια ξανθιά. Καθώς ζητάει συγγνώμη την κοιτάζει από πάνω ως κάτω και διαπιστώνει ότι είναι πανέμορφη !
-"Κυρία μου" της λέει, "μένω έκθαμβος και άναυδος"
Και η ξανθιά:
"Ναι; Εγώ μένω Πρατίνου κι Αστυδάμαντος."
Χρ.
ΥΓ. Sorry ...
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

giannisxr έγραψε:ο αγιος γρηγοριος ο παλαμας οταν το 1350 εως το 1355 ηταν αιχμαλωτος των τουρκων ανοιξε διαλογο με τους Χιονιτες με βαση τον ορθοδοξο δρομο
εσυ που ξερεις οτι ο πατριαρχης δεν κανει το ιδιο;
νομιζω οτι οτι ο παραλληλισμος ηταν ατυχης...εχουμε εδω να κανουμε με διαφορετικα πραγματα....
μας δινουνε ενα ποτηρι νερο για να μας ...πιουνε 3 φιαλες αιμα...τεσπα..
προσωπικως κατανοω καποις καταστασεις,αλλα σε τελικη αναλυση βρε αδελφε ξερουμε γιατι θελουν να πηγαινουν οι δικοι μας στους διαλογους...κανουν τσαμπα τα ταξιδακια τους,μενουν σε ωραια ξενοδοχεια τσαμπα,τρωνε 500 φορες την ημερα,πινουν τα εσπρεσακια τους,κανουν τις επαφουλες τους και δεν ξερω κ εγω τι αλλο κανουν...προσωπικως -αν και,ξαναλεω,ξερω τις βοηθειες που αναγκαζομαστε να ζητησουμε απο δαυτους στο εξωτερικο-δεν θελω να βλεπω τον παπα ουτε ζωγραφιστο,ουτε να τον ακουω...

OYOYOYOYOYOYOY αΐ ντοντ γουοντ παπ, αΐ ντοντ γουοντ παπ, παπ ιζ κιλερ, κιλερ OYOYOYOYOYOYOY antichrist, oust from here
http://www.youtube.com/watch?v=xZTUhi9S9hw
καραLOL
επειδη προσφατα συμμετειχα σε διαλογο με προτεσταντεςalithis έγραψε:giannisxr έγραψε:ο αγιος γρηγοριος ο παλαμας οταν το 1350 εως το 1355 ηταν αιχμαλωτος των τουρκων ανοιξε διαλογο με τους Χιονιτες με βαση τον ορθοδοξο δρομο
εσυ που ξερεις οτι ο πατριαρχης δεν κανει το ιδιο;
νομιζω οτι οτι ο παραλληλισμος ηταν ατυχης...εχουμε εδω να κανουμε με διαφορετικα πραγματα....
μας δινουνε ενα ποτηρι νερο για να μας ...πιουνε 3 φιαλες αιμα...τεσπα..
προσωπικως κατανοω καποις καταστασεις,αλλα σε τελικη αναλυση βρε αδελφε ξερουμε γιατι θελουν να πηγαινουν οι δικοι μας στους διαλογους...κανουν τσαμπα τα ταξιδακια τους,μενουν σε ωραια ξενοδοχεια τσαμπα,τρωνε 500 φορες την ημερα,πινουν τα εσπρεσακια τους,κανουν τις επαφουλες τους και δεν ξερω κ εγω τι αλλο κανουν...προσωπικως -αν και,ξαναλεω,ξερω τις βοηθειες που αναγκαζομαστε να ζητησουμε απο δαυτους στο εξωτερικο-δεν θελω να βλεπω τον παπα ουτε ζωγραφιστο,ουτε να τον ακουω...
δεν εφαγα τιποτα
αντιθετα δυο depon ηθελα μετα
αλλα το φχαριστηθηκα που τους εκανα ρεζιλι
αααααχ
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Όσο και αν εκτιμώ τον μακαριστό γέροντα το παράδειγμά του (αν είναι έτσι) είναι αποτυχημένο, δεν υπάρχει σύγκριση Ιεράρχη και πολιτικού. Τον πολιτικό τον αλλάζεις αν το παρακάνει τον καταψηφίζεις, με τον Ιεράρχη που τραβάει τον δρόμο της αποστασίας δεν είναι καθόλου το ίδιο. Οι Άγιοι της Εκκλησίας δεν είχαν την ίδια γνώμη με τον γέροντα, στα της Πίστεως δεν χωρεί συγκατάβασις. Αλλά πάλι δεν γνωρίζω αν τα έχει πει δεν ξέρω τί είναι αλήθεια και τι μυθεύματα, εδώ υπάρχουν φωτογραφίες του γέροντα με τον Βαρθολομαίο σε βιβλία με την φράση του γέροντα ότι έχουμε έναν "καλό Πατριάρχη" ο κακός δεν ξέρω πώς θα ήταν άραγε! Θα έβγαζε κανένα μαχαίρι και θα έσφαζε ή θα αποστατούσε από την πίστη όπως ο νυν Πατριάρχης. Τί περισσότερο να κάνει ο νυν γιά να πούμε ότι δεν είναι καλός να βαπτιστεί παπικός επίσημα να γίνει ινδουιστής, βουδιστής, μουσουλμάνος, αποκρυφιστής Τί τέλος πάντων.aposal έγραψε:Μια μερίδα αγιορειτών πατέρων, που ήταν κάπως ευαίσθητοι, είχαν λογισμό να κόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Δημητρίου, γιατί, όπως έλεγαν, έκανε κάποια μεγάλα ανοίγματα προς το Βατικανό. Πήγαν στον Γέροντα με ανένδοτη γνώμη και τον βομβάρδιζαν με διάφορα επιχειρήματα λέγοντάς του ότι πήραν απόφαση να ξεκόψουν και να μην μνημονεύουν τον Πατριάρχη. Και τον ρώτησαν τι γνώμη είχε για το θέμα. Κι ο Γέροντας του απάντησε :